Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-11-2011  

Energiek Almelo Award voor Food Connect

 

ALMELO – In het Theaterhotel vond vandaag het symposium Energiek Almelo plaats. Energiek Almelo is een bundeling van krachten van alle ondernemersverenigingen in Almelo omdat de stad volgens de organisaties grote mogelijkheden biedt voor ondernemers.
Om dat te onderstrepen werd door burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld ook de Energiek Almelo Award uitgereikt aan Food Connect Maaltijdservice. De andere genomineerden waren Bolk Transport en Erma Sport.

Voor de Award gelden de volgende criteria:
- De ondernemer en zijn bedrijf moeten
- Op positieve wijze bekendheid geven aan de gemeente Almelo
- Maatschappelijk betrokken zijn bij Almelo
- Vernieuwende activiteiten ondernemen binnen of buiten het bedrijf- Bovendien moet de ondernemer van onbesproken gedrag zijn, en dient de onderneming financieel gezond te zijn en in Almelo te zijn gevestigd.

Tijdens het symposium ondervroeg presentator Jan Medendorp de in Almelo woonachtige topondernemer Gerard Sanderink (Op één na hoogste Overijsselaar in de Quote 500) en oud- schaatser Erik Hulzebosch, die de Almelose schaatsenfabriek Raps overnam, de deuren sloot en het bedrijf naar een gehucht in de kop van Friesland verhuisde.
Sanderink verdiende zijn kapitaal in de IT-sector waaronder Centric maar is inmiddels eigenaar van meerdere bedrijven waaronder het wereldwijde beursgenoteerde Oranjewoud-conglomoraat, Strukton met ruim 6000 werknemers en een omzet van 1,4 miljard euro en Centric.

Of die bundeling van krachten ook voor de middenstand opgaat? Dinsdagavond kwamen slechts 50 van de 250 winkeliers opdagen voor een discussie over de koopzondagen. Kort gezegd werd men het niet eens over de zin of onzin van de koopzondagen of dat men beter een paar keer per jaar de zaterdagavond langer open kan gaan. Het besluit komt begin volgend jaar opnieuw op de agenda.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 89 foto's)

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina