Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-01-2012  

Grootmoederstijd wil Geschiedenis Online Prijs

 

ALMELO – Het nostalgische kruidenierswinkeltje van Almeloër Wijnand Veenendaal dingt serieus mee naar de Geschiedenis Online Prijs 2011.
Veenendaal was in zijn werkzame leven vertegenwoordiger en maakte de kruideniers oude stempel uit de jaren ’50 van de vorige eeuw dagelijks mee. De wijze waarop de kruidenier destijds zijn handel dreef, heeft hem nimmer losgelaten en dat was de hoofdreden om achter zijn huis een kruidenierswinkel uit grootmoederstijd in te richten met alle ‘spullen’ die hij in de loop der jaren her en der wist te verzamelen.
Meerdere camerateams bezochten in de loop der jaren zijn winkeltje voor tv-uitzendingen en het moet gezegd, Veenendaal is goed van de tongriem gesneden. Via een afspraak bent u ook welkom om zijn grutterswinkeltje te bekijken en Wijnand Veenendaal heeft altijd een mooi verhaal paraat.
Veenendaal zou het prachten vinden dat zijn website over Grootmoederstijd en de informatie die geboden wordt over de grutters uit die tijd kans maakt op de Geschiedenis Online Prijs 2011. Daarvoor heeft hij de steun nodig van vele stemmers en die steun kunt u hier geven tot 10 februari a.s.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina