Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-06-2014  

Veel bekijks Open Dag Brandweer Almelo

 

ALMELO – De Open Dag van de brandweer Regio Almelo trok zaterdag druk bekijks bij de brandweerkazerne aan de Brugstraat. Rond de kazerne was van alles te zien en te beleven. Er waren diverse demonstraties en er waren diverse brandweer voertuigen te bekijken. Het team Brandonderzoek gaf uitleg en ook de speciale container voor het bestrijden van natuurbranden uit Nijverdal was te bewonderen. De jeugdbrandweer, die dit jaar 40 jaar bestaat en al die jaren voor aanwas zorgt voor het brandweerkorps, gaf tevens demonstraties van hun kunnen.

Fotoreportage: Alwin Winkel

Fotoreportage (35 foto's)...

 
01-06-2014  

UT-team wint betonkano races Schelfhorstpark

 

ALMELO – De ‘Betonbrouwers’ van de Universiteit Twente hebben alle kanoraces in betonnen boten gewonnen tijdens een evenement in het Schelfhorstpark. De mannen wonnen de 400 meter en de 200 meter en de enige race voor vrouwen over 200 meter werd eveneens door de UT gewonnen.
De UT-betonbrouwers begonnen vol vertrouwen aan de klus want tijdens een eerdere competitie in Duitsland had men al eens 120 teams verslagen. Qua vaarbaarheid is de UT dus vooraan. Dat is anders bij sommige andere onderdelen. De Innovatieprijs ging naar de TU Eindhoven met een opvouwbare kano van beton die ingeklapt nog geen m2 groot is. De lichtste kano in beton werd geproduceerd door de Universiteit Dresden met een gewicht van 38 kg. Daar steekt de betonnen boot van de UT, ondanks de winst, met 1180 kg schril bij af.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (105 foto's)...

 
01-06-2014  

Lage opkomst Turken tegen genocidemonument


Boven de Turks 'nationalistische volkswoede' en onder de foto van het Armeens herdenkingsmonument waar het protest zich tegen richt.
Het monument werd 24 april jl. onthuld in het bijzijn van tal van hoogwaardigheidsbekleders.

De Turkse demonstranten tegen het Armeens herdenkingsmonument werden vanuit het hele land gratis met bussen aangevoerd. Alleen uit Alkmaar kwamen al 10 bussen met demonstranten.
 

ALMELO – Naar opgave van de politie hebben zo’n 3000 Turken uit geheel Nederland gehoor gegeven aan de oproep om vanmiddag in Almelo te komen demonstreren tegen het genocidemonument bij de Armeense Apostolische Kerk aan de Vriezenveenseweg.
Het monument dat op 24 april jl. werd onthuld om de honderdduizenden Armeense slachtoffers te gedenken bij het ontstaan van het huidige Turkije, was bij enkele Turkse groeperingen die de genocide ontkennen, in het verkeerde keelgat geschoten.
Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld had de demonstratie al verbannen uit de binnenstad om meer veiligheid te kunnen waarborgen rond deze demonstratie. Enkele tientallen agenten en enkele agenten te paard werden ingezet bij de rustig verlopen demonstratie. Zon 75 ME’ers werden achter de hand gehouden en boven de evenementenweide aan de Rembrandtlaan, waar de demonstratie plaatsvond, cirkelde een politiehelikopter om beelden te maken. Dat gebeurde ook uit een videobus van de politie. Zo hier en daar werd het teken van de Grijze Wolven getoond als symbool van het ultra rechtse deel van de Turken.
Overigens zal de demonstratie geen invloed hebben op het beleid. De Nederlandse overheid erkende de Armeense genocide in 2004. De ‘volkswoede’ kan ook de omgevingsvergunning, waaronder toestemming werd verleend om het herdenkingsmonument op eigen terrein van de Armeense Apostolische Kerk te plaatsen, op geen enkele manier ongedaan maken omdat het voldoet aan de gemeentelijke verordeningen en omgevingseisen.

Fotoreportage: Alwin Winkel en Jan Bril

Lees ook:
Indrukwekkende onthulling Armenian Memorial
Monument volkerenmoord Ottomaanse Rijk
 

Fotoreportage (64 foto's)...

 
03-06-2014  

Industriële kracht Almelo groter dan gedacht

  ALMELO - ‘Tot de best bewaarde geheimen van Twente behoort de industriële kracht van Almelo. In Twente is Almelo de stad met de grootste technologiedichtheid. Almelo heeft ook de meest gedifferentieerde economische structuur van Twente. Almelo is in Twente de stad van de innovatieve maakindustrie.´
Aldus de openingszinnen van de derde editie dit jaar van Zakelijk Almelo. Ze zijn gedestilleerd uit een artikel in De Roskam van 30 mei jongstleden. In dit verband maakte de organisatie er melding van dat onlangs tien startende ondernemers met succes een leergang voor de ontwikkeling van hun ondernemerschap en ondernemendheid hebben afgesloten. Vijf van hen waren deze avond aanwezig.
Dit keer te gast waren Oscar Kolkhuis Tanke van Fawic Packaging Systems en Marc Bosch van First Gear Cars. Beide bedrijven zijn gevestigd in Almelo.
Lees verder...

Fotoreportage (19 foto's)...

 
04-06-2014  

Bloemenwinkel i.p.v. woningen aan ´t Kolkje

 

ALMELO – Met de verkoop van het voormalige Informatiecentrum Masterplan is de bouw van luxe appartementen op de hoek Molenstreng/’t Kolkje definitief van de baan. In het voormalige pand van Pieter Berntsen Meubelen komt een bloemenwinkel. De gemeente verkoopt het moderne boerderijpand voor 350.000 euro aan de Holding De Beuker uit Reutum.
Op de locatie trachtte eerder projectontwikkelaar Maceka in het jaar 2000 karaktervolle moderne stadsappartementen te realiseren maar dat botste met belanghebbenden vanwege de vormgeving. Het plan werd overgenomen en aangepast door de Almelose woningstichting Beter Wonen die overeenstemming wist te bereiken met de Vereniging van eigenaren Koornmarkt (VVE) over de verwachte parkeerperikelen, maar dat plan werd door de gemeente getorpedeerd omdat het botste met het inmiddels gelanceerde Masterplan van toenmalig wethouder Anthon Sjoers. Dit tot verbijstering van de VVE, omdat de gemeente eerder wel medewerking wilde verlenen aan het plan van Maceka. Na 15 jaar van overleg blijft het huidige pand dus staan om er een bloemenwinkel te vestigen.

 
06-06-2014  

Botsing met letsel in de Rietstraat

 

ALMELO – Bij een aanrijding met drie voertuigen in de Rietstraat is vrijdagmiddag één gewonden gevallen die naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Het slachtoffer werd met behulp van de brandweer uit zijn voertuig gehaald, door het dak van de auto te knippen.
Hoe de botsing ontstond net achter de met stoplichten beveiligde kruising Rietstraat/Violierstraat is nog niet duidelijk. De Verkeers Ongevallen Analyse (VAR) van de politie heeft de zaak in onderzoek.

Fotoreportage: Alwin Winkel Fotografie

klik hier voor reportage van Patrick Weegink

Fotoreportage (6 foto's)...

 
07-06-2014  

Ex- wethouders schenken gift aan Nomen Nescio

 

ALMELO – De wethouders Gerrit van Woudenbergh en Johan Andela hebben de financiële giften bij hun afscheid als wethouder van Almelo geschonken aan de stichting Nomen Nescio. De stichting staat organisaties en personen bij, bij de invulling van wensen op het sociale vlak. Het bedrag van 2.740 euro kan dus door Nomen Nescio worden besteed aan individuele hulpvragen via sociale instanties en/of bijvoorbeeld de Voedselbank of Boodschappenmand.

< Afscheid op 21 mei jl. - archieffoto: C. Mulder

 
08-06-2014  

Autobrand aan de Hofkampstraat

 

ALMELO – Rond het middernachtelijk uur is vannacht een auto uitgebrand aan de Hofkampstraat. De brandweer kon niet voorkomen dat de ruiten van deurwaarderskantoor Kamphuis Menderink B.V. op de hoek van de Grotestraat, sneuvelden door de hitte. Wel werd verdere uitbreiding van de brand voorkomen.

Twitterfoto: Patrick Weegink

 
09-06-2014  

Feestelijke doortocht Roparun door Almelo


Foto: Coen Mulder
 

ALMELO – Het is de zesde keer op rij dat de Almeloopers deelnemen aan de Roparun. Drie keer vanuit Parijs en nu voor de derde keer vanuit Hamburg met Almelo als etappeplaats. De afgelopen jaren leverde dat fraaie beelden op en de stad twee keer een bijdrage van 50.000 euro ter besteding aan palliatieve zorg.
Ook nu was het weer een waar spektakel maar wel over een ander parcours door de binnenstad. De horeca had langs het parcours over Marktplein en Waagplein voor de nodige terrassen en muziek gezorgd. De Almeloopers (team 260) liepen weer door Café België om vandaar uit via de heksenketel op het Amaliaplein richting Bornerbroek te rennen waar een grootse huldiging wachtte tijdens de Pinksterfeesten. Kortom alle ambiance om nogmaals door de deelnemers aan Roparun gekozen te worden tot mooiste doorgangsplaats. De sponsortocht van Hamburg, die zaterdag vertrok, naar Rotterdam gaat over 580 kilometer voordat vandaag de finish op de Coolsingel is bereikt.

 
15-06-2014  

Druk bezocht Blaaskapellenfestival 2014

 

ALMELO – Een prachtig zonnetje vormde de basis voor een bijzonder geslaagd Blaaskapellenfestival in het Beeklustpark waar honderden toeschouwers genoten. Al om 13.00 startte het programma met de Langenberger Muzikanten, gevolgd door de Lutter Muzikanten en de Bonkenbargkapel. De slotact was voor de overbekende Grenslandkapel uit Overdinkel onder de muzikale leiding van de nieuwe dirigent Willem Cageling.

Fotoreportage: Jan Bril


Volgende activiteit:
22 juni, 13.00 uur – Jeugdcircus Tubantino en Clown Carlo

Fotoreportage (52 foto's)...

 
16-06-2014  

Inschrijving kinderrommelmarkten geopend

 

ALMELO – De inschrijving voor de kinderrommelmarkten op de woensdagen 9 en 16 juli in het Almelose centrum zijn geopend. De kosten voor een grondplek bedragen 2,50 euro en men kan zich hier digitaal inschrijven.
Ook kan men zich inschrijven op woensdag 25 juni tussen 13.00 uur en 15.00 uur in het kantoor van Almelo Promotie in de centrumbibliotheek.
De kinderrommelmarkten op het Marktplein zijn alleen bedoeld voor deelname door kinderen. Voor handelaren en volwassenen is er geen plek. Er is maximaal plek voor 200 inschrijvingen!
 

 
17-06-2014  

Almeloopers lopen 30.000 euro bijeen

 

ALMELO – Roparun team 260, de Almeloopers hebben dit jaar 30.000,00 euro bijeen gebracht voor palliatieve zorg. Het team van 8 lopers en begeleiders liep met Pinksteren de Roparun van Hamburg naar Rotterdam. Voorafgaand verkochten zij loten en wierven sponsoren. De lotenverkoop heeft in en rond Almelo 6 winnaars opgeleverd. Zij zijn inmiddels geïnformeerd over de gewonnen prijs. De prijswinnaars wonnen een Blue Ray speler, Krups Dolce Gusto, een keukenmachine of een kruimelzuiger.
Het Roparunteam uit Almelo startte zaterdag voor Pinksteren om 11.17 uur in Hamburg en deed over de afstand van de Duitse havenstad naar Rotterdam (577 km) precies 52 uur en 40 minuten. Dat is een gemiddelde snelheid van 10,97 km/u. De aankomst op de Coolsingel in Rotterdam was op tweede Pinksterdag om 15.57 uur.

 
17-06-2014  

Kees Smit Tuinmeubelen beste in de Benelux


Links directeur Henk Smit bij het in ontvangst nemen van de Award
  HOUTEN - Kees Smit Tuinmeubelen, met vestigingen in Almelo en Amersfoort, is uitgeroepen tot de beste Tuinmeubelwinkel van de Benelux in 2014. De prijs werd maandag 16 juni aan directeur Henk Smit uitgereikt tijdens de B3 Benelux Tuinmeubelbeurs in Houten. B3 is de overkoepelende branchevereniging voor bedrijven die actief zijn met ontwikkeling, productie en verkoop van tuinmeubelen en –textiel.

De jurybeoordeling kwam tot stand door ‘mystery guests´ die keken naar klantvriendelijkheid, productkennis en inrichting.
De jury is vol lof over de wijze waarop Kees Smit Tuinmeubelen zich profileert. “In de winkels troffen we heel vriendelijke mensen aan, die zich niet opdringen. Wat ook de doorslag heeft gegeven is dat Kees Smit op het gebied van social media en internet voorop loopt. Dit moderne ondernemerschap is in onze branche erg in opkomst”, zegt juryvoorzitter Reina Albinus.
Lees verder...

 
17-06-2014  

Optimale sport tijdens Almelose Ruiterdagen

 

ALMELO – De Almelose Ruiterdagen is een hippisch evenement in optima forma die al sinds jaar en dag honderden deelnemers trekt vanuit het gehele land. Het afgelopen weekend kwamen er zo’n 800 pony’s aan de start en t/m zondag zo’n 1500 paarden. Goed voor in totaal zo’n 11.000 starts van ’s morgens 09.00 uur tot ’s avonds 22.00 uur.
Het aantal rubrieken bedraagt in totaal meer dan 200 en daarmee behoort de Almelose Ruiterdagen tot een der grootste hippische evenementen in Europa. De huidige 48e editie duurt nog t/m zondag a.s. en is gratis toegankelijk.
Fotograaf Coen Mulder nam een kijkje.

Fotoreportage (26 foto's)...

 
18-06-2014  

Ouderprotest directievertrek Obs De Tandem

 

ALMELO – De ouders van leerlingen komen in actie tegen het gedwongen vertrek van directeur Yvonne Huurneman van Obs De Tandem in Almelo. Volgens het bericht van de actievoerders wordt Huurneman op slinkse wijze buitenspel gezet door de overkoepelende gemeentelijke basisonderwijsorganisatie OPOA, waaronder 12 basisscholen vallen in Almelo.
Volgens de berichtgevers (bij de redactie bekend) worden de ouders die Huurneman willen behouden, door OPOA tegengewerkt, voorgelogen en met valse informatie het bos ingestuurd. De ouders zien in Riet Voets, directeur ad interim van OPOA, de kwade genius omdat Obs De Tandem goede jaarcijfers heeft en een goede beoordeling van de Onderwijsinspectie. De zich verzettende groep ouders, die achter Huurneman staan, snappen dus niet waarom zij de laan uit moet. Volgens de actievoerders gaat de op non-actief gezette Huurneman door een hel en is zij volkomen radeloos.
Via Petities.nl (directrice moet op De Tandem blijven) hebben al tientallen ouders (meest anoniem) getekend. Zij spreken over goede Cito-scores tijdens de periode Huurneman terwijl er sinds februari, toen Huurneman op non-actief werd gezet, grote chaos heerst op de school die twee locaties heeft in de wijk De Schelfhorst. Ouders dreigen zelfs hun kinderen naar een andere school te doen. Ook oud- directeur Leo Bosch en voorganger van Huurneman bij Obs De Tandem gedurende vele jaren, steunt de zich verzettende ouders. Bij het protest sloot zich bovendien aan Wim van Dooren vml. adj. dir. De Tandem en oud staffunctionaris P. en O. van de gemeentelijke stichting OPOA.

 
18-06-2014  

Canisius ‘brugpiepers´ in actie voor Kaapverdië

 

ALMELO - Brugklassers van Scholengemeenschap St. Canisius uit zowel Almelo als Tubbergen hebben met de jaarlijkse sponsorfietstocht ‘Rondje Canisius’ bijna 4900 euro opgehaald. Dinsdag ontving oud-docente van Canisius Tubbergen Aleid Silva, samen haar man Jorge, de cheque uit handen van de leerlingen. Het stel gaat volgende maand richting Pacaraltu (Kaapverdië) om te zorgen dat het geld daar goed wordt besteed. “Met het geld helpen we kansarme kinderen naar school te gaan en ook gaat een deel naar ziekenhuizen voor de aanschaf van medische producten”, aldus de oud-docente, die enorm blij is met het opgehaalde bedrag “Fantastisch dat deze leerlingen zich hiervoor zo intensief hebben ingezet!" Zoals ieder jaar kreeg de leerling die het meeste geld had opgehaald een cadeaubon van The Read Shop Almelo. Dit jaar was dat Esther Westerik die in haar eentje meer dan 230 euro ophaalde.

 
19-06-2014  

Braderie Sluitersveld 2014.

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (81 foto's)...

 
19-06-2014  

Beter Wonen bouwt aan de Berkelstraat

 

ALMELO - Aan de Berkelstraat in Almelo bouwt Aws Beter Wonen 38 seniorenappartementen met een gemeenschappelijke ruimte in de sociale huurklasse. Hierbij is een samenwerking gezocht met Residentie Buitenzorg uit Groningen. In het gebouw start Buitenzorg de eerste woonvoorziening in Almelo voor haar doelgroep Indische en Molukse senioren en senioren die zich daarmee verwant voelen. Naast ‘senang’ wonen, verleent Buitenzorg ook zorgdiensten en activiteiten in het gebouw. Maandag 23 juni starten de voorbereidingen op de bouwlocatie en oplevering is in het voorjaar van 2015.

Buitenzorg
Residentie Buitenzorg is relatief nieuw in Almelo. Buitenzorg is een AWBZ- erkende zorgorganisatie en al jaren actief in het noorden van het land. Sinds twee jaar tijd organiseert Buitenzorg in Almelo dagopvang in het Nieje Veurbrook in de Ossenkoppelerhoek. Daar nemen rond de 60 senioren dagelijks deel aan allerlei activiteiten, zoals muziek maken en gezamenlijk Indisch eten. Buitenzorg levert daarnaast thuiszorg.
Woonvoorzieningen voor Indische en Molukse senioren zijn er verspreid over heel Nederland. Twente kent deze woonvoorziening nog niet. Dit terwijl er bijzondere Indische en Molukse gemeenschappen zijn in Almelo en omgeving. Voor Buitenzorg is dat de voornaamste reden om een eerste woonvoorziening op te richten in Almelo. Voor deze Indische/Molukse senioren en senioren die affiniteit hebben met de Indische/Molukse cultuur is er in 2015 een mogelijkheid om gezamenlijk ‘senang’ te gaan wonen en leven aan de Berkelstraat. Daarbij gaat Buitenzorg de wijk actief betrekken bij haar activiteiten.

Toewijzing woningen
Residentie Buitenzorg huurt het gebouw van Beter Wonen en verzorgt zelf de toewijzing van de 38 appartementen. De komende tijd benadert zij hiervoor haar doelgroep. Belangstellenden hebben bij voorkeur affiniteit met de doelgroep en een indicatie voor zorg geeft voorrang bij de toewijzing. Voor informatie kan contact worden opgenomen met Residentie Buitenzorg via 050-368 6090 of info@residentiebuitenzorg.nl

Start bouw
Michiel Lammerink van Peters & Lammerink Architecten is de architect van het nieuw te ontwikkelen gebouw op de hoek Berkelstraat-Rijnstraat. Aannemer Gebr. Löwik Almelo gaat de bouw verzorgen. Eind juni worden de eerste voorbereidingen getroffen op de locatie. Direct na de bouwvakantie wordt gestart met de bouwwerkzaamheden. Naar verwachting in april 2015 volgt oplevering.

 
21-06-2014  

Mark Rutte op de Almelose Ruiterdagen

 

ALMELO – ‘Totally flabbergasted’ waren deelnemers en bezoekers aan de 48e Almelose Ruiterdagen toen zaterdag in de namiddag opeens minister-president Mark Rutte opdook op de Almelose Ruiterdagen. De premier, die nog wel eens in het Twentse land vertoeft, had wegens een overvolle agenda het fameuze jaarlijkse 'haringhappen' een dag eerder bij Bolk Transport gemist en bracht vandaag alsnog een bezoek aan Bolk. Daar nam hij tijdens het personeelsfeest de eerste CD in ontvangst van de band Flying Birds, een groep die bestaat uit verstandelijk gehandicapten van de stichting Aveleijn.
Bij die gelegenheid werd op het kantoor van Bolk ook het RTV Oost programma "Ochtendhumeur" opgenomen dat een week later op zaterdag 28 juni om 09.00 uur wordt uitgezonden.
Rutte bracht daarna met zijn vriend Henk Bolk bovendien een bezoek aan ‘Paparazzo’ Freek, oud- fotograaf van AlmeloNieuws.nl die lijdt aan de zeer ernstige spierziekte ALS en vervolgens werd het grootste sportevenement voor de hippische basissport in Europa met een bezoek vereerd. Een korte rondgang en even gezellig bijpraten met de organisatoren, maakte dat Rutte onder de indruk raakte hoe 800 ponycombinaties en bijna 1500 paardencombinaties zo’n 11.000 starts afwerken in 10 dagen. Bovendien nam Rutte de tijd om met deelnemers en bezoekers op de foto te gaan, zodat er heel wat facebook-berichten vanaf het Twents Hippisch Centrum het wereldwijde web op gingen. “Wat mij opvalt is het ontspannen sfeertje dat hier heerst”, was het compliment dat Rutte de organisatoren bij zijn vertrek gaf.
Bron: Almelose Ruiterdagen

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-06-2014  

Wijkfestival Schelfhorst 2014.

Fotoreportage Jan Bril.
 

Fotoreportage (96 foto's)...

 
23-06-2014  

WaWollie wil niets meer en gaat dicht


TV-personality Loretta Schrijver en ondernemer Hans Messie bij de opening van WaWollie in Almelo in oktober 2012.
Foto: Jan Bril
 

ALMELO – Kringloop WaWollie aan de Plesmanweg gaat met onmiddellijke ingang sluiten. Op een schoolbord bij de kassa staat ‘Op last van de gemeente’ maar dat is bezijden de waarheid. Wel voeren omwonenden een procedure tegen de gemeente over de verleende omgevingsvergunning. Dit werd vooral ingegeven door de rommelige aanblik rond het pand waar eens luxe automobielen aan de man werden gebracht. Ook zou WaWollie niet voldoen aan de gestelde criteria inzake de aangeboden goederen. De procedure tussen gemeente en omwonenden heeft echter nog niet geleid tot een definitief verbod. Wel moet de gemeente bij de Raad van State de vergunningsverlening beter onderbouwen. Ook trok de gemeente de tewerkstelling in van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit omdat WaWollie niet voldeed aan de arbeidsvoorwaarden en begeleiding.
Ondernemer Hans Messie wacht echter niet langer en laat de handelsvoorraad in tweedehands goederen overbrengen naar Utrecht waar hij een nieuwe WaWollie Kringloopwinkel wil openen. Ook in Haaksbergen en Goor zijn vestigingen van WaWollie.
Messie, die duizenden euro’s aan fooiengeld van de medewerkers schonk aan dierenwelzijn, beweert dat de vestiging in Almelo verliesgevend is.

Lees ook: "WaWollie een rommelig bestaan op zich"

 
24-06-2014  

Cluster in Energie Samenwerking Almelo

 

ALMELO – Broekhuis Techniek in Almelo, ETS Isolatie in Enter, Mulder Schilders Twente in Almelo en Oosterveld Bouw in Bornerbroek hebben hun krachten gebundeld in een totaalaanpak voor energiebesparingsmaatregelen voor bestaande woningen onder de naam Energie Samenwerking Almelo (www.energiesamenwerkingalmelo.nl)

Clustering
“De clustering voor een totaalaanpak was het idee van Bouwend Nederland, Uneto VNI, provincie Overijssel en gemeenten, waaronder de gemeente Almelo”, vertelt installatiespecialist Ep Broekhuis (Broekhuis Techniek) die in Michael Oostveen (ETS Isolatie), Maurits Jansen (Mulder Schilders Twente) en Dennis Oosterveld (Oosterveld Bouw) medestanders vond om energiebesparende maatregelen in clustervorm aan te bieden.
“Er bestaan vele mogelijkheden om energie te besparen. Isolatie, zonnepanelen, zonneboiler, isolatieglas e.d. maar consumenten zien door de diverse regelingen door de bomen het bos niet meer”, zegt Ep Broekhuis.
Met energiesamenwerkingalmelo.nl hebben we niet alleen de krachten gebundeld, maar kunnen we uw huis eerst door een onafhankelijke deskundige laten inspecteren op nut en noodzaak. De Wierdenaar Tonnie Kroeze, die jarenlang bij Cogas werkzaam was, kan als energiedeskundige uw woning inspecteren en een Energiebesparingsadvies uitbrengen. Dat kost weliswaar zestig euro, maar Kroeze garandeert, dat dit met eenvoudige gedragsaanpassingen zichzelf al terug laat verdienen en dan hebben we het nog niet over echt fysieke isolatiemaatregelen”, aldus Dennis Oosterveld.

Subsidie en offerte
Als cluster van bedrijven hebben wij tevens inzicht in de verschillende subsidiemogelijkheden die rijk, provincie en gemeente bieden. Bijvoorbeeld bij twee besparingsmaatregelen is dat al 700 euro en naast subsidie zijn ook overheidsleningen met looptijden van 10 tot 15 jaar tegen en laag rentetarief van 1,5 procent mogelijk”, vult Maurits Jansen aan. Hij wijst tevens op de geclusterde offerte-aanvraag die bij elk van de vier deelnemende bedrijven kan worden aangevraagd of via de website www.energiesamenwerkingalmelo.nl . Dat geeft bovendien het voordeel dat de verschillende werkzaamheden op elkaar worden afgestemd waardoor de uit te voeren werkzaamheden niet teveel tijd in beslag nemen.

Inloopspreekuur energiebesparing in de bibliotheek
Ep Broekhuis wijst in deze ook op het inloopspreekuur van de gemeente. De gemeente Almelo heeft Remco Jansen en Chris Bloemen van Triple R ingehuurd om een inloopspreekuur te houden over energiebesparende maatregelen. Het inloopspreekuur in de bibliotheek aan Het Baken wordt vrijdag 27 juni van 16.00 uur tot 20.00 uur gehouden Jansen en Bloemen geven antwoord op al uw vragen over zonenergie en isoleren van uw woning en subsidiemogelijkheden daarvoor.

De cluster EnergieSamenwerkingAlmelo wordt gesteund door de provincie Overijssel via Slim Energie Thuis Overijssel. Kijk voor info over de clustersamenwerking op: www.energiesamenwerkingalmelo.nl
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-06-2014  

Zorgen over koers volkshuisvesting

 

ALMELO – Directeur Jan Kamst van Woningstichting St. Joseph laat zich in het jaarverslag 2013 kritisch uit over de volkshuisvestingskoers van het kabinet. Volgens Kamst is het koersen op beperktere taken met uitsluitend huisvesting voor de bevolkingsgroep die het niet zo breed heeft, niet zonder risico omdat het segregatie in de hand werkt en er zelfs mensen uit de boot kunnen vallen. Ook zouden investeringen in het vergroten van de leefbaarheid en maatschappelijke activiteiten afnemen.
Lees verder in Almelo's Weekblad 

 
24-06-2014  

OPOA dreigt actievoerders Obs De Tandem

 

ALMELO – De directie van het overkoepelende Openbaar Onderwijs Almelo (OPOA) dreigt ouders van leerlingen van Obs De Tandem die actie voeren om directrice Yvonne Huurneman terug te krijgen, met het van school sturen van hun kinderen. OPOA stuurt tenminste brieven met die strekking en dat hakt er flink in bij actievoerende ouders die zich geïntimideerd voelen.
AlmeloNieuws.nl onthulde vorige week de onmin die leeft bij ouders wegens het op non-actief stellen van directrice Yvonne Huurneman door interim-directeur Riet Voets van OPOA, dat onder verantwoordelijkheid valt van wethouder van Onderwijs Claudio Bruggink (D66).
Boze ouders begonnen op Petitie.nl een handtekeningactie om Huurneman terug te krijgen op Obs De Tandem. Huurneman leeft in onmin met de directie van OPOA en zit noodgedwongen thuis. De actievoerende ouders zijn echter dik tevreden met Huurneman als opvolger van de in 2007 met pensioen gegane Leo Bosch. Volgens de boze ouders is er geen enkele aanleiding om Huurneman de laan uit te sturen. Citotoets-resultaten zijn goed net zoals het rapport van de Onderwijsinspectie. Zij zien in interim-directeur Riet Voets de kwade genius om Huurneman buitenspel te zetten. Huurneman is zelf niet bij de actie betrokken. Opmerkelijk is de steun die zij ontvangt van oud- collega’s. Zowel oud-directeur Leo Bosch en oud- adj. Directeur Wim van Dooren, die tevens oud- staffunctionaris is van OPOA, steunen de ouders in hun verzet tegen het ‘kalt’ stellen van Huurneman. Ruim 40 handtekeningen werden al genoteerd. De meeste anoniem maar diegenen die wel met naam ondertekenden, vrezen dat hun kinderen nu de dupe worden door de OPOA-brief met dreigende taal. De redactie ontving al een brief dat de geuitte klacht werd ingetrokken. Daar schijnt de intimidatie van OPOA alles mee te maken te hebben.

< Interim- Riet Voets, die 3 dagen per week werkt bij OPOA, was voordien interim directeur van de Stichting S.O. Amersfoort en heeft een eigen bedrijf Voets Consultancy. In de politiek is zij actief voor D66.
Ingrijpen van Bruggink (ook D66), als verantwoordelijk wethouder Onderwijs, is dus gevraagd om te pogen er samen uit te komen!


Lees ook: Ouderprotest directievertrek Obs De Tandem
 

 
25-06-2014  

Eikenprocessierups rukt op in Almelo

 

ALMELO – Volgens wethouder Anja Timmer doet de gemeente wat ze kan om de opmars van de Eikenprocessierups te stuiten. “Er staan 12.000 eiken in Almelo we moeten dus een keuze maken waar ze worden bestreden”, gaf ze als antwoord op vragen van BBA’er Louis Kampman die als vice-fractievoorzitter van LAS vragen stelde n.a.v. overlast van de beruchte beestjes met brandharen bij het hertenkamp aan de Sweelincklaan/Apollolaan. Het TV-programma ‘Hart van Nederland’ maakte daar een reportage over en daarin werd beweerd dat de gemeente niets doet.
Volgens wethouder Timmer is dat dus niet waar, maar feitelijk gaf ze toe dat de gemeente niet overal het akelige rupsje kan bestrijden. Volgens haar omdat er te weinig firma’s in Nederland zijn die dit uitvoeren. De Eikenprocessierups heeft dus feitelijk vrij spel in Almelo en daar kan een krappe gemeentelijke knip ook wel eens iets mee te maken hebben.
In 2010 riep de gemeente de burgers nog op om de Eikenprocessierups te melden.
 

 
25-06-2014  

Teller Almeloopers staat op 178.950,05 euro

 

ALMELO – De teller van de Almeloopers staat na vijf jaar deelname aan de Roparun voor Palliatieve Zorg op maar liefst 178.950,05 euro. Bij de jongste editie van de run van Hamburg naar Rotterdam haalden de Almeloopers een score van 30.150,30 euro.
In die etappe was Almelo opnieuw etappeplaats en dat heeft de palliatieve zorg in de regio geen windeieren gelegd. De voorgaande twee jaar werd Almelo door de deelnemers verkozen tot mooiste etappeplaats vanwege de beleving die de doortocht in Almelo en Bornerbroek ervoer. Daardoor kende de stichting Roparun twee keer opeenvolgend 50.000 euro toe die in de regio aan palliatieve zorg kon worden besteed.
Aan de estafetteloop tussen Hamburg en Rotterdam en Parijs en Rotterdam namen in totaal 8.000 lopers deel. De totale opbrengst van de editie 2014 was maar liefst 5.103.992 euro opgebracht. Sinds de start van Roparun in 1992 is meer dan 62 miljoen euro bij elkaar gelopen.
In 2015 start de Roparun op zaterdag 23 mei wederom in Hamburg en Parijs. Dan is ook team 260 (Almeloopers) weer van de partij.

 
25-06-2014  

Aankoop voor uitbreiding alg. begraafplaats


De oude ingang aan de Wierdensestraat, wordt nog maar zelden gebruikt.
 

ALMELO – De gemeente koopt van de B.V. Maatschappij tot instandhouding van Landgoed Bellinckhof een perceel grond ter grootte van ca. 2.973 m² voor een prijs van € 44.610,--, inclusief alle vergoedingen, vrij van hypotheek, huur en gebruik, kosten koper.

Daar staat tegenover de verkoop van een perceel grond van 1.991 m² gelegen aan de Willem de Clercqstraat en een perceel grond van 545 m² aan de Bellinckhofsweg, tegen een totaal prijs van € 1.992,-- en vrij van hypotheek, huur en gebruik, kosten koper.

De aankoop is nodig voor uitbreiding van de algemene begraafplaats ‘Groenendael’.

 
29-06-2014  

Oranjefeest bij Nederland-Mexico op Amaliaplein

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (73 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina