Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-09-2008  

Coalitie maakt zich zorgen veiligheid stadhuis

 

ALMELO - PvdA en CDA in Almelo maken zich nog steeds grote zorgen over de veiligheid van mensen in het stadhuis. In juni drong de boze echtgenoot van restauranthoudster O. het stadhuis in naar de eerste verdieping en gijzelde wethouder Kuiper en vier ambtenaren. De man had het voorzien op wethouder Sjoers, die als boze genius werd gezien in het traineren van de benodigde vergunningen. 

De gemeenteraad heeft sindsdien niets gehoord over aangescherpte beveiliging van het stadhuis en daarom willen beide coalitiepartijen van het gemeentebestuur weten wat er wordt gedaan om ambtenaren en wethouders beter te beschermen. Ook willen ze weten hoe wordt omgegaan met gevoelens van onveiligheid van andere gemeenteambtenaren zoals medewerkers van het publieksbureau. Vragen die ook leven bij de andere raadsfracties in de Almelose gemeenteraad.

 
01-09-2008  

Almelo krijgt een nieuwe wijk Noord Oost

 

ALMELO - Met de nieuwe wijk Almelo Noord Oost wil Almelo het landelijke gevoel terug halen naar de stad. Doordat deze wijk dicht bij de stad ligt, hoeven mensen niet ver te reizen naar hun favoriete restaurants, kroegjes, winkels of terrassen. In de wijk Almelo Noord Oost worden kavels verkocht van 600 tot 4000 m2. De Mooie Vrouw, die niet in het karakter van Noord Oost past, wordt vervangen door zestien 2-onder-1 kappers. Op de kavels kan men een eigen stijl creëren Of het nu gaat om moderne architectuur of een prachtig landhuis. De vrije kavels komen beschikbaar in twee gebiedsdelen: noordelijk en zuidelijk van de Ootmarsumsestraat ( vanuit Almelo richting Mariaparochie). De werkzaamheden zijn op dit moment nog in volle gang. Juridisch 'activist' Middelkamp heeft veelvuldig bezwaar aangetekend tegen alle individuele bouwaanvragen in de eerste fase, toch zal hij naar verwachting de Almelose uitbreidingdrift niet kunnen tegenhouden. Wel zal door zijn acties de kavelverkoop ernstig vertraagd kunnen worden.

Fotoreportage (9 foto's)...

 
02-09-2008  

Bouw Indoor Sportcentrum(IISPA) begonnen

 

ALMELO - De bouw van het Internationaal Indoor Sportcentrum Almelo (IISPA) is nu echt begonnen. De heiwerkzaamheden zijn gisteren begonnen en zullen enige weken in beslag nemen. In juni 2009 moet het complex worden opgeleverd. In augustus 2009 wordt het Internationaal Indoor Sportcomplex Almelo volgens planning in gebruik genomen. In het Sportcentrum, tussen de Woonboulevard en het Polmanstadion, komen vier hallen bedoeld voor zowel internationale topsport als breedtesport en bewegingsonderwijs. Het IISPA heeft een krachtige uitstraling voor Almelo omdat er grote internationale sportevenementen kunnen worden gehouden. Bovendien is het architectonisch ontwerp van hoge kwaliteit. Binnen de Netwerkstad Twente is het sportcentrum aangewezen als één van de sterprojecten. Het IISPA telt straks vier hallen en kost een slordige 16 miljoen euro.

Fotoreportage (8 foto's)...

 
02-09-2008  

Nieuwe griffier en secretaris beëdigd in raad


 

ALMELO - Tijdens een buitengewone raadsvergadering zijn dinsdagavond de nieuwe raadsgriffier Corrie Steenbergen en de nieuwe gemeentesecretaris Gerald de Haan officieel beëdigd. De 47-jarige Corrie Steenbergen uit Arnhem start in september in haar nieuwe functie. Corrie Steenbergen volgt Joop van der Heijden op, die sinds februari dit jaar de functie van interimraadsgriffier in de gemeente heeft vervuld als tijdelijke vervanger van Jolanda Hoeflak die na vijf jaar in functie naar Deventer vertrok.

Gerald de Haan wordt de opvolger van waarnemend gemeentesecretaris Jan Herman de Baas die waarnemer in Hengelo wordt. Het college van B & W ziet in De Haan, werkzaam geweest in een directiefunctie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, als een gedreven manager. De Haan is actief binnen het CDA. Hij is voorzitter van de afdeling Hellendoorn en lid van het provinciaal CDA bestuur.

 
03-09-2008  

Kermis en Aadagen van start


Alke aan de zijde van onze stadomroeper.
 

ALMELO - Dit jaar was de opening van de Almelose Kermis anders dan voorgaande jaren. De 'Mystery guest' gaf indertijd samen met wethouder Anthon Sjoers het startschot. Dit jaar is gekozen voor de introductie van 'Alke' een nieuw beeldmerk van onze Almelose kermis. Alke is de komende jaren gastvrouw op de Almelose Kermis, het Almelo House en de Almelose Aadagen. In alle uitingen (posters, advertenties enz.) rondom dit jaarlijks groter wordende evenement zal zij herkenbaar aanwezig zijn. Onze stadsomroeper Rene Coupé was natuurlijk ook present met zijn woord.  Vanaf de poffertjessalon liepen Alke en wethouder Sjoers - met in het kielzog tal van genodigden - naar de draaimolen om de officiële openingshandeling te verrichten. Vanaf dat moment werd de kermis vrijgegeven, zodat iedereen weer gedurende 6 dagen kan genieten van alle attracties op de kermis, het Almelo House en de Almelose Aadagen. Tot en met zondag 7 september a.s. hebt u dus volop de gelegenheid.

Fotoreportage (30 foto's)...

 
03-09-2008  

VVD wil maatregelen van de gemeente

 

ALMELO - In vragen aan het college wil de VVD dat het gemeentebestuur optreedt tegen de verloedering van het Kolkje. Wandelaars en fietsers worden door de hangjongeren lastiggevallen, aldus de VVD. Het Kolkje is samen met de Gravenallee en het Hagenpark, het groene hart in de binnenstad van Almelo. De VVD is van mening dat het Kolkje een ordinaire hangplek is geworden waar jongeren alcohol en drugs gebruiken. Ook doen de hangjongeren hun behoefte in de portieken van omwonenden en is de kademuur, die nog niet zoveel jaren geleden is aangebracht,  door de hangjongeren besmeurd met graffiti.

 
03-09-2008  

Website joodse gemeenschap gehackt

 

ALMELO - De website van de joodse gemeenschap in Almelo is gehackt. De hacker bedient zich van de naam 'Turkish Defacer' maar er staan niet direct antisemitische motieven vermeld. Wel heeft de joodse gemeenschap aangifte gedaan van hacken. De webmaster is al volop bezig om de site te repareren. Volgens internet-deskundigen laat de voornoemde hacker zich wel vaker gelden op het internet.

 
04-09-2008  

Almelo House start met white vip party


Lady´s in white
 

ALMELO - De grote partytent 'Almelo House' aan de Wierdensestraat startte dinsdagavond met een heuse vipavond met Nederlandse topartiesten zoals Jeroen van der Boom, Thomas Berge, Jannes en The Pianohouse. Voor deze 'white vip party', georganiseerd door Besteman Events, was redelijk veel belangstelling. De wit gedecoreerde tent was met ongeveer 400 in het wit geklede bezoekers dan ook redelijk gevuld. Het geheel gaf een heel bijzondere sfeer. Het Amsterdamse organisatiebureau D&C was door het Almelose organisatiebureau Besteman Events in de arm genomen om de kaarten aan de man te brengen. De 'white party' is de enige avond waarbij de bezoekers moeten betalen om de feesttent in te mogen. Op de overige kermisdagen is de entree in de tent vrij. Ook dan zijn er artiesten die zullen optreden. Monique Smit, Alex en Eddy Walsh komen nog hun kunsten vertonen. Elke avond is dj Coenio present als huis-dj. Donderdag is er 's middags gehandicaptendisco en 's avonds is er après ski. Dan is de tent voorzien van een skihut met sneeuwkanonnen en natuurlijk komen er: 'Heidi-meisjes'.

Fotoreportage (56 foto's)...

 
04-09-2008  

Echtpaar Borgerink-Maathuis 60 jaar getrouwd

 

Almelo- Het echtpaar Borgerink-Maathuis is vandaag 60 jaar getrouwd. Namens de gemeente kwam burgemeester Knip om 11.00 uur het echtpaar feliciteren en overhandigde hen een mooie bos bloemen. Het echtpaar woont nu 9 jaar in de Koppel en vinden het daar fijn wonen. Mijnheer is 87, mevrouw 86 en ze zijn trots op hun 2 kinderen, 2 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen. Dhr. Borgerink heeft altijd een eigen bedrijf gehad en is op 60 jarige leeftijd gestopt met werken. Het geheim van 60 jaar bij elkaar zijn is: gezondheid en als er onenigheden zijn prima, als die de volgende dag maar weer vergeten zijn. Zaterdag wordt het heuglijke feit in familiekring groots gevierd.

 
04-09-2008  

Mevrouw E.C.L. Roes geridderd


 

Almelo- Mevrouw E.C.L. Roes is vanmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Deze onderscheiding werd haar vanmiddag opgespeld door Burgemeester Knip, ter gelegenheid van haar officiële afscheid van de Vrijeschool en de Stichting Vrijescholen Athena. Mevrouw Roes was tot haar pensionering werkzaam als leerkracht bij de Vrijeschool Almelo en de Stichting Vrijescholen Athena. Na haar pensionering is zij zich op vrijwillige basis blijven inzetten voor de school (ondersteuning van leerkrachten en kinderen, het tuinonderhoud en het begeleiden van muziekgroepjes). Ze is nog altijd actief als leidster van de kinderkampen voor het Nederlandse Pijpersgilde, een vereniging van mensen die zich toeleggen op het bouwen en bespelen van bamboefluiten. Tot vorig jaar was ze organisator van activiteiten voor de Vereniging voor Vrije Opvoedkunst; naast de organisatiewerkzaamheden heeft decoranda gedurende haar hele vrijeschoolloopbaan voorlichting gegeven aan ouders, studenten en op Pabo’s; daarnaast heeft ze voor vele schoolkranten artikelen geschreven rond de achtergronden van het vrijeschoolonderwijs.

 
05-09-2008  

Mozaïk blij met nieuw onderkomen

 

ALMELO - Dat zegt directeur Leo Rozemuller van Het Mozaïek, een school voor speciaal voortgezet onderwijs. Het nieuwe gebouw aan de Cesar Franckstraat werd gisteren officieel geopend door wethouder mevrouw M. Kuik. Rozemuller is trots op het nieuwe onderkomen dat is gebouwd op de plek waar ooit de vmbo-afdeling van het Noordik was gevestigd.  Lees verder

 
05-09-2008  

Palingboer met primeur op Almelose kermis


Dankzij de improvisatie van Dick de Rijter een primeur
 

ALMELO - Wat ook de reden mag zijn geweest, klachten over stank of rook?

Dankzij het improvisatietalent van Dimotech heeft een zelfrokende palingboer op de Almelose kermis een echte primeur. Lees verder

 
05-09-2008  

Expo geografische kaarten Jacob van DeventerDhr G.Hartong
 

ALMELO - Jacob van Deventer was Keizerlijk-koninklijk geograaf van ca. 1505-1575 In zijn leven heeft hij een grote hoeveelheid gewestkaarten en stadsplattegronden gemaakt. De kaarten geven de situatie weer van vlak voor de 80 jarige oorlog en zijn getekend met behulp van driehoeksmeting. Het zijn daarom de eerste kaarten van ons land die nauwkeurig zijn. Eerder waren plattegronden schetsmatige tekeningen. Van elke stad maakte Jacob telkens twee tekeningen; één met de wijde omgeving en één van de binnenstad met de belangrijkste gebouwen.  Van de werktekeningen zijn ongeveer 150 exemplaren in Nederlandse en Belgische archieven terecht gekomen. Jacob van Deventer heeft bijna 250 steden in Nederland opgemeten en getekend. In Twente de steden Goor, Delden, Enschede, Oldenzaal, Ootmarsum en Almelo. Bijna 300 jaar later werden van alle gemeenten in ons land de zogenaamde Kuyperkaartjes gemaakt. De expositie is samengesteld door de heer W. Ahlers uit Oldenzaal en de heer G Hartong uit Enschede verrichte vanmiddag de oficiële opening.  De expositie is te bezichtigen van 9 september t/m 22 november
Stadsmuseum Almelo, Korte Prinsenstraat 2 is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 12.30- tot 17.00 uur, de toegang is gratis.

 
05-09-2008  

Bijna gezellig naar de filmOuderwets steigeren voor houten betimmering als ondergrond voor het koperbeslag
 

ALMELO - Het 'pannenbier' smaakte goed, maar is al een week op.  Nog niet alle pannen liggen al op het dak van de nieuwe stadsbioscoop aan het Amaliaplein.  De contouren van het bouwwerk en de verbinding tussen de twee vleugels van het filmhuis annex horeca zijn nu goed te zien. De getimmerde dakconstructie tussen beide delen wordt door de koperslager met koper bedekt. Als naar verwachting medio december de eerste film draait is er al veel water door de Almelose Aa gestroomd.  Projectontwikkelaar Voskamp was voor de gemeente de reddingsboot die te hulp schoot, hoewel de gemeente naar schatting toch bijna een bedrag met 6 nullen in de 'bouwpot' stopte. Het ontwerp van de stadsbioscoop is van architect van der Linde en hoofdaannemer is het Almelose bouwbedrijf Löwik. Exploitant/investeerder voor het horecagedeelte wordt de Groninger horecatycoon Kooistra, landelijk bekend om zijn keten onder de naam 'De Drie Gezusters', tenminste als de Wet BIBOB geen roet in het eten gooit. 

 
06-09-2008  

Directeur PCO school De Mare overleden

bron: De Roskam

foto: de Mare
 

ALMELO - Directeur Henk Kamphuis van de protestants-christelijke basisschool De Mare is donderdag op 60-jarige leeftijd overleden.
Hij was enige tijd ernstig ziek. Bij monde van voorzitter Henk Kikkert laat het College van Bestuur van de Stichting PCO Noord Twente weten dat school en de stichting “een warme en sociale directeur” hebben verloren, een man “die belangstelling had voor de kinderen, ouders, personeel en de omgeving”.
Kamphuis ging in 1975 bij PCO Noord Twente aan het werk en zette zich in voor de stichting en diverse scholen. Hij was actief binnen diverse commissies, maar de meeste mensen kennen hem als directeur van De Mare, waar hij vanaf 1986 als directeur werkzaam was. Samen met het team heeft hij de school gemaakt tot wat die nu is.

 
06-09-2008  

Dag van het Platteland in Almelo

 

ALMELO - In de schaduw van de kermis werd er vandaag ook de Dag van het Platteland gehouden, die werd georganiseerd door de Welkoop. Dit jaar was het thema 'Beleef het Weer'. Iedereen werd uitgenodigd om het platteland weer te beleven.

Bezoekers konden kennis maken met de bedrijfsvoering van agrariërs en hobbyïsten, dieren en verscheidende oogst- en streekproducten. Daarnaast stonden een aantal machines (voornamelijk old-timer tractoren) tentoongesteld.

Fotoreportage (23 foto's)...

 
06-09-2008  

Booster Maxxx winnaar kermisprijs 2008

 

ALMELO - De gelukkige eigenaren van de Booster Maxxx Hans de Voer en Wout Verbeek ontvingen uit handen van Jos Tornij zaterdagavond de Kermisprijs 2008 voor de mooiste kermisattractie. Booster Maxxx kreeg 33% van alle stemmen. De prijs bestaat uit een certificaat en voor volgend jaar een gratis standplaats. De heren stonden vorig jaar nog met de kleinere versie van de Booster op de Almelose kermis. De eigenaren hebben dit jaar niet te klagen over belangstelling, velen komen meerdere keren rondjes draaien.  De Booster Maxxx heeft een hoogte van 55 meter, een snelheid van 125 km en er komen krachten vrij van 4,3 G.  De oude Booster had 8 zitplaatsen en met de nieuwe Maxxx uitvoering kunnen 16 personen mee.
Op de vraag van AlmeloNieuws of ze volgend jaar terugkomen was het antwoord: “hoogstwaarschijnlijk wel”.

Ook 2 foto's winnaars kleurplaatwedstijd.

 

Fotoreportage (7 foto's)...

 
07-09-2008  

'Keramiek uit Litouwen' in galerie Westerdok

 

ALMELO - Zaterdag 6 september werd in de Galerie van Keramiekcentrum Westerdok de expositie "Keramiek uit Litouwen" officieel geopend door mevrouw Kazlauskiene, Chargé d'Affaires a.i. van de Ambassade Van Litouwen, in het bijzijn van cultuurwethouder Bert Kuiper.  De exposanten zijn Vilija Baciuniene en Osvaldas Balciunas. Twee kunstenaars uit Litouwen die beide als keramist actief zijn.  Vilija studeerde aan de HBO toegepaste kunst in Kaunas en exposeerde in bekende galerieën in heel Litouwen.  Ook neemt zij deel aan grote symposia en evenementen in heel Europa, waar zij o.a. werkt met diverse soorten klei, papierklei.  Osvaldas heeft zich ontwikkeld tot een echte Raku-stoker en maakt prachtig sfeervol keramiek dat een krachtige uitstraling heeft door het vuur en de gebruikte klei uit zijn regio. Samen staan ze op keramiekmarkten in Nederland, Duitsland, Belgie, Spanje en Frankrijk. De keramisten hebben hun atelier in Panevezys in Litouwen, waar zij de mogelijkheid hebben om buiten te stoken o.a. Raku  Ter gelegenheid van deze tentoonstelling kunnen zij ons in Almelo een uniek schouwspel – de Nederlandse première - aanbieden een vuursculptuur.!  Dit zal plaats vinden op de openingsdag van de atelierroute vrijdagavond 26 september rond 19.00 uur {later meer hierover}.
De tentoonstelling is open : - elke zaterdagmiddag 13-16u - zondag 7 september met Kunststappen 13-16u - tijdens Open atelier 27 en 28 sept van 11-17u en op afspraak.  Vilija en Osvaldas zullen de gehele maand september in Almelo werken in de werkplaats van Keramiekcentrum Westerdok en de resultaten zijn te bewonderen tijdens Open Atelierweekend.

Fotoreportage (22 foto's)...

 
07-09-2008  

Traditionele zwempartij voor honden en baasjes

 

ALMELO - Het buitenbadseizoen van zwembad Het Sportpark is  vandaag 7 september afgesloten met de traditionele zwempartij voor honden en hun baasjes   Alle honden en hun baasjes konden voor het kleine bedrag van € 2.00 per hond gaan zwemmen in het grote familiebuitenbad. Dit geld wordt geschonken aan 't Noordbroek Dierenopvang.  Ook stelde dierenspeciaalzaak Faunaland Smit, en De Gors wat lekkers beschikbaar voor alle honden.  De dag was een groot succes, er waren iets meer dan 50 viervoeters en zo'n 80 a 90 tweevoeters, al wilden niet alle honden het water in.

Fotoreportage (15 foto's)...

 
07-09-2008  

Shantykorenmiddag Beeklustpark

 

ALMELO - Vanmiddag was het shantykoren middag in het Beeklustpark.  Ondanks de regen was de belangstelling groot en bleef het publiek aanwezig al dan niet voorzien van een paraplu.  De Rundezangers uit Emmer-Compascuum brachten hun repertoire van Nederlands- Engels- Duitstalige zeemansliedjes ten gehore. Het shantykoor ontleed zijn naam aan het riviertje de Runde in Drente . De dirigent is Henk Pals. De Sjompiesingers uit Gramsbergen bestaat uit 70 leden waaronder een dirigent, geluidstechnicus en een orkest van 9 leden. Dit koor ontleed haar naam aan de sjomp, een rivierscheepje dat voer op de IJssel en de Vecht. Het repertoire van het koor is Duits- Ierse- Engelse- en Nederlandstalige zeemansliedjes. Verder traden vanmiddag Het Melbuul'n Piratenkoor uit Borne en het Shantykoor Gronau op.


Audio: Rundezangers
Audio: Sjompiesingers

Fotoreportage (15 foto's)...

 
08-09-2008  

Vastgoedverhuurder Hema wil openheid gemeente


Het meest recente plan voor de binnenstad
 


ALMELO - Vastgoedbedrijf IEF Berlage Almelo - eigenaar van het winkelpand van Hema - wil meer openheid van de gemeente over het Masterplan binnenstad. Al eerder trok het bedrijf aan de bel bij het college van B&W Nu stuurde het bedrijf zelfs een brief aan de gemeenteraad omdat het vindt dat de informatie voor belanghebbenden zoals zijzelf ver onder de maat is en het enige dat men weet, vernomen heeft uit publicaties in de pers. IEF Berlage wil opheldering over mogelijk tijdelijk alternatieve huisvestingslocaties en wijst tevens op de grote financiële belangen voor het bedrijf zelf, huurder HEMA en anderen. Het bedrijf is o.a. ook verhuurder van de rechtbanken in Almelo en Den Bosch en de Bijenkorf in Amsterdam. IEF Berlage sluit schadeclaims bij het uitblijven van informatie in zoverre dan ook niet uit.  

 
09-09-2008  

Acteur Ritsaert ten Cate overleden

 

 AMSTERDAM – De in Almelo geboren acteur, regisseur en beeldend kunstenaar Ritsaert ten Cate is afgelopen weekeinde op 70-jarige leeftijd in Amsterdam overleden zo maakte zijn familie bekend. Ritsaert ten Cate is de grondlegger van het bekende Mickery Theater in Loenersloot dat later naar Amsterdam verhuisde. In 1991 stopte hij met het theater na 700 producties op de planken te hebben gebracht. Ritsaert ten Cate richtte zich steeds meer op de kunst en richtte de kunstopleiding Dasarts op. In zijn eigen galerie te Amsterdam stelde hij zijn kunstwerken en archief ten toon en in 2004 exposeerde hij nog in Het Torentje te Almelo. Het werd een weerzien met Almelo waar hij op 15-jarige leeftijd was vertrokken.  

Meer info

 
09-09-2008  

Wevershuisje wacht al 7 maanden op geld

 

ALMELO – Stadsboerderij Het Wevershuisje wacht nog altijd op uitkering van een renteloos voorschot van 15.000 euro.  Dit zeven maanden na de toezegging van het college van B en W. Als het geld niet snel komt, raakt het Wevershuisje opnieuw in zwaar weer, geeft voorzitter Bloemendal aan. "We zijn in afwachting van de rekeningen van het jaarlijkse oogstfeest. Dat is een geweldig feest geweest, met veel publiek, maar het heeft ook duizenden euro's gekost. Lees Verder>

 
09-09-2008  

NAT bang voor randstad uitstraling


Uitbreiding van Industriepark NoordWest Twente amper 2 km van Vriezenveen
 

ALMELO - Naar aanleiding van het voorstel van de Gemeente Almelo om, in afwijking van het geldende bestemmingsplan, ten noorden van de N 36 een bedrijventerrein aan te leggen heeft de Stichting Natuurlijk Twente (NAT) een zienswijze ingediend. Daarbij heeft NAT aandacht gevraagd voor het feit dat, als alle plannen die de gemeente Almelo heeft doorgaan, er rond Almelo ongeveer 430 ha aan industrieterreinen bijkomt. Met als gevolg dat Almelo als het ware omsloten wordt door een ring van industrieterreinen. Zoals dat nu reeds het geval is met Aadorp. NAT wijst erop dat dat ingaat tegen twee, door de gemeente zelf uitgesproken uitgangspunten. Ten eerste de wens om vanuit Almelo een natuurlijke overgang naar het buitengebied in stand te houden. Ten tweede het creëren van een aantrekkelijke woonomgeving in en rondom Almelo. NAT vraagt zich af hoe je mensen uit het westen van het land naar Almelo, meer in het bijzonder naar Waterrijk, kunt lokken als de netwerkstad Twente steeds meer op de randstad gaat lijken. NAT geeft de gemeente in overweging veel meer aandacht te besteden aan het herontwikkelen van bestaande industrieterreinen in plaats van het steeds maar weer aanleggen van nieuwe industrieterreinen. NAT wijst erop dat de verrommeling van het landschap mede als gevolg van de komst van megastallen toch al dreigende vormen aan gaat nemen.

 
10-09-2008  

College erkent problemen “t Kolkje.


Raadslid van Woudenbergh kreeg regionale persaandacht bij zijn aktie
 

ALMELO - Op vragen van VVDer van Woudenbergh of de gemeente op de hoogte was van hangjongeren bij het Kolkje antwoorde burgemeester Knip met een volmondig ja. Veel jongeren gebruiken de kademuur en de omgeving als een ordinaire hangplek, die sterk vervuilt wordt, waar zowel overdag en s’ avonds kwistig met de graffiti bus verf wordt gekliederd. Op het opstaande muurtje wordt stevig gedronken, worden flessen kapot gegooid en wordt in het openbaar drugs gebruikt. Tevens worden portieken van omwonenden bevuild. Vooral op zaterdag wordt er rondgehangen op de braakliggende terreinen, er wordt veel kabaal gemaakt en passerende fietsers of wandelaars worden regelmatig gehinderd. VVD fractieleider van Woudenbergh drong bij het college aan om de buurtbewoners hun klachten te laten toelichten. Burgemeester Knip reageerde dat hij de handschoen op zou pakken. PvdA fractievoorzitter Kozijn refereerde aan een eerdere broef en vroeg of ook de overlast in de Doelenstraat meegenomen kan worden in het onderzoek. Voor raadslid Hümmels (LA) aanleiding op te merken dat op tal van plaatsen in de stad dergelijke overlast is en het beleid toch echt niet kon worden afgestemd op de hardste klagers. Hij pleitte dan ook voor een integrale aanpak van het probleem van zich misdragende hangjongeren. 


Video: Raadsvragen VVD

 
10-09-2008  

Raad wil uitleg weth. Sjoers over PRT

 

ALMELO - Tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond had ALA-fractieleider G. Stork veel vragen over het vervoersysteem Personal Rapid Transport (PRT). Beter verwoordt het troetelkind van wethouder Sjoers dat bekend staat als de monorail van Anthon Sjoers. Hij wees er onder meer op dat een Almelose gemeenteambtenaar al 3,5 jaar heeft samengewerkt met de universiteit van Delft om de plannen uit te werken, terwijl de gemeenteraad niet op de hoogte was gebracht. Er was zelfs geen geld voor vrijgemaakt. Gijs Stork wil dan ook weten van de wethouder hoe hij zijn huishoudboekje kan verantwoorden. De gemeente Almelo heeft tot nog toe in totaal 140.000 euro aan het PRT-project besteed, de betrokken ambtenaar heeft 3.5 jaar met de universiteit samengewerkt. Om alle feiten boven water te krijgen zal het troetelkindje van wethouder Sjoers op de agenda van de informatieve raadsvergadering worden geplaatst. Op de websites van TC Tubantia en het Almelo's Weekblad staan publiekspolls waarbij de tussenstand respectievelijk 57% en 52% tegen het plan van wethouder Sjoers aangeeft. 

Het vervoerssysteem is ontwikkelt aan de universiteit van Bristol (UK) onder de naam Urban Light Transport. Kijk voor een filmpje hier


Video: vragen ALA over personenvervoer systemen

 
10-09-2008  

Ambtenaren op ontdekkingstocht.

 

ALMELO- Het Stadhuis waswoensdagmiddag om 12.00 uur gesloten in verband met een gemeentelijke ontmoetingsmiddag. Tijdens deze ontdekkingsmiddag maken de medewerkers op een unieke manier kennis met Almelo door bezoeken aan diverse bedrijven, projecten en maatschappelijke organisaties. Doel van het uitstapje was om de ambtenaren met eigen ogen te laten zien over datgene waar ze dagelijks vanachter het bureau over praten. De meesten met de fiets en een enkele groep met de bus. Eén van de halteplaatsen was het Regionaal Bedrijventerrein Twente.De ontmoetingsmiddag is in de plaats van de gemeentelijke sportdag gekomen. Kijk verder op rtv-oost  Lees verder>>

 
11-09-2008  

Internationaal Straattheaterfestival in centrum


Uitgebreid verslag , met foto's, zaterdag bij Almelo Nieuws
  ALMELO - Zaterdag 13 september 2008 van 12.00 tot 17.45 uur, dan is het weer zo ver! Dit jaar voor het eerst onder de vlag van Stichting Evenementen Almelo en natuurlijk met de medewerking van de gemeente Almelo wordt al weer de16e editie van het Internationale Straattheaterfestival georganiseerd. Bij de vorige 15 edities van dit festival lag de organisatie bij de Stichting Almelo Promotion (STAP). Dit jaar komen er elf groepen uit binnen- en buitenland naar Almelo. We sluiten de dag spectaculair af met een drie kwartier durende show van
De Wereldband
Een heerlijke mix van theater, humor, cabaret, muziek, satire en sentiment. Klassiek, pop, jazz, ja eigenlijk alles.
We hebben bewust gekozen om deze show na sluitingstijd van de winkels te doen plaatsvinden, zodat niemand zich nog verplicht voelt om nog eerst de mogelijk geplande aankopen te doen. Het optreden van de Wereldband vindt plaats tussen 17.00 en 17.45 uur.
Deze muzikale show op de Koornmarkt mag men beslist niet missen!
Lees verder...

 
11-09-2008  

PvdA roos voor Marieke van den Ham


Foto: Jan Hammink
 

ALMELO – De Roos van de Maand september gaat naar Marieke van den Ham. Ze won onlangs goud op de Olympische Spelen in Peking. Marieke maakt deel uit van het Nederlandse dames waterpoloteam. Ze is geboren in Almelo, getogen in Wierden waar ze waterpolo leerde spelen en woont sinds enkele jaren in Almelo. Momenteel zwemt ze in Ede bij Polar Bears, waarmee ze vorig jaar de landstitel behaalde. De gouden medaille was een enorme verrassing voor iedereen. Voor zover bekend is Marieke de eerste Almeloër, die ooit een gouden plak won op de spelen. Luc Schuur reikte namens de fractie van de PvdA Almelo de Roos aan haar uit. Komende woensdag, 17 september, is Marieke van den Ham te gast in het radioprogramma De Roos. De presentatie van het programma, dat 17.30 uur begint is in handen van Hendry Bosch.

< Luc Schuur geeft Marieke van den Ham de Roos van de Maand.

 
11-09-2008  

Kim Kötter en Alwin Offereins zoeken TopModel

 

 ALMELO – ‘De opgaven voor de gratis kaart voor de ModelConvention stromen binnen. Er hebben zich meerdere prachtige kandidaten opgegeven. Mariane Verkerk krijgt het moeilijk om de potentieel meest belovende kandidaat voor de ModelConvention op 20 september uit te zoeken, voorspel ik. Om de zoektocht naar de nieuwe Marie Claire Sulley glans bij te zetten heb ik voormalig Miss Universe Nederland bereid gevonden om aanstaande zaterdagavond 13 september samen met mij te scouten in Waagplein 1, vertelt Alwin Offereins. 

Lees het hele verhaal over ModelConvention in het Almelo's Weekblad

< Ook Friedrich van AN.nl voelt zich thuis bij de modellen

 
11-09-2008  

Faillissement dreigt door bouw Verdiept Spoor


foto: D.Woudstra wijst aan hoe hoog de Ambtstraat en de Nieuwstraat komen te liggen

 

ALMELO - Op de hoek Ambtstraat-Nieuwsstraat werkt ProRail en van Hattum Blankevoort momenteel aan de oprit naar het tijdelijke 'viaduct' over Almelo Verdiept.  Dit heeft voor de winkel van D. Woudstra, handelaar in partijgoederen, de nodige consequenties.  Bij zijn winkel wordt een betonnen muur gebouwd van 107 cm en daar bovenop komt nog een scherm.  Deze muur is onderdeel van de verhoogde oprit naar de overweg.  De winkel van Woudstra wordt hierdoor visueel totaal afgesloten van de Ambtstraat en de Nieuwstraat.  Het was de bedoeling dat hij over twee jaar weg zou gaan.  Dat hij met zijn zaak op deze manier van de wereld zou worden afgesloten wist Woudstra nog niet toen de aanleg van het verdiepte spoor begon.  Zijn inkomsten zijn zo drastisch teruggelopen dat hij in de financiële problemen is gekomen.  Nu zijn winkel bijna onbereikbaar is geworden laten alle klanten het afweten.  De vaste lasten zijn € 1100,- per maand en als er niet gauw inkomsten komen is een faillissement niet af te wenden, aldus een aangeslagen Woudstra.
Van de gemeente Almelo valt tot nu toe geen compensatie voor geleden inkomstenschade te verwachten.

 
12-09-2008  

Grote opknapbeurt bewaakte NS Fietsenstalling


Wat komt hier?


De huidige stalling en werkplaats
 
Voorlopig nog leeg?

ALMELO - De komende tijd wordt de fietsenstalling op het centrale NS-station van Almelo ingrijpend verbouwd. Na jaren onderhandelen tussen de exploitant, welstandscommissie van de Gemeente Almelo en de NS over de voorwaarden is er eind vorige maand een akkoord bereikt. Almelo volgt hiermee een landelijke trend van de NS, die haar fietsenstallingen wil automatiseren.

Vanaf eind september 2008 start de verbouwing en wordt de fietsenstalling voorzien van een nieuwe entree met toegangspoorten. Hiermee wordt het mogelijk om buiten openingstijden de fiets te stallen en op te halen. Daarnaast zal de hellingbaan - aan de zijde van het busstation - worden gedempt zodat de bovenliggende busbaan verbreed kan worden. De fietsenstalling zal niet geheel geautomatiseerd worden; tussen 07:00 en 19:00 uur zal het ook mogelijk zijn om deze stalling te betreden via de winkel om reparaties uit te laten voeren. De werkzaamheden zullen naar verluidt eind december 2008 worden afgerond. Gedurende de werkzaamheden zal het gewoon mogelijk zijn om de stalling te betreden.

Welke bestemming de oude loketruimte en andere bijgebouwen krijgen is nog niet bekend.

 
13-09-2008  

Alle bezwaren tegen bouw Fortezza afgewezen

 

ALMELO - De bezwaren van omwonenden en belanghebbenden tegen de bouw van Fortezza zijn alle door het college van B&W afgewezen. Vooral het bezwaar van eigenaar Snippe van het Twenthecentrum leek roet in het eten te gooien, maar volgens het college kloppen de feiten die Snippe aandroeg van geen kant. Volgens Snippe zou de toegang naar Fortezza over zijn grond lopen en de ingang naar het parkeergebied van het Twenthecentrum geblokkeerd worden. Ook de bezwaren van buren betreffende schaduwwerking worden afgewezen en kloppen volgens het college niet. Het bezwaar van het Spoorweg Pensioenfonds - eigenaar van het appartementencomplex Havenpromenade - werd niet ontvankelijk verklaard omdat het na de wettelijke termijn werd ingediend. Wethouder Sjoers hoopt dat de provincie nu snel een verklaring van geen bezwaar afgeeft, omdat de bouwstart van Fortezza voor 10 oktober a.s. op de agenda staat.

 
13-09-2008  

Café Eef in Bornerbroek gesloten

 

BORNERBROEK - Café Eef aan de Entersestraat in Bornerbroek is plotseling gesloten. Bezoekers van een avondje bingo stonden plotsklaps voor een gesloten deur. De betrokkenen willen nog niet op de redenen ingaan. Dorpsbelangen Bornerbroek vindt het een aderlating. Een dorp als Bornerbroek heeft een dorpskroeg nodig volgens Dorpsbelangen Bornerbroek.
Tal van verenigingen zijn door de sluiting gedupeerd en moeten nu een ander onderkomen zoeken. Uitbater Richard Dekkers begon Café Eef enkele jaren geleden in het voormalige Café Restaurant Annink Lohuis, na eerst nog een aantal jaren het tegenover gelegen Restaurant Hoitink te hebben geëxploiteerd. Beide werden dus geen succes. Hoitink dat in het verleden een gerenommeerde naam opbouwde wordt inmiddels gesloopt voor de dorpsvernieuwing in Bornerbroek.

< Het inmiddels gesloten Annink Lohuis-Café Eef in betere tijden

 
13-09-2008  

Open Monumentendag 2008

 

ALMELO - De Open Monumentendag is vandaag uitzonderlijk druk bezocht.  Vooral de kerken mochten zich verheugen in de grote publieke belangstelling.  Monumenten werden zaterdag gratis voor het publiek opengesteld, om zo de publieke belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten.  De Open Monumentendag was in Nederland een van de eerste instrumenten om de bevolking op grote schaal in contact te brengen met monumenten.  Om de organisatie uit te kunnen voeren werd de landelijke Stichting Open Monumentendag opgericht, gehuisvest in Amsterdam.  Zonder vrijwilligers was en is de Open Monumentendag ondenkbaar, zowel bij de voorbereiding als op de dag zelf, bijvoorbeeld bij het ontvangen van mensen, het geven van rondleidingen, het bemannen van stands, het maken van tentoonstellingen, boekjes enzovoorts. 


Audio: orgel NH kerk

Fotoreportage (23 foto's)...

 
14-09-2008  

NRC negeert embargo en publiceert Miljoenennota

 

DEN HAAG - De NRC heeft het embargo van publicatie van de Rijksbegroting, die dinsdag a.s. door het kabinet tijdens Prinsjesdag zou worden gepresenteerd, doorbroken en vandaag uitvoerig in de gedrukte vorm van de krant beschreven. Op internet heeft NRC zelfs de nota in zijn geheel gepresenteerd. NRC heeft niet de 'geheimhoudingsplicht' ondertekent maar heeft de informatie op andere wijze verkregen. Het embargo van vroegtijdige publicatie staat al jaren onder druk. Ook RTL publicerde in het verleden al gedeelten uit de miljoenennota  vroegtijdig. Wel geeft hoofdredactrice Birgit Donker een verklaring waarom NRC de Begrotingsvoorstellen publiceert.
Lees verder op de pagina Twente Nieuws.

< Hoofdredactrice NRC, Birgit Donker

 
14-09-2008  

Drukbezocht 16e straattheaterfestival.

 

ALMELO - Zaterdag was het weer zo ver! Dit jaar werd het voor het eerst onder de vlag van Stichting Evenementen Almelo en natuurlijk met de medewerking van de gemeente Almelo wordt al weer de16e editie van het Internationale Straattheaterfestival georganiseerd. Bij de vorige 15 edities van dit festival lag de organisatie bij de Stichting Almelo Promotion (STAP). Er waren dit jaar elf groepen uit binnen- en buitenland naar Almelo gekomen. De dag werd afgesloten met een spectaculaire show van de Wereldband Een heerlijke mix van theater, humor, cabaret, muziek, satire en sentiment. Klassiek, pop, jazz, ja eigenlijk was er voor iedereen wal wat bij. De Koornmarkt was de hele middag het decor van muziek en dans, met name breakdance. er trad een wereldbekende breakdance groep op uit Zwitserland,

Fotoreportage (44 foto's)...

 
14-09-2008  

Optreden Big Band Eighty Nine Beeklustpark

 

ALMELO - Zondagmiddag gaf de Big Band Eighty Nine uit Borne een concert in het Beeklustpark.  Het publiek was in grote getale gekomen en de zon scheen uitbundig.  Big Band Eighty Nine is in 1989 opgericht door enkele enthousiaste muzikanten met verschillende muzikale achtergronden uit Borne en omgeving.  In de eerste aanzet speelde men jazz en poparrangementen in de Bornse muziekschool.  Hierna is Big Band Eighty Nine geruime tijd geleid door Willem Lammerting. Door het overbrengen van zijn ervaring en het schrijven van eigen arrangementen liet hij de band een grote sprong voorwaards maken.  Zeer uiteenlopende muziekstijken staan sindsdien op het repertoire. Sinds 1999 groeit de band onder leiding van Willy van Diepen gestaag verder. Het niveau in sindsdien behoorlijk toegenomen, dit is merkbaar aan de moeilijkheidsgraad van de arrangementen en het improvisatiespel. Inmiddels bestaat de band uit gedreven amateurs en {ex}professionals aangevuld met zangeres Wilma van Diepen.


Audio: Big Band, deel 1
Audio: Big Band, deel 2
Audio: Big Band met Wilma van Diepen, deel 1
Audio: Big Band met Wilma van Diepen, deel 2

Fotoreportage (12 foto's)...

 
14-09-2008  

Brokkenpiloot ramt auto's Ootmarsumsestraat

 

ALMELO - Een brokkenpiloot zorgde zondagavond voor consternatie in de Ootmarsumsestraat. Volgens ooggetuigen kwam de snelheidsmaniak met hoge snelheid de tunnelbak uitrijden en verloor daarbij de macht over het stuur. Meerdere geparkeerde auto's werden geramd en de bestuurder werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Bekijk de foto's...

 
15-09-2008  

Commissie behandelt dwangsom Dolle Pret

 

ALMELO - Woensdag 17 september behandelt de gemeentelijke bezwarencommissie het ingediende bezwaar tegen de oplegging van een dwangsom aan de exploitante van Dolle Pret. Het college van B&W legde de exploitante een dwangsom op, om de partyzaal op de bovenverdieping te sluiten omdat deze in strijd zou zijn met het vigerende bestemmingsplan. In de jaren dat er een kartcentrum was gevestigd in het pand op industrieterrein het Noordbroek, gaf de gemeente wel een volledige vergunning en hield de gemeente er zelf bijeenkomsten. De zitting is openbaar en vindt om 18.00 uur plaats in het stadhuis van Almelo.

< Exploitante Hennie ter Avest

 
15-09-2008  

Hilariteiten bij kruiwagenrace.


Doet het mobieltje het nog?
 

ALMELO - voor de 3e keer werden op de Almelose Koornmarkt kruiwagenraces georganiseerd. Nee geen brandend rubber, maar wel scheurende jongens en meiden. Veel hilariteit en bizarre situaties leverden een leuk schouwspel op. Schouwspel? Meedoen is nog leuker! Veel mensen hebben genoten van dit spektakel. De kruiwagen race is ooit verzonnen in de kroeg, ja waar anders verzin je zoiets mafs. Het parcours bestaat uit een ovale racebaan, met onderweg enkele hindernissen die men moet trotseren. Deze hindernissen moeten degelijk uitgevoerd worden. De prijzen werden als volgt verdeelt: 1e prijs Kruiwagenrace: Veronique & Elke 1e prijs Spijkerbroekhangen: Nico "Vrijeval" Satta. Orginaliteitsprijs de heren Schepers & Polman 

Fotoreportage (12 foto's)...

 
16-09-2008  

Verdwijnt evenemententerrein Rembrandtlaan?


foto: Worden deze activiteiten geschiedenis?
 

ALMELO - Het evenemententerrein aan de Rembrandtlaan wordt door de gemeente op de korrel genomen om te worden bebouwd zo beweert jeejar.nl op haar website. Het juridisch adviesbureau van de voormalige medewerker van de afdeling Bijzondere Wetten van de gemeente Almelo vraagt zich op de website openlijk af waar de jaarlijkse activiteiten zoals Rembrandt Fiësta en optredens van circussen dan naar toe moeten. Ook het speelveld voor de wijk dreigt daardoor verloren te gaan zegt jeejar.nl en volgens hem gaat het bij het gemeentelijk beleid er alleen nog maar om, hoeveel geld er voor allerlei peperdure plannen gegenereert kan worden.

Ook de mogelijke bouw van een 'Personal Rapid Transport' systeem ziet het juridisch bureau met belangstelling tegemoet. Vooral de 'juridische storm' die zal worden geoogst bij een eventuele aanleg wordt begroet. De belangen van aanwonenden die straks bij hoge frequentie zo'n cabine aan hun raam voorbij zien zoeven wordt een grote bron voor jarenlange procedures genoemd, die volgens jeejar.nl de kas van juristen zal spekken. 

 
16-09-2008  

Liggers over verdiept spoor Nieuwstraat.


 

ALMELO - Het plaatsen van negentien liggers voor een brug over het verdiept aangelegde spoor is dinsdag begonnen. De brug over het spoor komt bij de overweg Nieuwstraat-Zuiderstraat. De liggers worden met een grote kraan op hun plaats gelegd. Over de liggers komt een wegdek van beton waar het verkeer over kan rijden. De werkzaamheden aan de overbrugging zullen nog enkele weken duren. De nieuwe brug over het spoor zal op termijn de huidige overweg vervangen en is juni 2009 klaar. Door de brug zal de verkeersveiligheid verbeteren en neemt de bereikbaarheid van de Almelose binnenstad toe.

 
17-09-2008  

Haalbaarheidsstudie wijkcentrum binnenstad

  ALMELO- De Gemeente Almelo start nog deze maand een haalbaarheidsstudie naar het realiseren van een multifunctionele accommodatie in de binnenstad in plaats van de huidige twee wijkaccommodaties wijkcentrum 't Dok en wijkcentrum De Kolk. Uit deze haalbaarheidsstudie moet blijken of er naast wijkgerichte functies voor de inwoners van de binnenstad ook behoefte is aan stedelijke functies in deze accommodatie. Daarnaast wordt gekeken of het haalbaar is buurtkamers te realiseren voor kleinschalige ontmoeting op buurtniveau. Voor de uitvoering van de haalbaarheidsstudie is 80.000 euro beschikbaar gesteld. In deze haalbaarheidsstudie wordt het voorstel onderzocht om de huidige twee wijkaccommodaties in de binnenstad, ´t Dok en De Kolk, te sluiten. In de plaats daarvan wordt onderzocht of er buurtkamers kunnen worden gerealiseerd. Hiervoor treedt de Gemeente in overleg met gebruikers van de panden, waaronder Almelo Sociaal en een aantal zelforganisaties, maar ook met wijkbewoners en met mogelijke partners ter realisatie, waaronder woningcorporaties.

Lees verder...

 
17-09-2008  

Klant centraal bij invoering van Participatiebudget

 

ALMELO - Per 1 januari 2009 wordt het Participatiebudget een feit. In het participatiefonds worden de gemeentelijke middelen voor reïntegratie (Wwb-werkdeel), inburgering (Wi) en volwasseneneducatie (Web) gebundeld Het college van burgermeester en wethouders heeft door het vaststellen van het voorbereidingstraject Participatiebudget de uitvoering in gang gezet. Voor het Almelose plan van aanpak heeft het ministerie van VROM en subsidie van € 225.000,- toegekend. Doel van het Participatiebudget is de vormgeving van een integrale werkwijze voor de uitvoering van een participatiebeleid waarin de inwoner centeraal staat. Hierdoor krijgt de Gemeente Almelo meer de ruimte om zelf beleidsafwegingen te maken en om mensen een aanbod te doen dat past bij hun persoonlijke situatie. Het leveren van maatwerk aan de klant staat hierbij centraal. Almelo is door het Ministerie van VROM, net als 23 andere gemeenten, aangewezen om deel te nemen aan het voorbereidingstraject voor het participatiebudget.

 
17-09-2008  

Slachtofferhulp dreigt bureau Almelo te sluiten

 

ALMELO - Indien de gemeente niet met meer subsidie over de brug komt zal Slachtofferhulp Nederland haar balie sluiten in het Almelose politiebureau. Dat gaf M.L. Janssen-Brouwer, directeur Oost van deze organisatie gisteren te kennen tijdens de hoorzitting van de gemeentelijke bezwaarschriftencommissie. Namens de organisatie lichtte zij daar het bezwaar toe dat is ingediend tegen de subsidiebeschikking voor 2008. De Almelose afdeling doet hulpverlening, aan mensen die met geweld te maken hebben gehad, telefonisch af. Voorbeelden hierover zijn voorhanden. Dit zou komen door de geringe bijdrage die de gemeente Almelo levert. M.L. Janssen-Brouwer gaf aan dat haar organisatie er niet aan ontkomt om bezuinigingen door te voeren, als de subsidie niet verhoogd wordt. Beleidsambtenaar G. Rotman stelde dat het college in het kader van allerlei subsidieaanvragen besloot om het bij twaalf eurocent per inwoner te laten. Het serviceniveau zal in Almelo dus tot een minimum beperkt worden. Slachtofferhulp was vroeger gevestigd in de Boompjes waar het kantoor indertijd werd geopend door meester Pieter van Vollenhoven.

 
17-09-2008  

Dierenbescherming zoekt nieuw onderkomen.

 

ALMELO - De Dierenbescherming Almelo zal op zoek moeten naar een nieuw onderkomen. Het huidige onderkomen aan de Aadijk in Almelo wordt gesloopt. De Dierenbescherming moet er aan het einde van dit jaar uit zijn. Nog niet zolang geleden moest de dierenbescherming ook al een pand in de Winkelsteeg verlaten, dit is inmiddels ook afgebroken. De Dierenbescherming is nu op zoek naar een ruimte waar plek is voor de meldkamer en waar dieren tijdelijk kunnen worden opgevangen. De ambulance moet af en aan kunnen rijden. De Dierenbescherming Almelo geeft de voorkeur aan een nieuw onderkomen in het buitengebied van Almelo. Hopelijk dan een onderkomen waar de dierenbescherming zich definitief kan vestigen.

 
17-09-2008  

Geen nieuwe feiten gemeente in affaire Dolle PretMevr Henny ter Avest, bijgestaan door dhr Eshuis en mevr Groenewold
 

ALMELO - De gemeentelijke bezwaarcommissie kwam vanavond bijeen in het gemeentehuis voor de hoorzitting over  de voorgenomen sluiting van de feestzaal bij kinderspeelparadijs Dolle Pret. In een uur tijd werden de standpunten van beide partijen uiteen gezet, waarbij voornamelijk de advocaten van exploitante Henny ter Avest het woord namen. Zij gaven aan dat 'Dolle Pret' buiten-proportioneel beboet werd, en de gemeente zelf ook steken laat vallen door zonder handhavend op te treden diverse horeca in wijkgebouwen zonder horecavergunning te laten draaien, of horeca-exploitaties in strijd met het bestemmingsplan zelfs volledige vergunningen verleend.

De woordvoerder namens de gemeente Almelo had zich voorgenomen het 'vrij kort te houden', maar moest op cruciale vragen van de commissieleden het antwoord schuldig blijven. Hoewel hij aanvoerde dat de feestzaal annex partycentrum Aydin in strijd was met het huidige bestemmingsplan, kon hij niet duidelijk maken wat het verschil was van de horeca nu en de horeca van het vroegere kartcentrum.

Al eerder adviseerde de commissie aan het college van B&W een vergunning te verlenen, maar dat advies werd genegeerd. Over 4 weken zal de bezwaarcommissie haar nieuwe advies schriftelijk aan de partijen bekendmaken.


Video-Interview met Henny ter Avest

 
17-09-2008  

Bouwbedrijf H. Goossen failliet


Voorlopig wordt er nog gemetseld
 

ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft woensdag het plaatselijke bouwbedrijf H. Goossen failliet verklaard. Tot curator is benoemd Mr. J. van der Hel. Het bouwbedrijf kwam in de problemen door het uitblijven van betalingen van een Duitse opdrachtgever voor een bedrag van 275.000 euro. Het bedrijf dat in 2005 werd overgenomen door de heren S. Wissink en H. Bisschop en is gevestigd aan de Turfkade, werkt met 14 personeelsleden nog wel een zevental bouwwerken af. Het realiseren van een doorstart is niet ondenkbaar.  

 
18-09-2008  

Rallyteam Maximum Attack is er klaar voor


Almelo Nieuws brengt uitgebreid verslag van de Hellendoorn Rally. Een uitgebreid foto en videoverslag kunt u dit weekend tegemoet zien.
 

NIJVERDAL - Komend weekend, vrijdagavond en zaterdag de hele dag, gaat de bekende Hellendoorn Rally weer van start.  Het Almelose rallyteam Maximum Attact met stuurman Roy Wevers en navigator Maaike Wevers-Kotten zijn er helemaal klaar voor op een paar kleine aanpassingen van de auto na.  Het team start dit jaar voor het laatst met de Opel Astra onder startnummer 72, want de opvolger is bijna klaar. Het nieuwe rallykanon van team Maximum Attack wordt een Toyota Celica-GT-Four.  Het team is al geruime tijd bezig met het raceklaar maken van de nieuwe auto en dat is dit jaar redelijk gecompliceerd omdat ook de Astra er puik bij moet staan. De servicetruck van het team is al geplaatst op het serviceterrein bij de firma Ten Brinke in Rijssen, zodat de controles en de proeven verkennen dan ook kunnen beginnen.  Het Maximum Attack Rally Team (MART) is klaar voor de start, heeft vertrouwen in een goed resultaat en hoopt dat het ongevalvrij blijft.


Audio: interview navigator Maaike Wevers.

Fotoreportage (9 foto's)...

 
18-09-2008  

Weezebeek krijgt andere route


 

ALMELO - Bij het waterschapshuis wordt dezer dagen de laatste hand gelegd aan de Weezebeek. Straks loopt de Weezebeek over een lengte van 400 meter door een stadsdeel waar veel ruimte voor water en watervogels ontstaat, de stadsbeek krijgt een natuurlijke uitstraling met bochten, dode armen en langzaam aflopende oevers. Voor het kantoor komen er wandelpaden, zitbankjes en een speciaal grasmengsel. Het planten van wat nieuwe bomen moeten de omwonenden een toekomstbeeld geven hoe het Waterschap op termijn meer waterstromen wil inrichten Het project maakt deel uit van het schoonmaken van de Weezebeek, de Almelose Aa en de Nieuwe Graven. Om deze natuurlijke inrichting mogelijk te maken was de medewerking van de gemeente een vereiste. Hier en daar moest de benodigde grond worden aangekocht van particulieren.

 
18-09-2008  

SP Almelo vervangt noodgedwongen raadslid.

 

ALMELO - SP raadslid Mevr. Ring zal wegens een verhuizing naar Borne haar raadszetel in de Almelose raad moeten opgeven. De volgende op de SP lijst kan haar niet opvolgen omdat hij en zijn vrouw wegens privéomstandigheden alle activiteiten voor de SP moeten staken. Statenlid Mevr. van de Ven zal Mevr. Ring nu gaan opvolgen. Ondanks dat het een dubbelfunctie voor haar wordt ziet de SP Almelo geen andere oplossing. 

< Mevr. van de Ven

 
19-09-2008  

Wethouder Bert Kuiper onthult "groene vlaggen"


 

ALMELO - De Tuinstraat in Almelo heeft in 2006 de Woonprijs Twente gewonnen. Deze prijs is door de Regio Twente in het leven geroepen om de bouwprestaties van de Twentse gemeenten voor het voetlicht te brengen, de onderlinge kennisuitwisseling te versterken en om aandacht voor de kwaliteit van het wonen in Twente te bevorderen. In 2006 was het thema binnenstedelijk wonen.  Vrijdag werd in de Tuinstraat het kunstwerk “Groene Vlaggen” van Frank Bezemer onthuld, de besteding van de Woonprijs Twente 2006.  Aansluitend werd er nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje in Galerie ’t Spieghelhuys.

<Wethouder Bert Kuiper met kunstenaar Frank Bezemer

 
19-09-2008  

Kunstwerk 'De Kubus' terug op zijn plaats


 

ALMELO - Vrijdag is het kunstwerk ‘De Kubus’ van kunstenaar Dré Wapenaar terug op zijn plek geplaatst aan de Haven Noordzijde tussen de Javatoren en de Rechtbank. In de loop van vrijdagochtend plaatsten technici van de Gemeente Almelo het kunstwerk terug op de sokkel. Kunstenaar Dré Wapenaar was daarbij zelf aanwezig en hielt toezicht. Tijdens de storm van 18 januari 2007 kwam het kunstwerk, dat officieel ‘Blow-up’ heet, los van de sokkel en waaide in de haven. De oorspronkelijke bevestiging was berekend voor de omgeving vóór de bouw van de Javatoren. Met de komst van dit hoge gebouw veranderde de luchtstroom tussen de Rechtbank en Javatoren. Tijdens de zware storm kreeg de verankering het zo zwaar te verduren dat ‘De Kubus’ los kwam en in het water waaide.  De nieuwe verankering van het kunstwerk is extra verstevigd.

< Kunstenaar Dré Wapenaar

 
19-09-2008  

Topadvocaat behaalt eerste succes in affaire De Rechter

 

ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft vrijdag tijdens de Pro Forma-zitting tegen O. die wordt verdacht van de gijzeling van wethouder Kuiper en vier ambtenaren, bepaald dat het door de gemeente geproduceerde en openbaar gemaakte 'feitenrelaas' wordt toegevoegd als processtuk. Ook moet het OM voor 14 oktober a.s. openheid van zaken geven tussen alle contacten met de gemeente over het door de gemeente opgestelde 'feitenrelaas'. Advocaat Jan-Hein Kuijpers behaalde daarmee een eerste succes. Advocaat Kuijpers was woedend toen hij hoorde dat de gemeente een rapport had opgesteld en aan het OM ter inzage had gegeven. Daarmee maakte de gemeente zich volgens hem schuldig aan het beïnvloeden van het strafproces. Ook meldde advocaat Kuypers dat verdachte op zijn advies niet meewerkt aan een psychiatrisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Verdachte O. zit daar momenteel wel. Kuijpers verbaasde zich over het feit dat verdachte binnen 24 uur nadat hij een een gesprek met de Officier van Justitie over een mogelijk onderzoek al in het Pieter Baan Centrum was geplaatst terwijl normaal wachtijden van meer dan tien weken gebruikelijk zijn. Advocaat Kuijpers wilde een onderzoek in een ander centrum, omdat volgens hem het Pieter Baan Centrum slecht functioneert.

 
20-09-2008  

Open dag woontoren De Bascule druk bezocht

 

ALMELO - Langs het kanaal Almelo-Nordhorn zijn de bouwers aan de slag met woontoren De Bascule. Aan het kanaal tegenover het Linkerbruggetje is het appartementencomplex de Bascule bijna klaar. Dit gebouw is het neusje van de zalm van het Plan Hedeman. De Bascule heeft zes verdiepingen, schitterende penthouses en inpandige parkeergelegenheden. Er zijn vier typen appartementen te koop,met een verkoopprijs vanaf 350.000 euro. Er zijn al verschillende appartementen verkocht, maar van elk type zijn er nog woningen beschikbaar. De bijzondere architectuur, de indeling en het prachtige uitzicht van de Bascule over de Gravenallee, het kanaal en het groen maken het wonen extra aantrekkelijk. De oplevering is in het voorjaar van 2009. Info via Makelaardij De Schakel.

< De Bascule, zes verdiepingen.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
21-09-2008  

'Italiaans' werk in uitvoering van Franken en Zwetsloot

 

ALMELO - Het Italiaanse 'lavori in corso' betekent werk in uitvoering.  Dat is precies datgene dat INDIGO deze herfst laat zien. Schilderijen, keramisch werk en werk op papier van de kunstenaars Hettie Franken en Margreet Zwetsloot.  Beiden studeerden 25 jaar geleden af aan de AKI in Enschede.  In Italië deden zij vervolgens inspiratie op, die nog steeds terug te vinden is in hun werk.  Kunsthistoricus Peggie Breitbarth opende de expositie vanmiddag om 15.00 uur.  De overzichtstentoonstelling is van 20 september tot en met 26 oktober te bewonderen in de Kunsthal van HOF88 in Almelo.  Al 16 keer heeft INDIGO kunstliefhebbers verrast met bijzondere beelden, schilderijen en installaties.  Ook voor deze 17de expositie pakt de Almelose kunststichting opnieuw uit.   


Audio: Janne-Minke Nijp harpist

Fotoreportage (21 foto's)...

 
21-09-2008  

Negende Almelose Oude Ambachten Festijn.

 

ALMELO - Zaterdag hield het Wevershuisje voor de negende keer het Oude Ambachten Festijn in het centrum van Almelo. Een groot aantal ambachtslieden uit het hele land waren naar Almelo getogen om dit festijn luister bij zetten: palingrokers, holtsnieders, twentse spreukenschrijvers, spinsters, kantklossters, imkers, bijenkorven vlechters, oude gereedschappenmakers, stoelenmatters, tingieters, koper- en touwslagers, klompenmakers, en nog vele anderen. Een boerenkapel zorgde, hoe kan het anders, voor de muzikale omlijsting. Veel folkloristische dansgroepen deden hun boerendansjes op de Koornmarkt. Toch jammer dat de belangstelling voor de oude beroepen steeds verder terug loopt!

Fotoreportage (22 foto's)...

 
21-09-2008  

Wevers wint Hellendoornrally

 

HELLENDOORN - Rallycoureur Erik Wevers uit Markelo heeft zaterdag de 27ste editie van de Hellendoornrally gewonnen. De leider liet in het open Nederlands kampioenschap Dennis Kuipers (2) en Rene Kuipers (3) uit Borne achter zich. Daarmee eiste het Markelose rallyteam Wevers Sport het volledige podium op. Uit Almelo deden twee rally teams mee. Jammer genoeg vielen ze niet in de prijzen. Een van de favorieten voor de eindoverwinning, Mark van Eldik, moest zaterdag in klassementsproef 8 na een crash het strijdtoneel verlaten. Van Eldik was samen met Wevers in een meeslepend duel verwikkeld. Zo wisten beide coureurs om en om een proef te winnen.

Video's: (voor hoge snelheidsverbinding)
Ochtendproef zaterdag nabij Ypelo / Huttemansweg >
Middagproef zaterdag nabij Notter / Schapendijk >
Compilatie van het Almelose Rally Team Maximum Attack >

 
21-09-2008  

Koningin Beatrix opent Herman Krikhaarexpositie

  DIT BERICHT WERD VALSELIJK DOOR DE STICHTING IN ROULATIE GEBRACHT. DIVERSE MEDIA w.o. RTV Oost en AlmeloNieuws.nl PUBLICEERDEN HET BERICHT. DE RVD SPRAK SCHANDE VAN DEZE PUBLICITEITSSTUNT. (bijschrift: redactie AN.nl)

ALMELO - Het bestuur van de Stichting Atelierroute Almelo (SARA) is bijzonder blij en trots dat Koningin Beatrix heeft aangegeven vrijdag 26 september de eerste Herman Krikhaar-expositie te willen openen. Aan de expositie is ook de nieuwe Herman Krikhaar Kunstprijs verbonden. Deze prijs vormt een nieuw vast onderdeel van de Atelierroute Almelo. Voor het bestuur van de Atelierroute Almelo is dit een geweldige erkenning. Voorzitter Joep Vrielink: “Het bezoek van de koningin geeft aan dat de inzet van het bestuur de afgelopen zeventien jaar niet ongemerkt is voorbijgegaan.”

Koningin Beatrix opent vrijdag 26 september om 17.00 uur de overzichtstentoonstelling in de Burgerzaal van het Stadhuis in Almelo.
Lees verder...

 
21-09-2008  

Slotoptreden Crescendo Beeklustpark


 

ALMELO - Zondagmiddag vond het slotconcert plaats in het Beeklustpark door Crescendo uit Buurse.  Het publiek kan bijna niet wachten maar voor volgent jaar is de agenda van het Beeklust park ook al weer aardig gevuld.  Crescendo is een muziekvereniging die bestaat uit ongeveer 150 leden.  De actieve leden spelen in 1 of meerdere onderdelen en brachten een gevarieerd muzikaal programma ten gehore in de muziekkoepel.  Het orkest staat onder leiding van André van Huizen.  Wethouder Kuiper sloot het seizoen af met een toespraak waaruit veel waardering richting bestuur sprak.  De wekelijkse bezoekers zullen volgende week wel zoekende zijn maar!!!  In december is het park weer volop in bedrijf tijdens de adventweken.


Audio: Crescendo

 
22-09-2008  

Ziekelijke geesten vernielen grafstenen.

 

ALMELO - Respectloos, dat is kort en bondig de mening van wethouder Schouten. De gemeente Almelo begint vandaag nog met het herstel van de grafstenen. Almelo moet als verantwoordelijk beheerder het geheel zo goed mogelijk herstellen, aldus de wethouder. In de nacht van zaterdag op zondag werden 67 grafstenen vernield. Als de schuldigen worden aangehouden zal de volledige schade op hen worden verhaald. De daders moeten bruut te keer zijn gegaan. In de nacht van zaterdag op zondag zijn er op de begraafplaats ’t Groenedael 67 grafstenen vernield.  Een passerende fietser hoorde de vernielingen. Doordat de persoon geen telefoon bij zich droeg kon hij pas in huis de politie waarschuwen. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat de daders al waren ontkomen. De politie is een technisch onderzoek gestart op de begraafplaats en omwonenden krijgen een brief waarin om tips wordt gevraagd. Zij worden verzocht zich met de politie in Almelo in verbinding te stellen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. De gemeente wordt sinds de vernieling overstelpt met vragen, maar de beheerder van de begraafplaats informeert de nabestaanden over de vernielingen. Ook heeft de gemeente te kennen gegeven dat de al begonnen herstelwerkzaamheden door de gemeente worden betaald.

Fotoreportage (15 foto's)...

 
22-09-2008  

GIN-eenakterfestival in theater Hof88


 

ALMELO - 'Een toneelstuk, vier uitvoerende theaterverenigingen en vier alternatieve einden';  Ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van TCA { st. Theatertechniek Almelo} en het 20 jarig bestaan van theater Hof88 had Sonja de Jong een drieakter geschreven en moesten vier toneelgezelschappen zelf de laatste akter invullen.  Gisteravond om 20.15 uur was het de beurt aan het Almelose toneelgezelschap TOS {toneel op stelten}.  De vijf oudsten van de jongerengroep verraste het publiek met hun eigen versie.  Met veel enthousiasme en soms extra inspiratie vanuit hun stamkroeg hebben ze hard gewerkt aan deze eenakter.  De regie was in handen van Jos Brummelhuis.  De andere toneelverenigingen die meededen waren Lukraak uit Vriezenveen, De Rederijkers uit Hengelo en de Kwekweschudders uit Delden. De publiek belangstelling was groot.

 
23-09-2008  

RVD tikt organisatie Atelierroute op de vingers


De Koningin gaat op vrijdag 26 september niet naar Almelo. Berichten die het tegendeel beweren zijn niet correct.
Hopelijk heb ik u hiermee voldoende geinformeerd.
Met vriendelijke groet,

Renée Wesdorp
Pers en Protocol/RVD
 

ALMELO - De aankondiging van de atelierroute dat de koningin de tentoonstelling zou openen is bij de Rijks Voorlichtings Dienst (RVD) in het verkeerde keelgat geschoten. AlmeloNieuws.nl heeft contact gehad met de RVD die dus van niets bleken te weten. Zoals bekend was door de atelierroute bekend gemaakt dat 'Koningin Beatrix' de overzichts-tentoonstelling van Almelose kunstenaars zou openen. De tentoonstelling hoort bij de a.s. Atelierdagen op 27 en 28 september. De RVD begrijpt dat het bericht door de media werd overgenomen maar hebben geen goed woord over voor de organisatie. Vermoedelijk zal het om een dubbelgangster gaan die de opening voor haar rekening neemt. De RVD zal naar aanleiding van de aankondiging contact opnemen met de organisatie van de atelierroute.

< Niet deze maar een namaak?

 
23-09-2008  

MRSA-besmetting in Twenteborg

 

ALMELO - Bij een patiënt in het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo is een MRSA-besmetting geconstateerd. Uit verder onderzoek van het ziekenhuis blijkt dat één medewerker ook besmet is met de bacterie. De MRSA-bacterie kan infecties veroorzaken bij mensen die net geopereerd zijn of een lage weerstand hebben. Het ziekenhuis heeft voorzorgsmaatregelen genomen om verder verspreiding van de bacterie te voorkomen. Ook voor patiënten en medewerkers zijn de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen getroffen. Meer informatie over besmetting met MRSA staat op www.ZGT.nl onder nieuwsberichten: Hoe en Wat MRSA?

 
23-09-2008  

Bus 'Almelo on Tour' heeft veel mankementen.


^ Voorlopig geen 'Almelo On Tour'.
 

ALMELO - De voor enkele jaren geleden met veel bombarie aangeschafte bus 'Almelo on Tour' die werd gebruikt door verschillende instellingen zoals Scoop, basisonderwijs en peuterspeelzalen staat ongebruikt in de garage. Bij de voorkeuring voor de APK kwamen dermate gebreken aan het licht, dat de bus niet door de keuring zou komen en daardoor noodgedwongen buiten gebruik is gesteld. Basisreparaties om de bus door de keuring te krijgen kosten minstens € 8000,00 en voor een tiptop situatie komt daar nog eens  €25.000,00 bij. Teveel oordeelde het college van B&W waardoor tijdens de Zomerwijkweken de 'Almelo on Tour' bus al stil stond en een huurbus werd ingeschakeld. Veel instellingen vinden dat echter te kostbaar, zodat het college nog naar een oplossing zoekt. De mededeling van het college van B&W kwam naar aanleiding van vragen van de raadsfractie GroenLinks, die het was opgevallen dat de gemeentelijke bus niet werd ingezet tijdens de Zomerwijkweken.


Audio: Raadsvergadering 23-09 vraag GL antw weth Schouten

 
24-09-2008  

Rembrandtveld blijft gedeeltelijk behouden.


^ Eén hectare, is dit voldoende?
 

ALMELO - Er zijn plannen voor bebouwing van het Rembrandtveld zo werd dinsdagavond in de voorbereidende raad bevestigd door wethouder Kuipers op vragen van de PvdA-fractie. Dat deze bebouwing er gaat komen is zo goed als zeker. Eind jaren negentig is dat al besproken met het toenmalige wijkcomité en is vastgelegd in het wijkontwikkelingsplan. Het Rembrandtveld biedt nu plaats aan vele activiteiten zoals Rembrandt-Fiësta, optredens van circussen, voorjaarskermis en als standplaats voor kermisexploitanten tijdens de septemberkermis. Eén hectare van het Rembrandtveld zal volgens wethouder Kuiper gespaard blijven om deze activiteiten te kunnen voortzetten. Nog niet duidelijk is welk deel als evenemententerrein in gebruik zal blijven. De tegenover liggende sporthal Rembrandt zal zoals bekend worden gesloopt om ruimte te maken voor woningbouw, zodra de nieuwe sporthal IISPA bij het Polmanstadion gereed zal zijn. 


Audio: Raadsvergadering 23-09 vraag PvdA antw weth Kuiper

 
24-09-2008  

25 seniorenwoningen in voormalige Rietmavo


Een troostelose aanblik
 

ALMELO - Voor 1 januari 2009 moeten de nieuwe bouwplannen voor seniorenwoningen in de voormalige Rietmavo aan de Violierstraat rond zijn. Dat is althans het voornemen van Beter Wonen. Maar de bouwplannen zouden moeten worden herzien met als gevolg dat er weer vertraging zal ontstaan. De wijkbewoners ergeren zich al jaren aan het leegstaande pand. Beter Wonen is hiervan op de hoogte gesteld. Eind 2007 werden er nog krakers het pand uitgezet, omdat de woningstichting op korte termijn met het pand aan de slag wilde. Momenteel wordt het pand anti-kraak bewoond. De eerdere plannen om 45 seniorenwoningen te realiseren bleek zo duur uit te vallen dat de woningen buiten de huurtoeslag zouden vallen. Als de nieuwe plannen rond zijn, kan de bouw vrij snel daarna beginnen. Er zullen nu ongeveer 25 seniorenwoningen worden gerealiseerd, hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de bestaande ruimte.


Audio: Raadsvergadering 23-09 vraag CDA antw weth Kuiper

 
24-09-2008  

Jannes zorgt voor een volle markt

 

ALMELO - De Drentse zanger Jannes presenteerde zijn nieuwe cd "Meer Dan Een Vriend" woensdagmiddag in Almelo bij de Music Store. Op het Marktplein gaf Jannes een promotieoptreden en fans konden zijn nieuwe album laten signeren. Er waren een kleine 1000 fans aanwezig. "Meer Dan Een Vriend" is alweer het achtste studioalbum van de Drentse zanger. Natuurlijk verder kijken voor de vele foto's bij shownieuws

 
24-09-2008  

Echtpaar Rotman-Ardesch 60 jaar getrouwd

 

ALMELO - Het echtpaar G.J.Rotman-Ardesch is vandaag 60 jaar getrouwd.  Ze wonen al 27 jaar in de Rietstraat.  Meneer en mevrouw hebben samen 6 kinderen, 13 kleinkinderen, 14 achter-kleinkinderen en 2 achter-achter-kleinkinderen.  Het gouden bruiloftfeest zal in familiekring groots worden gevierd.  Vandaag zal loco-burgemeester mevrouw Mieke.Kuik-Verweg het echtpaar bezoeken en namens de gemeente Almelo feliciteren.

 
25-09-2008  

Sporthal IISPA wint Vastgoedprijs Twente 2008

 

ALMELO - De Almelose sportaccommodatie in aanbouw heeft beslag gelegd op Vastgoedprijs Twente. Welke sporter er ooit een prijs zal winnen moet toegeven, de sporthal was de eerste. Maar het gaat natuurlijk om de IISPA en niet om sportieve prestaties. De Almelose sporthal is dan het grootste indoorsportcomplex van Twente. De verwachting is dat de sporthal in het najaar van 2009 wordt opgeleverd. Saillant detail is, dat de bouw van de IISPA al is begonnen voordat de bouwvergunning werd verleend. Vorig jaar won Almelo de Vastgoedprijs Twente ook al. Toen sleepte Almelo de prijs in de wacht met het Binnenstadsplan dat op papier staat.

 
26-09-2008  

Ook in Almelo wordt een kortingskrant uitgegeven.

 

ALMELO - De eerste uitgave van de Kortingskrant in Almelo is een feit. Een krant boordevol korting en voordeel. Geen oud nieuws, maar gewoon leuke aanbiedingen en koopjes waar u echt wat aan heeft. Vanaf nu verzamelt de Kortingskrant iedere maand weer de leukste aanbiedingen en kortingen voor u verzameld van lokale, maar ook landelijke aanbieders. Maar ook geven ze iedere maand iets gratis weg. U hoeft dan alleen maar een bon in te leveren. Ook zit er een leuke kinder- en puzzelpagina, waarmee leuke prijzen gewonnen kunnen worden. En op de website www.kortingskrant.nl vindt u nog veel meer aanbiedingen.

< De kortingskrant zoals u hem deze maand in de brievenbus krijgt.

 
26-09-2008  

Weer wethouder bedreigd in Almelo

 

ALMELO - Een 54-jarige inwoner van Almelo is i.v.m. een verbale bedreiging in de richting van een wethouder van de gemeente Almelo op donderdag 25 september aangehouden en in verzekering gesteld. Dit i.v.m. een verbale bedreiging, die hij eerder deze week had geuit. Deze bedreiging was gericht tegen een wethouder van de gemeente Almelo. De bedreiging was eerder deze week door de verdachte aan een medewerker van de gemeente Almelo kenbaar gemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek. Waarschijnlijk is er geen sprake van een verband met het gijzelingsincident, dat eerder dit jaar plaatsvond in het Stadhuis in Almelo. Voorlopig kunnen in afwachting van het lopende politieonderzoek niet meer mededelingen worden gedaan.

 

 
26-09-2008  

Ouderen kunnen hun rijvaardigheid testen.


de heer Anton Kremer
  ALMELO - Maandag 3 november aanstaande van 19.30 tot 21.30 uur en op vrijdag 7 november van 09.30 tot 11.30 uur organiseert Scoop ouderen in locatie Trefpunt Elisabeth aan de Hofkampstraat 96 in Almelo weer de activiteit Rijbewijshouders op Herhaling en Rijvaardigheidsritten. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor ouderen die al heel wat jaren geleden hun rijbewijs hebben gehaald. De laatste jaren zijn er veel nieuwe regels bijgekomen en ook het verkeer is een stuk drukker geworden. Veel ouderen weten niet goed hoe ze met nieuwe verkeerssituaties moeten omgaan en worden daardoor onzeker. Deze activiteit is er om u over dat vervelende gevoel heen te helpen, zodat u op een verantwoorde en veilige manier aan het verkeer kunt deelnemen.

Lees verder...

 
26-09-2008  

Nep Bea opent Krikhaar Expositie stadhuis

 

ALMELO - Vrijdagmiddag werd in de burgerzaal van het gemeentehuis de eerste Herman Krikhaar-expositie geopend. Onder het toeziend oog van talloze kunstliefhebbers mocht een 'look-a-like' koningin de expositie openen. De expositie maakt onderdeel uit van de Atelierroute 2008, een tocht langs ateliers en kunst-werkplaatsen van Almelose kunstenaars.

Na de expositie in de burgerzaal te hebben bewandeld werd in Leescafé De Meridiaan bij de blibliotheek de jaarlijkse prijsvraag gehouden waarin de aanwezigen werden getoetst op hun kunst- en cultuurkennis. Terwijl de 'nep Bea' zich met haar gezelschap en beveiliging uit de voeten maakte, werden door de talloze aanwezigen diverse hapjes en drankjes verorberd.

Fotoreportage (20 foto's)...

 
26-09-2008  

Atelier- en theaterroute van startFoto's: drijvende kunstwerken in de stadsvijver
 

ALMELO - De Theaterroute, als onderdeel van de Atelierroute, is inmiddels een bekend fenomeen in Almelo en trekt jaarlijks veel belangstelling. Liefhebbers van kleine theatervoorstellingen kunnen hun hart ophalen.  Ook dit jaar heeft de organisatie weer mensen gevonden die van hun huis een tijdelijk theatertje willen maken. Er wordt trouwens niet alleen opgetreden in huizen, ook dit jaar zijn er weer bijzondere locaties bij.  Alle voorstellingen zijn met zorg uitgekozen, waardoor een divers programma met toneel, muziek en cabaret is samengesteld.  Klein maar fijn en met enthousiasme gebracht. 

Bij de Atelierroute zijn de ateliers van de meewerkende kunstenaars, net zoals voorgaande jaren, dit weekend ook weer geopend voor bezoekers.  Dit jaar is er ook een speciaal samenwerkingsproject tussen Almelose kunstenaars en gastkunstenaars van elders met als thema;  "Water terug in Almelo".  Almelose kunstenaars konden meedingen om voor "De Herman Krikhaar Kunstprijs" in aanmerking te komen.

 

 

 
27-09-2008  

Spektaculair schouwspel, vuursculptuur

 

ALMELO - Vrijdagavond rond 19.30 uur kon het publiek getuige zijn van het resultaat van RAKU-stoken.   De kunstenaars Osvaldas Balciunas en Vilija Basciuniene uit Litouwen gaven een demonstratie van hoe keramiek RAKU gestookt wordt.  Dit gebeurde op de parkeerplaats tegenover drukkerij Lulof.  De kunstenaars die beide als keramist actief zijn exposeren momenteel in Keramiekcentrum Westerdok en zijn hier op uitnodiging van Erna Futselaar.  Vilija studeerde aan de HBO toegepaste kunst in Kaunas en exposeerde in bekende galerieën in heel Litouwen. Ook neemt zij deel aan grote symposia en evenementen in heel Europa, waar zij o.a. werkt met diverse soorten klei, papierklei. Osvaldas heeft zich ontwikkeld tot een echte RAKU stoker en maakt prachtig sfeervol keramiek dat RAKU gestookt wordt en een krachtige uitstraling heeft door de gebruikte klei uit zijn regio.  De keramisten hebben hun atelier in Panevezys in Litouwen, waar zij de mogelijkheid hebben om buiten te stoken o.a. RAKU.  Ter gelegenheid van de expositie in het Westerdok lieten zij in Almelo een uniek schouwspel zien wat voor Nederland een primeur is. 

 

 

Fotoreportage (28 foto's)...

 
27-09-2008  

Nieuwe invalidenlift ingang stadhuis

 

ALMELO - De klachten van de Klankbord Groep Gehandicapten over de invalidenlift bij het stadhuis krijgen resultaat. Al sinds het begin dat de kleine lift geïnstalleerd werd, waren er klachten en moest vaak assistentie verleend worden door de bode's. In een vorig jaar uitgebracht evaluatierapport stond; "Veel mensen durven de lift niet te nemen; het is een rammelliftje, een eng ding en te klein". Nu schijnt de lift definitief defect te zijn en niet meer te repareren, zodat mindervaliden met hun rolstoel de omweg via de hellingbaan moeten nemen. Al met al stelt B&W 25.000 euro beschikbaar voor de installatie van een nieuwe lift. We zullen maar niet uitrekenen wat de vorige lift per 'op en neer' heeft gekost. 

 
27-09-2008  

Autobedrijf Kamp, al 50 jaar een begrip in Almelo.

 

ALMELO - Ooit begonnen op het Sluitersveld als autorijschool annex garage is autobedrijf Kamp in 50 jaar uitgegroeid tot een multifunctioneel automobielbedrijf aan de Weezebeeksingel. Deze maand wordt het 50 jarig jubileum dan ook groots gevierd. Autobedrijf Kamp is dealer van Opel en Chevrolet en heeft naast de Almelose vestiging ook nog een bedrijf in Rijssen. Ook draagt het bedrijf het Almelose sportwereldje een warm hart toe en is het al jaren sponsor van Heracles Almelo. Spelers van Heracles Almelo rijden in een leaseauto van Kamp. Bij Autobedrijf Kamp kunt u vanwege het jubileum deze week terecht voor diverse speciale aanbiedingen in nieuwe en gebruikte auto’s.

< Oprichter Henk Kamp sr. en kleinzoon

Fotoreportage (8 foto's)...

 
28-09-2008  

Burgemeester & Wethouders worden kastelein

bron: Almelo's Weekblad
 

ALMELO - Het college van B&W van de gemeente Almelo heeft bij de provincie Overijssel op persoonlijke titel een drank en horecavergunning aangevraagd voor wijkcentrum De Schelf. Onlangs bereikte wethouder Schouten een akkoord met de curator betreffende de overname van de inventaris. De stichting die De Schelf beheerde, ging failliet door de onmin met het college van B&W met als gevolg dat de subsidie werd stop gezet. Daardoor verviel ook de drank- en horecavergunning van het wijkcentrum en staat de tap al geruime tijd toe,      

Lees verder in het Almelo's Weekblad 

 
28-09-2008  

Groots genieten in kleine theaterroute

 

ALMELO - Volop cabaret, muziek, theater en vertelkunst zaterdagavond op verschillende plaatsen in Almelo.  De organisatie van de Atelier- en Theaterroute had groots uitgepakt met 8 kleine theatervoorstellingen.  AlmeloNieuws.nl voelde wel wat voor een avondje cultuur en bezocht er drie.  Ruth Bakker - muziektheater in een woning aan de Marktstraat, Classic and More - muziektheater op het toneel van de theaterzaal Theaterhotel en Berry Lussenburg - cabaret in de voormalige Konmar tegenover het Hagenpark.  Andere deelnemers waren: Daniel van Veen, Raoul Bakker, Miss Emily Barlaston back in town, Fons Boer en Willemijn Smeets.  Na het theater begon om 22.00 uur in de bibliotheek het eindfeest met live muziek  waar zo ongeveer heel kunstminnend Almelo aanwezig was.

< Classic and More

 


Audio: Liveregistratie Classic and More.
Audio: Impressie liveregistratie Berry Lussenburg

Fotoreportage (18 foto's)...

 
28-09-2008  

Leegstaande woning uitgebrand.

 

ALMELO - In een leegstaande woning aan de Gravenstraat brak zondagmiddag rond 16.45 uur brand uit. De spuitgasten zaten nog na te praten van een eerder incident op de post en konden dus snel uitrukken. Door het snelle ingrijpen heeft de brandweer kunnen voorkomen dat de brand volledig zou overslaan naar de naastgelegen woning die wel bewoond is maar de bewoners waren met vakantie en wacht dus een onaangename verrassing als ze thuis komen. Kijk verder bij Patrick Weegink 

< Foto: Patrick Weegink

 
28-09-2008  

Peter Klashorst te gast bij Galerie Alberts

 

ALMELO -  Hij heeft al heel veel bekende kunstenaars in zijn galerie te gast gehad, maar met Peter Klashorst heeft Galerie Albers aan de Grotestraat in Almelo een grote naam weten te strikken. Peter Klashorst is een kunstenaar die zelfs buiten de kunstkringen bekendheid geniet.  Joep Vrielink vond het dan ook helemaal top dat Klashorst tijdens de Atelierroute Almelo maar liefst twee dagen bij hem te gast wilde zijn.  Beide dagen was er werk van Klashorst te bewonderen en konden belangstellenden zelfs tips van hem krijgen. Hij gaf op zaterdagmiddag een workshop en zondag konden belangstellenden zich door Klashorst laten portretteren.  Van 1976 tot 1981 studeerde Klashorst aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Gedurende de jaren 80 wordt Klashorst gerekend tot de Nieuwe Wilden. Zijn uitbundige schilderwerk werd in 1983 bekroond met de Koninklijke Subsidie voor de Vrije Schilderkunst.  Klashorst verraste het kunstpubliek regelmatig met een nieuwe schilderstijl maar haalde ook regelmatig het landelijke nieuws door zijn losbandige levensstijl.  In 2005 verscheen "King Klashorst", een geautoriseerde biografie door Robert Vuijsje.

< Peter Klashorst even ontspannend in Galerie Albers 


Audio: Interview met Peter Klashorst

Fotoreportage (13 foto's)...

 
29-09-2008  

Geen paniek wel zorgen, zegt Sjoers

bron: TC Tubantia
 

ALMELO - "Geen paniek, wel zorgen." Zo kenschetst wethouder Anthon Sjoers de gevolgen van de kredietcrisis voor Almelo. Zoals gisteren gemeld zijn banken vanwege de kredietcrisis minder scheutig met investeringen in de bouwsector. Als zij wel bereid zijn te lenen, worden hoge rentes gevraagd, waardoor het voor de ontwikkelaar niet meer interessant kan zijn de plannen te verwezenlijken. Lees verder...

 
29-09-2008  

Herman Krikhaar-prijs voor Linda Biemans.

 

ALMELO - Beeldend kunstenaar Linda Biemans heeft de eerste Herman Krikhaar-prijs in de gemeente Almelo gewonnen.  Van de kleine dertig deelnemers vond de vakjury het werk van Biemans, kapsel van Cleopatra, unaniem het beste.  Het kunstwerk is volgens de jury in zijn directe verschijningsvorm suggestief en tegelijkertijd biedt het voldoende ruimte voor eigen associatie.  Biemans krijgt een solo-expositie, 500 euro en een oorkonde. Biemans werkt in een atelier in Almelo.  Ze gaat twee keer per jaar naar Pitra Santa in de Toscane om daar te werken en inspiratie op te doen en diverse soorten marmer voor haar kunstwerken uit te zoeken.  De Herman Krikhaar Prijs is vernoemd naar de bekendste Almeloër in de Nederlandse kunstwereld. Hij heeft internationaal naam gemaakt als galeriehouder te Amsterdam. Momenteel woont en werkt Krikhaar in Zuid Frankrijk.

De Publieksprijs was voor Ankie van Huizen. Ook zij ontving vijfhonderd euro en een oorkonde uit handen van de voorzitter van de Atelierroute, Joep Vrielink.

 

< Cleopatra, de creatie van Linda Biemans

 
29-09-2008  

Intimidatie bewoners Pooksbelten?

  ALMELO - De Vereniging behoud camping Almelo biedt de gemeenteraad een brief aan. Hierin wordt de gemeente verweten de bewoners van de voormalige camping te intimideren en zich niet aan de afspraken te houden. De gemeente zou op alle mogelijke manieren proberen onder de vergoeding uit te komen die is vastgesteld. De gemeente zou deze week de camping al willen ontruimen zonder dat ze de afspraken zijn nagekomen stelt de vereniging behoud camping Almelo. Enkele weken geleden maakte wethouder Kuiper al bekend dat per 1 oktober de gemeente, gesteund door gerechtelijke uitspraken, tot ontruiming over zou gaan en voor de meeste vaste bewoners herhuisvesting was gevonden. Slechts een paar bewoners zouden niet mee willen werken.
Lees de brief die de raad krijgt aangeboden.

Lees verder...

 
30-09-2008  

Burgemeester weigert brandbrief Pooksbelten

 

ALMELO - Ondanks dat de burgemeester aanwezig was, nam hij op formele gronden de brandbrief van Willem Peeper, namens de vereniging behoud camping Almelo, niet in ontvangst. De nog aanwezige bewoners van de Pooksbelten voelen zich geïntimideerd door de gemeente Almelo. Zoals bekend wil de gemeente deze week de camping ontruimen terwijl hier nog twee gezinnen wonen die nog geen vervangende woonruimte hebben. Gelukkig was voorzitter G. van Woudenbergh van de informatieve raad bereid de brandbrief in ontvangst te nemen. Hij zal zorgen dat de brandbrief andere raadsleden en het college zullen bereiken. 


Kijk naar een videoreportage van RTV-Oost>

< De brandbrief wordt in ontvangst genomen.

 
30-09-2008  

Barcompetitie voor scholieren bij De Stam

 

ALMELO - Scholieren en studenten vanaf 16 jaar die hun hand niet omdraaien voor het tappen van een pilsje en ook de nodige sociale vaardigheden hebben, kunnen zich (gratis) inschrijven voor de eerste barcompetitie van café De Stam aan de Grotestraat in Almelo.
De inzet is een baantje op vrijdagmiddag als barmedewerker bij De Stam. Elke deelnemer krijgt onder professionele begeleiding een half uur de tijd om z'n vaardigheden als barkeeper te demonstreren. Inschrijfformulieren zijn aan de bar af te halen. Inschrijven via de email kan ook: info@cafedestam.nl De inschrijving sluit 12 oktober. De eerste ronde wordt gehouden op vrijdag 17 oktober vanaf 15 uur.

Archief
Terug naar vorige pagina