Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-07-2010  

Start groenstructuur Almelo NoordOost

 

ALMELO – Nog deze maand begint de gemeente met de aanleg van de groenstructuur in het zuidelijk deel van de wijk Almelo NoordOost. Langs de Robbenhaarsweg wordt de bestaande watergang geoptimaliseerd met een hellend talud en aan de andere zijde komen plas- en drasplateaus met moeras- en waterplanten. Via vistrappen krijgen vissen toeging vanuit de Markgravenbeek richting het centraal gelegen Beekpark.
Via een tweede groen-as worden wandelpaden, speelheuvel en klauterbos aangelegd. Het openbaar terrein wordt verder verfraaid met het planten van essen, eiken en elzen. De totale kosten zijn berekend op twee ton.

< Door jarenlang geen onderhoud te plegen zijn de sloten nagenoeg dicht gegroeid. Via duikers loopt het water nu af naar de Markgravenbeek die weer aansluit op het Lateraal kanaal.

Fotoreportage (28 foto's)...

 
02-07-2010  

Dollegoorbrug doet het weer, Eilandbrug niet

 

ALMELO - Enige weken zaten enkele vakantieschippers vast in de centrumhaven omdat de Dollegoorbrug niet meer open kon door lekkage in twee hydraudrische cilinders. Vandaag kwam de reparatie echter gereed, zodat de brug weer in gebruik kon worden genomen en de tot Almelo 'veroordeelde' watertoeristen hun trip in de Overijsselse binnenwateren zouden kunnen hervatten.
Zij het, dat uitgerekend vanmorgen vroeg een automobilist tegen de hoofdverdeelkast van de Eilandbrug is aangereden en de stroomtoevoer in het ongerede geraakte. De techneuten van Netwerkbedrijf Cogas pogen echter vandaag nog de stroomtoevoer weer in het gerede te brengen, waardoor morgen de brug weer in gebruik kan worden genomen. 
'Er wordt verteld dat het voltallige college van B&W de tot Almelo 'veroordeelde' watertoeristen morgen komen uitzwaaien!' 

 
02-07-2010  

Kunstwerk bij Eninver alsnog gerealiseerd

 

ALMELO – In 2006 werd de multifunctionele wijkaccommodatie Eninver - naar een ontwerp van Vera Yanovshtchinsky - aan de Apollolaan al in gebruik genomen. Bij een dergelijk bouwwerk geldt de een procentregeling voor de kunst en daar was het wachten op.
De kinderen van de in Eninver gehuisveste basisscholen De Zegge, De Triangel en de Roets werden aan het werk gezet en op basis van die ontwerpen werden door kunstenaars die ontwerpen ‘vertaald’ in een uit te voeren concept. De keuze viel uiteindelijk op het ontwerp van de Rotterdamse kunstenaar Olaf Mooi, maar de ‘groene marsmannetjes’ bleken moeilijk te bevestigen waardoor het ontwerp in de la belandde.
Uiteindelijk werd een oplossing gevonden en kon cultuurwethouder Gerrit van Woudenbergh eerder deze week de kunst onthullen.

< Jan Bril toog enkele dagen later op pad om de ‘marsmannetjes’ op beeld te vatten.

 

Fotoreportage (6 foto's)...

 
03-07-2010  

Kudde schapen helpt natuur op het Waterblad

 

ALMELO/WIERDEN – Op het door het waterschap Regge & Dinkel kunstmatig aangelegde Waterblad aan de Wierdense zijde van de brug over het kanaal, helpt een kudde van 100 schapen de natuur een handje door er te grazen om de wildgroei in toom te houden.
Eerder al graasde een kudde schapen langs de Wierdensestraat – tegenover de Bellinckhof – met hetzelfde doel.

< Jan Bril zette de grazende en blatende 'beestenboel' op de foto

 

Fotoreportage (6 foto's)...

 
03-07-2010  

Bank met vele gezichten

 

ALMELO – Het wijkbestuur Ossenkoppelerhoek/Beeklust is een actief bestuur dat talrijke initiatieven weet te ontwikkelen samen met vrijwilligers in de wijk. Zo is er het ‘Ossenkopjesproject’ waarmee de jeugd ‘Ossenkopjes’ kan verdienen om hen te betrekken in het ontwikkelen van een betere leefomgeving, werd onlangs de eerste City Jungle van Nederland geschonken en geopend door woningstichting Beter Wonen en zijn ook St. Joseph en Soweco bij tal van projecten betrokken.
Deze keer was het de beurt van Rabobank Noord Twente om aandacht aan de wijk te schenken middels een kunstwerk ‘Bank met vele gezichten’ naar ontwerp van kunstenares Gerrie van Apeldoorn, dat als rustpunt werd geplaatst bij het servicecenter van de Rabobank tegenover het in aanbouw zijnde appartementencomplex Titus Brandsmahof.

< Jan Bril was er voor AlmeloNieuws.nl bij.

Fotoreportage (17 foto's)...

 
04-07-2010  

K.O. voor scheidend huisarts ter Haar

 

ALMELO – Loco-burgemeester Jan van Marle heeft namens de koningin aan scheidend huisarts Gerard ter Haar het Ridderschap in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt. Voor ter Haar die stopt na 36 jaar een huisartspraktijk te hebben gevoerd kwam de onderscheiding als een totale verrassing tijdens zijn afscheidsreceptie in café-restaurant Liedenbaum.
Ter Haar werd onderscheiden voor zijn inzet als huisarts en zijn maatschappelijke bestuurlijke inzet als voorzitter van de huisartsenvereniging, voorzitter van de Raad van Toezicht van Carint/Reggeland, zijn inzet voor de samenwerking tussen Dimence en thuiszorgorganisaties, zijn inzet voor de gezondheidscentra van Hoog Aalderink en Titus Brandsmahof, de samenwerking tussen huisartsen en fysiotherapeuten, zijn vakantie-inzet met gehandicapten in Doorn en het realiseren van de fusie tussen de gereformeerde en hervormde kerken in Almelo.
Loco-burgemeester van Marle prees ter Haar als een huisarts van de oude stempel die niets teveel was om zijn patiënten te helpen en ook de tijd nam om hen aan te horen. Volgens van Marle wist huisarts ter Haar wat er speelde in zijn patiëntengezinnen en hielp daar waar het kon. Van Marle sprak ook uit dat hij nu wist wat Homerus bedoelde met zijn uitspraak: ‘Een arts is een man die opweegt tegen vele anderen’.
Vele patiënten kwamen afscheid nemen van hun huisarts Gerard ter Haar.

< Gerard ter Haar bij zijn dankwoord - fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (24 foto's)...

 
04-07-2010  

Vijfde HobNob Festival warm en nat

 

ALMELO – Met een Line-Up als Sam Enough, Face The Fact, Fingers on Fire, Diezl, Plork en de Aannnemers, A la Din en s’avonds Are You a Lion, Velvet Monk, Bert Heerink Groep, Intwine, Di-rect, the Fortunate Sons, Herzleid en het legendarische the Bintangs had het organiserend comité flink uitgepakt en genoten duizenden van de geboden concerten. Onder een stralende zon leek het vijfde HobNob een groot succes te worden, maar het avondprogramma leed toch behoorlijk onder de regen die Pluvius uitstortte boben het Schelfhorstpark. De mizikanten deden desondanks hun ‘stinkende’ best het publiek te vermaken. Een afsluitende HobNob After Party in café de Stam deed alle parkeerperikelen die vooraf gingen aan het festival en de regen echter snel vergeten.

< Jan Bril deed de oordopjes in en nam s'middags een kijkje 

Fotoreportage (43 foto's)...

 
04-07-2010  

Veurbrook viert 25-jarig bestaan

 

ALMELO – Dat wijkcentrum ’t Veurbrook vijfentwintig jaar bestaat werd gisteren gevierd. Al die jaren werden successen gekend onder de bezielende leiding van Broeder Jan en ook het huidige bestuur zet zijn beste beentje voor.
Niet altijd liep dat Crescendo, want de gemeente gooide roet in het eten omdat alle wijkcentra onder gemeentelijk beleid moesten komen en de activiteiten o.l.v. Scoop Welzijn. Het stichtingsbestuur kwam in verzet en zette andere sloten in de deuren waardoor de gemeente geen toegang meer had. Bestuurder en oud- raadslid Hennie Nijhuis ging op ‘hoge poten’ naar zijn partijgenoten en ziedaar er kwam enige ruimte doordat de raad vervolgens uitsprak dat goed functionerende wijkcentra niet onherroepelijk ingelijfd dienden te worden.
Het jubileum kon dus gehaald worden en de ‘stadhuisbobo’s vierden het feestje mee.

< Kijk naar de uitgebreide fotoreportage van Jan Bril

Fotoreportage (74 foto's)...

 
04-07-2010  

Expositie paarden Rita Visman in Westerdok


Rita Visman geeft ook rijles en showt ook Friese paarden onder het zadel
 

ALMELO – Vandaag was de laatste dag van de expositie van de keramiste Rita Visman in Keramiekcentrum Westerdok. Meestal zo rond de Almelose Ruiterdagen wordt er in het keramiekcentrum wel iets met paarden als onderwerp tentoongesteld en zo ook dit jaar van 5 juni t/m 4 juli.
Rita Visman is min of meer autodidact en volgde lessen bij verschillende bekende en minder bekende keramisten waarna zij haar eigen ‘handschrift’ ontwikkelde. Haar eerste expositie was in 1969 in Rotterdam maar tegenwoordig woont en werkt zij op Erve de Hoogenkamp in het Reestdal vlakbij IJhorst waar zij ook paarden houdt en een vakantieadres met het stallen van paarden biedt.
De paardensculpturen zijn met de hand opgebouwd. Het werk is met oxides bewerkt, daarna delen uitgepoetst en voorzien van een transparante glazuur . Uiteindelijk gestookt op 1260 graden.

Jan Bril nam nog gauw enkele foto’s in Keramiekcentrum Westerdok

Fotoreportage (16 foto's)...

 
05-07-2010  

Ruud de Jong´s reisverslag naar de Noordkaap

 

ALMELO – Ruud de Jong, de kastelein van Proeflokaal België, fietst voor het goede doel naar de Noordkaap en vertrok maandagmorgen jl. Regelmatig maakt hij een reisverslag dat hij doorgeeft aan het Almelo’s Weekblad.
De eerste vier dagen doorkruiste hij Noord-Duitsland en hij heeft nog steeds zijn fiets, al zal zijn opa hem nooit geloven, zo meldt Ruud in zijn verslag.

Lees hier het verslag van de eerste vier dagen.

 
05-07-2010  

‘Musikparade´ Iserlohn zonder Almeloërs

 

ISERLOHN (D) – Al voor de 41e keer werd gisteren in de Almelose partnerstad, het Duitse Iserlohn, de internationale ‘Musikparade’ gehouden in het Hemberg Stadion. Muziekkorpsen uit Zweden, Engeland, Polen, Groot Brittannië en Nederland presenteerden zich tijdens deze jaarlijkse TapToe en wat schetst onze verbazing? Geen korps uit Almelo, gekker nog in al die jaren heeft er nog nooit één Almelo’s muziekkorps gespeeld !
Ligt dat nu aan de organisatoren, de Iserlohner Bürger Schützen Verein, of aan de Almelose korpsen? Wie het weet mag het zeggen.
In ieder geval namen vooraanstaande muziekkorpsen uit zo’n dertig Nederlandse steden wel al aan de Iserlohner ‘Musikparade’ deel.

 
06-07-2010  

Rookruimte Dock19 op een na de mooiste

 

ALMELO – Werd vorige week het terras van Café Nielz en het naastgelegen eethuis Onwyz al opgenomen in Misset’s Terras Top 100, nu is het Almelose restaurant Dock 19 landelijk ‘positief’ in het nieuws doordat het de tweede plaats heeft behaald bij de zogeheten Gouden Aansteker-verkiezing.
Dock 19 heeft namelijk een zeer luxe royale rookruimte met grote fauteuils en een flatscreen – om bijvoorbeeld voetbal te kijken – dat bijna net zo mooi is als die van de winnaar Bo Cinq in Amsterdam. De verkiezing om de ‘Gouden Aansteker’ werd uitgeschreven door restaurant.nl
Volgens anti-rokers heeft een mooie rookruimte het nadeel dat ook niet-rokers worden verleid om mee te roken.
 

 
06-07-2010  

RWB Water Solutions op overnamepad

 

ALMELO - RWB Water Solutions aan de Ambachtstraat – ooit voortgekomen uit Rossmark toen het bedrijf haar poorten sloot in Almelo – is op het overnamepad en heeft het bedrijf Culligan Nederland overgenomen. Culligan levert waterbehandeling systemen en water- en filterkoelers aan horeca, kantoren en andere bedrijven.
RWB Water Solutions is inmiddels uitgegroeid naar 70 werknemers en is gespecialiseerd in waterbehandeling systemen als membraan-filtratie e.d. voor de industrie en waterleidingbedrijven.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
06-07-2010  

De Weier-sponsorloop levert KWF 1250 euro op

 

ALMELO – De jaarlijkse sponsorloop van basisschool de Weier heeft het KWF 1250 euro opgeleverd ter bestrijding van de ziekte kanker. De leergroepen 1 t/m 5 namen deel aan de sponsorloop en de bestemming voor de opbrengst wordt jaarlijks vastgesteld door groep 8 van de leerlingen.
De bijdrage is inmiddels overgedragen aan Gerda Boertien, voorzitter van KWF Kankerbestrijding afd. Almelo.
 

 
07-07-2010  

Samenwerkingsovereenkomst Canisius en Urenco

 

ALMELO - Maandag jl. werd door scholengemeenschap St. Canisius en Urenco in Almelo een overeenkomst getekend onder auspiciën van Jet-Net ter bevordering van de interesse van leerlingen in bètavakken en bèta opleidingen.
Als zeer belangrijk wordt beschouwd dat leerlingen een goed beeld krijgen van de mogelijke toekomst als er voor een bètastudie wordt gekozen.
De samenwerking met Urenco houdt in dat enkele leerjaren van St. Canisius het bedrijf bezoeken, voor een voorlichting cq. rondleiding. Daarnaast wordt getracht gezamenlijk lesmateriaal te ontwikkelen dat op school of in andere instituten bruikbaar is. Ook kan Urenco leerlingen in de examenklassen helpen bij het maken van een profielwerkstuk.
In de komende jaren wordt er een programma ontwikkeld waarbij ieder leerjaar van het havo en het vwo wordt betrokken bij dit samenwerkingsverband. Met als doel een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden na een bèta studie op HBO- of WO- niveau.

< Foto v.l.n.r.: Rene Delnooz, locatiedirecteur Sg. St-Canisius Almelo en Judith Slijkhuis-Soet, communicatiemanager Urenco.
 

 
07-07-2010  

Beurse plekken na koprol met auto

 

ALMELO – Vanmiddag rond de klok van 15.00 uur, reed een automobiliste die van haar werk kwam, over de Aalderinkssingel. Bij de kruising met de Cesar Franckstraat knalde ze tegen een lichtmast en sloeg daarbij over de kop.
Haar geluk was de aangesnoerde autogordel. Na enige verzorging door de broeders van de ambulance kon zij op eigen gelegenheid verder, enige beurse plekken en schaafwondjes rijker.
De auto werd ‘total loss’ afgevoerd.
 

Fotoreportage (11 foto's)...

 
08-07-2010  

Drie nieuwe partners in ‘Armoede Pact´ Almelo

bron: gemeente Almelo
  ALMELO - De partners van het armoedepact Almelo hebben woensdag 7 juli een succesvolle bijeenkomst gehouden. Bij Cogas, één van de partners, hebben vier nieuwe organisaties het pact ondertekend. Vorig jaar is het armoedepact al onderschreven door 16 organisaties in Almelo. Woensdagmiddag sloten Rabobank Noord Twente, Mijande Wonen, Energiek Almelo en Regionaal Ondernemers Contact B2B zich daar bij aan. Ook het bedrijfsleven gaat nu bijdragen aan het oplossen van het armoedevraagstuk in Almelo.
Lees verder...

 
09-07-2010  

Er wordt tijdens bouwvak aan IISPA gewerkt

 

ALMELO – Tijdens de bouwvak zal er gewoon worden door gewerkt aan de IISPA. Dit betekend dat de streefdatum niet ver zal worden overschreden. Wethouder Jan van Marle zei dinsdag in de gemeenteraad dat het waarschijnlijk eind september wordt. Veel problemen zijn er ontstaan door te late levering van materiaal. De strenge winter heeft de bouw ook vertraagd, hier was natuurlijk geen rekening mee gehouden. De IISPA is ook weer iets duurder geworden: 82.000 euro. Het geld was nodig om de brandwerendheid van de vloeren te verbeteren. Vermoedelijk zal de topturnorganisatie Bosan Ton de IISPA toch in augustus kunnen gaan gebruiken.

< Freek nam voor AlmeloNieuws.nl een kijkje

Fotoreportage (31 foto's)...

 
09-07-2010  

Dick Bolijn nam afscheid van De Bonkelaar

 

ALMELO – Directeur Dick Bolijn nam donderdag afscheid van Daltonschool De Bonkelaar. Met een echte 2CV werd meneer Dick langs de drie schoollocaties van De Bonkelaar getoerd om afscheid van zijn leerlingen te nemen. Bij de locatie De Rotsduif werd hij door 500 leerlingen toegezongen en met vlaggetjes uitgezwaaid, niet voordat hij het nieuwe bord onthulde zodat het schoolplein aan de Rotsduif voortaan D.M.A. Bolijnplein heet. Blij verrast vertrok Dick Bolijn niet in een open bolide waarvan het merk een grote hobby van hem is.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
09-07-2010  

Steenlegging Almelo Noord Oost

 

ALMELO – Wethouder Gerrit van Woudenbergh werd vanmiddag als metselaar 'ingehuurd' voor het leggen van de eerste steen voor de start van het bouwcomplex ’t Quadraat in de nieuwbouwwijk Almelo Noord-Oost.
De woningen in twee types zijn ontworpen door Weghorst Architectuur uit Wierden en worden gebouwd door Bouwbedrijf Holtkamp uit Almelo/Bornerbroek. De woningen worden begin 2011 opgeleverd. De realisatie is bevorderd door een stimuleringsregeling voor de bouw van Rijk en provincie.
Vijf van de zes te bouwen woningen zijn al verkocht dus haast u voor die laatste.

Jan Bril zette e.e.a. op de foto

Fotoreportage (22 foto's)...

 
12-07-2010  

Er komt weer leven in de Kerkstraat

 

ALMELO – Al meer dan twee jaar is het ‘armoe troef’ in de Kerkstraat en werden leegstaande panden van een kleurrijk decor voorzien om het nog enig aanzien te geven. Mede oorzaak was de gemeente die aan het nachtelijk stappen in de Kerkstraat een einde wilde maken vanwege de klachten uit het Doelengebied.

Lees verder in AW.

Fotoreportage (7 foto's)...

 
13-07-2010  

Politie patrouilleert s’nachts in Wondegebied

 

ALMELO – De brandstichtingen van de afgelopen weken in het Wondegebied waarbij een vijftal auto’s in vlammen opgingen, is aanleiding voor de politie om s’nachts extra in de buurt te blijven patrouilleren. De laatste brandstichting dateert van vorige week donderdag.

 
14-07-2010  

Brandje bij meubelfabriek Ganzeboom

 

ALMELO – Dinsdagavond werd de brandweer via de alarmcentrale gealarmeerd voor een brand bij het 45 jaar bestaande Meubelfabriek Ganzeboom op het Bedrijvenpark Twente.
De Wierdense brandweer was met een tankautospuit het eerste ter plaatse en na enige verkenning werd het gebouw ingegaan om de rookhaard te lokaliseren. Via een hoogwerker werd een camera ingezet om warmtebeelden zichtbaar te maken. De schade bleef beperkt.

< Meer foto’s via de site van Patrick Weegink

 
14-07-2010  

Bezwaren tegen nieuwe bestemming Turfkade N.


Industrieterrein Turfkade Noord ligt ten noorden van de Bleskolksingel. Bij het merkteken vleesverwerker van der Laan en in het midden hoek Plesmanweg/Bleskolksingel Lenferink Auto's
 

ALMELO – Niet alle bedrijven op het industrieterrein Turfkade Noord zijn blij met het voorgestelde nieuwe bestemmingsplan. Vooral vleesverwerker Van der Laan – onderdeel van Zwanenberg Food Group met hoofdzetel in Almelo - heeft grote bezwaren tegen het voorstel omdat het zich ziet gedwarsboomd door de maximale bebouwingsgrens van 75 procent die het voorstel inhoud.
Van der Laan heeft mogelijk uitbreidingsplannen aan de Sluisweg maar kan die niet verwezenlijken als het bestemmingsplan wordt gewijzigd. Het bedrijf is ook tegen de maximale hoogte die wordt aangegeven en heeft daarom Kienhuis Advocaten ingehuurd om het nieuwe bestemmingsplan van tafel te krijgen.
Het zelfde bezwaar heeft ook autohandelaar B. Lenferink met vestigingen aan de Plesmanweg en Anthony Fokkerweg waar het voornamelijk bedrijfsauto’s verhandeld.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-07-2010  

Havezathe tijdelijk deels afgesloten

 

ALMELO – Er komen nogal wat automobilisten voor een verrassing te staan op de Havezathe in de wijk De Schelfhorst. De Havezathe is globaal tussen De Eik en de kruising met Het Slot deels afgesloten cq moeilijk bereikbaar omdat in opdracht van de gemeente de trottoirbanden en trottoirs opnieuw worden bestraat. Ook de stadsbus volgt tijdelijk een andere route.
Langs dit deel van de Havezathe zijn in de afgelopen jaren ook al alle iepen gerooid vanwege de iepziekte en nu kunnen de resterende wortels worden verwijderd om de bestrating weer glad te maken. De overlast duurt t/m 22 juli a.s. vermeldt een bord langs de weg.
 

 
14-07-2010  

Taxi-points in Twentse ziekenhuizen

 

ALMELO – In de vijf locaties van de Twentse ziekenhuizen zijn vandaag vijf taxi- aanmeldpunten in gebruik genomen waar regiopashouders eenvoudig en snel een rit van het ziekenhuis naar huis kunnen aanvragen. Connexxion, dat de uitvoering ter hand neemt, garandeert een tijd van een half uur als vooraanmelding tot de taxi(bus) voorrijd.
Wethouder Schouten nam vanmiddag het meldpunt in de centrale hal van het RZT aan de Zilvermeeuw te Almelo in gebruik. Mevrouw Langejans uit Almelo was de eerste echte gebruiker.
De taxi- aanmeldpunten zijn een gezamenlijk initiatief van de Regio Twente en de gezamenlijke RZT ziekenhuizen en het Medisch Spectrum Twente.
Nu maar afwachten of Connexxion het niet zo verknalt als onlangs in TC Tubantia te lezen viel.
 

 
15-07-2010  

NK Jetski krijgt groen licht van rechter

 

ALMELO - Het NK Jetski op 31 juli a.s. kan doorgaan volgens de bestuursrechter van de Almelose rechtbank. Hij wees daarmee de eis van enkele woonbootbewoners af. Volgens de uitspraak is de vergunning door de gemeente voldoende onderbouwd. De bewoners klaagden over de hoge boeggolven die het jetskiën met zich meebrengt waardoor de woonboten aan het schommelen raken en de bewoners alles in veiligheid moeten stellen.
Twee dagen moeten de bewoners de overlast voor lief nemen. Vrijdag 30 juli tussen 18.00 uur en 21.00 uur tijdens de training en de volgende dag tijdens de wedstrijden tussen 11.00 uur en 18.00 uur als om de Nederlandse titel gestreden wordt. Het NK Jetski is een onderdeel van de zevende Almelose Havendagen die duren van 28 t/m 31 juli a.s.
< Meer info op: www.almelosehavendagen.nl  

 
15-07-2010  

Zomerwijkweken Almelo van start

 

ALMELO – De Almelose Zomerwijkweken begint al een aardige traditie te worden als zomeractiviteit voor de vakantievierende jeugd. Donderdagavond was het openingsfeest van Tienerplaya en het Zomercafe op het braakliggende terrein naast de Javatoren, waar om 19.00 uur werd begonnen met een DJ om de zaak op te warmen, waarna optredens volgden van Armstyle & Nero en Flinke Namen.
Wethouder Mieke Kuik-Verweg nam tussendoor de officiële opening voor haar rekening. Tegen 22.00 uur kwam aan de avond een eind.

Kijk voor het complete programma van de ZomerWijkWeken op www.zomerwijkweken.nl  

< Jan Bril en Freek Buitenweg maakten de fotoreportage

Fotoreportage (37 foto's)...

 
16-07-2010  

Stadshaven stroomt vol (upd)

 

ALMELO – Nu de bruggen naar de stadshaven weer functioneren, stroomt langzamerhand de Stadshaven in de binnenstad vol met watertoeristen. Een mooie aanloop naar de Almelose Havendagen die worden gehouden van 28 t/m 31 juli a.s.
Zo'n haven heeft altijd wel wat. Het brengt roering en trekt kijkers maar ook kunstenaars en cursisten om al dat schoons op doek of papier te vatten. 

Foto's: Jan Bril

 

Fotoreportage (19 foto's)...

 
18-07-2010  

Ruud de Jong rilt in nat en koud in Noorwegen


Onderweg maakte Ruud de Jong deze foto.
  ANDANES (N) – Al bijna drie weken is Proeflokaal België kastelein Ruud de Jong per fiets onderweg naar de Noordkaap en dat allemaal voor een goed doel. Zijn tocht gaat gepaard met vooral nat en koud weer en het is niet elke dag een pretje, zo is in zijn verslagen te lezen. Hieronder de verslagen van de twee laatste dagen en de verwijzing naar de eerdere verslagen.
Lees verder...

 
18-07-2010  

Brand in de Rohofstraat

 

ALMELO – In de Rohofstraat achter pand 55 woed momenteel een brand waarbij de brandweer 2 tankautospuiten en een hoogwerker heeft ingezet. Voor de brand die om 21.16 uur werd gemeld, werd om 21.24 uur opgeschaald naar een middelbrand. Statutair is er autobedrijf Rohof gevestigd.
 Zie reportage weegink.nl

 
18-07-2010  

Hans Perik´s 2800 km lange pelgrimstocht

 

ALMELO – Elk jaar maken vele pelgrims de tocht van hun geboorteplaats naar Santiago de Compostella in Noord Spanje aan de Westkust. Dit jaar zijn dat er meer omdat het een heilig jaar is. De apostel Jakobus is op 25 juli geboren en als die datum op een zondag valt dan is dat een heilig jaar. Een van de pelgrims die dit jaar de enorme voettocht van 2800 km gaat afleggen is de Almelose ondernemer Hans Perik. Op dag 22 van zijn voettocht is hij inmiddels gearriveerd in het Franse Rocroi.

< Via zijn website is zijn tocht te volgen en te lezen waarvoor hij deze tocht onderneemt en hoe u hem kunt ondersteunen. Ook in het Almelo’s Weekblad stond voor zijn vertrek al een artikel.

 
19-07-2010  

F-jeugd Oranje Nassau wint Almelo Cup

 

ALMELO – Tijdens de Open Dag van Heracles Almelo streden de F’jes van negen Almelose voetbalclubs om de Almelo Cup. Op het eind bleken La Première en Oranje Nassau het sterkst te zijn, zodat penalty’s moesten beschikken wie er met de kolossale wisselbeker naar ‘huis’ kon. De spelertjes van ON bleken het koelbloedigst te zijn waardoor Heracles Almelo -speler Mark Jan Fledderus hen de prachtige wisselbeker kon overhandigen.

De uitslag:
1. Oranje Nassau, 2. La Premiere, 3. Luctor et Emergo, 4. S.V. Almelo, 5. AVC Heracles, 6. Rietvogels, 7. PH, 8. Bornerbroek, 9. A.S.V. '57

Fotoreportage (15 foto's)...

 
21-07-2010  

Huis ernstig vervuild ondanks thuiszorg

 

ALMELO - Een thuiszorgcliënt in Almelo heeft vier jaar lang in een huis gewoond dat amper werd schoongemaakt, dat meldt RTV Oost.
Er groeide zelfs schimmel aan de muren. Ook was 't bed van de man jarenlang niet verschoond. De man kreeg hulp van TSN. De organisatie geeft toe dat er fouten zijn gemaakt, maar neemt de schuld niet op zich. TSN betaalt wel de schoonmaakkosten om 't huis in z'n oorspronkelijke staat terug te brengen. TSN zegt dat de hulpverleenster de woonkamer en de slaapkamer niet mocht schoonmaken. Zij heeft dat niet gemeld. Woningstichting Sint Joseph, eigenaar van 't huis aan de van Speijkstraat, is geschokt en gaat de komende tijd op de man letten. Inmiddels is een andere thuiszorgorganisatie ingeschakeld.

 
21-07-2010  

Gezellige drukte tijdens Kinderrommelmarkt

 

ALMELO - Het was weer een gezellige drukte tijdens de Kinderrommelmarkt in het centrum van Almelo. Het zonnetje scheen hoog aan de hemel en papa of mama nam de ‘handel’ over als er wat al te laag werd geboden op de aangevoerde goederen.
Fotograaf Jan Bril nam ook een kijkje op zoek naar een mooie en geschikte fotolens, maar slaagde niet. De herkansing is volgende week woensdag op 28 juli a.s.
 

Fotoreportage (11 foto's)...

 
22-07-2010  

Restaurant Casa Santa Maria gaat uitbreiden

 

ALMELO – Restaurant Casa Santa Maria aan de Grotestraat Zuid 115 is tijdelijk tot 5 augustus gesloten wegens een verbouwing. De website van Casa Santa Maria meldt dat het restaurant wordt uitgebreid.

 
22-07-2010  

RGN krijgt 'lid op de neus' bij rechtbank

 

ALMELO – De ‘snelle jongens’ van Restyle Groep Nederland (RGN) uit Almelo – specialisten in Corperate Identity – dachten op een makkelijke manier aan een half miljoen euro te komen door speculatie met bouwgrond op Twentepoort Oost.
RGN had namelijk een optie op een stuk bouwgrond langs de A35/N35 naast gebouw Utopia van belegger Finkers.
De Jong & Laan Ondernemende Accountants, met hoofdvestiging in Vroomshoop en 30 vestigingen in Oost- Midden- en Noord Nederland, wilde op die zichtlocatie ook graag haar nieuwe hoofdkantoor bouwen en ging in de slag met RGN om die optie van tafel te krijgen. RGN wilde haar optie wel inleveren voor een bedrag van een slordige half miljoen euro, maar rekende buiten de waard (gemeente) die dat een ongeoorloofde vorm van prijsopdrijving en speculatie vond. De Jong & Laan haakte daarop af en de RGN-boy’s zagen een snel verdiende lieve duit aan hun neus voorbij gaan. Reden voor RGN om via de rechter alsnog te proberen dat bedrag van de 'rekenaars bij uitstek' op haar rekening bij geschreven te krijgen. De rechter gaf de ‘reclameboy’s echter het lid op de neus en zorgde voor een utopie bij RGN. Dat wordt dus of zelf bouwen voor RGN of de optie laten varen.

 
23-07-2010  

Roadshow Koninklijke Marine tijdens Havendagen

  ALMELO – De roadshow van de Koninklijke Marine is op vrijdag 30 juli en zaterdag 31 juli weer van de partij tijdens Almelose Havendagen 2010. Jaarlijks bezoekt de Koninklijke Marine in het kader van “Binnenlands Vlagvertoon” een aantal evenementen in Nederland. Tijdens zo’n bezoek wil men het publiek kennis laten maken met de verschillende facetten van de marine. Het Korps Mariniers is aanwezig met een klimtoren, snelle boten en een promotietent. Men kan hieraan actief deelnemen. Dus meevaren op één van de snelle boten of de klimwand beklimmen is mogelijk. Maar ook de activiteiten bekijken is al interressant.
Lees verder...

 
23-07-2010  

Heracles Almelo speelt seizoen voor volle bak

 

ALMELO – Vol trots laat het management van Heracles Almelo weten dat alle thuisduels in het Polmanstadion voor een volle bak worden gespeeld. De eredivisionist heeft van de 8500 te verkopen zitplaatsen er 7860 verkocht. Voor de tegenstanders worden 500 kaarten gereserveerd.
Het verschil van 140 zit in de niet verkochte ‘Businessseats’ en doet roept vraagtekens op. De club wil namelijk een nieuw stadion bouwen met een capaciteit van zo’n 15.000 toeschouwers om een vaste waarde te kunnen worden in de professionele voetbalwereld. En laat nu de club zelf in het businessplan aangeven dat die hogere inkomsten vooral uit de verkoop van ‘Businessseats’ moet komen en de opbrengst uit verkoop van normale entreekaarten daar ondergeschikt aan is. Met andere woorden, vooral de verkoop van ‘Businessseats’ moet zorgen voor de extra kapitaalstromen en juist daarvan zijn er nog 140 beschikbaar.

 
23-07-2010  

Jeugdplezier bij stadshaven

 

ALMELO – Het goede weer zorgt voor veel plezier bij de activiteiten van de Zomerwijkweken. Bij de Javatoren en stadshaven vermaakt de jeugd zich met het zomercafé, strandvoetbal, zwemmen en nog veel meer.

< Jan Bril nam een kijkje.

 

Fotoreportage (20 foto's)...

 
23-07-2010  

Villa Verde nieuw thuis demente ouderen

  ALMELO - Aan de Wierdensestraat 141 in Almelo wordt door ontwikkelaar CasaCura een nieuwe kleinschalige woonvoorziening gerealiseerd voor ouderen met dementie. De bestaande villa is gelegen in de directe nabijheid van het centrum en recreatieve voorzieningen en staat op een riante kavel van 3.735 m2. Door de grootte en de situering is de villa uitermate geschikt voor mensen met een zorgindicatie. In Villa Verde, de nieuwe naam van de villa, zullen 11 wooneenheden worden gerealiseerd die begin 2011 in gebruik worden genomen.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-07-2010  

Ruud de Jong heeft Noordkaap bereikt

 

ALMELO – Voor de lol en het goede doel in je eentje op de fiets naar de Noordkaap. Ruud de Jong, kroegbaas van Proeflokaal België en Irish Pub The Shamrock, heeft het gered en is op de 26e dag op de Noordkaap aangekomen. Enkele tunnels vormden een opstakel omdat hij daar niet per fiets doormocht, maar automobilisten namen hem als passagier met fiets en al mee door de tunnels waarna weer op het zadel gestapt kon worden om verder te pedaleren.
Na de 3400 km per fiets te hebben afgelegd, komt Ruud maandag per vliegtuig terug om s’avonds in café België en in Irish Pub The Shamrock enkele weddenschappen te incasseren voor het goede doel.

Lees hier zijn hele reisverslag

 
25-07-2010  

Beloning voor vermiste kat op Kollenveld

 

ALMELO – Bij de familie Schopman in de Almelose wijk Het Kollenveld wordt een boskat vermist. Hij is volgens de familie niet gevaarlijk dus er wordt gevraagd hem vast te houden en de familie Schopman te informeren om hem op te halen. Er wordt ook een bescheiden beloning uitgeloofd.

De kenmerken van de boskat zijn: Veel en lange haren en hij draagt een rood halsbandje met een belletje.
U kunt bellen met: 06-51441597 of 0646541593

 
26-07-2010  

Keukenbrand aan de Zeven Bosjes

 

ALMELO - Maandagavond rond 22.30 uur kwam er een brandmelding van een duplexwoning aan de Zeven Bosjes in de wijk Windmolenbroek. Bij aankomst van de brandweer kwamen zwarte rookwolken uit de benedenwoning en leek de brandhaard in of nabij de keuken te zijn. De brand was snel onder controle.
Twee mannen die in de woning aanwezig waren bij het uitbreken van de brand, werden met brandwonden aan handen en armen naar het ziekenhuis vervoerd. Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan.

< Kijk naar de fotoreportage van Patrick Weegink

 
26-07-2010  

Newland Countrydancers pakken prijzen in Kalkar

 

ALMELO - De Newland Coutrydancers uit Almelo zijn in de prijzen gevallen tijdens de German Summer Classic kampioenschappen in het Duitse Kalkar.

Alicia Lamers - 1e in Youth Intermediate
Esmay Wiegman - 1e in Primary Newcomer
Kayleigh Boxem - 3e Youth Social
Celeena Lamers - 3e Youth Newcomer
Kimberley Wiegman - 2de Youth Novice
Kelly Kalkhaar - 3e Youth Novice
Bianca Schonewille - 5de in Crystal Novice
Alicia Lamers - 2de Youth Renegade

 
27-07-2010  

'De Kuiper' op het wereldwijde web

 

ALMELO – Oud- wethouder Bert Kuiper reist er wat af en doet daarvan verslag op zijn website. Daarmee is het niet gedaan, want je komt Bert ook tegen op Blogspot en BuurtLink en hij stuurt zo af en toe nog wel eens foto’s door naar andere websites. Op BuurtLink noemt Bert zich nog steeds wethouder en zette Bert tekeningen van Gijs van Aerle, de oud- directeur van de Muziekschool online. Na een drukke baan hebben beide kennelijk andere tijdbestedingen gevonden.

< De 'vrije visie' van Gijs van Aerle op water terug in de binnenstad.
 

 
27-07-2010  

Gemeente tekent huurcontract Twenthecentrum

  ALMELO – Wethouder Theo Schouten heeft dinsdagmiddag namens de gemeente het huurcontract getekend voor de vestiging van het Werkplein in het Twenthecentrum. Namens de eigenaar van het Twenthecentrum – Snippe Projecten BV Amsterdam – tekende de heer André Snippe.
De gemeente Almelo huurt voor een periode van 10 jaar 2.962 m2 op de beganegrond van het Twenthecentrum en treedt op als hoofdhuurder voor de vestiging van het Werkplein waarin UWV en de gemeentelijke Sociale Dienst samenwerken. Ook is er nog ruimte voor andere werkbemiddelaars. Het Werkplein gaat na een grondige verbouwing open in september 2011 waarna de huidige vestiging van het Werkplein aan de Rosa Luxenburgstraat wordt gesloopt om te wijken voor de vernieuwing van de binnenstad.
Lees verder...

Fotoreportage (5 foto's)...

 
27-07-2010  

Wethouder opent Almelose Havendagen

 

ALMELO – Voor genodigden en sponsoren verrichtte wethouder Gerrit van Woudenbergh dinsdagavond de officiële opening van de Almelose Havendagen. De wethouder stelde tevreden vast dat de Almelose Havendagen zich een plaats in de Almelose evenementen heeft weten te veroveren.
Dit jaar nemen 65 schepen deel aan de havendagen en dat is minder dat het topjaar 2009 toen extra drijvende aanlegplaatsen moesten worden aangelegd om de 150 schepen van toen te kunnen afmeren. Toch is het weer een mooi plaatje dat de centrumhaven deze dagen biedt. Het gehele programma dat start op woensdag om 12.00 uur is hier te lezen.

< De fotoreportage is van Freek Buitenweg

Fotoreportage (19 foto's)...

 
28-07-2010  

Twentse Fiets4daagse vanuit Almelo

 

ALMELO - Vanuit Almelo wordt elk jaar - in 2010 al weer voor de 61e keer ! - de Twentse Fietsvierdaagse gehouden. Dit jaar vindt het evenement plaats van 3 aug. t/m 6 aug. 2010. Hieraan meedoen betekent : genieten van de rust en ruimte in Twente, op uw gemak 4 dagen fietsen, een tuin bezichtigen, een museum of molen bezoeken enz. ,gezellige mensen ontmoeten, gezond bewegen in de prachtige Twentse natuur zonder files en uitlaatgassen en keuzes uit routes van ca. 30,45 of 65 km. per dag. Kortom een fijne vakantieweek doorbrengen in Almelo en omgeving vanuit hotel, caravan, boot of tent (of uw eigen huis!). De start is zoals altijd vanuit het Theaterhotel in Almelo.
Starttijden vanaf 8.00 tot ongeveer 11.30 en voor 18.00 uur binnen zijn(laatste stempel)
Inschrijvingen via mail
vvvalmelo@home.nl  of via opgave bij ANWB/VVV winkel, Rosa Luxemburgstraat 8 te Almelo. En voor laatinschrijvers kan het nog op maandagavond 2 aug. 2010 in het Theaterhotel van 19.00 uur tot 21.00 uur.

 
28-07-2010  

Rondje over de Almelose Havendagen

 

ALMELO - Op de eerste dag van de Almelose Havendagen 2010 maakten de fotografen van AlmeloNieuws.nl een rondje voor een eerste impressie. Tijdens de Almelose Havendagen zijn er diverse activiteiten zoals demonstraties en workshops, optredens van Shantykoren en artiesten, fierljeppen en niet te vergeten de titelstrijd om het nationale kampioenschap Jetski.
Kijk daarvoor op de programmaLink.   

Fotoreportage (115 foto's)...

 
29-07-2010  

Fierljeppen en reddingsduik

 

ALMELO – Donderdagmiddag kon tijdens de Almelose Havendagen worden genoten van het fierljeppen om de titel Twents Open. Jong of al wat ouder, lenig of stram en ongeacht de leeftijd kropen talrijken in de mast omhoog om vanaf de Sluiskade NZ in een poging naar de overkant te springen en dat ging met de nodige hilariteit gepaard.
In de jachthaven liet de brandweer een auto te water om aan het publiek een demonstratie te geven hoe een reddingsoperatie door de duikers van de brandweer wordt uitgevoerd.

Uitslag fierljeppen Twents Open:
1. Jeffrey Schraa en Jordy Swarts beide 19,5 meter
2. Leon Kamphuis, Wouter Pol, Bart Hammink, Koen Ragbourn allen 18,5 meter
3. Jos de Lange en Jan Willem Tichelaar beide 16,5 meter

< Fotograaf Jan Bril maakte de reportage

Fotoreportage (48 foto's)...

 
30-07-2010  

Obstakel Holtjesstraat verrast Profronde


'Groot obstakel'
  ALMELO – Het bestuur van de Profronde verwacht Italiaanse toestanden tijdens de Profronde op 27 augustus a.s. De reden ligt in het feit dat de gemeente een verkeersgeleider met zeer hoge randen als obstakel heeft aangelegd in de Holtjesstraat zonder daar met het Profrondebestuur over te hebben gesproken.
Het noopt de organisatoren van de 28e Profronde van Almelo tot extra veiligheidsmaatregelen om Italiaanse toestanden en valpartijen à la de jongste Tour de France te voorkomen.
‘Het wordt daardoor Parijs-Roubaix achtig´, schetst voorzitter Egbert Willems, ‘en door de ervaringen daar en in de Tour met alle valpartijen, baart ons dat wel zorgen´.
Vooropgesteld dat maatregelen getroffen worden, acht Willems de kans op ongevallen niet groot. ‘De renners komen er heel erg vaak langs, dus ze weten dat het er is´, aldus de voorzitter die een vergelijking maakt met de benarde situaties van renners in de Italiaanse bergdorpen tijdens de Giro d´Italia. ‘Daar zie je ook dit soort obstakels onderweg en dan moet er soms zelfs gefinisht worden´.
Lees verder...

 
31-07-2010  

Zeiljacht door brand totaal verwoest

 

ALMELO – Zaterdagmorgen vroeg is een zeiljacht in het kanaal bij de Dollegoor-spoorbrug totaal uitgebrand. De brand op het losdrijvende jacht werd ontdekt door een passant die uit de nachtdienst kwam. Hij werd geattendeerd door de rookpluim en ging op zoek naar de oorzaak waarbij hij het brandende jacht ontdekte en 112 inschakelde.
Voor de brandweer was het schip niet meer te redden. De recherche onderzoekt de oorzaak van de brand. Vermoed wordt dat dieven het jacht en een klein bootje uit de jachthaven bij de Dollegoorbrug hebben gesleept om de buitenboordmotoren te stelen.

Tips zijn welkom en kunnen worden doorgegeven aan de politie Twente, via tel. 0900-8844 of via Bel M. Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000.

< Patrick Weegink was ter plaatse voor het fotoverslag

 
31-07-2010  

Oude schaftkeet in Vissedijk uitgebrand

 

ALMELO – Op het in ontwikkeling zijnde Indiëcomplex van ter Steege Vastgoed BV uit Rijssen aan de Vissedijk, is een oude schaftkeet uitgebrand. Het ‘oude ding’ stond gestald in een bosschage en kan als verloren worden beschouwd. De oorzaak ligt waarschijnlijk bij brandstichting.

< Jan Bril was voor AlmeloNieuws.nl ter plekke.

Fotoreportage (17 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina