Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-12-2014  

Beter Wonen vervangt zonpanelen Nijrees

 

ALMELO – De Almelose woningstichting Beter Wonen vervangt momenteel de zonpanelen en de dakbedekking van 47 woningen in de straten Ganzebos, Menagerie en Sterrevoet in de wijk Nijrees. Aanleiding is het ‘magere’ rendement van het 10 jaar oude systeem en de brandgevaarlijke omvormer van het type OK4E-100 (foto) die destijds werd geïnstalleerd. De omvormers werden een jaar geleden al uitgeschakeld vanwege de kans op oververhitting. De woningstichting heeft destijds ook bezitters van eigen huizen met een dergelijk systeem geïnformeerd over de kans op oververhitting.
Het vervangen van het bitumen dak door dakpannen en het plaatsen van nieuwe zonpanelen en omvormer van de eigen 47 woningen van Beter Wonen vergt een investering van 240.000 euro.

 
02-12-2014  

Ondernemers in verzet tegen reclamebelasting


Een foto uit de jaren '70 vanaf de Oude Veemarkt richting Grotestraat Zuid.
De panden links op de foto zijn grotendeels gesloopt.
Het witte pandje rechts is de nog bestaande stoffeerderij Haghuis.
 

ALMELO – De weerstand tegen de gemeentelijke reclamebelasting is groeiende. Reden het niet besteden van het geld waarvoor het bedoeld is. De exploitante van café Brandpunt aan de Kerkstraat haalde eerder haar gelijk al bij de rechter omdat er geen enkel profijt van de heffing voor haar in zat, terwijl het profijtbeginsel de grondslag is van de heffing. Bovendien sprak de rechter uit dat er een financiële verantwoording over de besteding afgelegd moet worden en ook dat ontbrak toen in het geheel.
De doelbelasting wordt door de gemeente doorgeschoven naar de ondernemersvereniging Centrum Almelo Aktief (CAA), minus de gemeentelijke inningskosten. CAA ontving in 2014 een bedrag van 129.862 euro en schoof 46.000 euro door naar de stichting Sfeerverlichting.
Zeven ondernemers in de Grotestraat Zuid tussen de Holtjesstraat en de Oude Veemarkt hebben nu juridisch adviesbureau JEEJAR in de hand genomen, omdat men stelt geen enkel profijt te hebben van de aan hun opgelegde heffing. Zo gaan alle publieksevenementen georganiseerd door CAA aan hun neus voorbij en ook is hun deel van de Grotestraat geen sfeerverlichting opgehangen. Ook stelt men vraagtekens bij de herverdeling van de gelden door Centrum Almelo Aktief.
CAA besteedde 24.000 euro aan salaris voor de centrummanager, maar deze heeft nog geen enkele van de bezwaarmakers in het bijna afgelopen jaar gesproken. Ook werd geld besteed voor o.a. stagiares, algemene kosten, overige kosten en kosten onvoorzien. Samen met de verlichtingskosten een bedrag van 82.700 euro waar de bezwaar makende ondernemers niets voor terugzagen. Tweederde van het totale budget werd dus besteed aan ‘onduidelijke’ uitgaven in plaats van aan het organiseren van evenementen die extra publiek naar de binnenstad moeten trekken. Het restant werd uitgegeven aan evenementen ver van de winkels van betrokkenen. Havendagen, Profronde, Straatmuzikantenfestival, Atelierronde, Halloween, Winterfestival, Beachvolleybal e.d. profiteerden, maar betrokken bezwaarmakers betaalden alleen en zagen geen activiteiten voor hun deur om nog enig profijt te ondervinden. De ondernemers in kwestie zijn bovendien meer dienstverlenende bedrijven in plaats van consumptief gerichte winkels waardoor impulsbezoeken middels het organiseren van evenementen op zich al weinig zin hebben en er voor hen geen enkel profijtbeginsel is.

 
03-12-2014  

Conducteurs mishandeld op station Almelo

 

ALMELO - Op het station Almelo Centraal hebben twee mannen gisteravond twee conducteurs mishandeld. De mannen van ongeveer 25 jaar oud vielen op het perron in Rijssen en in de trein van Rijssen naar Almelo een vrouw lastig, waarop een conducteur de mannen aansprak op hun gedrag. Op het perron in Almelo vielen de mannen vervolgens de conducteur en een toegesnelde collega aan. De conducteurs raakten daarbij gewond. De daders ontkwamen.

Getuigen worden opgeroepen contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven via 0800 – 7000.

 
04-12-2014  

Burgemeesters boegbeeld De Slinger

 

ALMELO - Eerder dit jaar heeft burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld de lege plek in het Comité van Aanbeveling van de Slinger Almelo die was ontstaan na het vertrek van oud-wethouder Mieke Kuik ingenomen. Dat maakte voorzitter Henny Ganseman woensdagmiddag bekend tijdens een netwerkbijeenkomst voor zakelijke partners in een locatie van Trivium Meulenbelt Zorg aan de Vriezenveenseweg.

Enkele tientallen belangstellenden hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging van De Slinger die zich geconfronteerd zag met een lagere opkomst dan gehoopt doordat deze middag eveneens de jaarlijkse conferentie van het Armoedepact Almelo werd gehouden. Gastheer TMZ gaf in de persoon van regiomanager Martin Lenferink aan de hand van een powerpoint-presentatie de aanwezigen een boeiende inkijk in de uitdagingen waarvoor de zorgaanbieder staat nu ingrijpende veranderingen in de zorg worden doorgevoerd. Hierna gaf oud- burgemeester Frank Kerckhaert, voorzitter van de Slinger Hengelo, een uiteenzetting over de activiteiten op Twentse schaal. Ganseman keek tenslotte terug op de ontwikkelingen in Almelo waarbij vooral de continuïteit binnen het team van vrijwillige medewerkers een punt van zorg is. “Vrijwilligers vertrekken om legitieme redenen en niet vanwege negatieve ervaringen”. Opvallend is, aldus Ganseman, dat zij zich verbonden blijven voelen. “Op de jaarlijkse Slingerbeurs in het ROC van Twente zien we velen weer terug”. Dit jaar leverde deze beurs maar liefst 101 matches die een gezamenlijke waarde vertegenwoordigden van bijna 120.000 euro. Momenteel inventariseert de staf van De Slinger de stand van zaken voor wat betreft de uitvoering van de gesloten overeenkomsten. “Bijna 50% is inmiddels gerealiseerd en we verwachten dat vóór 1 april volgend jaar 90% of nog meer is uitgevoerd”. Afsluitend wees de voorzitter op de Slingerbeurs in 2015 “Dan vieren we het lustrumfeest en u mag erop rekenen dat het een zeer bijzondere beurs zal worden”. Eind februari vindt eerst nog de uitreiking van de SlingerAward plaats die wordt toegekend aan de mooiste en meest memorabele match. “Zodra gestemd kan worden krijgt iedereen bericht en ik hoop dat massaal gestemd zal worden”. De bijeenkomst werd afgesloten met een informeel samenzijn. De Slinger heeft is een organisatie die mensen wil verbinden en als belangrijkste evenement kent zij de jaarlijkse Slingerbeurs een beursvloer waar met gesloten beurs gehandeld wordt tussen bedrijven die diensten aanbieden en maatschappelijke organisaties die hulp vragen.
Meer info www.deslingeralmelo.nl

Foto's en tekst: Eddy Kolfoort

 
04-12-2014  

Jubilerend Hollander Techniek doneert KWF

 

ALMELO - Hollander Techniek met vestigingen in Almelo, Almere, Amersfoort en Apeldoorn, bestaat 40 jaar. Reden genoeg voor een feestje waarbij relaties gevraagd werd af te zien van cadeaus maar een gift voor goede doelen te doneren. Met ruim 10.000 euro een behoorlijke opbrengst om te verdelen.
De Almelose vestigingsmanager Evert Bluemink van Hollander Techniek mocht daarom een bedrag van 2.750 euro overhandigen aan de voorzitter van KWF Kankerbestrijding afd. Almelo Gerda Zanting. Het bedrag zal overeenkomstig de doelstelling worden besteed.

 
05-12-2014  

Condooms, rookworsten en kauwgom

 

ALMELO – De politie in Almelo heeft eerder deze week twee vrouwen aangehouden voor diefstal van rookworsten en kauwgom ter waarde van 243 euro uit een winkel aan het Eskerplein.
De vrouwen van 24 en 25 jaar bleken geprepareerde jurken te dragen op het dievenpad. In verborgen zakken zat ook nog voor een bedrag van 432 euro aan condooms. Camerabeelden van een drogist gaven later duidelijkheid waar de condooms vandaan kwamen. De twee vrouwen zijn opgesloten in het detentiecentrum van de politie in Borne, in afwachting van voorgeleiding.

 
08-12-2014  

Daders mishandeling conducteurs opgepakt

 

ALMELO – De politie heeft zondagavond in Nijverdal 2 mannen opgepakt die worden verdacht van mishandeling vorige week van een conducteur en machinist op het NS-station van Almelo. Het gaat om een 20-jarige verdachte uit Schiedam en een 30-jarige verdachte uit Rijssen.
De conducteur sprak de mannen aan op hun gedrag jegens een vrouwelijke passagier in de trein van Rijssen naar Almelo. Hij werd daarna op het perron in Almelo mishandeld evenals de te hulp schietende machinist.

 
11-12-2014  

Koningin Maxima even in Almelo

 

ALMELO – Even was koningin Maxima in Almelo. Een niet publiek aangekondigd werkbezoek donderdagochtend bij microfinancier Qredits aan de Wierdensestraat.
Zij deed dit in haar hoedanigheid van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering en als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Qredits richt zich op kredietverlening aan kleine ondernemers. Naast een lening werkt Qredits met coaches die op vrijwillige basis nieuwe ondernemers op weg helpen met hun bedrijf. Mede dankzij deze combinatie heeft 82 procent van de klanten na drie jaar nog altijd een actieve onderneming (zie ook toespraak Koningin Máxima d.d. 31 januari 2014 t.g.v. jubileumsymposium Qredits).

Koningin Máxima sprak met de medewerkers van Qredits over onder meer de coachingstrajecten, de ontwikkeling van de kredietvoorziening en risicomanagement bij nieuwe ondernemers. Bij het werkbezoek waren ook de nieuwe voorzitter van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering aanwezig, de heer H.C. Goddijn en de oud-voorzitter, de heer D. Laman Trip.

IDH richt zich op duurzame productie en handel van (landbouw) goederen uit ontwikkelingslanden door samenwerking met internationale bedrijven, overheden en goede doelen organisaties. Zo worden er trainingen gegeven in duurzame landbouwtechnieken en bedrijfsvoering. Koningin Máxima liet zich onder meer informeren over de financieringsprogramma’s van IDH voor kleine boerenbedrijven. Deze komen vrijwel niet in aanmerking voor reguliere leningen vanwege de kleinschaligheid en onzekerheid over de opbrengsten. Samen met de Nederlandse Financierings Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO) stelt IDH risicokapitaal en fondsen ter beschikking die lokale banken stimuleren om leningen te geven aan deze boeren. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld nieuw plantmateriaal en andere hulpmiddelen aanschaffen om de oogst te verhogen.

In oktober 2009 bracht koningin Maxima, toen nog als prinses, eveneens een werkbezoek bij Qredits
(Klik hier voor meer foto's van toen)

Fotoreportage (1 foto's)...

 
11-12-2014  

Almelo ‘vangt´ alsnog 2,6 miljoen van ministerie

 

ZWOLLE – De gemeente Almelo heeft alsnog haar gelijk gehaald bij de rechtbank in Zwolle over het conflict met het ministerie van Sociale Zaken over een extra ondersteunende bijdrage over het jaar 2010 betreffende de uitkeringen via de Wet Werk en Bijstand. Volgens het ministerie voldeed de gemeente Almelo niet aan de gestelde criteria die voor de extra ondersteuning nodig waren om de aanvullende bijdrage te verkrijgen. Het ministerie vond dat de gemeente te weinig deed aan arbeidsbemiddeling en uitstromen. Toenmalig wethouder Mieke Kuik-Verweg bestreed die visie waardoor de gemeente uiteindelijk voor een procesgang koos. Eerder al kwam de Inspectie Werk en Inkomen tot de conclusie dat de tekorten niet door slecht gemeentelijk beleid tot stand waren gekomen maar door de toename van het aantal bijstandsgerechtigden. De rechter gaf de gemeente nu alsnog gelijk zodat het ministerie alsnog 2,6 miljoen euro met rente en proceskosten op tafel moet leggen.

 
12-12-2014  

Boek met ‘De gezichten van Almelo´

 

ALMELO – Woensdagmiddag jl. werd in het voormalige pand van Scheer & Foppen aan het Marktplein het boek ‘De gezichten van Almelo’ gepresenteerd, een boek waarin bekende en onbekende Almeloërs worden geportretteerd en deels beschreven door auteur Jan Hammink.

Lees
hier verder of maandag/dinsdag in de gedrukte versie van het Almelo's Weekblad.

 
13-12-2014  

Hongerige Noordik'ers scoren 23.000 euro

 

ALMELO – Hongerige geworden door 24 uur vasten maar intens tevreden met een score van 23.000 euro voor Serious Request en een aantal andere goede doelen, dat zijn de leerlingen van Csg ‘t Noordik. De actie 'Zip your Lip' ging gisteren van start en vandaag konden de 400 deelnemers het totale resultaat vernemen. Een deel van het geld gaat naar Serious Request, dat zich dit jaar inzet voor hulp aan slachtoffers van seksueel geweld tijdens oorlogen en conflicten. De rest van de opbrengst van Het Noordik gaat naar goede doelen in Cambodja en Guatemala die door de leerlingen al langer worden gesteund.


 

 
13-12-2014  

Kijkje op de Kerstmarkt in Bornerbroek

 

BORNERBROEK - Fotograaf Jan Bril nam een kijkje op de kerstmarkt in Bornerbroek.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (55 foto's)...

 
14-12-2014  

Glazen Cafe Bornerbroek levert 12 mille op

 

BORNERBROEK – In vier dagen tijd heeft het Glazen Cafe in cafe Brockie in Bornerbroek 12.017,32 euro opgebracht voor de jaarlijkse actie Serious Request van 3FM. De Bornerbroekse DJ’s werkten deze keer samen met de collega’s van AAFM (Radio Almelo). Zij hongerden gezamenlijk en leefden vier dagen van gezonde vitaminerijke shakes terwijl zij verzoekplaten draaiden tegen betaling. De totale opbrengst was ongeveer gelijk aan die van vorig jaar.

De baten zijn dit jaar bestemd voor slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden waar het Rode Kruis de opbrengst voor inzet. Het officiële Glazen Huis van Serious Request 3FM staat dit jaar in Haarlem, hometown van 3FM DJ Chiel Beelen, waar Bernd Schneiders, zoon van de vroegere burgervader van Almelo, burgemeester is. Het Glazen Huis in Haarlem start op 18 december a.s.

Twitterfoto Bornerbroek van Ernesto Blijenberg.

 

 
15-12-2014  

Opleidingsinstituut VVBA vertrekt naar Hengelo

 

ALMELO/ENSCHEDE – Opleidingsinstituut voor de bouw VVBA in Almelo vertrekt na een fusie met branchegenoot SSB uit Enschede naar Hengelo. Doel is nauwere samenwerking met het ROC van Twente en een locatie in de nabijheid van het ROC van Twente en openbaar vervoer. Medio 2015 moet de fusie tot stand komen tot opleidingsinstituut Bouwmensen Twente.
In aanloop naar de fusie wordt het gebouw van SSB aan de Veilingstraat 10 in Enschede in de verkoop gezet en na realisering van een nieuw onderkomen in Hengelo, wordt ook het onderkomen van VVBA aan de Veldkampsweg in Almelo ter verkoop aangeboden.
Door de voorgenomen fusie tot Bouwmensen Twente ontstaat een full service opleidingsinstituut voor de bouw. Directieleden Robert Herman (VVBA) en Willem Aardema (SSB) vinden anno 2014 de huidige systematiek van praktijkonderwijs in twee instituten in Twente niet langer haalbaar. Bij voldoende werk leert men de praktijk bij de aangesloten aannemers en bij minder werk in de praktijklocaties van VVBA en SSB. Het theorieonderwijs werd al door het ROC van Twente verzorgd. Per 1 januari trekt SSB voorlopig in bij VVBA in Almelo.

Moderniseren van vakonderwijs
Volgens staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) moet het VMBO-onderwijs volledig op de schop. Nu zijn de praktische vakken die aan het VMBO worden gegeven verouderd en versnipperd. Met tien profielen en in elke regio andere keuzevakken wil Dekker het vakonderwijs moderniseren.
De inhoud van de vakken is in de vijftien jaar dat het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs bestaat nauwelijks aangepast. 'Nu willen we het onderwijs bij de tijd brengen', zegt een woordvoerder van Dekker. De nieuwe inrichting van het vmbo wordt opgedeeld in vier leerwegen (niveaus). In de theoretische leerweg komt meer aandacht voor 'loopbaanoriëntatiebegeleiding'. De huidige 35 vakken in de beroepsgerichte leerwegen maken plaats voor 10 profielen - van 'economie en ondernemen' tot 'bouwen, wonen en interieur'. Voor leerlingen moet het zo makkelijker worden om een vakkenpakket te kiezen. Met keuzevakken kunnen ze zich specialiseren. De gemoderniseerde opleiding moet een betere aansluiting geven op de arbeidsmarkt. Dekker wil daarom meer invloed van het regionale bedrijfsleven en opleidingen aanpassen op de vraag.

 
16-12-2014  

Geslaagde Businesslounge SOWECO over MVO

 

ALMELO – Regionaal werkvoorzieningsschap SOWECO in Almelo organiseerde onlangs een geslaagde BuitenGewone Businesslounge voor haar relaties en opdrachtgevers over de nieuwe Participatiewet. De genodigden luisterden na het welkomstwoord van Drs. Reinier van Broekhoven, algemeen directeur van SOWECO, met aandacht naar het verhaal van professor dr. Johan Wempe over de nieuwste ontwikkelingen in het kader van maatschappelijk ondernemen. Volgens Wempe, oprichter van MVO Nederland, is maatschappelijk verantwoord ondernemen een onomkeerbaar proces dat vraagt om nieuwe business-modellen bij bedrijven en organisaties en gaf daarbij verschillende voorbeelden.
Centrale vraag tijdens de aansluitende paneldiscussie, geleid door Martin Steenbeeke, was de betekenis van de Participatiewet voor bedrijven. Jaap Spoorenberg, voorzitter hoofdbestuur IKT, gaf aan dat deze materie door grotere bedrijven al wordt omarmd, maar nog te weinig bekend is bij ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Nu is ook voor hen het moment gekomen om daar vorm en inhoud aan te geven. Hier ligt dus ook voor overheden een uitdaging. Maud van Geel, manager Extend, komt veel bij bedrijven om advies te geven over de manier waarop zij duurzaam werk kunnen bieden aan arbeidsgehandicapten Ook zij ziet bedrijven worstelen met deze materie, maar benadrukte dat er wel degelijk mogelijkheden zijn om deze mensen een plek te geven en tegelijkertijd meerwaarde te creëren bij het bedrijf. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld doordat een betere dienstverlening kan worden verleend of doordat bedrijven door een socialer beleid uit te dragen, een hogere gunfactor krijgen.

Het was de tweede keer dat SOWECO deze BuitenGewone Businesslounge organiseerde. Naast het inhoudelijk gedeelte was er uiteraard ook ruimte om te netwerken.

 
18-12-2014  

Nomen Nescio bezorgt 225 kerstpakketten

 

ALMELO – In een hal van Soweco werden gistermiddag 225 kerstpakketten met nuttige huishoudelijke artikelen ingepakt door 30 vrijwilligers van Nomen Nescio en de acht serviceclubs in Almelo waarna deze werden bezorgd bij even zoveel gezinnen in de stad die werden geselecteerd door o.a. de gemeentelijke sociale dienst, de diaconie van de hervormde kerk en de stichting Boodschappenmand. In het pakket tevens een waardebon van 100 euro te besteden bij de Hema.

Foto’s Coen Mulder

Kerstpakketten voor ambtenaren
Tijdens het vragenuurtje in de gemeenteraad werd dinsdagavond bijna gedebatteerd of de kerstpakketten voor de ambtenaren wel een voldoende Almelo-gehalte hadden. Raadslid Edith van den Ham (VVD) vroeg dat in het kader van 'Weet waar je koopt', dat protectionisme voor Almelose ondernemers moet bevorderen. Partijgenoot Arjen Maathuis hamerde als raadsvoorzitter een mogelijke discussie af nadat wethouder Anja Timmer verkondigde dat er producten van Bolletje inzaten en waardebonnen die te besteden zijn bij o.a. de Almelose vestigingen van de Zuivelhoeve en Ici Paris. De pakketten werden overigens bestelt bij Ter Brugge (gem. Borne) nadat ondernemers in de Doelenstraat zich hadden teruggetrokken. Nog niet bekend is of de armlastige gemeente in 2015 opnieuw kerstpakketten uitdeeld aan de medewerkers. Ook kwam er geen vraag wat dit allemaal kost voor de gemeente die zwaar moet bezuinigen ten koste van de burgers.

 
18-12-2014  

Opening burgemeester Schneiderssingel deel II

 

ALMELO – De aanleg van de burgemeester Schneiderssingel is wel een verhaal van gewijzigde doelstelling. Beoogd als snelle verbinding van het centrum naar het hart van de eerder beoogde grote stadswijk Waterrijk, werd eerder al het deel van 600 meter tussen de Bleskolksingel en de Aadijk aangelegd en geopend door Bernd Schneiders, burgemeester van Haarlem en zoon van Frits Schneiders die van 1970 tot 1988 burgemeester van Almelo was. Door de teloorgang van Waterrijk wordt die functie echter niet meer ingevuld. Nu werd het deel vanaf De Grenzen tot aan de Kolthofsingel gerealiseerd. Feitelijk een kort stukje maar o zo belangrijk voor de herontwikkeling en ontsluiting van het Indiëcomplex tot binnenstedelijk woongebied.
Lees verder in het Almelo’s Weekblad.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (37 foto's)...

 
19-12-2014  

Brug Nachtegaalstraat officieel weer open!

 

ALMELO – Zo’n 10 minuutjes te laat maar maanden eerder dan oorspronkelijk gepland, werd vrijdagmiddag door wethouder Anja Timmer de nieuwe Nachtegaalbrug over de Almelose AA heropend voor het verkeer. Dit keer niet met een peperdure Tesla, maar gewoon ouderwets door een gespannen lint te verbreken. Niet doorgeknipt met een schaar, maar ‘doorgezaagd’ met een broodmes dat gelukkig ter plekke was om de krentenwegge aan te snijden. Ook geen verdere opsmuk of koffie maar gewoon een kort toespraakje nadat het lint was verwijderd en het verkeer al de brug in gebruik nam.
Ziedaar een opening kan ook sober. Wethouder Timmer herinnerde er aan dat door een inspectie precies een jaar geleden de brug werd gesloten voor alle verkeer. Dit vanwege de rampzalige hoedanigheid van de uit 1954 stammende brug. Hekken werden in allerijl geplaats en het verkeer zocht zich dezelfde dag nog een andere sluiproute. ‘Over drie maanden ligt er een noodbrug’, klonk het optimistisch uit het stadhuis. Niets was minder waar. Geschrokken van de extra kosten, werd besloten de noodbrug niet aan te leggen maar direct te koersen op aanleg van de nieuwe brug. Nog maar kort geleden werd de oude brug gesloopt, waarna het nieuwe fundament werd gestort en een maand geleden de dragers werden gelegd. Het nieuwe dragende wegdek werd gestort en van asfalt voorzien, terwijl de balustrades al bij een constructiebedrijf in Enter in elkaar werd gelast. Ook deze werden deze week geplaats en vanmorgen werden zelfs de vier lantaarns nog op de goede plek gemonteerd. Chapeau aan aannemer Heijmans, bruggenbouwer Platenkamp uit Borne en de onderaannemers.

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (19 foto's)...

 
19-12-2014  

De Griffel viert kerst met diner en musical

 

ALMELO – De leerlingen van basisschool De Griffel vierden dit jaar het kerstfeest met een gezamenlijk diner dat door de ouders was voorbereid. Daarna werd na maanden voorbereiding in de Trefhoek de kerstmusical ‘De kleine boom’ opgevoerd voor een decor dat door de ouderraad van de school was gemaakt. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-12-2014  

Dode aan het Muiderslot

 

ALMELO – Vrijdagmiddag werd in een woning aan het Muiderslot het levenloze lichaam gevonden van een 74-jarige bewoner. De vondst werd gedaan door een familielid die direct de politie inschakelde. De omgeving van de woning werd daarop afgesloten voor onderzoek. De politie sluit een misdrijf niet uit.

Update: 20-12-2014
In de loop van zaterdag werd bekend dat het waarschijnlijk een misdrijf betreft. De politie zette het onderzoek voort met extra inzet van een forensisch team en er werd buurtonderzoek gedaan voor mogelijke getuigen.

Update: 21-12-2014

Ook op zondag werd het onderzoek voortgezet. Volgens de politie betreft het een misdrijf. De bejaarde van Armeense afkomst was een bekende in de Armeense kerk waar hij geregeld per scootmobiel diensten bijwoonde. In en rond het huis aan het Muiderslot gaat de politie grondig te werk en werden rondom rioolputten en huisvuilcontainers doorzocht evenals dat op het dak werd gekeken. Mogelijk dat de politie op zoek is naar een moordwapen.

 
21-12-2014  

Winters Almelo en eerste Almelo City Santa Run

 

ALMELO – In de aanloop naar de kerstdagen was het hele Almelose stadscentrum in sfeer, Op de Koornmarkt kon een baantje getrokken worden op de ijsbaan en her en der waren bij talloze kraampjes lekkere etenswaren in de verkoop. Rond het Doelengebied was het een drukte van belang, net zoals zondag tijdens de door de gezamenlijkeke serviceclubs georganiseerde eerste Santa Run waaraan ruim 300 kerstmannen deelnamen om geld in te zamelen voor Nomen Nescio, een organisatie die Almelose gezinnen in nood bijstaat. De opbrengst was zo’n 2000 euro.

Fotograaf Jan Bril toog zaterdag en zondag door de binnenstad voor bijgaande fotoreportage.

 

Fotoreportage (97 foto's)...

 
21-12-2014  

Aanhoudingen na steekpartij Ossenkoppelerhoek

 

ALMELO - Bij een steekpartij in een woning aan de Adriaen van Ostadestraat in de wijk Ossenkoppelerhoek in Almelo is zondagochtend een 35-jarige man uit Almelo zwaargewond geraakt. De politie hield kort na het incident twee mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij. De gealarmeerde politie trof de zwaargewonde aan, die onmiddellijk naar het ziekenhuis werd vervoerd. De politie pakte in de omgeving ook een 32-jarige man en 39-jarige man op wegens mogelijke betrokkenheid. In de woning werd verder onderzoek gedaan naar de mogelijke toedracht.

Foto: Alwin Winkel Fotografie

 

 
21-12-2014  

Politie zoekt ‘spookrijder´ N36

  ALMELO – De politie is op zoek naar een ‘spookrijder´ die de aanleiding zou zijn tot een eenzijdig ongeval op de N36 bij Wierden in de nacht van zaterdag op zondag.
Lees verder...

 
23-12-2014  

Sneeuw van Serious Request voor Woonboulevard

 

ALMELO – De ondernemersvereniging van de Woonboulevard was de hoogste bieder op een pak sneeuw dat de meteorologen van Weeronline.nl aanboden via de veiling van Serious Request 3FM. Het bedrag van 2051,50 euro is bestemd voor de Rode Kruis campagne ‘Hands of our girls’ in met name conflictgebieden.
Een vrachtwagen vol ijsschaafsel van de kunstijsbaan in Utrecht zorgde zo voor even voor wat sneeuwpret op de Woonboulevard en daar werd door de media de nodige aandacht aan besteed tot vreugde van de winkeliers en uiteraard Serious Request 3FM, waarvan het Glazen Huis dit jaar in Haarlem staat. De NS heeft speciale kortingstickets om naar Haarlem te reizen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-12-2014  

Lichtjestocht Beeklustpark.

Foto reportage Jan Bril.
 

Fotoreportage (39 foto's)...

 
25-12-2014  

Oud- Almeloër Folkert Wilman gepromoveerd

 

ALMELO/BRUSSEL/LEIDEN – Oud- Almeloër Folkert Wilman is gepromoveerd aan de universiteit van Leiden op het onderwerp ‘The vigilance of individuals: EU legistation facilitating the private enforcement of EU law’ met als studiebegeleiders prof. H.J. Snijders en prof. S. Van den Bogaert.
Wilman rondde in Almelo zijn VWO-opleiding af aan het Erasmus. Hij werd in 1978 geboren in de Friese gemeente Damwoude, maar groeide voornamelijk op op het waddeneiland Ameland.
Wilman werkt bij de juridische fdeling van het Europees parlement sinds 2009 en was voordien werkzaam bij het bekende advocatenkantoor Houthoff Burema met vestigingen in New York, Amsterdam, Rotterdam, Brussel en Londen.

Archief
Terug naar vorige pagina