Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-11-2011  

BegrotingsRumoer vanuit het Gemeentehuis

 

ALMELO - Na anderhalve dag vergaderen heeft de gemeenteraad in grote lijnen ingestemd met de begroting 2012. De fracties van ALA/AOV, GroenLinks, Leefbaar Almelo, LKA, PVA en SP gingen niet akkoord. D66 dat eerst een tegenbegroting indiende - het sprak zelfs over Griekse toestanden in Almelo - om eerst te sparen voordat geld voor ‘mooie’ plannen wordt uitgegeven, ging overstag en stemde toch mee met de coalitiepartijen VVD, PvdA, en CDA. Ook de Christen Unie ging alsnog akkoord.
Leefbaar Almelo behaalde een succesje door het samen met de VVD ingediende amendement over de bestemming uit de in te voeren Toeristenbelasting ook voor de toeristische ontwikkeling te bestemmen.
GroenLinks telde haar knopen met het uitstel van de bezuiniging met één jaar op de subsidie voor de Stadsboerderij en de handhaving van het schoolzwemmen voor een periode van vijf jaar.
De Christen Unie had succes met het aannemen van de motie om te bezien of het Werkplein mogelijk in het nieuw te bouwen stadhuis kan worden gehuisvest. Of dat lukt kan worden betwijfeld, omdat er al contracten bestaan met partner UWV en de verhuurder van het Twenthe Centrum dat momenteel volop wordt gerenoveerd juist voor de huisvesting van het Werkplein.
In grote lijnen betekend het akkoord over de begroting 2012 dat in de komende jaren zich opnieuw forse bezuinigingen aandienen omdat de schuld oploopt naar 88 procent van de jaarlijkse begroting.

Fotoreportage Jan Bril


Luister naar de
uitzending van Rumoer op Radio Almelo

Fotoreportage (12 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina