Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-01-2012  

Stichting IBN Roesjd gaat een nieuwe fase in

 

Persbericht:

ALMELO- Bij de komst van de gastarbeiders ( begin jaren zestig ) uit met name Turkije, wilden vele Twentenaren een helpende hand bieden. Dit om de gastarbeiders een warm welkom te gevenen hen in de gelegenheid te stellen mee te doen aan tal van maatschappelijke activiteiten. Ook ondernemers, met name in de textielindustrie, wilden daaraan meewerken.
Onder voorzitterschap van M.C. (Cor) de Vogel, wethouder in Almelo , werd de stichting Ibn Roesjd opgericht. Doel van de stichting was en is om de participatie, integratie en emancipatie van culturele minderheden in met name Twente te bevorderen.
De stichting kan jaarlijks financiële ondersteuning bieden aan activiteiten die aan die doelstelling voldoen. “ Zo hebben we ondersteuning gegeven aan De Tukker, De Blockparty van de Muziekschool, Run je eigen voetbalclub en zo meer “.
Voorzitter Bert Kuiper : “Nu we onze site en een nieuw bestuur hebben , hopen we dat Ibn Roesjd meer bekendheid krijgt en we daardoor een bijdrage kunnen leveren aan de integratie, participatie en emancipatie van de culturele minderheden in Twente”. Voor informatie en aanvragen voor subsidie : www.ibnroesjd.nl
 

Archief
Terug naar vorige pagina