Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-05-2012  

Twee arrestaties overval WokCentre

 

ALMELO – Politie Twente heeft een 55-jarige en een 31-jarige Almeloër opgepakt als verdachten voor de roofoverval op het WokCentre aan de Hagenborgh maandagavond jl. rond sluitingstijd. De 55-jarige man kon op basis van zijn signalement al enkele uren later worden opgepakt, een uurtje later gevolgd door de arrestatie van de 31-jarige.
Wel is de politie nog op zoek naar eventuele getuigen of mogelijk andere verdachte omstandigheden hebben waargenomen. Zij kunnen zich melden via: Tel. 0900-8844 of anoniem via Bel M. (tel. 0800-7000)
 

 
03-05-2012  

1,2 milj. euro voor opknappen NS Almelo CS

 

ALMELO – Het opknappen van het NS-station Almelo Centraal zat al een paar jaar in de pen, maar het gaat er nu van komen. Een van de grootste ingrepen is het verlengen van het kopstation Almelo-Mariënberg richting de voetgangerstunnel op het perron. Daarvoor wordt het verste dienstgebouw op het perron gesloopt. Het gebouw op het midden van het perron krijgt o.a. de functies wachtruimte, kiosk en schaftlokaal voor NS-personeel. De huidige kiosk op het perron wordt eveneens gesloopt om meer ruimte te krijgen. De treinverbinding Almelo - Mariënberg gaat ondanks de werkzaamheden gewoon door.
De stations hal aan de oostkant richting het busstation wordt eveneens opgeknapt en daar wordt nog dit jaar aan begonnen, meldt de Regio Twente, die samen met Prorail en NS 1,2 miljoen euro op de plank leggen om e.e.a. te realiseren.
Eind vorig jaar zou al begonnen worden aan het verbeteren van de rijwielstalling aan de zijde van de burgemeester Raveslootsingel, maar daar wordt gewacht op de afronding van het momenteel in aanleg zijnde gedeelte van de snelle fietsverbinding Almelo-Enschede.
 

 
03-05-2012  

Heracles Skybox 7 bezorgt kinderen VIP-wedstrijd

 

ALMELO – Initiatiefnemers Hugo Biemans (Versteeg Glas en Montage BV) en Wilfred Koek (Ter Horst Woondekor) hebben samen met de medehuurders van Skybox 7 er voor gezorgd dat de stichting Kans voor een Kind zondag a.s. 10 chronisch zieke kinderen een VIP-middag kan bezorgen tijdens de laatste seizoenswedstrijd van Heracles Almelo tegen NEC.
Ziekenhuis ZGT heeft een selectie gemaakt uit patiëntjes die met regelmaat in het ziekenhuis moeten worden opgenomen.
De ondernemers uit Skybox 7 staan zelf zondag ‘buitenspel’, tenzij hier en daar nog een andere Skyboxhouder een plekje over heeft. 

 
04-05-2012  

Namen vervagen, daden verzetshelden blijven

 

ALMELO – Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld had een heldere boodschap tijdens de dodenherdenking bij het monument op het wethouder Van Dronkelaarplein; ‘De namen op de plaquettes van het Van Dronkelaarplein mogen dan wel vervagen, de verhalen en de daden van de verzetshelden blijven’. Zij gaf daar mee aan dat mede door het verzet de vrijheid herwonnen werd en dat deze vrijheid moet worden gekoesterd.

Voorafgaand aan de twee minuten stilte las scholiere Lisa Adjei een gedicht van Karen van der Aalst voor. Na de Last Post en het Wilhelmus defileerden enkele duizenden langs het monument. De plechtigheid werd bijgewoond door burgemeester Dr. Peter Paul Ahrens van de Duitse partnerstad Iserlohn.

Eerder op de dag hadden leden van het college van B&W al bloemen neergelegd bij herdenkingsmonumenten elders in de stad en in Bornerbroek.

Fotoreportage: Coen Mulder en Jan Bril 
(Klik hier voor alle 131 foto's van Coen)

Fotoreportage (48 foto's)...

 
05-05-2012  

Diverse activiteiten Bevrijdingsdag

 

ALMELO – Op Bevrijdingsdag werden in de binnenstad allerlei activiteiten georganiseerd. Fotograaf Coen Mulder maakte de bijgaande reportage.

(Klik hier voor alle 110 foto’s)

 

Fotoreportage (15 foto's)...

 
06-05-2012  

Vrouw bijt parkeerwachter in het been

 

ALMELO Het overkwam vrijdag jl. een 57-jarige parkeerwachter in de nieuwe parkeergarage bij het station Almelo CS. De Boa liep zijn controlerondje en zag daarbij een 44-jarige vrouw uit Almelo verdacht rondscharrelen. Toen de bijzondere opsporingsambtenaar de vrouw verzocht de parkeergarage te verlaten, werd zij agressief en beet de parkeerwachter in het been. De vrouw werd daarop aangehouden en opgesloten en het slachtoffer kon zich onder doktersbehandeling laten stellen.

 
07-05-2012  

Almeloër Laurens Nordkamp genomineerd


Laurens Nordkamp, genomineerd voor best Young Professional of the Year 2012
 

NIJMEGEN – De geboortige Almeloër Laurens Nordkamp is door het gerenommeerde ingenieursbureau Royal Haskoning in Nijmegen voorgedragen voor de landelijke verkiezing van best Young Professional of the Year 2012.
Royal Haskoning maakte onlangs nog bekend voornemens te zijn te fuseren met branchegenoot DHV. Daarmee ontstaat een wereldwijd opererend ingenieursbureau met 8000 werknemers die vanuit 100 kantoren in 35 landen tot de top 10 van niet beursgenoteerde ingenieursbureaus behoort.

De ouders van Laurens zijn natuurlijk best trots op de nominatie van hun zoon en daarom dit bericht met het verzoek op u om de kandidatuur te steunen.
Vader Gerard Nordkamp is in Almelo tevens geen onbekende. Hij was de ‘uitvinder’ van het gemeentelijk ‘Geluksbudget’ waarmee mensen achter de geraniums weer levensperspectief kregen. Het project kreeg landelijk navolging. Vader Nordkamp is inmiddels met pensioen.
U kunt hier stemmen.

Fotoverslag van de tweede 'sales day' op Kasteel Nyenrode in Breukelen.
De kandidaten moeten zichzelf 'verkopen' via zogenoemde 'pitches'.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
07-05-2012  

Scania Vabis oldtimerdag gast bij Bolk Transport

 

ALMELO – Zo’n 40 deelnemers met historische Scaniatrucks uit het gehele land waren zondag te gast bij transportbedrijf Bolk aan de Plesmanweg in Almelo. Zij namen deel aan de tweede Scania Vabis Tour door Twente.
Organisator van het truckersfestijn was Onnie Vogelsang van het vroegere gelijknamige transportbedrijf aan de Piet Heinstraat in Almelo. Vogelsang is nu geen transportondernemer meer maar verhuurt opslaghallen in Hengelo. Het materieel waar Vogelsang vroeger meer reed bestond uit Scania Vabis Trucks en was reden voor hem om een club op te richten die inmiddels 140 leden telt. De meeste voertuigen stammen zo rond de jaren 1960 en sommige nog ouder. Veelal ook voorzien van een carrosserieopbouw van het eveneens teloor gegane carrosseriebedrijf Hondebrink aan de Krommendijk in Almelo.

< Organisator Onnie Vogelsang voor zijn eigen truck met de originele naam op het portier. 
Henk Bolk herinnderde zich de dagen dat hij zelf nog achter het stuur zat en ging zelf natuurlijk ook kijken en maakte de bijgaande foto's.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
08-05-2012  

Prins Willem-Alexander opent uitbreiding Urenco

  ALMELO – Prins Willem-Alexander komt op 7 juni a.s. naar Almelo om de openingshandeling te verrichten van hal 7, de uitbreiding van Urenco voor het produceren van verrijkt uranium als brandstof van kerncentrales.
Met de uitbreiding van uraniumverrijkingsfabriek SP5 is de fabriek in Almelo de grootste productielocatie van alle Urenco-vestigingen. Met de nieuwe capaciteit is de toekomst voor Urenco Nederland BV in Almelo voor de komende decennia verzekerd, meldt Urenco in haar persbericht.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
09-05-2012  

Voetballertjes De Kubus naar finale

 

ENSCHEDE - De voetballertjes van de Almelose basisschool De Kubus hebben zich vandaag in Enschede op het Henk Kesler Court geplaatst voor de finale van de Cruyff Courts kampioenschappen. Het jongensteam behaalde de finale op basis van een beter doelsaldo.

 
09-05-2012  

Beter Wonen in conflict over stadionweg

 

ALMELO – Naast de problemen die zijn ontstaan met de sportverenigingen in de Ossenkoppelerhoek, doemt een nieuw probleem op voor de voorspoedige bouw van een nieuw voetbalstadion voor Heracles Almelo.
De plannenmakers in het gemeentehuis hebben een ontsluitingsweg gepland via de Jan Vermeerstraat waar woningstichting Beter Wonen enkele jaren geleden een drietal portiekflats milieuvriendelijk liet slopen voor nieuwbouw.

De gemeente wil echter niet meewerken aan nieuwbouw omdat het de ‘noodontsluitingsweg’ voor het stadion belangrijker vindt dan de geplande woningbouw. De ‘noodontsluitingsweg’ is echter ook de toegangsweg voor de geplande nieuwbouw van Asito. Dat plan is echter door de directie in de ijskast gezet.

De vraag is wie de oudste rechten heeft en dat is wel haast zeker Beter Wonen. De gemeente zegt maar een klein stukje grond nodig te hebben en heeft nu het middel van ‘dwang’ ingezet door geen bouwvergunning af te geven aan Beter Wonen.

Kijk hier naar de sloopfoto's en lees ook:

Besluiteloosheid zit Het Meulenbelt dwars

 

 

 
10-05-2012  

Cogas Cultuurprijs voor Kunsten op Straat

  ALMELO – Stichting Kunsten op Straat heeft vandaag de Cogas Cultuurprijs 2012 gewonnen. De stichting heeft de prijs gekregen voor het project Reuzen uit het Oosten. De prijs bestaat uit een Award en een geldbedrag van 1.000 euro.
Algemeen directeur Michiel Kirch van Cogas NV (foto - midden) overhandigde de prijs aan de vertegenwoordigers van Kunsten op Straat.

Kunsten op Straat
Kunsten op Straat is een reizend straattheaterfestival waar het publiek geniet van professionele theatervoorstellingen. De straten en pleinen van pittoreske en authentieke Overijsselse dorpen en steden zijn het decor.
Lees verder...

 
11-05-2012  

Schouten opent appartementen R. Verhulstlaan

 

ALMELO – Aan de Rombout Verhulstlaan heeft wethouder The Schouten vrijdagmiddag de openingshandeling van de nieuwe seniorenappartementen Beekzicht en Beekrede verricht samen met Corien Merkusse manager wonen/klant/markt van woningstichting Beter Wonen. Beter Wonen liet hier de bestaande portiekflats afbreken om er moderne appartementen voor senioren te herbouwen met zicht op het Beeklustpark en de naastgelegen Kinderboerderij en alle voorzieningen dichtbij.
De hele middag organiseerde Beter Wonen tevens een informatiemarkt voor de bewoners en alle senioren in de wijken Beeklust en Ossenkoppelerhoek. Thema van de informatiemarkt was ‘Thuis ouder worden’. Mede-exposanten waren tevens: Carint Reggeland, Zorgaccent, Scoop, Hoor&More, Cosbo en Het Acaciaplein.

Fotoreportage: Coen Mulder
en Jan Bril
(Klik hier voor alle 42 foto's van Coen)

Fotoreportage (35 foto's)...

 
12-05-2012  

Jaarlijkse Latta-dag gehouden op Kerkplein

 

ALMELO - Het thema van de Latta-dag in en rondom de Grote Kerk was Inspiratie! Jeugddiakonie en multiculturele ontmoetingen stonden centraal dit jaar!
Jonge mensen krijgen hier de ruimte om hun bijdrage te leveren voor het Latta-project, door hun muzikale talenten op het podium (in de Grote Kerk) tentoon te stellen. Er was medewerking van de leerlingen van het CSG het Noordik. Een verhaal van de ‘Punya’s’ voor de kleintjes. Een Balinese dans uitvoering. In de Schouw was een kleine expositie over het project en over Ambon enzo! Verscheidene Workshops waren er o.a. met ‘Hoe en Wat in het Indonesisch’ en ‘Muziek met…’ door Pedja Sari.
Alleen het mooie weer liet jammer genoeg verstek gaan.

Fotoreportage (13 foto's)...

 
13-05-2012  

Tc Tubantia heeft wat te beantwoorden

 

ALMELO - Op de website van juridisch adviseur Eshuis een opmerkelijk artikel over berichtgeving van TC Tubantia betreffende een zittingsverslag van de Bezwaarschriftencommissie in de gemeente Almelo zonder dat daarbij de pers aanwezig was. (Tc Tubantia 11 mei 2012 – stadspagina)
De stadsredactie van TC Tubantia doet verslag als ware men aanwezig geweest en juridisch adviseur Eshuis zet daar vraagtekens bij, omdat hij geen contact met de redactie heeft gehad betreffende deze zitting.

Het gaat in deze zaak om dwangsluiting van een eethuisje aan de Nieuwstraat volgens de Wet Damocles. De burgemeester wil(de) tot sluiting overgaan, maar de meervoudige rechtbank stelde de ondernemer op vrije voeten en ook de voorzieningenrechter vond niet dat er wettelijk bewijs was geleverd en verbood onmiddellijke sluiting. Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld wil echter toch doorzetten zodat opnieuw allerlei bestuursrechtelijke procedures doorlopen moeten worden.
Lees het artikel op jeejar.nl

Eerder publiceerde TC Tubantia in de papieren uitgave een groot artikel over de inval bij het eethuisje waar handel in drugs en intimidatie van de buurt schering en inslag zouden zijn. Dat laatste werd door een volgend artikel herroepen omdat de buren zeggen geen overlast van het eethuisje te ondervinden maar wel van een tegenover gelegen woning bevolkt met gastarbeiders uit het Oostblok.

 
16-05-2012  

Theo Schouten wordt burgemeester van Oldenzaal

 

ALMELO/OLDENZAAL – De Almelose wethouder Theo Schouten (PvdA) wordt burgemeester van Oldenzaal. Woensdagavond stemde de gemeenteraad van Oldenzaal in met zijn voordracht. Hij was eerder burgemeester van Haaksbergen in de periode 1999-2002 en voordien directeur van de Regio Twente en de provoncie Overijssel. Na Haaksbergen werkte hij als directeur bij de Netwerkstad waar hij vertrok om wethouder in Almelo te worden.
De vertrouwenscommissie maakte na overleg met de Commissaris van de Koningin zijn voordracht publiekelijk om verder ‘rondzingen’ van namen van andere kandidaten te voorkomen. De voordracht van Schouten gaat nu naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en naar verwachting kan de installatie op 2 juli a.s. plaatsvinden. Met de komst van Schouten krijgt Oldenzaal voor het eerst een ‘rooie’ burgemeester.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-05-2012  

Met Hemelvaart even afstappen in Almelo

 

ALMELO - Je hebt ze nog die 'dauwtrappers' die op Hemelvaartsdag het 'ijzeren ros' uit de schuur halen en fietsend door Twentse dreven hun vaste pleisterplaatsen opzoeken voor koffie met taart en/of een borrel. Allengs worden het er echter minder en zoekt men een andere invulling van de dag.
Vooral de boekenmarkt op het Marktplein is zich aan het ontwikkelen tot een trekker van formaat. Het initiatief van 'kroegbaas' Ruud de Jong trok duizenden toeschouwers die ijverig neusden in vele duizenden boeken om toch maar dat ene boek op de kop te tikken waar men al zolang naar op zoek is. Anderen kochten nieuw leesvoer om de tijd op rustige wijze te doden en bieden het gekochte op de volgende boekenmarkt weer te koop aan. En uiteraard zijn er tal van standhouders die je op elke boeken- en rommelmarkt ziet om de fun of om de schnabbel.

AlmeloNieuws-fotografen Jan Bril en Coen Mulder namen een kijkje.
(Klik hier voor alle foto's van Coen)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
18-05-2012  

Almelose miljonair zet bedrijven in stichting

 

ALMELO – De in Almelo woonachtige miljonair Gerard Sanderink (63) brengt zijn bedrijven Centric en Oranjewoud onder in stichtingen, meldt TC Tubantia. Doel van Sanderink, die op de Quotelijst plaats 63 inneemt met een geschat vermogen van 415 miljoen euro, is de continuïteit van zijn ondernemingen. Geboortige Weerseloër en vrijgezel Sanderink in TC Tubantia; „Anders zou er na mijn overlijden over de waarde van beide ondernemingen zo veel aan successierechten aan de staat betaald moeten worden, dat Centric en Oranjewoud niet in hun huidige vorm kunnen voortbestaan. Dit soort dingen moet je bij leven regelen. Ik ben dit verplicht aan mijn medewerkers."
De dividenduitkeringen van IT bedrijf Centric (5300 werknemers) en Oranjewoud (inclusief Strukton 9500 werknemers) komen ten goede van een stichting die investeert in de opleiding van talentvolle jonge technici.
In Almelo is Sanderink o.a. eigenaar van Mafo Holding BV.
In de zaterdageditie van TC Tubantia een uitgebreid artikel.

 
18-05-2012  

Papagaai en kater vermist!

 

Papegaai Coco is weggevlogen bij zijn baasje aan de Rozenstraat.

Wie Coco ziet kan het melden via 0638-190441
Coco is een oranjebuik bonte boer, geringd met het nummer 0001 70 96621.
Deze kater op de foto wordt vermist sinds 21 maart door zijn bazin in de Vissedijk.

Ziet u hem, meldt het dan via 0546-820975
Hij wordt ontzettend gemist!

 
19-05-2012  

Succes voor " De Lach" in 't Veurbrook

 

ALMELO - Werkgroep de Lach, bestaande uit een aantal vrijwilligers uit de wijk Ossenkoppelerhoek/Beeklust, verzorgde een geslaagde dag voor kinderen met een beperking in wijkcentrum ’t Veurbrook. De kinderen gingen met bijzondere voertuigen naar De Waarbeek in Hengelo en genoten volop waarna in 't Veurbrook nog een tractatie volgde.
Dankzij de Wijkwaardebon en de giften van tal van winkeliers konden zo'n 115 kinderen gratis deelnemen aan de Dag van de Lach.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (80 foto's)...

 
19-05-2012  

Kleurrijk Anime Festival in het theater en city

 

ALMELO - Daar zijn ze weer, deze keer voor de veertiende keer, zoals ieder jaar de fraai uitgedoste jongeren die helemaal in de ban zijn van Japanse stripfiguren . Meer dan tweeduizend jongeren zijn dit weekeinde in het Theaterhotel voor het festival Anime waarin het allemaal draait om de Japanse popcultuur. In de zalen van het Theaterhotel zullen films worden vertoond, zijn er optredens en er zijn workshops en een beurs waarop allerlei spullen worden verkocht die betrekking hebben op Japanse strips en stripfiguren. Het is kleurrijk in de Almelose binnenstad.

Fotoreportage: Coen Mulder


 

Fotoreportage (32 foto's)...

 
20-05-2012  

Fluitenkruid en rupsen tijdens Fietstocht

 

ALMELO – De vierde Fluitenkruid Fietstocht ging dit keer door het Twentse landschap ten westen van Almelo. De tocht die ongeveer 30 km lang is ging o.a. langs de nieuwe natuur van De Doorbraak en kende een rustpunt bij Zorgboerderij Piet in Ypelo.
Serviceclub Soroptomist uit Almelo organiseerde de tocht waarvan de baten bestemd zijn voor de Stichting T. E.S.S. Unlimited. Tessa de Goede zet zich sinds 2008, met haar stichting, in voor medische trajecten voor kinderen met een hazenlip in Guatemala. Daarnaast zorgt T.E.S.S voor educatie en recreatie rondom de operaties en wordt de familie van de patiëntjes ondersteund.

Fotograaf Coen Mulder zag meer dan alleen Fluitenkruid en ontdekte al op de Windmolenbroek hoe een ware rupsenplaag huishield in het struikgewas.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 40 foto's van de Fluitenkruid Fietstocht)

Fotoreportage (20 foto's)...

 
21-05-2012  

De Weier en De Zegge naar Alexandra

 

ALMELO – De houten noodlokalen van De Weier aan de Vissedijk en De Zegge in de wijk De Haghoek worden gesloopt. De noodlokalen voldoen niet meer aan de eisen vanwege vocht en schimmel.
Beide scholen gaan nu gebruik maken van het schoolgebouw De Lakestenen van Huize Alexandra dat onlangs per 1 mei werd gesloten. Het schoolgebouw De Lakestenen staat aan de Johanna van Burenlaan.

 
21-05-2012  

Avond4daagse van start vanaf De Riet

 

ALMELO - Voor de 58e opeenvolgende keer is vanavond de Wandelavondvierdaagse van start gegaan. Deze keer gingen vanaf sportcomplex De Riet zo'n 900 deelnemers van start. Ook op dag twee en drie start men vanaf het sportcomplex. Hat startschot werd maandagavond gelost door wethouder Gerrit van Woudenbergh.
De eerste avond wandelde men richting Windmolenbroek en zijtak Twentekanaal. De tweede avond gaat de tocht via het Nijreesbos, richting Zenderen en de derde avond wandelt men vanaf De Riet richting de Bolkshoek.
De laatste avond vertrekt men vanaf buurtcentrum ’t Dok in de noordelijke binnenstad. De wandeltocht gaat dan door o.a. de binnenstad en eindigt met een defilé voor het Stadhuis.

Fotoreportage: Coen Mulder

(Klik hier voor alle 133 foto's)

Fotoreportage (21 foto's)...

 
22-05-2012  

Nieuwe Werkplein Noord Twente geopend


De ingang van het nieuwe Werkplein ligt aan de zijde van de Haven ZZ
 

ALMELO – De verhuizing van het Werkplein voor Noord Twente is al een maandje geleden, maar maandag werd het nieuwe onderkomen in het gerestaureerde bijna honderdjarige Twenthe Centrum officieel in gebruik genomen onder belangstelling van talrijke bestuurders van de deelnemende gemeenten. In het Werkplein Noord Twente werken het UWV en de sociale dienst van de gemeenten Almelo en Tubbergen samen in de begeleiding naar werk en het verkrijgen van een uitkering.
UWV-manager Hans Forkink is de vestigingsmanager na jaren in Hengelo te hebben gezeten als UWV-vestigingsmanager. Van de zijde van de gemeenten Almelo en Tubbergen is Jeroen Spruit het hoofd van de ‘werkafdeling sociale zaken’ waaronder de gemeentelijk re-integratiebureaus Fusion en Convince van de gemeente Almelo vallen. Werkzoekenden uit de gemeenten Hellendoorn, Rijssen, Twenterand en Wierden zijn betreffende de UWV ook aangewezen op het Werkplein Noord Twente. De uitvoeringstaken van de sociale diensten van deze gemeenten vallen daar echter niet onder.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (25 foto's)...

 
22-05-2012  

Aanleg fietsstalling station Almelo NS begonnen


Met de aanleg van de dubbeldeks overdekte fietsstalling aan de centrumzijde wordt begonnen. De aanleg aan de westzijde van het station volgt later. De bewaakte stalling en fietsreparatie-inrichting in de kelder blijft geopend!
 

ALMELO - ProRail is op het Stationsplein in Almelo begonnen met de vervanging en uitbreiding van de huidige fietsenstalling. Parallel langs het spoor, op de plek waar nu nog de oude (enkellaags) fietsenrekken staan, worden 560 dubbellaags overkapte fietsenrekken geplaatst.

De totale kosten van deze uitbreiding, die worden gedeeld door ProRail en de gemeente Almelo, bedragen 330.980 euro. Tijdens de werkzaamheden zijn er, om parkeeroverlast van fietsen te voorkomen, tijdelijk 120 fietsenrekken langs de kortparkeerplaatsen bijgeplaatst. De oplevering is naar verwachting in de tweede helft van juli. In een later stadium van de herinrichting Stationsplein worden nog eens 264 onoverdekte enkellaags fietsenstallingen gerealiseerd.

Ruimte voor de Fiets
Gemiddeld pakt ruim veertig procent van de reizigers de fiets naar het station. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail fietsenstallingen en lost fietsparkeerproblemen op bij stations, door vervanging en uitbreiding van bestaande stallingen en door nieuwbouw. Sinds 1999 zijn er landelijk ruim 275.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op bijna 400 stations. Het totaal aantal stallingsplaatsen bij stations is nu zo’n 400.000 en groeit de komende jaren naar ruim 500.000

Lees ook: '1,2 miljoen euro voor opknappen NS Almelo CS'

 
22-05-2012  

Rotary Ballooning schenkt € 7500,00

 

ALMELO – De tweejaarlijkse Rotary Ballooning heeft € 7.500 opgebracht voor De Boodschappenmand. Vanaf het Schelfhorstpark en Hertme kozen de sponsoren-ballonvaarders het luchtruim om na afloop in het Theaterhotel hun certificaat van de luchtdoop in ontvangst te nemen. Met de actie voor de Boodschappenmand kon mevrouw Rie Zeillemaker de cheque namens de Boodschappenmand in ontvangst nemen en dat kwam goed uit vanwege het stijgende beroep dat door gezinnen in nood op de Boodschappenmand (en de Voedselbank) wordt gedaan.
Na vijf Rotary Balloonings staat het tellertje van giften op € 60.000,00 dat naast de Boodschappenmand o.a. ging naar goede doelen als Nomen Nescio, De doe een wens stichting, Stichting Slachtofferhulp Nederland en in 2010 stichting de Klup Twente, voor het FUN-IE-Fitcentrum.

Fotoreportage: Jan Bril en Coen Mulder

Fotoreportage (73 foto's)...

