Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-08-2015  

Birds, birds, birds

 

ALMELO – De velden op sportcomplex De Riet hebben een nieuwe drainage, zijn geëgaliseerd en opnieuw ingezaaid. Maar wat moet je als er dagelijks vele honderden meeuwen en kraaien op het veld zitten om dat weer kaal te pikken?

We hebben op De Riet nog wat gesignaleerd. Namelijk bestuursleden van Sv DRC 2012 die al klepperend met deksels (van de kookpannen thuis) de krijsende en kraaiende witte en zwarte plaag wil verjagen. Het helpt weinig. Want even opgeschrikt strijken de ‘birds’ op het naastgelegen veld weer neer om hun noeste vernietigende pikkende arbeid voort te zetten. Dezelfde onverzettelijkheid toont ook een konijn dat her en der op het complex holen graaft nadat ze weer eens is verjaagd met de waterslang. En de in de wijk wonende valkenier? Die kijkt van nabij uit het huisraam toe, omdat zijn vliegende oehoe niet binnen de bebouwde kom voor de jacht mag worden ingezet !

Fotoreportage (1 foto's)...

 
07-08-2015  

Almelospeld voor Ron Kleeman

 

ALMELO – Zo’n 30 jaar was Ron Kleeman actief in de stad voor diverse organisaties zoals Almelo Promotie, wijkvereniging De Schelfhorst en shantykoor De Oostvaarders. Gezondheidsredenen nopen hem om een stapje terug te doen en om afscheid te nemen van Almelo Promotie waar het dertig jaar geleden begon samen met o.a. marktkoopman en oud- wethouder Anthon Sjoers als actief lid van de activiteitencommissie van STAP. Actief bleef hij ook voor de rechtsopvolgers van de eerste STAP en dat werd bij zijn afscheid beeldend getoond.
Al zijn maatschappelijke activiteiten waren reden genoeg voor het Almelose college van B&W om Kleeman de Almelospeld en bijbehorende oorkonde uit te reiken. Wethouder jan van Marle deed dat deze keer als locoburgemeester in wijkcentrum De Schelf waar Kleeman ook al vele jaren verdienstelijk is.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (33 foto's)...

 
09-08-2015  

Finkers drukt de knop opening Heraclesstadion

 

ALMELO – Het werd wat enthousiast vertelt door Heracles-voorzitter Jan Smit dat Almelo-promotor en cabaretier Herman Finkers een belangrijke rol krijgt bij de opening van de ‘Kleine Kuip’,  het vernieuwde stadion zoals Dakar-coureur en supporter Gert Huzink dat beschreef via Twitter.
Volgens Finkers, in een reactie in Tc Tubantia, is het slechts een assisterende rol om samen met Smit, Nico-Jan Hoogma en NOS-presentator Tom Egbers de openingshandeling te verrichten. Finkers loflied ‘Angoan veur Heracles’ zal misschien nog wel te beluisteren zijn maar zeker niet live. ‘Jan Smit vroeg ik me of ik samen met hem en die anderen op een knop wilde drukken. En dat wilde ik wel. Volgens mij is dat ook het enige dat ik daar zondag ga doen: drukken!’

< Live wordt er echter ook gezongen. De Almelose zangeres Lille Mulder brengt het nieuwe clublied ten gehore. De tekst is van het drietal Albert Vondeling (Hart voor Heracles), Jaap de Carpentier-Wolf (TenCate) en liedjesschrijver Hans Louw, allen Almeloërs en dus trots op Heracles dat toch maar weer een jaar bijtekende voor de eredivisie. Lille Mulder kan zingen en zelfs 'völle better' dan Finkers, durven wij te beweren. In 1996 werd ze tweede in de SoundMix Show van Hennie Huisman achter Edsilia Rombley. Deze week nam ze het lied op muziek van Hans Louw op in de opnamestudio MWorks van Maarten de Groot. Vooraf aan de wedstrijd tegen NEC zal ze als Griekse godin verkleed in 'up tempo' het nieuwe supporterslied live ten gehore brengen. Zaak dus om vroegtijdig aanwezig te zijn in de “Kleine Kuip” die nog geen TenCate Stadion zal heten. Het stadion opent om 14.00 uur haar poorten voor de supporters om alles te bekijken. In de nieuwe omloop, die voorzien is van nieuwe catering- en toiletpunten, klinkt tot 15:15 live-muziek van verschillende artiesten. Ook zijn er activiteiten voor kinderen aan de korte zijde bij de vakken J, K en L. Om 16.45 uur begint de wedstrijd tegen NEC.

 
11-08-2015  

Ontslag (30) dreigt bij Benchmark in Almelo

 

ALMELO – Producent van hoogwaardige elektronische onderdelen en meetapparatuur Benchmark Electronics aan de Lelyweg in Almelo wil het personeelsbestand met 30 man inkrimpen. Het personeel wordt morgen door de directie over deze onheilstijding geïnformeerd. De ondernemingsraad is tegen de plannen van de directie waardoor 9 vaste werknemers en 21 contractmedewerkers hun baan dreigen te verliezen. Volgens de directie zit de Almelose tak van het Amerikaanse bedrijf krap in de orders waardoor een reorganisatie noodzakelijk zou zijn. Daar is de ondernemingsraad het niet mee eens. Met steun van de FNV wil men de zaak aanhangig maken bij de Ondernemingskamer. Een eventuele zitting staat geagendeerd voor 12 november a.s. tenzij men voorheen tot een akkoord komt. Het hoofdkantoor van Benchmark Electronics Inc. Zit in Agleton Texas in de regio Houston. Wereldwijd heeft het concern 19 vestigingen waarvan twee in Europa.

 
13-08-2015  

Walking Diner cheque voor Kans voor een Kind

 

ALMELO – Serviceclub Kiwanis Almelo heeft woensdagavond een cheque van 1.000 euro overhandigd aan initiatiefnemer Willem Hoevers van de stichting Kans voor een Kind. Het bedrag is het resultaat van het jaarlijkse Walking Diner dat wordt georganiseerd door de Kiwanis in samenwerking met de deelnemende Almelose restaurateurs.

Foto: Fotostudio Smit

 

 
22-08-2015  

Brandweer ontruimt oude stadhuis Almelo

 

ALMELO – Op last van de brandweer en bouw- en woningtoezicht is zaterdag het te koop staande voormalige stadhuis van Almelo ontruimd. Aanleiding tot de inspectie was het veelvuldige brandalarm dat afging in voorgaande dagen. In het pand waren een aantal anti-kraakbewoners gehuisvest. Deze moesten op stel en sprong het pand verlaten.

Al enige tijd wordt het pand genoemd als mogelijke huisvesting voor asielzoekers. Met de ontruiming op stel en sprong dreigt er een blokkade op dat mogelijke voornemen. Het pand was tot voor kort nog dagelijks in gebruik als stadhuis en zelfs ook de werkplek voor bouw- en woningtoezicht die nu met de brandweer de inspectie uitvoerde.
De laatste grote opknapbeurt van het pand dateert uit 1990. Daarna werden nog werkzaamheden uitgevoerd om de toegang tot bijvoorbeeld de bovenliggende verdiepingen voor onbevoegden te bemoeilijken. Sindsdien voldeed het gebouw echter niet meer aan de brandveiligheidseisen.

<< Volgens de Ortageo Groep is het stadhuis van architect J.J.P. Oud ideaal geconstrueerd voor hergebruik.
Het college van B&W wil het echter liever slopen!

 

 
23-08-2015  

Zonnig ‘Montmartre’ in Rosa Luxemburgstraat

 

ALMELO – Het werd al een beetje een traditie, de expositie ‘Klein Montmartre’ van de schildersgroep De Peinturisten op het Kerkplein. Toch was men met de locatie niet zo tevreden, want het kan er flink waaien en met regen is dat niet te harden. Reden om de expositie ‘Klein Montmartre’ dit keer te houden op de Rosa Luxemburgstraat. De weergoden speelden mee, zodat de exposanten het troffen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (36 foto's)...

 
23-08-2015  

Mooi weer bij Beachvolleybal, minder deelnemers

 

ALMELO – Zondag was het Marktplein het domein van de beachvolleyballers. Minder in aantal dan voorgaande jaren maar desondanks toch gezellig. Waren het in 2008 nog 105 deelnemende teams, nu zo’n 75 en dat is jammer voor de organisatoren van Volleybalclub Aastad die zaterdagavond met behulp van vrijwilligers nog zo’n 400 km3 zand moesten ‘uitharken’ op een laag van 20 cm om 9 speelvelden te kunnen neerleggen. Er werd gespeeld in 7 klassen.

Winnaars
Eerste divisie: Marlie Bak/Esther Dijkstra
Heren topklasse: Team Geest
Prestatieklasse mannen: Sante Basque
Prestatieklasse vrouwen: Beachgirls
Recreanten mannen: Krac en Freaking ankle byting kamikaze pilots
Recreanten vrouwen: Volgend jaar Beter
Recreaten mixteams: Bio en Almelose Schoolsportdagen

Fotoreportage (29 foto's)...

 
24-08-2015  

Zonnig Picknick at the Park in Almelo

 

ALMELO - Een zonovergoten Hagenpark vormde zondag het decor van het door Almelo Events georganiseerde ‘Pichnick at the Park’ dat eerder werd uitgesteld vanwege slechte weersomstandigheden.
Het ‘event’ trok talloze gezinnen die, al zonnend of in de schaduw, genoten van een picknick in het hart van de stad. Verder kon men de Aa verkennen met een kano en konden kinderen een rondje maken op de rug van een pony.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (39 foto's)...

 
24-08-2015  

Roggeoogst en ambacht bij de stadsboerderij

 

ALMELO – Rond de Stadsboerderij Beeklust was het zondag een en al oude ambachten. Van het oogsten en dorsen van rogge tot het vlechten van bijenkorven en van het snijden van ‘goastokke’ tot stoelenmatten en dat alles onder het toezicht van ‘witte wieven’ die zich ook nog verdienstelijk maakten met het opscheppen van pompoenensoep en het bakken van pannenkoeken voor de hongerige kijkers.
Onder hen fotograaf Jan Bril die bijgaande fotoreportage maakte.

Fotoreportage (30 foto's)...

 
24-08-2015  

Kasteelmuseumboot legt aan in centrumhaven

 

ALMELO – Het was een van de blikvangers van de Havendagen Coevorden, het museumslotschip Vlotburg van kasteelheer en schipper Lenny Vries. Nu doet Vries Almelo aan, ondanks dat de Almelose Havendagen dit jaar niet werden gehouden vanwege een conflict over liggelden die de gemeente Almelo in rekening wilde brengen aan de organisatie.
Kasteelheer en schipper Vries bereikte de Almelose haven in de binnenstad zonder problemen, dit in tegenstelling met Coevorden waar een brughoofd de kantelen van het museumslotschip flink beschadigde.

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (8 foto's)...

 
25-08-2015  

Geen supersterren in 33e Profronde Almelo

 

ALMELO - Lars Boom (Astana), Bram Tankink (Lotto-Jumbo), Lieuwe Westra (Astana), Tom Leezer (Lotto-Jumbo), Roy Curvers (Giant Alpacin) en Ramon Sinkeldam (Giant Alpacin) zijn de bekendste renners in het deelnemersveld van de 33e Profronde Almelo vrijdag 28 augustus a.s. Geen toppers uit de Tour de France en voor zover bekend ook geen buitenlandse renners van naam. Normaliter kwam de organisatie in het verleden om de dag met een grote naam op de proppen maar dit jaar ligt de publiciteitsfocus op de Rabobank Dikke Banden Race voor kinderen, het startschot van oud- Almelose en wereld- en Europees kampioen op de baan Kirsten Wild, de danceshow van Luv2Move, de etalagewedstrijd voor middenstanders in de binnenstad en het speciale glossy huis aan huis magazine om de professionaliteit van de organisatie nog eens te onderstrepen.
Wel veel publiciteit voor het randprogramma. De Profronde wordt zelfs speciaal eerder gestart (19.45 uur) en eindigt ook eerder (10.00 uur) om sterren als René Froger, Jannes, Daniël Oostra, Juan Niks en DJ Gerard Ekdom voldoende ruimte te bieden tot 02.00 uur op ’t Marktplein dat tijdelijk wordt omgedoopt Preston Palace Plein. Kijken naar de coureurs op bepaalde hoeken in het parcours door de binnenstad is dit jaar zelfs verboden vanwege extra veiligheidseisen van de gemeente en dat is jammer voor de echte liefhebbers van het wielrennen. Het sportieve topevent van dit weekend ligt daarom op zaterdagavond, wanneer Heracles Almelo tegenstander Fc Twente ontvangt om 20.45 uur voor een echte Twentse derby in het uitverkochte nieuwe voetbalstadion aan de Weezebeeksingel.
 

 
26-08-2015  

Overeenkomst aanpak wateroverlast Bornerbroek

 

ALMELO – In mei werd het dorp Bornerbroek al geïnformeerd over de op til zijnde aanpak van wateroverlast en gisteren werd in bestuurlijke zin de overeenkomst tussen waterschap Vechtstromen en de gemeente Almelo ondertekent door respectievelijk waterschapsbestuurder Wim Stegeman en wethouder Irene ten Seldam.
De aanpak van de wateroverlast kost zo’n 1,3 miljoen euro en wordt gezamenlijk gedeeld door de gemeente en het waterschap. Daarbij wordt het hemelwater van huizen en panden ontkoppelt van het riool en krijgt De Mors een rioolsysteem dat wordt losgekoppeld van die van het dorp. Verder worden nog dit jaar nieuwe watergangen gegraven en bestaande watergangen schoongemaakt en uitgediept. Eind 2016 moeten de werkzaamheden zijn afgerond.
De ondertekening van de overeenkomst vond plaats in het nieuwe stadhuis en het dagelijkse bestuur van de Vechtstromen maakte van de gelegenheid gebruik om het stadhuis in een rondgang te bewonderen.

 
28-08-2015  

Lichaam gevonden in Almelose jachthaven

 

ALMELO – Vrijdagmorgen rond half negen kreeg de politie een melding dat in de jachthaven aan de Buitenhaven een lichaam in het water dreef. De politie heeft het gebied afgegrendeld en onderzoekt nu of er sprake is van een misdrijf. Verder kan en wil de politie nog geen mededelingen doen, ook niet of het een man of een vrouw betreft.


<< De lijkschouwer arriveert om het lichaam af te halen voor forensisch onderzoek.

Update:
De politie maakte na onderzoek bekend dat er geen misdrijf is gepleegd.


Fotoreportage (8 foto's)...

 
28-08-2015  

De Profronde, volksfeest met vertier

 

ALMELO – De reclamekaravaan, een dikke bandenrace voor de jeugd en aandacht van speaker Cees Maas voor de eerder dit jaar overleden Harrie Nijhuis, medeoprichter en grote motor van de Profronde, was de opmaat van de 33e Profronde door het centrum van Almelo die werd gewonnen door Lars Boom. Hij liet op de meet het Twentse talent Maurits Lammertink en Bram Tankink achter zich. Het publiek vermaakte zich verder met optredens van Jannes, René Froger en DJ Gerard Ekdom.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (187 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina