Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-01-2012  

Eeuwfeest voor Sursum Corda

 

ALMELO - Tijdens een feestelijke nieuwjaarsreceptie presenteerde Sursum Corda Almelo afgelopen maandag haar programma voor 2012, het jaar van haar eeuwfeest.
Het in 1912 opgerichte oratoriumkoor, dat onder leiding staat van Eric Kotterink, zal dit jaar naast haar grote jubileumconcert in oktober een groot aantal activiteiten organiseren om het 100-jarig jubileum luister bij te zetten.
Zo zal het koor op maandag 2 april in de Grote Kerk de meezingkoralen organiseren. Bijna al een Almelose traditie, want al voor de vijfde keer worden koralen uit de Matthäus Passion van J.S. Bach gezongen. Deze avond is gratis toegankelijk voor iedereen die mee wil zingen óf wil luisteren. Eind april zal het koor haar speciale medewerking verlenen aan een kerkdienst en mis.

Omdat zingen iets is van alle leeftijden zal Sursum Corda Almelo eind juni deelnemen aan het Pleinconcert om met jongeren van de basischool enthousiast samen te zingen en zijn er vergevorderde plannen om in december de Young Messiah uit te voeren in samenwerking met een middelbare school.

In het grote jubileumconcert op 26 oktober in de Grote Kerk zal het koor onder begeleiding van het Nederlands Symfonie Orkest (Orkest van het Oosten), met medewerking van bekende solisten, waaronder de Oldenzaalse sopraan Claudia Patacca, het Gloria van Poulenc en de Messa di Gloria van Rossini uitvoeren. 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina