Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-01-2012  

Bornerbroek helpt schooltje in Gambia

 

BORNERBROEK – Tijdens de Vastenactie 2012 gaat St. Stephanus Parochie i.s.m. de gelijknamige basisschool en de stichting TwenteDakar geld inzamelen voor een nieuw dak op de Tanji Lower basic School in Gambia Afrika.
Het dak was er zo slecht aan toe dat men inmiddels het dak heeft moeten verwijderen om ongevallen te voorkomen. Toch kan men niet zonder de school en sindsdien wordt in de ‘open lucht’ les gegeven. De tegenslag is dubbel erg omdat met niet het millenniumdoel, ‘in 2015 alle jongens en meisjes naar school’, kan halen.
De stichting TwenteDakar, die zich al jaren inzet voor gezond onderwijs in Gambia, heeft de handschoen opgepakt en wil nu de Tanji Lover basic School helpen zoals het al vaker andere onderwijsprojecten in Gambia heeft gesteund via het eigen Kinderfonds. TwenteDakar is al aan het project begonnen maar heeft meer geld nodig. In de 40 dagen van vasten voor Pasen zal er tijdens diensten in de St. Stephanuskerk en op de basischool St. Stephanus gerapporteerd worden over de vorderingen in woord en beeld. Voor het project is 156.000 Dalasy nodig, dat is ongeveer 4000 euro.

Giften kunnen worden gestort op: Rabobank Midden Twente Hengelo Rek. nr. 11.93.10.341

(Meer weten over de stichting TwenteDakar? Klik hier)

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina