Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-11-2011  

Nog dit jaar extra fietsstalling NS Centraal


Etagerekken met lift om de fiets makkelijker bovenin te kunnen zetten.
Afbeelding: Prorail
 

ALMELO – Het heeft veel langer op zich laten wachten dan belooft, maar nog dit jaar wordt de stallingsruimte voor fietsen bij het NS Station Almelo Centraal grotendeels opgelost. Aan de zijde van het Twenthe Centrum wordt het aantal stallingen meer dan verdubbeld naar 820 in totaal. Prorail zou dat al in het voorjaar realiseren maar daar kwam toch een kink in de kabel omdat gemeente en Prorail het niet eens konden worden.
De druk om toch dit jaar nog met een oplossing te komen, lag simpel in het feit dat de gemeente niet meer handhavend mocht optreden wegens jurisprudentie. De rechter heeft namelijk bepaald dat niet handhavend mag worden opgetreden indien de lokale overheid onvoldoende voorzieningen heeft getroffen. Dat nu wordt dus toch nog in 2011 gerealiseerd, zodat daarna de stadswachten het handhavingsbeleid zullen aanscherpen, zo werd van gemeentezijde vernomen.
Aan de Westkant van het station duurt de ‘pijn’ voor de gemeente wat langer. Prorail gaat daar pas in 2013 het aantal fietsstallingen uitbreiden van 144 naar 288. De stallingen hebben een dubbele laag waarvan de bovenste is voorzien van een lift om de fiets makkelijker omhoog te krijgen.

Archief
Terug naar vorige pagina