 
23-05-2012  

Buitenbad Sportpark open tijdens Pinksteren

 

ALMELO – Het Sportbedrijf heeft besloten dat het buitenbad van het Sportpark ook tijdens beide Pinksterdagen open is. Dit omdat de weersverwachtingen goed zijn. Daarmee komt een kentering in het beleid om het zwembad tijdens feestdagen gesloten te houden vanwege de extra personeelskosten. Dinsdag waren er tijdens het mooie weer al 750 bezoekers in het buitenbad en directeur Erik Busscher wil die lijn bij mooi weer vasthouden. Op beide Pinksterdagen is het buitenbad van het Sportpark tussen 10.00 uur en 17.00 uur geopend!

< Sportpark - archieffoto Jan Bril

 
24-05-2012  

't Veurbrook raakt grondstrook kwijt


't Veurbrook en 't Dok, speelbal in domme commerciële gedachten van B&W
 

ALMELO – Wijkcentrum ’t Veurbrook raakt een lap grond van 840m2 kwijt, zo staat deze week in de collegebesluitenlijst. Volgens het besluit wil de gemeente de grond weer onderbrengen in het gemeentelijk grondbedrijf. Als reden wordt gemeld dat ’t Veurbrook de grond niet gebruikt zoals in de erfpachtregeling was overeengekomen. Ook wordt er geen erfpacht genoten door de gemeente. Door de lap grond weer onder te brengen in het Grondbedrijf, ontstaat de mogelijkheid tot verkoop.

Het bestuur van ’t Veurbrook ligt al langer overhoop met het college vanwege de plannen van gemeentezijde de invloed op het beleid te vergroten. Daarvoor moeten statuten worden gewijzigd en daar heeft het bestuur geen zin in, mede omdat de gemeente de horeca wil verpachten. Hetzelfde probleem ontstaat bij ’t Dok, nu de gemeente De Kolk wil sluiten en samenvoegen met ’t Dok. ’t Veurbrook en ’t Dok zijn financieel kerngezond. Desondanks wil de gemeente meer invloed. Volgens wethouder Mieke Kuik in TC Tubantia gaat het er om dat het beheer van het wijkcentrum goed geregeld is. „’t Veurbrook wordt opgeknapt en uitgebreid. Daar gaat veel geld in om. De gemeente is eindverantwoordelijk voor een goede besteding daarvan." Over 't Dok zegt ze: „We zijn in onderhandeling over het onderbrengen van De Kolk daar. Dat zou leiden tot een uitbreiding en dan moet je ook praten over beheer.”
Feitelijk wil het college alle wijkcentra commercieel verpachten en besturen buitenspel zetten.
Vorige maand escaleerde al een gesprek tussen het bestuur van ’t Veurbrook en wethouder Kuik-Verweg die niet aan tafel wilde met een juridisch adviseur van ‘t Veurbrook. Ook bij ’t Dok vreest men bestuurlijk buitenspel gezet te worden.

Lees ook:

Beheer wijkcentra aanbesteden onder dwang

 
24-05-2012  

Volksverhalen leven echt in Overijssel!

  ZWOLLE - Het is zover. Alle verhalen voor de wedstrijd Geef je woonplaats een eigen volksverhaal! zijn ingediend. Niet minder dan 88 mensen gingen de strijd aan en schreven een verhaal en bedachten daar een product of activiteit bij om hun verhaal een concreet gezicht te geven.

Ineke Strouken, directeur van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, de organisatie die het project bedacht en met steun van de provincie Overijssel uitvoerde: 'Het grote aantal inzendingen heeft ons erg verrast. Het is een hele klus om een verhaal te schrijven en er ook nog iets bij te verzinnen dat het verhaal een concreet gezicht kan geven. Dat bewijst wel dat verhalen bij de identiteit van Overijssel horen. Wij zijn heel benieuwd welk verhaal door het publiek gekozen wordt als het beste verhaal. Het idee om dat verhaal concreet te maken zal met het prijzengeld uitgevoerd kunnen worden.'
Lees verder...

 
24-05-2012  

Oud-Noordikleerling directeur studentenbedrijf?


Studentenbedrijf V6M - v.l.n.r.: meneer Van Ommen (begeleidende ondernemer) Koen Pronk, Dawit Abgarian, Patrick Koning, Teun Oude Vrielink, Moniek Lorkeers, Stephanie Bruin (Oud leerling), Danielle Bas en meneer Tertoolen (begleidende docent).
Deze foto is genomen tijdens de aandeelhoudersvergadering.


  ALMELO - Oud Noordik leerling Stephanie Bruin (19 jaar) heeft samen met zes andere studenten van het Windesheim het studentenbedrijf V6M opgericht. Het bedrijf heeft het innoverende product, de TissueCup, op de Nederlandse markt gebracht en daarmee doen ze mee aan de competitie ‘Beste studentenbedrijf van Windesheim 2012´. “Dit had ik nooit durven dromen toen ik nog op Het Noordik zat” aldus Stephanie Bruin directeur van V6M

“Tijdens de eerste pitch in de competitie was de jury enorm onder de indruk van de TissueCup” aldus Stephanie Bruin. Daarmee kwam V6M als winnaar naar voren en zijn ze nu 1 van de 3 bedrijven in de finale van “Beste studentenbedrijf van Windesheim 2012”. In deze finale wordt gestreden voor een geld bedrag van €250,- en om winnaar van beste studentenbedrijf Windesheim 2012 “V6M haalt alles uit de kast om er een succesvolle pitch van te maken.” aldus de oud leerling. We zetten bijvoorbeeld social media in om zoveel mogelijk bekendheid aan de TissueCup te geven”.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-05-2012  

HeraKids ‘tropical´ party in het Polman Stadion

 

ALMELO – Het traditionele eindfeest voor de HeraKids vond woensdag plaats onder tropische omstandigheden. Op het kunstgras van het Polman Stadion waren tal van spelactiviteiten waarbij spelers van Heracles de kinderen begeleidden tijdens de activiteiten. De uitermate dorstige kinderen begaven zich van onderdeel naar onderdeel om een zo hoog mogelijke score neer te zetten. Daarbij lieten zij zich niet kisten door de tropische warmte.
Latje schieten, gaten schieten en voetbalcurling aangevuld met enkele traditionele zeskampspelen als spijkerbroek hangen en de stormbaan waren van die onderdelen maar ook stonden er springkussens en waren er oud Hollandse spelletjes aanwezig. Vooral de jongste deelnemertjes maakten gretig gebruik van de ballenbak onderwijl de ouders de koelte opzochten van de Businessclub.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 98 foto's)

Fotoreportage (21 foto's)...

 
24-05-2012  

Wandel3Daagse trekt toch veel deelnemers

 

ALMELO – Geen vier maar drie dagen duurde de ‘WandelAvond4Daagse’ dit jaar. Zo’n 800 deelnemers trokken donderdagavond in defilé langs het bordes van het stadhuis waar locoburgemeester jan van marle de deelnemers lof toezwaaide. De tocht begon eerder op de avond bij buurthuis ’t Dok, waar ook werd geëindigd.
Een dag eerder gelastte de organisatie de derde etappe af vanwege het onweer en de slechte weersverwachting. Op dag 1 en 2 vertrok men vanaf sportcomplex De Riet en ook toen was de deelname groot. Het zonnige weer maakte veel goed op de slotdag en een harmonieus gezelschap van De Eendracht en KAH zorgde daarbij voor een muzikale noot.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 126 foto’s)

 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
25-05-2012  

Oppositie verklaart bezuinigingsoorlog aan B&W

 

ALMELO – De afgelopen week bleef het nog even stil betreffende de harde bezuinigingsvoorstellen die het college van B&W presenteerde, maar in het discussieprogramma Rumoer in de bibliotheek bleek dat de oppositiepartijen flink van leer willen trekken tijdens de begrotingsbehandeling op 19 en 21 juni a.s.
Het stoort de oppositie vooral dat bezuinigingen die vorig jaar werden afgewezen, opnieuw op het lijstje van B&W staan. Bijvoorbeeld de voorgestelde bezuinigingen op de bibliotheek, de Joodse en Katholieke begraafplaats, de Galloway’s in de Schelfhorst en Almelo Sociaal zijn van die onderwerpen waar de oppositie één lijn lijkt te trekken ondanks dat de gemeente Almelo code oranje heeft aangemeten gekregen door de provincie Overijssel. Nog één stapje verder en het is code rood en dat betekent artikel 12 en een rem op alle investeringen.
Raadslid Jan Veenstra stoort zich bovendien groen en geel aan de jaarlijkse extra verhoging van de Ozb met 5 procent jaarlijks gedurende 3 jaar bovenop het inflatiecijfer van dat moment. ‘Dat kan gewoon niet. Je kunt alleen de burger zwaarder belasten als je zelf laat zien dat je al het mogelijke gedaan hebt’, zei Veenstra.
Het lijkt er dus op dat de oppositie meer in eigen vlees wil snijden en dan komt ongetwijfeld een daling van het aantal personeelsleden aan de orde. Het college van B&W is er dus nog niet klaar mee, evenals de coalitie PvdA/VVD/CDA.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (20 foto's)...

 
25-05-2012  

Nacht van Almelo wel gezellig maar niet bomvol


Gerard Jolink tijdens de Nacht van Almelo - Nick Zweers Fotografie
 

ALMELO – Om nu van een mislukte Nacht van Almelo te spreken is wat kort door de bocht, maar het aantal bezoekers was beduidend minder dan voorgaande jaren. Op de Koornmarkt en het Waagplein was het aantal belangstellenden ver onder de maat, maar Wolter Kroes maakte op het Marktplein veel goed en ook op het Amaliaplein was het redelijk druk en de sfeer prima.
De voorverkoop duidde al op een lager aantal bezoekers, maar daar zal de concurrentie van de Pinksterfeesten in Bornerbroek en het School- en Volksfeest in Albergen mede debet aan zijn terwijl anderen een gezellig terras verkozen boven de afgezette pleinen. Toezichthouders waren er deze keer dus meer dan voldoende om niet van overdaad te spreken.
Bonnie St. Clair liet verstek gaan en bracht een bezoek aan Dr. Bernard. Vervangster Patty Brard kreeg het volk op het Amaliaplein wel aan de gang en ook Harrie Slinger hield zijn publiek wel vast op het Marktplein net zoals Gerard Jolink het publiek wist te concentreren. De organisatie deelde een cheque uit van 15.000 euro voor stichting De Klub voor het realiseren van een digitaal (virtueel) sport- en healthcentrum FUN IE FIT. Een accommodatie met interactieve games, exergames geheten, zoals de WII-sport, Kinect, Playstation en andere fitnessgames.

Fotoreportage: Nick Zweers en Coen Mulder
(Klik hier voor alle 222 foto's van Coen)

Fotoreportage (42 foto's)...

 
26-05-2012  

Grote brand bij Amedi Verlichting Noordbroek

 

ALMELO - @112twente Almelo - Vanmorgen om 10:44 uur kreeg de brandweer een melding van een industriebrand aan de Noordbroek in Almelo. Zojuist om 11:00 uur is er opgeschaald naar zeer grote brand. Korpsen uit de regio zijn op dit moment onderweg om te assisteren. Een grote zwarte rookkolom is op dit moment zichtbaar boven Almelo. (Foto: Jenn171207)

Update:

Het gehele pand inclusief showroom en magazijnen kunnen als verloren worden beschouwd. Volgens de brandweer is de brand ontstaan in het magazijn en werd de brand ontdekt toen personeel naar binnen ging om de showroom om 11.00 uur te openen Er waren nog geen klanten aanwezig. De brandweer beperkt zich tot het gecontroleerd laten uitbranden. Er zijn 8 blusvoertuigen met bemanning ingezet.

Fotoreportage: Roel Immink, Jan Bril, Coen Mulder

Fotoreportage (48 foto's)...

 
26-05-2012  

NK Highland Games in Aadorp

 

AADORP – De gezamenlijke verenigingen in Aadorp kunnen terugkijken op een geslaagd NK Highland Games. De verenigingen bundelden hun krachten om ’t Aahoes en omgeving het decor te laten zijn van dit Open NK.
Vroomshoper Jarno Hams en zijn kornuiten maakte er een prima wedstrijd van en bestreden elkaar op de onderdelen steen stoten, gewicht slingeren, hamer slingeren, boomstam gooien en gewicht hoog gooien. Uiteindelijk won Pieter Karst de 'clash' met Jarno Hams en bleef Frank Jansen domineren in de categorie B.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 211 foto's)

Fotoreportage (32 foto's)...

 
26-05-2012  

Vertrek Almeloopers naar Hamburg

 

ALMELO – Voor de vierde keer doen de Almeloopers mee aan de Roparun. Dit keer niet vanuit Parijs naar Rotterdam maar vanuit Hamburg naar Rotterdam. Zo’n 50 teams doen daarbij Twente aan en Almelo is pleisterplaats voor de laatste etappe Almelo-Rotterdam op 2e Pinksterdag.
Wethouder jan van Marle zwaaide de Almeloopers uit bij hun vertrek naar Hamburg waar zaterdag om 12.00 uur wordt gestart. Zondag rond 19.00 uur worden de Roparunners in Almelo verwacht en zijn er welkomhuldigingen op de Koornmarkt en het Amaliaplein.

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (38 foto's)...

 
26-05-2012  

Moestuin Voedselbank officieel geopend

 

ALMELO – Zaterdag werd de moestuin van de Voedselbank officieel geopend door voorzitter Henk Zielhuis van de stichting Voedselbank Almelo. In de moestuin wordt groente verbouwd omdat de Voedselbank chronisch tekort heeft aan groente om wekelijks de pakketten te kunnen vullen.
Cliënten van de Voedselbank en vrijwilligers trekken het project gezamenlijk en dat werd mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren zoals woningstichting Beter Wonen die de grond aan de Zwaluwenstraat beschikbaar stelde, AOC-Oost, Soweco Almelo NV, de Twentse Zorgcentra en Scoop Welzijn.
De ingang van de moestuin ligt aan de Zwaluwenstraat naast huisnummer 56.

Fotoreportage: Jan Bril


Projectplan moestuin Voedselbank
Samenwerkingsovereenkomst moestuin Voedselbank

Fotoreportage (32 foto's)...

 
27-05-2012  

Roparun trekt door Almelo

 

ALMELO – De 21-tigste jaarlijkse Roparun ging deze keer niet alleen van Parijs naar Rotterdam maar ook van Hamburg naar Rotterdam. Een vijftigtal teams kwam daarbij door Twente en werden o.a. in Almelo toegejuicht bij hun loop dwars door het centrum om vervolgens Bornerbroek aan te doen om ook bij de Pinksterfeesten te worden toegejuicht.
Onder hen twee Almelose teams. De Almeloopers die vanuit Hamburg vertrokken, hielden daarbij een rustpauze bij de jachthaven terwijl een ander team Almelose lopers even door hun stamcafé België liepen. Op de Koornmarkt had TenCate Grass een speciale loper uitgerold en ook op het Amaliaplein werden alle lopers toegejuicht.

Fotoreportage Jan Bril en Coen Mulder
(Klik hier voor alle 123 foto's van Coen)
 

Fotoreportage (57 foto's)...

 
27-05-2012  

Almelo loopt voor haar eigen welzijn

 

ALMELO - Op 1e Pinksterdag werd om Huize Almelo de ScoopLoop gehouden, een initiatief van Scoop welzijn in Almelo. Scoop wil mensen met elkaar verbinden. Zorgen dat ze contact met elkaar maken. Daarom organiseert Scoop de ScoopLoop.

Vis zwemt, vogel vliegt, mens loopt
Onder het motto een vis zwemt, een vogel vliegt en een mens loopt zijn alle kinderen van groep 6, 7 en 8 in Almelo via de leerkrachten benaderd om mee te lopen op 27 mei. Er zijn oefenclinics georganiseerd door Scoop met professionele trainers om de kinderen een goede start te geven. Alle deelnemers krijgen bij de finish een leuk ScoopLoop vaantje en een gezonde snack.

Welzijn als doel
Met de ScoopLoop laten we kinderen zien dat welzijn bij jezelf begint. Het doel van de ScoopLoop is dan ook je eigen welzijn.

Samen met de Almeloopers
De organisatie van de ScoopLoop is gedaan door Scoop in samenwerking met de Almeloopers als onderdeel van de Roparun. Kijk ook op www.almelooopers.nl

Fotoreportage: Coen Mulder
 

Fotoreportage (19 foto's)...

 
28-05-2012  

Almeloopers lopen 25.000 euro bij elkaar

 

ALMELO – Na een goede voorbereiding en campagne kan team 260 – De Almeloopers – zo’n 25.000 euro laten bijschrijven op de rekening van Roparun, de prestatiewedstrijd die al 21 jaar wordt gelopen van Parijs naar Rotterdam om geld bij elkaar te lopen voor de bestrijding van kanker. Het groepje Almeloopers liep voor de vierde keer mee, alleen vertrok men deze keer uit de nieuwe tweede startplaats Hamburg. De Almeloopers kregen het ook voor elkaar dat Almelo pleisterplaats werd voordat de laatste dag van Almelo naar de Rotterdamse Coolsingel gelopen werd om de totale tocht van ruim 550 km af te ronden. De aankomst in Almelo werd een hele happening op zich en vooral familieleden van de Almeloopers lieten zich niet onbetuigd om alle vijftig uit Hamburg vertrokken teams een warm onthaal te geven. Maandagavond laat kwamen de Almeloopers per bus terug uit Rotterdam en kon ook de ‘schade’ worden opgenomen. In lichamelijke zin een persoon met een zware blessure en ook de achterruit van de Connexxionbus sneuvelde toen de materialen wat al te enthousiast werden verstouwd.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (23 foto's)...

 
29-05-2012  

ZorgAccentteam Gravenesch neemt dienstfiets

 

ALMELO – Het thuiszorgteam Gravenesch van ZorgAccent gaat voortaan per dienstfiets naar haar cliënten. Een gezonde, snelle en milieuvriendelijke manier om hun cliënten in het centrum van Almelo te bezoeken. De fietsen zijn uitgevoerd in de nieuwe huisstijl van ZorgAccent (voorheen Thuiszorg Noord West Twente) en zijn zo heel herkenbaar in de wijk.
In 2010 werd door ZorgAccent gekozen om wijkgericht te gaan werken en het in ere herstellen van de dienstfiets in het centrum van Almelo is daar een uitvloeisel van. Fietshandelaar Jo Leloux zorgde voor de aanpassing van de dienstfietsen.
 

 
30-05-2012  

Kanaal toch bevaarbaar tot in binnenstad

 

ALMELO – De verlenging van het kanaal tot op het Marktplein moet toch bevaarbaar blijven, vindt het Almelose college van B&W. Gepensioneerd projectontwikkelaar Jan Voskamp, die veel steun kreeg uit de bevolking voor zijn ideeën, moet een stapje terug doen in zijn ambities maar werkt nog wel mee via de beoogde partners van de gemeente.
Voskamp zocht het meer in het verbeteren van het aanzien en vernieuwen van gevels dan in extra m2 winkelruimte gelet op de leegstand die al kenmerkend is. Ook vond hij een bevaarbaar kanaal tot aan de markt overbodig en koos voor een visueel kanaal met kom.
Het plan van Voskamp werd echter door het college van B&W vakkundig ‘afgeschoten’ door twee rapporten te laten maken door Bureau Conceptis en Bureau Locatus. Zij vonden een bevaarbaar kanaal van hogere waarde met meer kans op extra economische groei. Toch is de rol van Voskamp nog niet uitgespeeld omdat zijn visie ook grotendeels wordt gedeeld door de woningbouwcorporaties en ook projectontwikkelaar Urban Interest ziet wel iets in de ideeën van Voskamp. Heet hangijzer blijft de geplande doorbraak in de City Promenade.
De gemeente heeft zelf vijf miljoen beschikbaar voor o.a. afbraak van McDonalds, Scheer & Foppe en C&A. De provincie doet daar eveneens vijf miljoen euro bij. De partners in het bouwconsortium en woningstichting Beter Wonen en het Haagse Urban Interest dat zich posities heeft verworven, zijn de belangrijkste partners in de herontwikkeling rondom Marktplein en het Waagplein.
Het complete binnenstadplan vergt nog 25 miljoen euro meer, maar dat heeft de gemeente niet. Toch wil het college van B&W de vernieuwing met de beoogde partners doorvoeren en is daarover in overleg. Het einddoel is dat in 2021 alles is gerealiseerd.


Quickscan Conceptis
Second Opinion Locatus

Fotoreportage (1 foto's)...

 
31-05-2012  

Rumoer over sportbezuiniging en websites

 

ALMELO – De programmamakers van Rumoer (TC Tubantia en Radio Almelo) kozen deze keer onderwerpen als Almelose nieuwswebsites en de nieuwe ronde sportbezuiniging die het college voorstaat.
Initiatiefnemers en vrijwilligers van de diverse websites die Almelo telt werden aan de tand gevoelt over wat hen beweegt en of men die vermelde nieuwsgaring wel serieus moet nemen. Gelet op de benadering dus niet veel aandacht aan besteden, lijkt deze keer de beste optie. Het aantal abonnementen van TC Tubantia in Almelo is gekrompen naar circa 9000. Het totale aantal dagelijkse kijkers op de diverse Almelose nieuwswebsites benadert dat al aardig en de groei is er nog niet uit.

De voorgenomen nieuwe bezuiniging op de Almelose basissporten daarentegen is boven proportioneel, gaat alle perken te buiten en verdient alle aandacht. Dat bleek uit de uitlatingen van de sportvertegenwoordigers. Men stoort zich vooral aan het feit dat alle suggesties die de sport zelf aandraagt, in het stadhuis niet serieus wordt genomen en dat hoort men in de Almelose samenleving vaker en al langer en niet alleen over sport.
Effectiever gebruik van accommodaties en een rem op groei als clubs uit hun jasje groeien of in dat geval je wedstrijden maar spelen op de accommodatie van een andere club, zijn zo van die gedachten die in het stadhuis leven. Het buitenbad van het Sportpak sluiten of privatiseren is een andere. Maar ook forse huurverhoging van 15 procent voor gemeentelijke accommodaties en dat kun je geen bezuiniging noemen maar graaien in de knip van de amateursporters.
Het gevolg; ‘Krimp van actieve sporters en groei van het probleem Obesitas’, was een der reacties van een sportbestuurder.
Één ding is zeker, met dik 72.000 inwoners is er buiten het stadhuis meer verstand dan er in.

Fotoreportage: Jan Bril

Lees ook:
'Bezuiniging maakt sport kapot'
'Sportwereld op tilt'

Fotoreportage (11 foto's)...

 
31-05-2012  

Dievegges pinpas oudere vrouw in beeld

 

ALMELO – Vanavond in Onder de Loep op RTV Oost beelden van twee dievegges die bij de hema een oudere vrouw van haar pinpas beroofden en vervolgens bij de Rabobank met de bij de hema afgekeken pincode geld opnamen.
Klik hier voor de beelden. Herkend u de 'dames'? Bel dan 0800 - 6070 (gratis nummer). U kunt ook anoniem informatie doorgeven via telefoonnummer: 0800 - 7000. 

 
31-05-2012  

Christoffelhof en Rembrandthof in de verkoop

 

ALMELO – Op meerdere plekken in de stad komen nieuwe woningbouwprojecten van de grond. De laatste twee projecten zijn in de koopsector variërend van € 139.500 (Rembrandthof) tot een luxe 2-1 kap op een royaal perceel beginnend bij € 197.750 (Christoffelhof).

Volker Wessels dochter Goossen Almelo bouwt op de plek van de voormalige Christoffelkerk aan de gelijknamige straat 22 uniek vormgegeven luxe en moderne woningen gelegen aan een hofje op royale percelen. Er worden 18 2-1 kap woningen gerealiseerd met een afmeting van circa 5.63m x 9.11 en vier rijwoningen met een afmeting van maar liefst circa 5.70x9.11. De standaard afwerking is hoogwaardig door toepassing van o.a. vloerverwarming op de begane grond en eerste verdieping en luxe sanitair. De woningen zijn uitermate goed geïsoleerd wat zo zijn voordelen heeft voor uw portemonnee en het milieu. Door de gunstige ligging bent u nabij de uitvalswegen van Almelo en 5 minuten fietsen van het centrum.
Wil u een nieuwgebouwde en luxe 2-1 kap woning op een royaal perceel vanaf slechts € 197.750 of een extra royale rij-woning vanaf 179.750. Dan is dit uw kans!!!
Alle 2-1kap woningen zijn voorzien van een eigen oprit met mogelijkheid voor een garage. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de makelaars van Post Jr./Sanders via 0546-633633 email: info@postjrsanders.nl of Weghorst Makelaardij telefoon 0546 573332 email: info@weghorstmakelaardij.nl

Rembrandthof

Nijhuis Bouw uit Rijssen gaat woensdag 6 juni a.s. van start met de verkoop van 36 woningen op de voormalige locatie van sporthal Rembrandt. De woningen worden langs de Rembrandtlaan (12) en aan een hofje (24) gebouwd in drie rijen van 12 voor een opmerkelijk lage prijs vanaf € 139.500.
De woningen langs de Rembrandtlaan kennen aan de voorzijde een bijzondere architectuur van drie verdiepingen met een royale woonkeuken op de begane grond, een ruime woonkamer op de eerste verdieping met zicht op het Rembrandtveld en slapen op de bovenste verdieping.
De twee achtergelegen rijen kennen eveneens een bijzondere uitstraling met een traditionelere indeling. Wonen op de begane grond en slapen op de eerste en tweede verdieping. Het project sluit goed aan op de omgeving en de huidige tijd.
Bemiddelend makelaar is Kamphuis Makelaars, telefoon 0546-869111, email: info@kamphuismakelaars.nl of Frans Sanders Makelaardij, telefoon 0546-459999, email: info@franssanders.nl


Laanwoning begane grond (Rembrandthof)
Laanwoning 1e verdieping (Rembrandthof)
Laanwoning 2e verdieping (Rembrandthof)
Hofwoning begane grond (Rembrandthof)
Hofwoning 1e verdieping (Rembrandthof)
Hofwoning 2e verdieping (Rembrandthof)

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina