Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-11-2011  

Prinses Maxima muziekproject in De Trefhoek

 

ALMELO – In wijkcentrum De Trefhoek was het zaterdagmiddag vol van muzikale klanken tijdens de actie ‘Spelen in de Wijk’. De Muziekschool Twente hield er i.s.m. de Koninklijke Almelose Harmonie en Harmonie De Eendracht een middag om kinderen van 8 t/m 12 jaar verschillende blaasinstrumenten en slagwerk uit te laten proberen.
De muzikale middag was een opstap naar het landelijke project ‘Kinderen maken Muziek’, waarin kinderen de mogelijkheid krijgen om tijdens de duur van het project met een door hen gekozen instrument wekelijks les te krijgen. Ook mogen zij gedurende die tijd het instrument mee naar huis nemen om te oefenen.
De jeugdige muzikanten gaan daarna diverse keren optreden in de wijken en tevens tijdens het feestelijke slotconcert voor Prinses Maxima.
Het project is mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Oranje Fonds. Met dit programma ondersteunen zij 31 initiatieven in ons land die kinderen van 8 tot en met 12 jaar, in kleine groepjes, een instrument leren spelen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (50 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina