Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
14-11-2019  

Bakker Bart lanceert nieuw concept in Almelo

 

ALMELO – Op donderdag 14 november opende Bakker Bart haar 164e winkel in Almelo.  Dit volgens nieuw concept waar naast het vers gebakken brood in vele soorten ook de restauratieve kant een belangrijk issue is. Want bij Bakker Bart in Almelo kun je er ook terecht voor een lekker ontbijt, koffie met iets lekkers, een heerlijke lunch of verse warme snack. Het interieur oogt modern industrieel en doordat de winkel modulair is opgebouwd kan er sneller en kostenefficiënter worden ingespeeld op veranderingen in de markt. Met Bakker Bart nieuwe stijl is de retail van het bedrijf weer helemaal bij de tijd.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-11-2019  

Jubilerend Witzand schenkt Almelo 125 bomen

 

ALMELO – Honderdvijfentwintig jaar geleden begon de familie Witzand haar houtzagerij en houthandel in Almelo. Aan de Sluiskade NZ werd toen nog het hout per schip aangevoerd om in de aanpalende zagerij te worden verzaagd tot balken en planken voordat het zijn weg vond naar de bouwers in de verre regio.
Nu is Witzand een gerenommeerd bedrijf met vestigingen in Almelo, Eibergen, Enschede, Lichtenvoorde, Ruurlo en Vriezenveen met handel in alle bouwmaterialen en doe het zelf maar blijft hout natuurlijk wel de hoofdmoot.  
Vanwege het 125-jarig jubileum schenkt Witzand voor elk jaar van haar bestaan een boom aan de gemeente Almelo, zijnde de ´roots´ waar het allemaal begon. Burgemeester Arjen Gerritsen, nazaat Jan Hein Witzand en mede-eigenaar Hans Morsink plantte in eendrachtige samenwerking vandaag het eerste exemplaar in de nabijheid van het bedrijf. De andere 124 bomen krijgen in goed overleg ook een plek in de stad.

Fotograaf Jan Bril maakte bijgaande reportage.

 

Fotoreportage (34 foto's)...

 
16-11-2019  

Feestelijke intocht Sinterklaas in Almelose haven

 

ALMELO - Sinterklaas is weer in de stad. Zo´n dikke 10.000 mensen omzoomden de kade van de haven in de Almelose binnenstad om de goedheiligman en zijn zwarte pieterknechten met de pakjesboot te zien aanmeren. Muziek- en danspieten hadden de menigte al enigszins opgewarmd om de Sint te verwelkomen. Burgemeester Arjen Gerritsen verwelkomde de geodgeluimde Sint en zijn pieten die alle tijd namen voor een selfie met de omstanders voordat hij zijn tocht naar het centrum, waar het Sinterklaashuis staat, voltooide. Op de Koornmarkt was het tevens een drukte van belang en nam de goedheiligman alle tijd voor zijn jeugdige fans die beloofden vanavond allemaal hoen schoen te zetten.
In het Sinterklaashuis nam de Sint daarna enige rust voordat hij met zijn gevolg een rondhng maakte lans het ziekenhuis en Almelose zorgcentra.

Fotograaf Jan Bril maakte bijgaande reportage.

Fotoreportage (106 foto's)...

 
17-11-2019  

Stad staat stil bij verscheiden Graaf van Almelo

 

ALMELO – Op 88-jarige leeftijd is vrijdag Adolph van Rechteren Limpurg, Graaf van Almelo, overleden. Hij was de meest onbekende bekende Almeloër, want had veel in de melk te brokkelen, maar stond zelden op de voorgrond. Met de stad had hij een haat/liefdeverhouding en dat was wederzijds.
Lees verder in De Roskam

 
17-11-2019  

Automobiliste ramt hekwerk spoor

 

ALMELO - Vanmorgen even geen treinen tussen Almelo en Wierden en tussen Almelo en Mariënberg. Een automobiliste geraakte even na half acht vanmorgen het spoor bijster toen de spoorbomen daalden en zij vervolgens het voertuig niet onder controle hield. Zij ramde vervolgens het hekwerk van de overweg in de Aalderinkssingel maast de slagboom waarbij haar auto total loss geraakte en het ‘puin’ bezaaid raakte over de weg en het spoor. Zelf kwam ze er goed vanaf. Wel ondervond het treinverkeer enkele uren hinder omdat eerst gecontroleerd moest worden of er vitale delen van de spoorboominstallatie beschadigd waren.

Fotoreportage: Alwin Winkel

Fotoreportage (5 foto's)...

 
18-11-2019  

Gratis naar de Kerstmarkt in partnerstad Iserlohn


Barendorf, het kunstenaarsdorp bij Iserlohn
 

ALMELO – Al uit 1954 stamt de jumelage tussen de steden Almelo en Iserlohn in het Duitse Sauerland. De eerste Nederlands-Duitse jumelage van na de Tweede Wereldoorlog om na de verschrikkingen de ‘verscheurde banden’ weer aan te trekken met vooral een blik op de toekomst in een minder vijandig Europa. Nu 65 jaar geleden was burgemeester Mr. J. Ravesloot , de langst zittende burgemeester ooit van Almelo, een der kartrekkers om vriendschappelijke banden tussen beide steden en haar inwoners te ontwikkelen. In Almelo werd het Iserlohn Comité van de grond getild en in Iserlohn gebeurde het omgekeerde. Scholen (o.a. Canisius) , verenigingen en vele jaren ook de brandweerlieden uit beide steden onderhouden uitwisselingen. Om dat te vieren, heeft het Iserlohn Comité Almelo een gratis dagtocht naar de ‘Weinachtsmarkt’ van onze partberstad georganiseerd voor Almelose ingezetenen.

Kunstlerdorf
Een van de hoogtepunten in de dagtocht op zaterdag 14 december is het vlak bij Iserlohn gelegen kunstenaarsdorp Barendorf aan het riviertje de Baarbach, dat al sinds vier eeuwen haar vakwerkhuizen en ambachtelijke werkplaatsen koestert en in de loop der jaren zo tot een der beduidendste industrieel-culturele monumenten in de regio Zuid-Westfalen/Sauerland is gaan behoren. Kunstig geweven voorwerpen, sieraden, zeep, kaarsen, hoeden en tassen allemaal volgens ambachtelijke productie is er te bekijken en uiteraard ook te koop.

Verder bezoekt men uiteraard de Kerstmarkt in de binnenstad van Waldstadt Iserlohn met haar behouden typische architectuur en moderne bouw en verder wordt ook gesnoven aan de Kerstsfeer in het stadsdeel Lethmate, bekend om haar druipsteengrotten.

Als inwoner van Almelo kunt u zich gratis opgeven voor de dagtrip in kerstsfeer naar onze partnerstad Iserlohn. Daarnaast heeft het Iserlohn Comité Almelo ook een aantal stadgenoten via de Voedselbank en Boodschappenmand uitgenodigd om mee te gaan. Uiteraard zorgt u zelf voor een lunchpakket, terwijl het Comité u bij aankomst koffie of thee aanbiedt.
U kunt zich opgeven via Sini Pots per telefoon 0622 796190 of via email sinypots@gmail.com
Het vertrek op zaterdag 14 december is om 08.30 uur bij de IISPA (tegenover stadion van Heracles).

 
20-11-2019  

Bolk Transport winnaar Energiek Award

 

ALMELO – Het bedrijf Bolk Transport heeft de Energiek Award van Almelo gewonnen. Dat bleek tijdens een informatief-feestelijke bijeenkomst in het Theaterhotel ter stede. Er waren drie bedrijven genomineerd, want behalve Bolk Transport ook Hubregtse Cartonnage en FixjeIphone.
Lees verder in De Roskam

 
21-11-2019  

Van Rechteren Limpurgsingel dicht voor begrafenis

 

ALMELO – Zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur kunnen automobilisten de van Rechteren Limpurgsingel tussen Hofstraat en Sluitersveldsingel beter mijden vanwege tijdelijke afsluitingen voor de begrafenisstoet waarbij de overleden Graaf van Almelo graaf Adolph van Rechteren Limpurg via de Gravenallee naar zijn laatste rustplaats wordt gereden.
Ook zal in die uren de stoet via de Doelenstraat en Grotestraat naar en van de Grote Kerk aan de Kerkstraat passeren.   

<< Stukje bij beetje werken aan achterstallig onderhoud
Aan de Sluiskade ZZ tussen de parallelweg van de van Rechteren Limpurgsingel en de fietsbrug naar het Sportpark heeft de gemeente het fietspad richting de ijsbaan opnieuw laten verharden. In de loop der jaren was het meer een geitenpad geworden maar nu ligt er een fraai stukje asfalt dat voor fietsers doorloopt tot de Tukkersdijk en het Linkerbruggetje.
Op de T-kruising van de parallelweg met de Sluiskade ZZ moeten automobilisten die richting de Vriezebrug willen,  de fietsers uit beide richtingen nu voorrang geven en dat is tevens een stuk veiliger.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-11-2019  

Graaf van Almelo op weg naar laatste rustplaats

 

ALMELO – Onder begeleiding van honderden genodigden en duizenden belangstellenden langs de route, wordt de graaf van Almelo Adolph van Rechteren naar zijn zijn laatste rustplaats begeleid in de grafelijke bossennabij Huize Almelo.
Daarvoor werd het verkeer op de van Rechteren Limpurgsingel stil gezet zodat de rouwstoet ongehinderd de oversteek via de Gravenallee kon passeren. Voor het laatst gebeurde dat in februari 1992 toen de vader van Graaf Adolph ten grave werd gedragen. Mocht Willem Constantijn 94 jaar worden, zijn zoon Adolph overleed vorige week op 88-jarige leeftijd.
Adolph van Rechteren wordt als heer van de Heerlyckheid Almelo opgevolgd door zijn oudste zoon Max. Max jongere broer Christiaan woont op kasteel Rechteren bij Dalfsen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (44 foto's)...

 
27-11-2019  

Geen geld voor noodhulp Molukken

Gemeenteraad zet zichzelf klem

26 september 2019:
Beving met 6.5 op de schaal van Richter en sindsdien vele honderden naschokken waardoor men in angst leeft.
De officiƫle telling luidt 39 doden, 1.578 gewonden, 170.900 daklozen, 6.355 beschadigde huizen en 512 tot puinhopen verworden openbare ruimtes zoals ziekenhuizen, scholen en bruggen.
 

ALMELO – De gemeenteraad van Almelo stelt geen geld beschikbaar voor noodhulp aan de Molukken. Op 26 september beefde de aarde op de Indonesische eilandengroep met een kracht van 6.5 op de schaal van Richter. Het gevolg 39 doden, honderden gewonden en zo’n 170.000 mensen die dakloos werden.

Een verzoek om hulp kwam uit de Molukse bevolkingsgroep in Almelo om financieel bij te dragen voor noodhulp en heropbouw. Echter de gemeenteraad werd door burgemeester Gerritsen herinnerd aan een eerder raadsbesluit dat de gemeente alleen bijdraagt aan rampen van omvang waarvoor Giro 555 wordt geopend.
Een ingediende motie door de fracties van o.a. Leefbaar en PVA geraakte door het eerdere raadsbesluit in de knel en dat werd mede daardoor een politiek hangijzer dat drie keer geagendeerd moest worden in de afgelopen weken. Tijdens de eerste keer werden de beraadslagingen gestopt vanwege rumoer op de publieke tribune en een aanpassing in de motie met een uitgebreide omschrijvingsopdracht aan het college van B&W, door de voornoemde indieners, deed het voorstel tot hulp in ‘politiek drijfzand’ belanden omdat de mede-indiener van de PVA de vermeende tegenstanders in een politiek strafhoekje plaatste dat bij stemming wel zichtbaar zou worden. Driekwart van de raadsleden verliet daarop boos de vergadering waardoor het agendapunt werd verdaagd naar gisteren. Maar ook gisteren liep het spaak. De raadsvoorzitter vroeg de raad of er nog behoefte was aan verder debat en dat bleek niet het geval waardoor de aangepaste motie meteen in stemming werd gebracht en met 25 tegen 7 werd af-geserveerd. Geen gemeenschapsgeld voor noodhulp derhalve waarbij Almelo aansluit in het rijtje Almere en Tilburg die ook de hand op de knip houden.

Via het Rode Kruis kunt u doneren voor noodhulp op de Molukken.
KLIK HIER voor meer info.

 


In café België wordt zondag 1 december een MosselBingo gehouden
ten bate van noodhulp op de Molukken. Schrijf je in!!!


Archief
Terug naar vorige pagina