Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-01-2012  

Vergeet niet leges ID-kaart terug te vragen!

 

ALMELO – Nog net voor kerst op 22 december schreven we er al over dat de gemeente de ‘onwettig’ geheven leges in de periode oktober 2010 en september 2011 gaat terug betalen aan de aanvragers (boven 13,5 jaar).
E.e.a. is het gevolg van uitspraken van de rechtbank De Bosch op 7 oktober 2010 en de Hoge Raad op 9 september 2011. De teruggave geldt tot de datum van reparatiewetgeving door toenmalig minister Donner.
Alle betrokken aanvragers krijgen voor 20 januari a.s. een brief van de gemeente waarin staat omschreven hoe moet worden gehandeld om de onterechte betaling terug te krijgen.
De terugbetaling kan zowel digitaal of per post worden afgehandeld. Wanneer mensen een digitale aanvraag tot terugbetaling indienen, ontvangen zij het bedrag binnen twee weken. Sturen ze een aanvraag per post in, dan duurt de terugbetaling zes weken. De terugbetaling geldt voor iedereen die in de genoemde periode een ID-kaart kocht, en staat los van al dan niet ingediende bezwaren.
In totaal gaat het om een bedrag van dik 213.000 euro dat de gemeente terug moet betalen, maar als u er recht op heeft en niet terug vraagt, is de gemeente ‘spekkoper’.
 

Archief
Terug naar vorige pagina