Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-01-2012  

Blijft Rectorshuis Vriezenveenseweg behouden?


Het Rectorshuis aan de achterzijde
Het Oversticht Overijssel noemt het Rectorshuis van cultuurhistorische waarde, hoewel niet uniek. De Historische Kring Stad & Ambt Almelo en de stichting Stadsherstel zijn ook voor het behoud van de villa.
 

ALMELO – De ophanden zijnde sloop van het Rectorshuis aan de Vriezenveenseweg - van het vroegere tegenover liggende klooster De Goede Herder - gaat wellicht toch niet door. De sloopplannen kregen stevige kritiek uit de bevolking en de VVD heeft zich dat aangetrokken. De VVD-fractie heeft daarom een motie voorbereid die de sloop moet tegenhouden en het heeft daarbij de steun verkregen van o.a. het CDA, D66 en ALA/AOV.
Daarmee komt het college van B&W in een lastig pakket, want het verkocht de villa aan Tactus Verslavingszorg met de toezegging dat het pand mocht worden gesloopt. Ook werd toegezegd dat het pand leeg wordt opgeleverd en dat er een bestemmingsplanwijziging komt voor de opvang van 16 drugsverslaafden. In het huidige pand mogen maximaal 12 drugsverslaafden worden opgevangen. Tactus heeft daarvoor nieuwbouwplannen en de villa is onlangs ontruimt. De PvdA heeft omwille van de toezegging uit het verleden moeite met de motie omdat dit de gemeente geld kan gaan kosten.
De toezegging tot sloop dateert ook van langere tijd geleden toen nog niet bekend was dat het meisjesinternaat Alexandra aan de overkant, op last van het ministerie zou gaan sluiten en de activiteit overgeplaatst zou worden naar Sassenheim. Die opstallen komen dan leeg te staan, terwijl daar vorig jaar nog voor tonnen is verbouwd en mogelijk een alternatief voor Tactus zou kunnen zijn.

Lees ook: Lichtpuntje

Archief
Terug naar vorige pagina