Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-04-2011  

Nieuwe bejaardenhuisvesting in Villa Verde

 

ALMELO – De stichting Fidelta hield vrijdag Open Huis in de prachtig verbouwde villa aan de Wierdensestraat 141. De villa behoorde vroeger de familie Smits toe, fabrikanten van het voormalige gelijknamige textielconcern dat later opging in Bendien/Smits.
In latere jaren woonde er apotheker Lamberts totdat het werd aangekocht door de stichting Fidelta om te worden verbouwd als levensbestendige huisvesting met zorg voor demente bejaarden. De zit-slaapkamers kunnen naar eigen wens worden ingericht en Fidelta garandeert 24-uurs zorg. De meeste zit-slaapkamers zijn inmiddels verhuurd.
Meer info via www.fidelta.nl 

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (25 foto's)...

 
01-04-2011  

Burgerlijke stand Almelo tot 30 maart

 

Geboren:
Maxim z.v. B.J. ter Horst en A.M. My?liwiec
Damian Wiljan z.v. N.J.W. Bouwmeester en A.J.M. Siegerink
Zara d.v. H.I. ?en en E.C.M. Brinker
Anna Maria Yésica d.v. G.J. Nijkamp, en M.K. Platenkamp
Mert z.v. I. Erdo?an en N. Karacan
Carolina d.v. M. Babanian en S. Karapetian
Maarten Johannes z.v. M.B. Ruesink en S.N. Kramer
Dylan z.v. M. Oldenburger en M.G.B. Tibbe
Valentijn René z.v. A.J.R. de Visscher en E.M. Prinsen
Lieke Willemijn d.v. A.J. Koster en H.T. Riphagen
Eva Maria Mieneke d.v. G.J.J. Kastenberg en D. van der Linde
Jens Ben Jan z.v. C.H.G. Hemmer en A.W.M. Paus
Kayleigh d.v. J.R. Baas en P.M. Jansen
Pim Hendrik Dirk z.v. F.J. ten Brinke en J.H. Paalman
Zoë Lisa d.v. L. Luby en S.F. van Gent
Arjanne Estelle d.v. J.J. Averesch en G.H. Poortman
Ramon z.v. R.L. van Laar en J.J. Slot
Boet Niek z.v. M.M.B. Voshaar en M.G.A. Oude Wesselink
Zev Johannes z.v. R.J. Woolderink en S.C.G. Diekmann
Madelyn Jade d.v. A. Overweg en D. van Haarst
Eliza Gerritdina Anna d.v. P.B.Stoolhuis en H.A.G.J. Agterbosch
Johan John Jorn z.v. G. ter Bekke en J. Minkjan
Wout Jonah Lars z.v. H.W. Landuwer en A.L. Nijsink
Sarah-Lee d.v. M.H. Babi? en K.S-L. Brouwer
Jaylana d.v. R. van Montfoor, en P. Hessing
Thomas Gerco Han z.v. G.J.C. Rebergen en C.M. Mostertman
Liselotte d.v. A.F. Zwijze en K.H. Koning
Cas Frederik Franciscus z.v. D.H.B.M. Rolefes en P. Siemerink
Madelief d.v. G. Aalderink en C.A. Teunis
Quinn z.v. S.C.H. van Boekhold en M. Schreurs

Aangifte huwelijk/partnerschapsregistratie:
P. Zink en S.N. Dokters
J.A.M. ten Hoorn en S.M. Zweers
J.H. Littink, en G.G. Lubbers
E. Starink en A.J. Nap
F.J.E. Eerland en M. Karki
P.G.J. Weda en A. Posthumus


Huwelijk/partnerschapsregistratie:
M. Geerts en K.C.I. Altink
W. Krenczek en E. Goldstein
J.F. Homan en J. Nieboer
R. Smit en I.B.P. Rondeel
A. Su en T. Gözübüyük


Overleden:
M. Bootsma 94j. w/v R. Trip
P. Pauel 86j. w/v W.C. Duijts
J.L.E. Rosmark 65j. e/v H.J.M. Möller
J.H. Brummer 93j. w/v P.H. Menger
W.M. Verboom 80j. e/v H.J. Oldeman
G.J. Teusink 62j. e/v E. Stegehuis.
K. Buist 26j. (v)
G. Schaftenaar 85j. w/v L. van Leeuwen
E.W. Tijhuis 78j. w/v H.L. Kollen
E. Strijker 68j. (v)

 
02-04-2011  

Vermiste bejaarde dood gevonden

 

ALMELO - De 81-jarige sinds 27 februari vermiste heer K. Hoogstraal is eindelijk gevonden. Voorbijgangers troffen het stoffelijk overschot aan in het Lateraalkanaal in Vriezenveen. De man had thuis een afscheidsbrief liggen en op voorhand lijkt van een misdrijf geen sprake. Brandweer en politie Twente met assistentie van de KLPD hebben in de afgelopen weken meerdere malen met behulp van sonar, honden en helikopter tevergeefs gezocht.

 
02-04-2011  

Autobrand Molenkampspark

 

ALMELO - In de nacht van vrijdag op zaterdag komt er een melding binnen dat er aan het Molenlampspark een auto in brand zou staan. Bij aankomst van de brandweer staat een Volvo aan de achterkant in brand. Een bijkomend gevaar is dat de auto is uitgerust met een ingebouwde LPG-tank die kan exploderen.

De unit Forensisch Technische Opsporing van de Regiopolitie Twente zal de brand onderzoeken en hoopt op medewerking van getuigen. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie, via tel. 0900-8844 of anoniem via tel. 0800-7000.

< Klik hier voor de fotoreportage van Patrick Weegink. 

 
03-04-2011  

Dubbel-Expo van Heerbeek en Magosyan

 

ALMELO - Vandaag vond in de Kunstwerkplaats aan de Nicolaas Beetstraat 26, de opening plaats van een expositie van fotograaf Theo van Heerbeek en de schilder/keramist Petros Margosyan.
De dubbel-expositie is elke zondag in de maand april te zien van 13.00 tot 17.00 uur.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (34 foto's)...

 
04-04-2011  

100 jarige in Het Meulenbelt

 

ALMELO – Precies op de dag dat de heer L. van den Bos 100 jaar werd en dat vierde met zijn kinderen en achterkleinkinderen in Het Meulenbelt, kwam ook burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld haar opwachting maken om de 100-jarige namens de Almelose gemeenschap te feliciteren.
Lambert van den Bos was een echte ‘Veldboer’ geboren aan de Ootmarsumsestraat in een gezin met 8 kinderen en huwde met ‘meisje’ Reefman uit de Goossenmaat en zij kregen 2 zonen Frits en Bert en 4 achterkleinkinderen.
Van de Bos werkte bij Ten Cate als wever, raakte in de oorlog gewond en begon nadien een kippenboerderij op de plek waar nu het crematorium staat. Daarna woonde hij jaren op De Riet in de Reigerstraat en werkte nog een aantal jaren bij de Landbouwersbank (ABTB). Een hobby van ‘Bets’ van de Bos was het verzamelen van fossielen en stenen. Twee jaar geleden kreeg hij een ongeval waardoor hij nu in een rolstoel zit. Ook werd in de loop der jaren het zien een stuk minder, maar hij is nog scherp van geest.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (8 foto's)...

 
04-04-2011  

Kees Smit slaat vleugels uit naar Amersfoort

 

ALMELO - Kees Smit Tuinmeubelen in Almelo heeft zijn vizier gericht op Amersfoort voor een tweede vestiging, dat meldde de ondernemer tijdens de maandelijkse bijeenkomst van Zakelijk Almelo in het Theaterhotel.
Kees Smit bouwt daarvoor een nieuw pand langs de A1 met een grondoppervlakte van 3600 m2 dicht bij de Ikea. Al met al vergt de 4 verdiepingen tellende nieuwbouw in Amersfoort een investering van 5 miljoen euro. De grondprijs voor het kavel van 5000 m2 viel mee à 300 euro per m2. De Amersfoortse vestiging van Kees Smit Tuinmeubelen moet Midden- Zuid- en West Nederland beter gaan bedienen. Veel westerlingen komen nu al naar Almelo. Smit verwacht dan ook een forse omzetstijging.
In Almelo heeft Smit ook plannen om uit te breiden en het liefst doet hij dat op een zichtlocatie langs de A35, maar de gemeente werkt daar volgens Smit jammer genoeg niet aan mee. ‘Kijk naar Ikea, de tendens is dat dit soort winkelcentra het langs de snelweg goed doen’, aldus directeur Kees Smit.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
04-04-2011  

Dimence bouwt niet op plek Scheepvaarthuis


Het schetsontwerp uit 2009 gezien vanaf de Javatoren
 

ALMELO – Bijna 2 miljoen euro betaalde de gemeente Almelo voor de aankoop van Het Scheepvaarthuis om dat te kunnen laten slopen voor de beoogde nieuwbouw van de nieuwe hoofdvestiging van Dimence instelling voor geestelijke gezondheidszorg, in Twente. Vol trots ondertekenden in december 2009 Dimence-bestuursvoorzitter Sybren Bangma en toenmalig wethouder Anthon Sjoers de intentieovereenkomst voor de bouw van een 13.000 m2 groot gebouw dat alle zeven Almelose en 2 Hardenbergse vestigingen onder één dak moest brengen. Eind 2013 moest het gebouw, dat een investering van 20 miljoen euro vergde, in gebruik kunnen worden genomen.
Dat plan is nu gewijzigd en de bouw van Dimence komt niet op de hoek van de Brugstraat-Haven NZ maar schuift wat op van de hoek, waardoor andere gebouwen moeten wijken en de plek van Het Scheepvaarthuis niet meer nodig is.
Het nieuwe gebouw moet revolutionair in de geestelijke gezondheidszorg worden. Dimence heeft daarvoor de hulp ingeroepen van onderzoekers van de Universiteit Delft.
Of de gemeente Almelo nu op de blaren moet zitten met de gedane aankoop is nu een vraag die wel in de gemeenteraad gesteld zal worden. In ieder geval moet de gemeenteraad nog wel instemmen met het gewijzigde plan en de verkoopprijs van de grond naast Het Scheepvaarthuis. 

 
05-04-2011  

Rechtspraak en Tuinmeubel in Zakelijk Almelo


Harrie Nijhuis slaat de gong als startsignaal
 

ALMELO – De stad Almelo heeft een eeuwenlange traditie in de rechtspraak. Een van de rechten van de familie Van Rechteren Limpurg was eeuwen geleden al het recht om recht te spreken. Op dit moment is de rechtbank Almelo een van de negentien rechtbanken die ons land telt.
In Nederland worden vandaag de dag 8,5 miljoen delicten per jaar gepleegd, de ‘echt serieuze zaken’. Daarvan worden er 1 miljoen bij de politie geregistreerd. Van dat aantal worden er 230.000 bij het OM ingeschreven. Slechts 30.000 gevallen (14%) komt ten slotte terecht bij de rechter. Het is mede een gevolg van de onvoldoende opsporingscapaciteit.
Nog een cijfer? Gemiddeld komt iedere Nederlander een keer in zijn leven met een rechter in aanraking. Niet de griffierechten moeten in 2012 omhoog, maar de proceskostenvergoeding. Het zijn maar enkele van de wetenswaardigheden die konden worden opgetekend uit de mond van Fred van der Winkel, president van de rechtbank Almelo.

Een rechtbankpresident lijkt een vreemde eend in de bijt die hoofdzakelijk door ondernemers wordt bevolkt. De rechtbank is met zijn 250 medewerkers in de heerlijkheid Almelo een middelgrote werkgever. Er wordt per product betaald. Voor iedere zaak is een kostprijs afgesproken. Er worden louter zwarte cijfers gesproken. De productiviteit ligt hoog en de kwaliteit is navenant. Er breken voor deze publieke organisatie evenwel andere tijden aan. Al kan een rechtbank nimmer failliet gaan, rode cijfers dreigen. De werkgever/minister wil namelijk een fusie van de rechtbanken in Almelo, Zutphen, Zwolle en Arnhem. Hij lijkt daarin niet te vermurwen. Aan Fred van der Winkel, rechter en belast met de dagelijkse leiding, ervoor te zorgen dat er ‘een mooie rechtbank’ komt. Alleen heeft hij naar eigen zeggen niets waaruit blijkt dat het van een fusie beter wordt. ‘Eén grote rechtbank is geen garantie voor kwaliteit. Iedereen kent de wet van Gossen over de toe- en afnemende meeropbrengsten. We hebben over een jaar meer dan 7.000 medewerkers, verdeeld over 7 locaties. Dat geeft extra kosten. We kijken wel of we voordeel kunnen halen uit de fusie.’

Bij de reorganisatie zijn in Almelo 250 medewerkers betrokken, ‘die moeten allemaal worden herplaatst’.

Ondertussen is de rechtbank doende met een digitaliseringsslag. Communicatiemiddelen als de iPad doen hun intrede. Er is ‘een wand vol ordners voor dikke zaken’- een iPad biedt dan voordelen. Papier wordt bij rechtzaken trouwens steeds meer vervangen door beeldmateriaal.

Aantijgingen van politieke partijen als dat in Nederland zwaarder moet worden gestraft, werpt hij verre van zich. ‘Die kritiek doet pijn’. Fred van der Winkel wordt daarbij geacht met respect te praten over de wetgever, maar omgekeerd gebeurt dat bepaald niet. ‘Nederland is in vergelijking met veel andere landen in Europa koploper in het uitdelen van strenge straffen. Er gaat onvoorstelbaar veel goed in de rechtspraak, maar de beeldvorming is anders. Het gezag van de rechter in de maatschappij is afgenomen.’ Om dat beeld bij te stellen, zal actiever naar buiten worden getreden (‘Rechtspraak in samenleving’).

Wie tuinmeubelen zegt, zegt Kees Smit, de broer van Heracles-voorzitter Jan Smit. Het begon in 1972 met de overname van de winkel in huishoudelijke artikelen van zijn vader de Oké Bazar aan de Bornerbroeksestraat. Broer Jan werd Neerlands jongste deurwaarder ooit, maar Kees stapte van de kopjes en schoteltjes al snel over op tuinmeubelen en sindsdien is het bedrijf flink gegroeid. Nog steeds is sprake van een stijgende lijn. Inmiddels staat zijn zoon Henk te popelen het roer over te nemen. Eén hand lijkt Smit junior al op het stuurwiel te hebben.

De recessie ten spijt blijven mensen veel geld besteden aan dingen buitenshuis. Vader Kees en zoon Henk betrekken hun meubelen goeddeels uit Indonesië, China, Vietnam en de Filipijnen. Zoon Henk is er onlangs met een collega geweest om alvast weer de nieuwe collectie in te kopen.

Onder de vele klanten die hun weg naar de showroom in Almelo weten te vinden, zijn er veel uit het westen van het land. In navolging van grote jongens als Ikea en MediaMarkt is dan ook besloten om een nieuw pand te realiseren langs de A1 bij Amersfoort. Het fraai ogende pand wordt gebouwd in een wal, heeft een grondoppervlak van 3600 m², telt vier verdiepingen en staat op 5000 m² grond van € 300,00 de vierkante meter.

Voor Almelo zal de tweede vestiging niet zo heel veel verschil maken. Op het logistieke centrum van 15.000 m² alhier kunnen meerdere centra draaien. Ook wil Kees Smit de showroom aan de Ambachtstraat uitbreiden. En… hij zou graag een nieuwe showroom willen langs de A35, op een mooie zichtlocatie. Het doorgaande verkeer komt immers niet meer via de Henriette Roland Holstlaan. Een nieuwe showroom vestigen blijkt niet eenvoudig: de gemeente wil daar geen detailhandel toelaten. En er is meer dat hem plaagt. De regels voor vestiging aan de Woonboulevard Almelo moeten soepeler. Dat is een probaat middel tegen de leegstand. Huren moeten lager of je moet panden verkopen. ‘Ondernemer zijn begint met een eigen zaak.’

Tekst: Coen Heldeweg
Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (25 foto's)...

 
05-04-2011  

Krachtmeting met klassieke bootjes


Foto: Oud Sneekweek kampioen Hein Voskamp (r) doopt de nieuwe Piraat in de haven van Almelo. In september zijn de Lark en zeiler Ron Hubregtse deelnemers aan de bijzondere Larkenwedstrijd bij de AWV.
  ALMELO - Het Twentekanaal bij Almelo wordt zondag 11 september het strijdtoneel van een bijzondere zeilwedstrijd: een krachtmeting tussen de zeilers in een klassiek bootje: de Lark. Naar verwachting zullen zo´n twintig Larken aan de wedstrijd deelnemen. Almeloër Ron Hubregtse doet mee met een eigenhandig gebouwde Lark. Zijn boot ‘de Piraat´ werd door zijn zwager en oud Sneekweek kampioen Hein Voskamp te water gelaten en gedoopt.

De Lark is dankzij opmerkelijke initiatieven in Friesland en Twente aan een revival bezig. Het kleine, ranke houten zeilbootje, was in de jaren vijftig populair in Friesland en in Almelo. Daar zat een grote groep, jonge, sterke en vaardige Lark-zeilers met eigen bootjes bij de Almelose Watersport Vereniging. Het bootje raakte in de vergetelheid door de stormachtige
opkomst van snellere en lichtere jollen. Tot Johan Klaver uit Friesland een vergeten exemplaar vond in een oude kippenschuur en helemaal in oude staat herstelde. Hij zorgde er voor dat de Sneekweek weer een Larken-klasse kreeg en haalde vorig jaar Harry Gierveld uit Aadorp over een nieuwe ‘oude´ Lark na te bouwen.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
05-04-2011  

Laatste onbekende soldaat blijkt Bornerbroeker

 

RHENEN - De laatste onbekende soldaat op Militair Ereveld Grebbeberg te Rhenen blijkt soldaat W. F. Brummelhuis uit Bornerbroek te zijn geweest. Met de identificatie van Brummelhuis verdwijnt het laatste naamloze graf van het Militair Ereveld Grebbeberg. Vier andere Nederlandse soldaten van de gevechten in de Grebbelinie zijn nog altijd vermist. Hun stoffelijke resten zijn nooit gevonden.
Na 71 jaar heeft de Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht zijn stoffelijke resten geïdentificeerd aan de hand van DNA-onderzoek. Daarvoor was medewerking vereist van familieleden van Brummelhuis.
De toen 21-jarige soldaat Brummelhuis vocht sinds de inval van de Duitsers op 10 mei 1940 op de Grebbelinie en verliet volgens ooggetuigen op de derde dag van de gevechten zijn stelling ten oosten van Ouwehands Dierenpark ondanks hevig vijandig artillerievuur. Naar nu is gebleken werd Brummelhuis al in 1940 na de gevechten bijgezet in een naamloos graf op het Ereveld Grebbeberg.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
05-04-2011  

Vakantiebeurs in atrium van het ROC van Twente

 

ALMELO – Leerlingen van het ROC van Twente organiseerden in het atrium van de school aan de Parallelweg een grote vakantiebeurs. Aan de beurs werkten ook een aantal reisbureaus mee en er konden gelijk vakanties geboekt worden. Al met al een mooie ervaring voor de studenten die de ruim 30 stands bemanden.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (50 foto's)...

 
06-04-2011  

Feestelijke opening speeltuin Het Nieuwland

 

ALMELO – De seizoensopening van speeltuin Het Nieuwland ging met de nodige festiviteiten gepaard. Aanleiding was de ‘onthulling’ van het kunstwerk “Kind klimt in paal” dat eerst de City Promenade sierde. Het kunstwerk van kunstenaar Hans Morselt (1929) dat sinds 1975 tegenover Talamini stond en toen werd onthult door televisiecoryfee Mies Bouwman, is volledig gerestaureerd en staat nu in de speeltuin aan de Steffensweg.

< Burgemeester Jon Hermans assisteerde bij de onthulling 
Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (40 foto's)...

 
07-04-2011  

Officiële (her)opening bibliotheek Almelo

 

ALMELO – Het driemanschap Dick Buursink, Gerrit van Woudenbergh en Ger Vermeulen heropenden donderdagmiddag de bibliotheek aan Het Baken. Buursink en van Woudenbergh omdat zij als gedeputeerde en wethouder cultuur in hun portefeuille hebben en Vermeulen omdat hij voorzitter is van het bestuur van de bibliotheek.
Het publiek kon al enige tijd kennis nemen van de vernieuwingen die een winkelinterieur van een moderne boekwinkel benaderen en de nieuwste snufjes op internetgebied betreffen om de blik op de wereld te kunnen vergroten. Een veertigtal bibliotheken in Overijssel zullen worden aangepast aan de moderne tijd van informatieverstrekking en de eerste successen zijn geboekt door het stijgende aantal lidmaatschappen. De traditionele uitleen van boeken steeg in Almelo sinds de ingebruikname met tien procent.
Het gebouw hoefde niet te worden aangepast omdat volgens directeur Jan Krol het Mecanoo−ontwerp na 15 jaar nog steeds een de hoogste eisen voldoet en wereldwijd aandacht krijgt van studenten bouwkunde en architecten. De woorden deden ontwerper en architect Henk Döll zichtbaar deugd.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (25 foto's)...

 
08-04-2011  

Burgerlijke stand Almelo tot 6 april

 

Geboren:
Adrianus z.v. G. van der Garde en A. Wessels
Finn Albert Willem z.v. D.W. Schepers en B.G.D. Schooten
Quinten Cornelis z.v. M. de Vries en R. Brummer
Pip Janne d.v. D.J.G. Evers en G. Kist
Denise d.v. R. Tjonk en I. Hofman
Temmo z.v. W.G.J. Koopmans en R. Bus
Duuk z.v. L.C.G. Hergers en N. Smit
Dylano Adâo Antonio z.v. C. Da Conceicao en J. Carlos da Almeira
Kevin z.v. D.J.B. Ferhmann en R. Westerman
Emke d.v. B.J. Reefman en J.M. Wesselink
Noëlle Marijke d.v. C. Venema
Liam z.v. R.B. Niks en J. Kuiper
Per Fons Johan z.v. R.J.A. van Langen en G.S.M. Boerrigter
Gijs Frederik z.v. J. Hardieck en B. Hendriks
Quinten Berend z.v. M. van Zeeland en A.R. Drees
Karo z.v. L. Astefan en E. Razko
Bo z.v. L.W.J. van de Werfhorst en D.L. Wenink
Sem z.v. E.M. Hekman en M. Veldhuizen
Rowen Matthew z.v. R. de Leeuw en A. Belga
Teun z.v. R.D.M. Hesselink en M. de Haan
Rob z.v. J. Kosters en K. Klapwijk
Thirza d.v. S.J. Kolenbrander en M. Stoffer
Femke d.v. C.J. Schemmekes en Y. Wessels
Levi Herman Gertjan z.v. W.B. Hindriksen en J.A. Pas
Geert Thijs Johannes z.v. E.G.W. Bonkestoter en C.J. Bosboom
Jason Joaquin Maria z.v. J.M. Kelkboom en H. Hekman
Coen z.v. W.J. Veneman en H.P.G.M. Kleinsman
Roos d.v. H.J. Biemans en Y. Wolterink
Kick Laurens z.v. L.A.M. Slaghekke en C.M. Averdijk


Aangifte huwelijk/partnerschapsregistratie:
H. Reichart en C. Brouwer
W.G.J. Oude Elberink en A.A.M. Mik
A.G.I. Moedt en M. Gerritsen
H. van Zwol en E.H.J. Hamoen
H. Gedik en A. Ömüt
C.A. Bonke en S.C.M. Elbers
J. van der Eem en T. Aykaz
R.J.G. Plegt en W.M. Schröder


Huwelijk/partnerschapsregistratie:
T.J.F. Lohuis en M.J. Löwik
S. Oruç en H. Karaca
P.R. van der Meer en E.D. Jansen
A. Alami Ouali en I. Andaloussi

Overleden:
H. Valk 87j. w/v G.J. Melenboer
G.H. Slettenhaar 59j. e/v J.M. Sjoers
G.B. ter Braak 66j. e/v M.H.M. Kolkman
F.B. Haselbekke 88j. w/v W.E.M. Haarhuis
R.J. Vossebeld 64j. e/v R. Bakhuis
J. Abbink 89j. w/v A.J. Post
W. Nieuwerth 81j. e/v J. Getkate
J.G. Evers 78j. e/v H.M. Jannink
G.J.M. Nordemeule 81j. w/v M.G.J. Kreuwel
A. Gelici 42j. e/v A. Bogous
H.A.T. Oerbekke 84j. w/v J.B.A. Brand
B.J. Dijkman 60j. (m)
M. van Gent 86j. w/v J. ter Horst
H. Boessenkool 37j. e/v R. Dirckinck
G.J. Hemmink 72j. e/v G.M. Veneklaas
J. Vos 60j. e/v F. Zwart
D.W. Leussink 92j. w/v J.I. Stegeman
H. Geist 96j. w/v Z. Doldersum
R. Derks 77j. e/v H. Kamp
W. Imhoff 73j. e/v B. Hilbrink
E.H. Pezie 86j. w/v E.J. Slot.
M.J. Raeimakers 73j. w/v J. Lever
G.J. van Dorp 87j. e/v H.J. van der Zon
M.J. Haarhuis 77j. e/v J.G.H. Scholte op Reimer
D. Niezink 72j. e/v B.M.J. Reinders
J.H. Wolf 89j. w/v J.H. Linneman

 
08-04-2011  

Drukke herbegrafenis soldaat Brummelhuis

 

RHENEN/BORNERBROEK – Onder grote belangstelling werd vanmiddag de onlangs geïdentificeerde Wim Brummelhuis uit Bornerbroek met militaire eer herbegraven op het Ereveld Grebbeberg in Rhenen. Dienstplichtig soldaat W.F.
Brummelhuis sneuvelde op 13 mei 1940 op de Grebbelinie tijdens een artilleriebeschieting door de Duitsers en lag sindsdien als onbekende soldaat begraven op het Ereveld Grebbeberg.
Pas onlangs kon door DNA-onderzoek de ware identiteit worden vastgesteld. Brummelhuis was de laatste wiens identiteit nog niet vast stond. Van vier medestrijders is nimmer iets teruggevonden.
Volgens de woordvoerder van Defensie is de herbegrafenis bezocht door zeker 150 belangstellenden en familieleden van Brummelhuis. Ook was er veel belangstelling van de media. Voor de naaste familieleden kwam de identificatie na 71 jaar te laat. Nu leven alleen nog een zwager en neven en nichten. 

Zie hier
NOS journaal

 
08-04-2011  

Gezondheidscentrum de Graven Esch van start

 

ALMELO – Gezondheidscentrum ‘De Graven Esch’ aan de Winkelsteeg 1 hield vandaag ‘Open Huis’ voor patiénten en genodigden. In de Graven Esch is ruimte voor zeven medisch gerichte praktijken op een oppervlakte van 1500 m2. Grondleggers zijn Aart Warnaar, Jan Willem ten Winkel en huisarts Ulbo Heikens. Deels komen zij uit Het Scheepvaarthuis dat door de gemeente werd aangekocht voor een slordige 2 miljoen euro omdat het pand plaats moest maken voor nieuwbouw van Dimence. Dat plan is inmiddels gewijzigd, maar de heren durfden te investeren en hielden er een prachtige praktijkaccommodatie aan over waar naast de huisartspraktijk van Dr. Heikens ook plaats is voor fysiotherapie Het Scheepvaarthuis, Podotherapie Wender en afslankinstituut My Life. De opening van de tandartspraktijk laat nog even op zich wachten vanwege de levertijd van specifieke apparatuur en voor de invulling van twee ruimtes lopen nog onderhandelingen.

Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (33 foto's)...

 
09-04-2011  

Kick Off Fruitschool in Polman Stadion

  ALMELO - Op dinsdag 12 april wordt om 13:30 uur in het Polman Stadion de Kick Off gehouden van Fruitschool. Leerlingen (uit groep 3 tot en met groep 6) van achttien basisscholen uit de gemeente Almelo zijn in het stadion van Heracles Almelo aanwezig om de Kick Off van het Europese Schoolfruitprogramma bij te wonen. Tien weken lang krijgen de 481 betrokken scholieren vers fruit en groenten voorgeschoteld voor een gezondere voedingswijze.
Lees verder...

 
09-04-2011  

Primeur QR-codes in Theaterhotel-brochure

 

ALMELO – Vrijdag kreeg de redactie van AlmeloNieuws.nl de nieuwe brochure van het Theaterhotel in handen met daarin een nieuwe primeur.
Elke voorstelling heeft een eigen QR-code die met de Smart Phone kan worden gelezen om direct op de hoogte te zijn van de meest actuele nieuwtjes, interviews en videofragmenten van de voorstelling. Mooi handig om dan gelijk de datum van de voorstelling in de agenda te plaatsen.
De nieuwe brochure wordt tijdens de Theater Tip Avond op 17 april a.s. aan het grote publiek gepresenteerd.

 
09-04-2011  

Te zot kinderfestival in Polmanstadion

 

ALMELO – Honderden kinderen hebben zich zaterdag uitstekend vermaakt tijdens het Kinderfestival in het Polmanstadion. Op uitnodiging van serviceclub ´Ronde tafel 38´ werd dit festival georganiseerd omdat alle kinderen recht hebben op een feestelijke dag ongeacht afkomst of sociale omstandigheden.
Het Belgische kindercabaret ´Te Zotte Zeehonde´ was de grote attractie maar er werd ook volop genoten van de oud− Hollandse spellen, de clown met ballonnen, het schminken, de springkussens en uiteraard de limonade en popcorn.
De baten van het Kinderfestival komen ten goede aan het Ronde Tafel Kinderfonds dat het geld weer uitdeelt aan meerdere organisaties zoals bijvoorbeeld de stichting Kans voor een Kind.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (40 foto's)...

 
09-04-2011  

Scharrelroom proeverij Wevershuisje

 

ALMELO – In het Wevershuisje werd door Thea Lansink van ‘De Boderie’ in Albergen
gedemonstreerd hoe zij sinds 2001 Twentsche Scharrelroom produceert volgens eigen recept.
Twentsche Scharrelroom is een alcoholische versnapering gelijkend op advocaat dat niet wordt gedronken maar gelepeld. Als basis geldt scharreleieren van biologisch gehouden kippen.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (7 foto's)...

 
10-04-2011  

Almelooooo en zijn Horecaaaaa

 

ALMELO – Onder het motto ‘Almelooo en zijn Horecaaa’ ging gespreksleider Jan hammink gesprekken aan met Almelose horecaondernemers die naast hun horecabedrijf ook nog andere activiteiten hebben.
Zo is Toon Eppink van café De Stam actief als muzikant in meerdere bands waaronder ‘Teun, Toon & August’, is Karin Oude Avenhuis van The Shamrock en café België grafisch vormgever en verantwoordelijk voor de maandelijkse UIT-folder, staat Xandrine van Woudenbergh van o.a. ’t Wetshuys, regelmatig op het podium als actrice en heeft Floortje Mulder nog een Vizagie praktijk naast café Nielz, lunchroom Onwijz en het nieuwe restaurant Zuid! Eten & Drinken.
Presentator Jan Hammink was wel heel benieuw hoe zij dat allemaal combineren met het toch al drukke horecabestaan.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (29 foto's)...

 
10-04-2011  

Armeense zangeres Emmy trad op in Almelo

 

ALMELO - De Armeense gemeenschap in Almelo heeft weer met succes de Armeense inzending van het Eurovisie Songfestival naar Almelo weten te halen. Het is al de zesde opeenvolgende keer dat een Armeense kandidaat naar Almelo komt en daar zijn de organisatoren best trots op.
Het promoconcert van de Armeense zangeres Emmy was zondagavond om 19.00 uur in de Calouste Gulbenkian zaal aan de Vriezenveenseweg.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (19 foto's)...

 
11-04-2011  

Almelo in teken Denizliweek

 

ALMELO – Voor het eerst in een 36- jarige jumelage wordt in Almelo een Denzliweek gehouden. Achtergrond van deze Denizliweek is het feit dat veel van de Turkse inwoners uit de streek rond Denizli stammen.
Voor het Almelose gemeentebestuur is daarom de jumelage met Denizli belangrijker dan die met Iserlohn en Preston hoewel die al ouder zijn. De jumelage met Iserlohn bestaat zelfs sinds 1954 en was de eerste jumelage tussen een Nederlandse en Duitse stad na de Tweede Wereldoorlog. In 2004 bracht de gemeenteraad van Almelo daarom een bezoek aan Iserlohn. Tot een officieel tegenbezoek kwam het sindsdien niet.
In de loop der jaren overvleugelde de jumelange met Denizli de andere contacten en vonden regelmatig bezoeken over en weer plaats door leden van het college van B&W en culturele groepen.
Maandagmorgen was de ontvangst in het Almelose stadhuis en werd ter gelegenheid een geveldoek onthuld om de gezamenlijke contacten te onderstrepen. Ook de nieuwe burgemeester Osman Zolan van de Turkse gemeente Denizli is van de partij.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (35 foto's)...

 
11-04-2011  

Ondertekening integratiepact in het Stadhuis

 

ALMELO - De komst van de Turkse delegatie uit partnerstad Denizli is ook een goede gelegenheid om KleurRijk Almelo meer onder de aandacht te brengen. Veel inwoners, organisaties en gemeentelijke afdelingen hebben bijgedragen aan het ontwikkelen van de integratievisie. Vandaar dat maandag in het Almelose stadhuis het integratiepact werd getekend als belangrijke mijlpaal van Kleurrijk Almelo.
Organisaties zoals het ROC van Twente, Soweco, Friso, VluchtelingenWerk en de gemeente Almelo ondertekenen het pact. Samen met de gemeente Almelo gaan zij werken aan vergroting van de integratie en inter- culturalisatie in Almelo.
Als onderdeel van Kleurrijk Almelo geeft Hans Kaldenbach woensdag 13 april om 20.00 uur een interactieve workshop over cultuurverschillen. Hans Kaldenbach is schrijver van populaire boeken als de A is van Amalia, die is allochtoon en Rare jongens die Nederlanders. Hij geeft onder andere trainingen aan politiemensen, toezichthouders en docenten. Aanmelden hiervoor bij e.houpst@almelo.nl  

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (10 foto's)...

 
12-04-2011  

Gietoven oververhit bij Cirex

 

ALMELO - Bij precisie gieterij Cirex aan de Bornsestraat in Almelo is maandagavond een oven oververhit geraakt en in brand gevlogen. De brand in de oven kan niet met water geblust worden, hooguit met zand maar dat is minder eenvoudig dan gedacht.
Gehoopt wordt dat de brand vanzelf uitgaat. Wel blijft de brandweer paraat om verdere calamiteiten te voorkomen. Bij Cirex wordt vooral precisiewerk gegoten voor de automobielindustrie, procestechniek en machinebouw.

 
12-04-2011  

500 Kids bij start ‘Fruit op School´ actie

 

ALMELO – Via de actie ‘Fruit op School’ krijgen de kinderen van 18 Almelose basisscholen de komende 10 weken fruit op school. De ‘aftrap’ van de actie werd dinsdagmiddag gegeven in het Polmanstadion in aanwezigheid van zo’n 500 kinderen en de voetballers van Heracles.
‘Kareltje’ van het Avonturenpark Hellendoorn oefende met de ‘kids’ enkele danspasjes maar het mooiste vonden ze toch wel de ‘intocht der gladiatoren‘ die afgelopen zondag de Koninklijken van Willem II nog een genadeloos ‘pak slaag’ hadden gegeven. Het werd een heel gedrang om handtekeningen te verzamelen en het doel om kinderen bewust te maken om gezonder te eten raakte even onder gesneeuwd.

< Fotoreportage: Coen Mulder en Jan Bril
(Klik hier voor alle 156 foto's gemaakt door Coen en hier voor alle 123 foto's van Jan.)

Fotoreportage (81 foto's)...

 
12-04-2011  

Streetsoccer in Talmahof wijk Kerkelanden

 

ALMELO - Het Streetsoccer circus was vanavond op De Kerkelanden in de Talmahof. Dit keer met de Heraclieden Douglas en Veijinovic die menig keer verrast werden door de technische trucjes die de kinderen op de 'keien' lieten zien.

< Fotoreportage: Jan Bril 
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (47 foto's)...

 
12-04-2011  

Fietstocht Hermansweg brengt 7500 euro op

 

BORNERBROEK – Het is ze gelukt, maar het was pittig! De Bornerbroekers Kristian en Herman Blaauwgeers, Alfons Santen en Henry Blom fietsten het afgelopen weekend in twee etappes de 180 kilometer lange Hermansweg in het Teutenburgerwald bij Osnabrück. Doel van het viertal was om middels de zware maar mooie mountainbiketocht geld bij elkaar fietsen voor de stichting ‘Kans voor een Kind’. In totaal werd 7500 euro bij elkaar gefietst. Samen met de sponsoren werd door het viertal in bistro Le Primeur het resultaat overgedragen aan vertegenwoordiger Willem Hoevers van de stichting 'Kans voor een Kind'.
De stichting vervult kinderwensen van Twentse kinderen in een moeilijke levensfase. Zondag tijdens de voetbalwedstrijd tussen Heracles en PSV mogen 25 kinderen meelopen aan de hand van de spelers bij het betreden van het veld. De spelers van Heracles Almelo spelen dan niet in het shirt met sponsor Ten Cate er op, maar met het logo van de stichting 'Kans voor een Kind'. 

< Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (21 foto's)...

 
12-04-2011  

Raad kritisch over plan Noorse broeders

 

ALMELO – Het plan van de Noorse Broeders – tegenwoordig Christelijke Gemeente Nederland geheten – om aan de Grote Bavenkelsweg in het buitengebied van Almelo een centrum voor kerkelijke activiteiten, zorg en sport te bouwen is niet onverdeeld gunstig ontvangen in de gemeenteraad. De Noorse Broeders kochten het gebied van hovenier Hendrie Oude Wesselink met instemming van het college van B&W, nadat zij eerder al het boerenwoonhuis langs de Bornsestraat kochten.
Volgens de criticasters past het plan van veel stenen niet in de visie die de gemeente heeft voor het buitengebied. Het bestemmingsplan Buitengebied werd onlangs door de gemeenteraad aangenomen. Daarbij stond ter discussie de opslag van zand door transportbedrijf Kolenbrander aan de Grote Bavenkelsweg en dat werd afgewezen.
Volgens wethouder Theo Schouten (PvdA) valt het met het stapelen van stenen nog wel mee en kan het nog wel een paar jaar duren voordat er gebouwd gaat worden. Partijgenoot Jaap Stapel zag dat toch anders en verwees naar de visie over het buitengebied.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
13-04-2011  

ROC-leerlingen op excursie in IISPA

 

ALMELO – ROC leerlingen van locatie De Sumpel gingen vandaag op excursie in de topsportaccommodatie IISPA aan de Weezebeeksingel.
Als gastheer trad op Löwik Installatietechniek uit Almelo, die tijdens de bouw van de IISPA verantwoordelijk was voor de inbouw en werking van de intelligente elektrotechnische systemen en werktuigbouwkundige installaties.
Projectleider Michael Olde Weghuis gaf de groep van 25 derdejaars studenten elektrotechniek vooraf uitleg over de aangelegde systemen, waarbij domotica installaties, beveiligingsinstallaties, geluidsinstallaties en klimaatbesturing in deze imposante sportarena aan de orde kwamen.
Tijdens de ‘rondgang’ werd e.e.a. nog eens nader uitgelegd zodat in de praktijk de werking van de installaties kon worden ervaren.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (40 foto's)...

 
13-04-2011  

Arbeidsinspectie op verkeerde been gezet

  ALMELO – Milieuadviseur Marcel Middelkamp heeft de strijdbijl inzake de sloop van het Indiëcomplex nog niet begraven. Middelkamp verloor al diverse procedures van de gemeente Almelo die volgens Middelkamp niet handhavend optreedt bij de sloop die in opdracht van Ter Steege Vastgoed BV wordt uitgevoerd door de Rijssense Gebouwen Sloperij (RSG).
Middelkamp begon de strijd al eens zelf en huurde daarvoor een garagebox in de nabijheid om als belanghebbende te kunnen worden aangemerkt. De bestuursrechter wees die constructie af en verklaarde hem niet ontvankelijk. Nadien schakelde Middelkamp zijn cliënt Kolenbrander uit Bornerbroek in, die zelf een strijd voert met de gemeente inzake overtredingen van het bestemmingsplan bij zijn bedrijf in Bornerbroek. Kolenbrander die ook in de slopersbranche actief is ageerde via Middelkamp eveneens tegen de gemeente inzake de handhaving van de voorschriften bij de sloop van het Indiëcomplex. Ook deze zaak verloor Middelkamp.
Lees verder...


Asbestrapport Indiëcomplex Almelo
Asbestrapport Helperplein Groningen

Fotoreportage (5 foto's)...

 
13-04-2011  

Optreden uit Denizli voor Windhoekschool

 

ALMELO – De leerlingen van de Windhoekschool werden tijdens de Denizli-week vandaag verrast met optredens van muziek- en dansgroepen uit de Turkse partnerstad in de kapel van Hof 88.

< Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 88 foto’s)

Fotoreportage (21 foto's)...

 
13-04-2011  

Voorjaarsmarkt in De Hofkamp

 

ALMELO – In het verzorgingstehuis De Hofkamp werd vandaag een voorjaarsmarkt georganiseerd.

< Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (29 foto's)...

 
14-04-2011  

Guido Eggermont in de VUT bij PANalytical

 

ALMELO - De Beverwijker Guido Eggermont – commercieel directeur bij PANalytical – vertrekt per 1 mei a.s. bij het bedrijf waarvoor hij 27 jaar actief was. Eggermont begon in 1984 bij het toenmalige Philips Analytical maar werkte voordien al 7 jaar als wetenschappelijk medewerker bij het natuurkundig laboratorium van Philips in Eindhoven. In 2002 verkocht Philips het onderdeel maar Eggermont bleef bij de producent van niet medische röntgenapparatuur
Eggermont (62) die met de vut gaat, heeft in de loop der jaren tal van Almelose zaken ondersteunt en voelt zich zeer betrokken bij de samenleving. Hij en zijn vrouw blijven dan ook in Almelo wonen maar Eggermont gaat nog niet op zijn lauweren rusten. Onlangs werd hij benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht betreffende de stichting Evenementen Almelo, waaronder eveneens de Stadspromotie valt en de VVV nieuwe stijl. Guido Eggermont wordt binnenkort eveneens benoemd tot lid van de raad van commissarissen van de NV Industriegebouw Maatschappij, een gemeentelijk bedrijf. Met de vut zal het dus nog wel meevallen, want Eggermont is er de man niet naar om zijn taken niet met verve af te handelen. Ongetwijfeld zal men in de komende jaren nog van hem horen. Daarvan waren ook de honderden gasten op zijn afscheidsreceptie bij PANalytical overtuigd.

< Guido Eggermont tijdens zijn afscheidsspeech

Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (23 foto's)...

 
14-04-2011  

Brandweerduiker haalt mes uit vijver

 

ALMELO – Woensdagavond ‘viste’ een duiker van het duikteam van de brandweer een mes uit de vijver tegenover de bibliotheek. Het mes was een bewijsstuk waarmee eerder op de dag een politieman werd bedreigd. De politieman in burger sprak, na zich gelegitimeerd te hebben, twee mensen aan op hun gedrag waarbij een 49- jarige man een andere vrouw lastig viel. De man pakte daarop een mes en stak enkele keren richting de politieman in burger waarna hij het mes in de vijver gooide. De agent in burger wist daarna met behulp van een omstander de man te overmeesteren.

< Klik hier voor meer foto's van Patrick Weegink

 
14-04-2011  

Meiden St. Canisius doen proefjes bij URENCO

 

ALMELO - In het kader van GIRLS DAY togen donderdag 14 maart veertig meiden en drie begeleidsters van Sg. St.-Canisius naar URENCO. De landelijk gehouden Girls Day stond in het teken van meisjes en bèta/techniek. Heuse PH-waardeproefjes en het uitproberen van allerlei geurtjes vulden een belangrijk deel van de middag.

Parfum maken
Na een korte film over Urenco stonden de workshops ‘Hoe vriendelijk zijn verzorgingsmiddelen voor jouw huid?’ en ‘Maak je eigen parfum’ op het programma. Daarvoor werden de enthousiaste leerlingen in twee groepen verdeeld. De eerste groep mocht zelf parfum maken en leerde diverse ingrediënten te mengen om vervolgens zelf een geurtje te creëren. Elke leerling kreeg haar favoriet mee in een flesje.

Huidvriendelijkheid testen
De andere groep deed in een speciale ruimte diverse proeven aan de hand van opdrachten. Het meten van de PH-waarde in onder andere scheerschuim, zeep en water speelde hierbij de hoofdrol. Nadat de Canisius-leerlingen alle vragen goed hadden beantwoord, mochten zij een tasje maken om hun flesje parfum in te bewaren. Alle leerlingen volgden uiteindelijk beide workshops.

Girls Day was wat URENCO en de veertig meiden van St.-Canisius betreft een geslaagde dag!

Achtergrond Girls Day
Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt en President van de KNAW Robbert Dijkgraaf gaven om middernacht - in de nacht van woensdag 13 april op donderdag 14 april - samen met Amsterdamse basisschoolmeisjes het officiële startsein voor Girlsday 2011. Deze feestelijke kick-off in het Anton Pannekoek Observatorium (sterrenkoepels) van de Universiteit van Amsterdam was de start van activiteiten die 14 maart door het hele land plaatsvonden om meisjes al op jonge leeftijd enthousiast te maken voor een opleiding en beroep bèta, techniek en ict.

Zie ook www.girlsday.nl 
 

 
15-04-2011  

Uitreiking 1e Indie Kunstprijs

 

ALMELO – Tijdens de 1e expositie van leerlingen van het voortgezet onderwijs in de Kunsthal Indië in wording werd door wethouder Johan Andela de Indië Kunstprijs 2011 uitgereikt aan Sterre Riewald, leerlinge vwo 4 CSG Het Noordik. Ook de leerlingen van het Erasmus, St. Canisius en Pius X namen deel aan de expositie van eindexamenwerk.
De expositie en kunstprijs werd mede mogelijk gemaakt door Ter Steege Vastgoed uit Rijssen en het Cogas Cultuurfonds. Voor Sterre Riewald betekende de eerste prijs, naast de eer, een extra zakcentje van tweehonderd euro.

< Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (19 foto's)...

 
15-04-2011  

Telefoonstoring Almelo Zuid

 

ALMELO – Bij werkzaamheden op de kruising Bornerboeksestraat-Zuiderstraat is vrijdagmiddag een telefoonkabel geraakt. KPN is sindsdien met man en macht bezig de breuk te herstellen. Een deel van Almelo Zuid zit zonder telefoon of internet. Naar verwachting is de storing zaterdag rond het middaguur verholpen.

 
15-04-2011  

Burgerlijke stand Almelo tot 13 april

 

Geboren:
Linde Liesbeth Maria d.v. R.G.A. Schrijver en M.M. Goossen
Vasco z.v. F.A.N. van Leeuwen en M. Nijsink
Lisa d.v. R.M. van der Zel en K.J. Bokhove
Senna z.v. H.D. Harmsen en N.W.F. Strik
Andreia Felicia d.v. M.J. van Dijk en E. Verburg van Dijk
Meghan Hiu Jin d.v. K.S. Mok en H.F. Tang
Djeno Eddy z.v. R. ten Heggeler en I. Bos
Mariam d.v. A. Agool en H.R. Karim
Marilène Johanna en Elske Henriëtte d.v. F.A. Honkoop en E.H. Karsten
Lizanne d.v. Z. Kubasik en J.M. Wolda
Maud Mirte d.v. M. van de Kraats en C. Doedes Breuning ten Cate
Dion Martijn z.v. N. Hakobian en D.H.W. Saris
Petra Lotte d.v. G.J.W. ten Bolscher en F. ten Bolscher
Liza d.v. J. Wermink en C.J. Rolleman
Evi Elisa d.v. T. Gerrits en S.A. Oskam
Tijn Richard Jan z.v. J.J.H. Oude Booijink en M.H.M. Bekhuis
Lara Lynn d.v. J.B.P. Veenman en S.A. Wolbert
Lenn Herman Harrie z.v. E. Bijker en M.Z.E. Bennink
Joshua Toni z.v. R.G. Harris en W. Kuckartz
Shanaya Maria d.v. E. Finke en C.D.M. Tilkes
Sophie Geerte Maria d.v. P.F.T. Maathuis en M.C. Eijsink
Eva d.v. G.A. Stad en L.H. Lucas
Diede Sophie d.v. R.H.J. Baars en F. Welleweerd
Marvano Junior Dirk-Jan z.v. M.G. de Vrieze en T.J.A. Gerrits

Aangifte huwelijk/partnerschapsregistratie:
J.G. Ettema en M.J. Alberts
M. van Laar en C.S. Kamperman
E. van Limbeek en D. Visser
M. Khan en R. Serezo
J. Borkent en I. L. Martinez Moreno
A.W. Slaat en S.A. Sorgdrager
F.J.W. Ploegmakers en N. de Vos
R. Veneman en S. de Lange
J.G. Ettema en M.J Alberts
S. Kaya en C. Manti
Huwelijk/partnerschapsregistratie:
B. Çolak en S. Konu?
S. van der Kooi en H. Bregman
R. Kip en M. Finke
M.J.A. Ottens en V.J.A.M. Spijker

Overleden:
H.J. Lammers 82j. e/v K. Fokke
J. ten Hove 92j. w/v H. Zwerus
H. Siahaija 83j. w/v S. Wattimena
H. van den Berg 82j. w/v G. Strokap
J.C. Schuiling 89j. w/v J.A.J. Braakman
E.M.J. Paulssen 58j. (v)
J.H. Koorman 85j. e/v B.G.M. Hertsenberg
K. Cassee 94j. w/v J.B. Polman

 
15-04-2011  

Onafhankelijk onderzoek asbest Indiëterrein

  ALMELO - Eerder deze week zijn de sloop- en puinbreek activiteiten op het Indië terrein door de arbeidsinspectie stilgelegd. De aanleiding hiervoor is de berichtgeving over de mogelijke aanwezigheid van asbest. Opdrachtgever en ontwikkelaar van het Indië terrein, Ter Steege Vastgoed uit Rijssen, neemt de situatie serieus en laat nu een uitgebreid en onafhankelijk onderzoek verrichten.
Lees verder...

 
17-04-2011  

Palmpasenoptocht Almelo

fotoreportage Jan Bril
 

Category Gagel :
1e prijs Damon Kamphuis
2e prijs Gebr. Senna - Luka en Milan Oude Wesselink
3e prijs Jente Schukkert
Category Buxus:
1e prijs Olivia Werink 4 jaar
2e prijs Bo Schutten 7 jaar
3e prijs Daphne v/h Erve 7 jaar
Category vrije impressie:
1e prijs Stijn en Twan van Brink
2e prijs Marit Grevink 4 jaar
3e prijs Joey Kuipers 5 jaar

Fotoreportage: Jan Bril en Coen Mulder
(Klik hier voor 96 foto's van Coen Mulder en hier voor 146 foto's van Jan Bril)

Fotoreportage (96 foto's)...

 
18-04-2011  

Bronzen beelden krijgen GPS-chip

 

ALMELO – D66 wordt op haar wenken bediend. De inkt was nog niet droog van de brief dat de gemeente zich schijnbaar niets gelegen liet liggen aan de diefstal van drie bronzen beelden uit de openbare ruimte of het college van B&W komt al met een antwoord.
Alle handzame bronzen beelden in de openbare ruimte worden van een GPS-chip voorzien om de politie in staat te stellen om de daders van diefstal te achtervolgen. De grotere beelden zoals de bronzen paarden aan de Wierdensestraat krijgen geen GPS-chip omdat men hier het risico van diefstal lager acht.
Twaalf beelden worden wel van een chip voorzien, een maatregel die de gemeente 40.000 euro kost. In de afgelopen maanden werden op het Sluitersveld het Veldboertje en het Wevertje ontvreemd. Beiden waren eigendom van de woningbouwcorporatie St. Joseph.
<< Uit de Grotestraat Zuid werd het zittend Boertje ontvreemd, een ontwerp van de Rotterdamse kunstenaar Hendrik Chabot uit 1936.

Foto's: Hans Holtmann en Streetview

 
18-04-2011  

Beter Wonen concentreert zich op Almelo

 

ALMELO – De woningstichting Beter Wonen gaat zich de komende 10 jaar concentreren op Almelo en laat haar ambities in andere gemeenten varen. Wel maakt het de reeds begonnen ontwikkelingen in andere gemeenten af. Zo wordt op 27 april de sleutel overhandigd van twee woningen in Het Zuidbroek in Wierden van een complex van 29 woningen in 3 typen dat Beter Wonen ontwikkelt met Nijhuis Bouw uit Rijssen.
De corporaties in Almelo denken aan een licht herstel in de woningbouw. Zo wil Beter Wonen de komende 10 jaar jaarlijks minimaal 40 woningen bouwen. Ook St. Joseph pakt de handschoen weer op met 30 woningen op het Hedemanterrein en gaat ook aan de slag met het herontwikkelen van de St. Josephbuurt en de Rumerslanden. St. Joseph kijkt eveneens richting de gemeenten Tubbergen en Dinkelland. Bovendien worden vrijkomende huurwoningen fors in huurprijs verhoogd.

< Zuidbroek - type Kiviet, Tureluur en Koperwiek & Groenling

 
19-04-2011  

Almeloër vast voor dodelijke schietpartij Breda

 

ALMELO – De politie heeft vanmorgen vroeg een 43-jarige Almeloër van zijn bed gelicht als verdachte in een dodelijke schietpartij vorig jaar juli op een woonwagenkamp te Breda. Bij die schietpartij kwam de 12-jarige Danny Gubbels om het leven.
Vanmorgen werd ook een 22-jarige en 29-jarige Amsterdammer aangehouden als medeverdachten. Vorige week werden 2 Britten opgepakt voor de extreme schietpartij met automatische wapens. Een van hen zat al in de gevangenis in Leeds (GB). Vermoed wordt dat een ‘zakelijk conflict’ de aanleiding was en dat werd gepoogd verhaal te halen.  De Almeloër wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank Breda, die bepaald of de man langer blijft vastzitten.

 
19-04-2011  

Noordik in de bres voor Tsjernobylkinderen

 

ALMELO - Leerlingen van CSG Het Noordik - locatie Catharina van Renneslaan – sprongen in de bres voor de stichting Gichon. Tijdens de NL-Doetdag op 18 maart jl. klaarden zij allerlei klusjes als als auto's wassen, broodjes verkopen en flessen inzamelen. Daarmee zamelden zij ruim 556 euro in voor de stichting Gichon die zich inzet voor de opvang en zorg van kinderen in Wit-Rusland uit de regio Tsjernobyl en de kinderen vakanties aanbied in Nederland.
Het geld dat de leerlingen bij elkaar verdienden wordt besteed aan de aankoop van matrassen voor het zogeheten ‘House of Peace’ waar kinderen uit besmet gebied tijdelijk worden opgevangen.
Niet allleen de stichting Gichon was dankbaar voor de geste, maar ook de buurtgenoten rond de school waren vol lof over de acties die de scholieren van Het Noordik VMBO in petto hadden.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (11 foto's)...

 
19-04-2011  

Vuurwapens gevonden bij huiszoekingen

 

ALMELO – De politie heeft twee Almeloërs aangehouden na een ruzie in de relatiesfeer in de Olmstraat op woensdag 13 april. Naar aanleiding van die aanhouding en het onderzoek, heeft de politie vervolgens op zaterdag jl. huiszoeking verricht in twee woningen en daarbij diverse vuurwapens, bijbehorende munitie en illegaal vuurwerk in beslag genomen. Over de aanleiding tot de ruzie doet de politie geen mededelingen. De beide mannen zitten nog vast.

< Foto: Politie Twente
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
20-04-2011  

Klacht Stegehuis Antiek afgewezen

 

ALMELO – De klacht van de heer H. Stegehuis betreffende het handelen van de gemeente inzake de gang tussen zijn perceel aan de Haven NZ en buurman Dock 19 heeft niet tot resultaat geleid.
Stegehuis verweet de gemeente hem bewust buitenspel te hebben gezet met mogelijke aankoop van de gang die nu belegger Kroeskop behoord. De klacht richtte zich tegen het handelen van een wethouder en drie ambtenaren.
Volgens B&W blijkt niet uit de correspondentie dat aan Stegehuis toezeggingen zijn gedaan noch dat hij bewust zou zijn tegengewerkt.
(Lees ook de B&W besluiten 19-04-2010 onder kopje Politiek)

 
20-04-2011  

Gemeente koopt woonboot 'Roelofje'

 

ALMELO – De gemeente koopt de laatste woonboot die aan de Haven NZ ligt van de ‘Erven Lindeman’. Voor de woonboot en opstallen op de kade betaalt de gemeente 110.000 euro k.k. Tegelijkertijd wordt de verordening aangepast en wordt het maximale aantal ligplaatsen teruggeschroefd naar één woonboot. Ook deze woonboot zal op termijn worden aangekocht, waarna de gehele kade aan de Haven NZ woonbootvrij is.

 
20-04-2011  

Uitvaarthuis Erik Korte onder vuur

 

ALMELO – Het Uitvaarthuis van Erik Korte aan de Twentelaan blijft onder vuur liggen van drie omliggende bedrijven, concurrent Vredehof en een aantal omwonenden aan de achterliggende straat, dat bleek tijdens de raadvergadering van dinsdag 19 april jl.
Het college van B&W wil meewerken aan de vestiging en kreeg daarvoor unaniem groen licht van de gemeenteraad. De bezwaren zijn ook niet echt te duiden, zij het dat vooral een afkeer bestaat tegen het rijden van een begrafenisauto door de straat waaraan vooral veel autobedrijven zijn gevestigd.
Voor Vredehof is de tegenstand nog te duiden als concurrentiedrift maar bij de andere bezwaarmakers zoals de families Meibergen en Smit en Schipper Classic Cars, Future Home en Kassa Office Supply zit het louter tussen de oren en dat geeft te denken.

 
20-04-2011  

Burgm. Hermans onthult 'Wall of Fame' in Utopia

 

ALMELO – ‘The Wall off Fame’ met BA-ers. Sinds vandaag is het een feit. BA-ers staat voor Bekende Almeloërs. ‘The Wall’ in het Business Center Utopia langs de A35 werd woensdagochtend officieel geopend door burgemeester Jon Hermans in aanwezigheid van bijna het voltallige college van B&W en een aantal genodigden. ‘The Wall off Fame’ is een initiatief van Jos Finkers, eigenaar van Utopia, die op het idee werd gebracht door zijn broer Herman. Karlo Finkers, de zoon van Wilfried, is verantwoordelijk voor de uitvoering. Alle genoemde ‘Finkertjes’ waren dan ook precent bij de onthulling van de presentatie van rond de vijftig personen, die allen een plek hebben gekregen op ‘The Wall’, die de komende maanden nog wat wordt aangevuld.
Behalve de onthulling van ‘The Wall’ was er tevens de presentatie van de site www.bekendealmeloers.nl Daarop is een aantal van de bekende Almeloërs te zien en er hangen wat werken van Almelose kunstenaars, waaronder van de inmiddels overleden Herman Krikhaar. De site wordt verder uitgebreid en alle mensen van ‘The Wall’ krijgen er te zijner tijd een eigen plekje, maar bijvoorbeeld wordt ook gedacht aan doorlinken naar promotie- en informatiesites die met Almelo te maken hebben. Ook voor de bouw van deze site is Karlo Finkers de regisseur en hij bewijst daarmee dat ook de volgende generatie Finkers over de nodige creativiteit beschikt.

Fotoreportage:  Jan Bril

Fotoreportage (45 foto's)...

 
20-04-2011  

Almelose Aa opgeschoond

 

ALMELO - De herstructurering van de Almelose Aa tussen Berlagelaan en Egbert ten Catelaan is klaar. De loop van de Almelose Aa heeft een meer meanderende vorm gekregen met afgevlakte oevers die van de wildgroei aan struiken is ontdaan. De werkzaamheden gebeurden in opdracht van Waterschap Regge & Dinkel.

Foto: Coen Mulder

Fotoreportage (1 foto's)...

 
20-04-2011  

Paaskermis op het Rembrandtveld

 

ALMELO - De jaarlijkse Paaskermis op het Rembrandtveld draait weer. Attracties voor jong en oud, van schiettent tot gokpaleis, van suikerspin tot zuurstok en van autoscooter tot nostalgische draaimolen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (15 foto's)...

 
21-04-2011  

Etagewoningen voor gevleugelde vrienden

 

ALMELO – Modernisme in het woningbestand is al van alle tijden, zo ook het steeds maar hoger gestapeld bouwen. Dat lokt wel eens discussie uit, want de één vindt het mooi en de ander spuuglelijk, althans in de mensenwereld.
Dat gestapeld wonen ook in de dierenwereld wordt toegepast, ontdekte AlmeloNieuws.nl fotograaf Coen Mulder toen hij weer eens met zijn scoot door lands dreven zoefde. Een appartementengebouw van maar liefst 15 verdiepingen voor onze gevleugelde vrienden, zo maar ergens aan een boom. Ex- wethouder Anthon Sjoers zal het wel geweldig vinden, maar de kans op botsingen in de lucht neemt er wel door toe.

< Foto Coen Mulder

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-04-2011  

Auto te water in Thorbeckelaan

 

ALMELO – Een weinig oplettende automobilist geraakte vanmorgen tegen het middaguur te water in de wadi langs de Thorbeckelaan. De auto kwam nog net met het dak boven het water uit en de bestuurder zag kans om ongedeerd, maar met een nat pak, de wal op te klauteren. Het spektakel trok veel bekijks en het duurde even voordat de brandweer en bergingsbedrijf Wolves uit Wierden het voertuig weer op de weg konden takelen.

< Foto: Klaas Spoelstra

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-04-2011  

Jan Krol landelijk in het nieuws

 

ALMELO – Bibliotheekdirecteur Jan Krol heeft via De Volkskrant aangeboden de mogelijke boete voor een 81-jarige man uit Oosterhout te betalen. De bejaarde man kopieerde een aantal zegeltjes van een supermarkt om in aanmerking te komen voor gratis kinderboeken voor zijn kleinkinderen. ‘Namens de bibliotheek Almelo bied ik aan de boete voor deze geweldige en ontroerende opa te betalen vanwege zijn boekpromotionele en leesbevorderende inzet’, aldus Krol in de Volkskrant.

< Archieffoto maart 2010 AN.nl: Jan Krol in de bloemen gezet.

 
21-04-2011  

Eerste test – omgeving Indiëterrein ongevaarlijk

 

ALMELO – Ter Steege Vastgoed uit Rijssen heeft vanavond de eerste testresultaten bekend gemaakt betreffende het asbestonderzoek op het Indiëterrein. In eerste instantie is bewust prioriteit gegeven aan de situatie buiten het terrein om omwonenden snel zekerheid te geven, verklaren Ter Steege en slopersbedrijf RGS gezamenlijk. Duidelijk is nu dat de situatie voor de omwonenden en de nabij gelegen scholen ongevaarlijk is en is geweest. Met meerdere kleefmonsters is aangetoond dat er geen enkele asbestvezel buiten het werkterrein zijn aangetroffen. Dit is voor ons op dit moment de belangrijkste conclusie, aldus Erwin Tijhof van Ter Steege Vastgoed.

Een tweede belangrijke conclusie is dat uit de bemonstering van 20.000 m3 reeds vrijgekomen puingranulaat aantoonbaar is gebleken dat deze asbestvrij is. Het puingranulaat wordt in verband met kwaliteitseisen periodiek bemonsterd door een onafhankelijke en gecertificeerde instantie (ingenieursbedrijf Mol uit Wateringen). Uit gegevens blijkt dat elke 5.000 ton is gecontroleerd en dat geen elke keer asbest vrij was.

Deze eerste uitkomsten bevestigen dat de tendentieuze berichtgeving van de vereniging Stedelijk Leefmilieu voor onnodige opschudding heeft gezorgd in Almelo. Op het terrein zijn woensdag 13 april jl. direct door sloopbedrijf RGS maatregelen genomen. Het aanwezige puin en puingranulaat is volledig afgedekt en het sloopterrein wordt continu nat gehouden om eventuele verdere verspreiding te voorkomen. De arbeidsinspectie heeft de maatregelen eerder deze week goedgekeurd.

Het uitvoerige onderzoek wordt, mede in verband met het paasweekend, volgende week afgerond. De volledige resultaten worden dan overhandigd aan de gemeente Almelo en de arbeidsinspectie. Ter Steege Vastgoed en RGS zien de uitkomsten met vertrouwen tegemoet. Beiden benadrukken nogmaals dat de slooplocatie als niet asbestverdacht was aangemerkt.

Directe aanleiding voor het onderzoek waren de geuite beweringen van milieuadviseur Marcel Middelkamp uit Almelo die zichzelf toegang verschafte tot het terrein en zelf monsters nam. Zijn uitlatingen leidde tot grote commotie bij de directies van de basisscholen aan De Bosrand, vooral nadat de Arbeidsinspectie daarop de werkzaamheden stopzette.

Lees ook het AW.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-04-2011  

96e Herdenking Armeense genocide

 

Ten tijde van het Ottomaanse Rijk werden honderdduizenden Armenen gedood in een geschil met de Turkse machthebbers. Het Armeense volk ziet dat als volkerenmoord maar de Turken zien dat als een oorlog waarin de Armenen het Ottomaanse Rijk niet meer wilden erkennen. Formeel duurt die patstelling nog voort en blijven de Armenen waar ook ter wereld die gebeurtenissen als genocide herdenken.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (29 foto's)...

 
22-04-2011  

Burgerlijke stand tot 20 april

 

Geboren:
Isabel d.v. J.J. Koning
Suze Annelies d.v. M.J.H. Grooten en A.B.A. Leus
Amy d.v. A. Kroeze en S. Roolvink
Ferre Kéje Dane Philip z.v. P.F. Agteres en C.A. Siahaya
Lize d.v. W.H.M. Ponsteen en S.H.H. Jurrien
Myrthe d.v. J. Knol en N. Westen
Bente d.v. J. Lensen en A.I. Tiemersma
Colin z.v. A. van Dorth en A.M. Bouwmeester
Anne-Lynn d.v. F-J. Schulenburg en J.E. van Renselaar
Bram Josef Johannes z.v. J.J.B. Schabbink en S. Leemhuis
Fiene d.v. A.C. Mak en D.A.M. Davidis
Travis z.v. A. Filarski en M. Roelink
Yi?it Emir z.v. Z. Korkmaz en G. Ulusan
Koen Geert z.v. A.F. Schonewille en M.W.E. Knuif
Julius z.v. ?. Ça?ri en E. Göksün
Joël Albertus Mike z.v. E. Leushuis
Bodi z.v. D.W.J. Besten en R. Oosterink
Tom Willem z.v. G.J. Fokkert en C.M.G. de Lange
Lieke Frederiek d.v. P.P.J. Kuipers en S. Bal
Gaia d.v. P.W.G. Kroeze en A.M. Wijnands
Lydia Johanna d.v. C. Arends en S.A. de Fijter
Aangifte huwelijk/partnerschapsregistratie:
F. Kaya en C. Özaslan
M.G.H.D. Meulenkamp en R.W.M. Smook
A.J. Mattijssen en M.R. Boeser
J.G.A. Altena en S.F. Soeters
A.J.M. Metz en Pauline Anak Ijang
Y. Angin en R. Akalin
B. Demirciyan en W. Khajo
J.G.J. Stieber en J.H. Wemmenhove
O. Maden en G. Savran
Huwelijk/partnerschapsregistratie:
J.A.M. ten Hoorn en S.M. Zweers
J.H. Littink en G.A. Lubbers
R.J.G. Plegt en W.M. Schröder
Overleden:
A.G.J. Gerrits 89j. w/v H. Hegeman
J.M. te Riele 74j. e/v G.J.M. Portier
M. Egberts 69j. w/v B. Wesselink
A.A.M. van den Akker 74j. e/v A.J. Jansen
J. Netters 64j. e/v J.J.H. Reinink
J. Grootenhuis 91j. w/v C. de Vreede
A.M. Heck 69j. e/v J.H. Rozema
L. Krist 89j. w/v A. Wijnstra
B.W. Punte 73j. (m)
G.H. ten Berge 76j. e/v W.E. Letteboer
F.J. Kleinhaarhuis 68j. e/v H. Siebeking
A. Post 63j. (m)
J.F. Timmer 95j. w/v C.H.M. Mollee
H. Kamp 79j. w/v R. Derks
A.R. Ausma 68j. e/v P.C. Severijnse
G.M. Goossen 92j. w/v J.M. Telgenhof Oude Koehorst
J. Berkhof 83j. e/v S. Corporaal
M.T.P. Engbers 50j. e/v M.J. Sleumer
H. Wildschut 86j. w/v A. Homan

 
22-04-2011  

Kuik reikt EVC-certificaten uit

 

ALMELO – Wethouder Mieke Kuik-Verweg heeft de eerste EVC-certificaten uitgereikt aan cliënten van het gemeentelijk werkbedrijf FUSION. Tien kandidaten slaagden als eerste van in totaal 70 cliënten die bij Libereaux BV uit Hengelo het zelfkennistraject doorlopen. In dit traject gaat het om Erkennen van Verworven Competenties waarmee werkzoekende en werkgevers een duidelijker beeld krijgen van kennis en kunde die de cliënt heeft. Daarmee wordt een duidelijk beeld geschapen over de werkzoekende zodat de positie op de arbeidsmarkt wordt verduidelijkt en verbeterd.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-04-2011  

Veiligheidscertificaat voor Erasmus VMBO

 

ALMELO – Liefst 21 leerlingen van het Erasmus VMBO ontvingen vorige week het veiligheidcertificaat in de bouw uit handen van directeur R. Herman van de VVBA, het opleidingsbedrijf voor de bouw.
De speciale opleiding basisveiligheid in de bouw is ontwikkeld door de Arbo Unie en het Platform bouwtechniek. Ze bestaat uit een reeks van theorielessen waarin alle veiligheidsaspecten van de bouw nauwgezet worden behandeld. Van veiligheidskleding, brandveiligheid en gevaarlijke stoffen, tot verstandig gebruik van gereedschappen en werken op hoogte.
Dit jaar werd de kort lopende opleiding basisveiligheid bij het Erasmus voor het eerst gegeven en gevolgd door leerlingen uit het derde en vierde leerjaar. In het vervolg wordt de cursus in het derde leerjaar gegeven, vóór de leerlingen op stage gaan. Daarmee zijn ze beter voorbereid op de praktijk. ‘Maar’, zo waarschuwde R. Herman voorafgaand aan de uitreiking, ‘veiligheid is in de eerste plaats een eigen verantwoordelijkheid. Let goed op wat je doet en kijk ook uit voor een ander. Dan is de bouw een veilige plek.’

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-04-2011  

Herakids zoeken paaseieren in Polman Stadion

 

ALMELO – Het Herakids Kinderfeest in het supporterskavee Hart voor Heracles stond in het teken van Pasen. Mascotte Bultje had de eieren zo goed verstopt in het stadion dat hij ze zelf niet meer terug kon vinden. De jonge Herakids werden echter geassisteerd door Mark Looms, Antoine van der Linden, Tim Breukers en Mike te Wierik en zochten in drie teams naar de rode, gele en groene eieren. Team Rood was als eerste terug met de twaalf eieren en de teamleden wonnen hierdoor een Bultje-knuffel.
Nadat alle teams hun eieren gevonden hadden was het tijd voor het versieren van de Paastak. De Bloemenschuur had stokken en palm bezorgd en Bakkerij Deterd de paashaantjes. De Herakids verfden de stokken en versierden deze met het groen, ballonnen en linten. De gevonden eieren werden geschilderd en sommigen kregen zelfs nog een plekje in de Paastak.
Na afloop gingen de Herakids met hun creaties op de foto en bekeken ze de training van Heracles Almelo.

Het Herakids Kinderfeest werd mede mogelijk gemaakt door C1000, De Bloemenschuur en Bakkerij Deterd. Jonger dan 12 jaar en ook graag een feestje vieren met de spelers van Heracles Almelo? Word dan lid van de Herakids, de leukste kidsclub van Nederland! Voor slechts € 15,00 ben jij dit seizoen en het hele volgende seizoen lid van de Herakids. Kijk op www.heracles.nl voor meer informatie.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-04-2011  

Almeloër weer vrij in moordzaak Breda

 

ALMELO/BREDA – De 43-jarige Almeloër die dinsdag werd opgepakt als verdachte in de dodelijke schietpartij op het woonwagenkamp in Breda is weer vrij. Met hem werd ook een 29-jarige Amsterdammer weer op vrije voeten gesteld nadat zij vrijdag waren voorgeleid bij de rechter-commissaris van de rechtbank Den Bosch.
Beide wordt geen hoofdrol toebedacht maar worden nog wel als betrokken medeverdachten beschouwd.
Bij de schietpartij werd een woning doorzeefd waarbij de 12-jarige Danny Gubbels om het leven kwam. Volgens justitie zou het om een conflict om verdovende middelen gaan, maar dat wordt door Gubbels sr. ontkent. Er zitten nog 2 Britten en een Amsterdammer vast.

 
23-04-2011  

Bouw Titus Brandsmahof in eindfase

fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (4 foto's)...

 
23-04-2011  

Hexelse Truck Tour een grote belevenis

 

ALMELO – De jaarlijkse Hexelse Trucks Tour was een ware belevenis voor de passagiers met een beperking die mee konden. Talrijke transportfirma’s uit de verre regio hadden hun trucks mooi opgepoetst en de truckers ronkten in een lange stoet over ’s Heeren wegen.
De wethouders Theo Schouten (Almelo) en Hans Bekke (Wierden) gaven gezamenlijk het vertreksein op de voormalige NAVO-opslag op het bedrijvenpark Noord Twente, waarna de truckers in hun vrije tijd de gaspedaal flink intrapten.

Fotograaf Coen Mulder zoefde met de scoot naar het bedrijventerrein en dacht bij het maken van de foto's aan vroegere tijden.
(Bekijk hier alle 384 foto's en bekijk hier het filmpje)  
 

Fotoreportage (60 foto's)...

 
23-04-2011  

Groot gat in wegdek Hoornbladstraat

 

ALMELO – In de Hoornbladstraat ontstond zaterdag aan het begin van de avond een flink gat met een meter doorsnede in de weg door vermoedelijk een defecte rioleringsbuis. Mogelijke waarnemingen van een aardbeving werden in De Bilt niet gemeten.
De gealarmeerde politie zette het gat nabij de bocht bij slijterij André Knol tijdelijk met de surveillancewagen af tot de afd. gemeentewerken diverse markeringen had aangebracht. Na de paasdagen zal het gevaarlijke euvel verholpen moeten worden.

Foto: Barbara van ‘t Hoff

 
23-04-2011  

Allerlei hazen gesignaleerd in de stad

 

ALMELO – Waar men ook winkelde in de stad, of dat nu in het centrum was, het Van Goghplein, de Schelfhorst of de Ootmarsumsestraat, overal kwam men hazen tegen die eitjes uitdeelden. Waarschijnlijk om ‘good will’ te kweken voor de periode rond kerst, want dan zie je ze nergens, bang om in een of andere braadpan te belanden.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-04-2011  

Flashmob Servus op het terras bij Nielz

 

ALMELO – De terrasgangers die zaterdagmiddag op het terras bij café Nielz zaten te genieten van het heerlijke voorjaarsweer, werden plotsklaps verrast op een flashmob van musical & operettevereniging Servus.
Onaangekondigd begon een der zangers vanaf het balkon te zingen, waarna geleidelijk steeds meer zangers en zangeressen, die onder het publiek verspreid zaten, invielen tot 30 personen aan toe. De serenade werd door de bezoekers aan café Nielz en de markt hooglijk op prijs gesteld.
Zend uw foto in via redactie@almelonieuws.nl  

 
24-04-2011  

Paasvuren in Almelo

 

ALMELO – Binnen de gemeentegrens van Almelo zijn in totaal 3 ‘boakens’ opgebouwd. Eentje is privé op de landerijen van wethouder Gerrit van Woudenbergh, maar goed zichtbaar vanaf de Sluiskade NZ langs het kanaal Almelo-Nordhorn. Wel buiten de hekken blijven, want het feestje is alleen voor de incrowd. (zie de fotoreportage van 'Paparazzo' Freek)
In Bornerbroek is het traditionele paasvuur verplaatst van de Pastoor Ossestraat naar de Weersweg (bij de ijsbaan richting Enter). Aan de Pastoor Ossestraat mocht niet meer omdat dit op het XL-park ligt. 1e Paasdag gaat om 20.30 uur het ‘boaken’ in de hens. Vandaag wordt het ‘boaken’ opgebouwd en iedereen mag takken aanleveren.
In Aadorp staat het ‘boaken’ achter de woningen aan de Peppellaan. Ook daar gaat op 1e Paasdag om 20.30 uur de fik er in. Tenzij de wind verkeerd staat, want dan gaat het feestje niet door zo heeft de brandweer bedongen.

Meer over paasvuren en het ontstaan kunt u lezen op de website van de uit Almelo afkomstige familie Tuttel.

Fotoreportage (16 foto's)...

 
25-04-2011  

Win tickets Nacht van Almelo – Ben Saunders

 

ALMELO – Via de website Jong in Almelo.nl zijn tickets te winnen voor de 16e Nacht van Almelo op 27 mei a.s. met artiesten als Ben Saunders, Krystl, George Baker, dj Jean en rapper Silo en tal van optredens in de Almelose horeca (Alleen met ticket toegankelijk).
Ook zijn er tickets te winnen voor Campus Pop op 10 juni a.s. bij de Universiteit Twente. Daar staan op het podium o.a. Anouk, Candy Dulfer, Caro Emerald, Waylon en Ben Saunders.

< Ben Saunders - The Voice of Holland (RTL)

 
25-04-2011  

Gouden ei van RTV Oost verstopt bij station?

 

ALMELO - De zoektocht om het Gouden Ei van RTV oost is begonnen. Er zijn leuke prijzen te winnen en in Almelo is een Gouden Ei verstopt in een straal van 100 meter bij station NS centraal. Wie het Gouden Ei het eerst vindt wint de prijs.

Update:
UIteindelijk bleek het Gouden ei niet in Almelo verstopt te liggen maar in Raalte op camping De Kleine Zwerver. Enkele duizenden gingen op pad en uiteindelijk werd in holten pas na vier uur het verstopte ei gevonden.

Alle winnaars:
Gouden Ei - Raalte (Vakantie Gran Canaria): Thea Rozendal, Lemelerveld
Ei 1 - Tankenberg, De Lutte (Ballonvaart): H.J.J. Linderman, Oldenzaal
Ei 2 - Twickel (2 Dauwpop-kaarten): Ida Seydel, Hengelo
Ei 3 - Haaksbergen (Jaar gratis eieren): Mevr. Morsinkhof, Haaksbergen
Ei 4 - Almelo (Ontbijtservice + pakket): Petra Stapelberg, Borne
Ei 5 - Holten (Aspergelunch Librije's Zusje): Karen van de Vathorst, Nijverdal
Ei 6 - Deventer (Verwenarrangement Saré): Max Stegeman, Twello
Ei 7 - Balkbrug (Weekendje weg): Frank Louwdijk, Balkbrug
Ei 8 - De Wieden (iPod): Geesje Ronner, Rouveen
Ei 9 - Gramsbergen (Adoptiekip): Margriet Tempelman, Mariënberg
Ei 10 - Zwolle (Fotocamera): Marije de Haas, Zwolle

 
25-04-2011  

Eieren 'smieten' bij 't Wetshuys

 

ALMELO - Ze doen het nu al enkele jaren, het  'eierensmieten' bij 't Wetshuys. Zo ver mogelijk gooien naar een teamgenoot die het ei heel moet vangen. En ja, altijd weer spannend wie een volle lading 'struif' over zich heen krijgt.. 

'Paparazzo' Freek was er natuurlijk ook.

Fotoreportage (41 foto's)...

 
25-04-2011  

Paasbrunch bij De Schöppe

 

ALMELO - In wijkcentrum De Schöppe werd een Paasbrunch georganiseerd voor de wijkbewoners op Het Nieuwland. Fotograaf Coen Mulder nam er een kijkje en hapte mee, net zoals wijkwethouder Mieke Kuik-Verweg.

< Fotoreportage Ben Konings en Coen Mulder.

Fotoreportage (16 foto's)...

 
27-04-2011  

Dat verdient een bloemetje

 

ALMELO – Duizend basisschoolkinderen van zeven scholen in de Almelose wijk Ossenkoppelerhoek deelden woensdag boeketten tulpen uit aan wijkbewoners waarvan de kinderen vooraf hedden bedacht wie dat verdiende. Onder hen zieken of mensen die bijna nooit buiten komen of omdat ze vonden dat iemand gewoon heel aardig is.
Aan elk boeket zit een kaartje waarop de kinderen zelf hebben geschreven waarom de ontvanger een bloemetje verdient. Met de actie ‘Dat verdient een bloemetje’ wordt mensen die het minder makkelijk hebben een hart onder de riem gestoken. Kinderen worden op deze manier bewust gemaakt van het belang van aandacht voor een ander. De leerlingen werden bij de actie begeleid door Soweco en medewerkers van het maatschappelijk activeringsconcept (MAC).

'Ossenkoppelerhoek van Iedereen'
Het project 'Ossenkoppelerhoek van Iedereen' ging in september 2009 van start. De gedachte achter het plan is dat als het met de mensen in de wijk beter gaat, het met de wijk als geheel beter gaat. Wijkplatform, de woningcorporaties Beter Wonen en St. Joseph en de Gemeente proberen dit te realiseren door actief samen te werken met buurtbewoners. Zodat de Ossenkoppelerhoek een wijk blijft waar bewoners graag wonen en waar kinderen op een verantwoorde wijze opgroeien.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (57 foto's)...

 
28-04-2011  

PH Businessclub te gast bij Riwald Recycling

 

ALMELO – Hoofdsponsor Riwald Recycling van de omnisportvereniging PH, ontving zijn medesponsoren voor een rondleiding op het bedrijfsterrein. Ewald Huzing legde uit wat de gebroeders zoal doen, waarna een rondleiding over het terrein begon. Bij Riwald Recycling wordt al het schroot over de weg aangevoerd uit binnen- en buitenland en na verwerking meestal met eigen schepen afgevoerd. Ook werden de twee modernste metaalshredders van Europa bekeken.
Het ‘ding’ moest op last van de gemeente stil staan, omdat buurman Sonder bezwaar maakte. Dat geschil is eerder deze week opgelost nadat de eigendommen van Sonder door Riwald werden overgenomen. De werkzaamheden van Sonder lagen al een paar jaar op een laag pitje. Het leek er dan ook veel op dat Sonder met zijn strijd een zo hoog mogelijke prijs wilde binnenhalen, waarvoor milieuadviseur Middelkamp werd ingeschakeld, die vervolgens procedures begon om de nieuwe metaalshredder te laten stilstaan.
Naar verluidt was er al eerder een deal met Sonder, maar Middelkamp zou dat hebben gebruskeerd omdat hij ook z’n deel wilde. Ook binnen het gemeentelijk apparaat werd al gekeken naar een oplossing omdat Sonder al jaren geen activiteiten ontwikkelde op grond dat in erfpacht is van de gemeente.
Het ‘werkbezoek’ van de PH-Businessleden aan Riwald Recycling werd afgesloten met een lezing door Heracles Almelo trainer Peter Bosz en een buffet in het Polmanstadion.

< Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (35 foto's)...

 
28-04-2011  

Poortactie SP bij Soweco

 

ALMELO – Onder het motto ‘Armoede werkt niet!’ hebben donderdagochtend vrijwilligers van de SP enquêteformulieren uitgedeeld aan de poorten van de Soweco in Almelo. Met de enquête is de SP een groot onderzoek gestart naar de sociale werkvoorziening in Nederland.
De enquête is bedoeld om alle problemen en meningen van alle medewerkers, dus niet alleen medewerkers met een SW-indicatie, van de sociale werkplaats op een rij te zetten en suggesties en oplossingen in de Tweede Kamer te brengen.
Er is veel onrust bij de werkplaatsen, omdat het Kabinet forse bezuinigingen wil gaan doorvoeren. Er vallen nu al ontslagen, er zijn plaatsingsstops aangekondigd en er wordt bezuinigd op de begeleiding. De SP wil weten hoe het nu in de sociale werkplaatsen is gesteld. Op de website: armoedewerktniet.nl kunnen mensen alsnog mee doen aan het onderzoek.
“In één dag is 10% van de formulieren teruggekomen, als je daarbij bedenkt dat de meeste mensen aan hebben gegeven via het internet de enquête in te vullen en dat het formulier opgestuurd kan worden naar een antwoordnummer, ben ik heel tevreden over de respons. Je kunt merken dat het leeft onder de medewerkers van Soweco, vooral de mensen met een SW-indicatie staan met de rug tegen de muur.” Aldus Mineke Heitink, raadslid voor de SP in Almelo.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
29-04-2011  

Lintjesregen in het Stadhuis

 

ALMELO – Burgemeester Jon Hermans – Vloedbeld speldde vanmorgen 11 personen een ereteken op namens de Koningin. Zes personen werden Ridder in de Orde van Oranje Nassau en vijf personen werd het lintje opgespeld als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij allen hebben zich gedurende vele jaren ingezet voor de samenleving.

Ridder in de Orde van Oranje Nassau
De heer F.C. (Coen) Heldeweg (58), de heer R. Hinnen (63), de heer B. Hoekstra (77), de heer J. (Joop) Israël (69), de heer Drs. J. Martens (77).
Lid in de Orde van Oranje Nassau
Mevrouw H.H.A. Hemmers – Olde Agterhuis (67), de heer B.H. Hulshof (61), de heer W.G.M. Koperdraat (70)(Aadorp), de heer Ing. M.A. Marteijn (76), mevrouw J.J.C.M. Pezie – Zwitzelaar (64) en de heer F.J. van ’t Spijker (73).

Fotoreportage Coen Mulder en Jan Bril.


Toespraken burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld

Fotoreportage (57 foto's)...

 
29-04-2011  

Oranjeweekend ‘Keep them Rolling´

 

ALMELO – Op ’t Maatveld wordt van 29 april t/m 1 mei het Oranjeweekend gehouden voor leden van ‘Keep them Rolling’.
Ongetwijfeld zullen de militaire ‘oldtimers’ de komende dagen op de Twentse wegen te bewonderen zijn.

Fotograaf Coen Mulder wachtte dat niet af en zoefde naar ’t Maatveld voor de bijgaande fotoimpressie.

Fotoreportage (16 foto's)...

 
29-04-2011  

Opening Wandelroute Aadorp-West

 

AADORP – Vanmiddag werd in Aadorp de officiële opening verricht van de Wandelroute Aadorp-West. De wandelroute maakt onderdeel uit van het traject Dorpsplan+ waarin sinds 2009 de dorpsbewoners wensen en ideeën konden aandragen. De Wandelroute Aadorp-West maakt onderdeel uit van het Wandelnetwerk Twente.
Bij de realisatie waren betrokken de inwoners van Aadorp, de projectgroep ‘Inrichting en onderhoud van openbare ruimte en groen’, Waterschap Regge & Dinkel en de gemeente Almelo.

< Dorpswethouder Gerrit van Woudenbergh verkent de route op de kaart 


Fotoreportage – Coen Mulder

(Klik hier voor alle 57 foto’s)
 

Fotoreportage (50 foto's)...

 
29-04-2011  

Burgerlijke stand Almelo tot 27 april

 

Geboren:
Toon Geert Willem z.v. P.A.J. Kolenbrander en D.G.M. Keizers
Soraya d.v. W. Nieuwenhuis en P. Wemmenhove
Abby Abbygail d.v. A. Broekman en A.J. Pas
Waut Jurre z.v. E.J. Pastink en D. Ellens
Diede Anne Marieke d.v. E.J.G. Braakhuis en M.A.M. Vrerink
Sam d.v. C.A.W. van Keulen en A.F. Achterkamp
Xavi z.v. S.A. van der Tuin en S. Statz
Mees z.v. H.H.J. Masselink en K.J. Euren
Ferry z.v. J.M. Wei en S. Ding
Thimo Johan z.v. C.M. Ronhaar en C.B.M. Huiskes
Philip Hendrik z.v. H. Brink en I.M.E. Stenekes
Alfons Milan Duuk z.v. en Sofia Jasmiene Isa d.v. M.W. Slagers en J.A.J. Nijhof
Marinus Lucas z.v. H. Immink en J. van Brussel
Mia Lucille d.v. G.H. van den Berg en E.E. Uribe Callañaupa
Sverre z.v. J.D. Pultrum en B. Bakker
Pauliena Aaltje d.v. J. Agteresch en W.H. Lankamp
Tim z.v. J.W. ten Brinke en G.M. Mooibroek
Job Jan Willem z.v. J.J.G. Teikotte en; M.M.N. Oude Wesselink.
Quinten Wilbert z.v. J.G.A. Pots en V.H.W. Linskens
Isabel Helena Marlies d.v. S.J.W. de Kruiff en F.H.G. Wiegman
Shirley d.v. R.A.M. Lubbelinkhof en T.H.M. Klein Ligtenberg
Jacklyn Lizzy d.v. P.E. Tulaseket en G. van der Heide
Ruben Matthias z.v. R. Sterken en M.J. Bosch
Lieke Elouise Hermine d.v. A.W. Heerink en H.P.M. Nales
Lieke Margarethe Thecla d.v. K.S. Visschedijk en E.M. Nijhuis
Lily Rose Maria d.v. R.G.J. Kockmann en L.D.M. de Witte
Eva d.v. M. Oztas en H. Gourie
Aylin d.v. M. Durakli en N. Tuluk
Jade Susan d.v. E. Kamphuis en S.M. Kleissen
Seth z.v. B. Lubbers en A. Haaijer
Marel Marlies Rian d.v. R.H.G. Vollenbroek en J.M. Keizers
Fedde Pieter Ben z.v. P.A.M. Kogelman en M. van der Veer
Jort z.v. E.A. Maathuis en N. Schuurman
Joep Bert z.v. G. Nijeboer en H.J.J. Kluitenberg

Huwelijk/partnerschapsregistratie:
C.B. Lammers en A.M.A. Weghorst
R. Veneman en S. de Lange
S. Kaya en C. Manti
H.W.F. Tuenter en S.B. in ’t Hout

Overleden:
M.J.J. Zwakenberg 79j. e/v L.J. ten Hove
A.A. Jongsma 80j. e/v Z. de Roo
J.B. Hofste 79j. (m)
R.R. Kolman 58j. (m)
E.W.M.T. Oude Elferink 62j. w/v T. Kortebein
H.A. Leijdekkers 76j. e/v A.M. Langeler
E. Roddenhof 55j. e/v A.B.M. Westhoff
B.J. van het Reve 84j. w/v H.M. Tijhaar

 
30-04-2011  

Badeendjes race op de Almelose Aa

 

ALMELO - Serviceclub Lions De Essen organiseerde voor de tweede keer in successie een Badeendjesrace op de Almelose Aa. De 1000 door sponsors gehuurde en genummerde badeendjes werden in het Hagenpark te water gelaten en de eerste drie die arriveerden voor het terras van Proeflokaal België hadden een prijsje. De baten zijn bestemd voor de Long Patienten Vereniging afd. Almelo. Wethouder Gerrit van Woudenbergh gaf na de veterinaire keuring door Dierenkliniek De Ham, het startschot en notaris Bolding zag toe op een eerlijk verloop van de race.

De AlmeloNieuws.nl fotografen Jan Bril, Nick Zweers en Coen Mulder legden e.e.a. tijdens Koniginnedag 2011 fotografisch vast.
(Klik op de namen voor meer foto's)

Fotoreportage (75 foto's)...

 
30-04-2011  

Bijzonder drukke Koninginnedag

 

ALMELO - Koninginnedag 2011 zorgde er voor dat vele duizenden naar het centrum van Almelo trokken, om te genieten van het pikken van een terrasje tot kijken naar de diverse optredens her en der in het centrum. Publiekstrekker was natuurlijk ook de 'Vrijmarkt' en de Badeendjesrace (aparte fotoreportage).

De AlmeloNieuws.nl - fotografen Jan Bril, Coen Mulder, Nick Zweers en Freek Buitenweg maakten her en der foto's om de thuisblijvers nog enigszins te kunnen laten meegenieten en om de actievelingen te laten zoeken of men zelf wellicht op de foto staat.
(Klik op de namen voor nog meer foto's)

Fotoreportage (100 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina