Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
20-01-2012  

Gemeente neemt afscheid van cultuurambtenaar

 

ALMELO – Tijdens een door de gemeente aangeboden afscheidsreceptie in Hof 88 werd afscheid genomen van cultuurambtenaar Gert-jan Sweep. Hij werd eind jaren ’90 naar Almelo gehaald door de toenmalige wethouder van cultuur Jan de Ruiter om een Poppodium te realiseren aan het huidige Prinses Amaliaplein. Dat kwam er niet van omdat de gemeenteraad onder druk van bezwaarmakers uiteindelijk besloot dat een dergelijk Poppodium met grote bezoekersaantallen niet in de binnenstad thuis hoorde.
Ook een nieuw plan voor een futuristisch Poppodium tegenover de Javatoren haalde het uiteindelijk niet. De gemeenteraad hikte tegen de ruim 9 miljoen euro aan die het plan zou gaan kosten. Uiteindelijk werd het een Talentenfabriek aan de Kolthofsingel, waar nu de laatste hand aan gelegd wordt. Een kleine podiumaccommodatie en oefenruimtes moeten daar deze zomer beschikbaar komen.
Achteraf bezien wellicht de beste oplossing want meerdere Poppodia in Twente zouden de verliezen alleen maar opgestuwd hebben. Volgens de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) staan de exploitaties van Poppodia al langer onder druk en is de BTW-verhoging van vorig jaar extra aanleiding tot lagere bezoekersaantallen. Ook Metropool in Hengelo draait sinds haar opening enkele jaren geleden alleen maar verlies.
Toch was het doorgaan van de Talentenfabriek kennelijk de aanleiding voor Sweep om zijn taak als afgerond te beschouwen en met het vertrek van bibliotheekdirecteur Jan Krol boden zich nieuwe kansen aan voor Gert-jan Sweep. Eind deze maand treedt hij dan ook in dienst als nieuwe directeur van de stichting Bibliotheek Almelo.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (20 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina