Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-02-2010  

Nat beschuldigt gemeente van gebrek aan visie


megastal met etage
 

ALMELO – De stichting Natuurlijk Twente (NAT) is nogal teleurgesteld in de schriftelijke reactie van de gemeente op de zienswijze van NAT voor de ontwikkeling in het buitengebied van Almelo. Volgens NAT is de gemeentelijke reactie op de zienswijze ambtelijk, nietszeggend en bepaald niet getuigend van enige inhoudelijke visie. Ook beschuldigt NAT verantwoordelijk wethouder Kuiper er van zich als een ‘Jantje van Leiden’ te gedragen en kennelijk al voor de officiële datum afscheid heeft genomen als wethouder en betrokken burgers niet serieus neemt. NAT is ook verbolgen omdat de gemeente een tweetal megastallen in het buitengebied wil toestaan.


Brief aan de gemeenteraad
Persbericht

 
01-02-2010  

Tourplanners zwaar gedupeerd door diefstal

 

ALMELO – Tourplanners uit Almelo is zwaar gedupeerd door een diefstal uit een bedrijfshal van 123 Beheer. Uit de hal werd de volledige geluidsapparatuur en stagemateriaal weggenomen. Tourplanners staat op het punt een tour te maken door Canada en zitten nu in zak en as. Tourplanners verzorgt wereldwijd shows als o.a. de Sergant Wilson's Army Show met liedjes in het repertoire van The Andrew Sisters, Frankie Laine, Vera Lynn, Doris Day etc.
De schade bedraagt circa 10.000 euro. Een vriend van Tourplanners tipte ons en verzoekt u uw tips voor het terugvinden van de apparatuur door te geven aan Christine, van Tourplanners via 0546-861546

< Playhouse Fredericton NB Canada (2006)

 
01-02-2010  

Sneeuwpret

 

ALMELO – Koning Winter houdt ons zijn greep en laat Vrouw Holle heel wat bedden opschudden. Het juiste weertype voor Jan Bril om er met zijn camera op uit te trekken en wat mooie winterbeelden en sneeuwpret op de Nijreesberg vast te leggen. Alexander had wat Tijdover en nam wat kiekjes in de Haghoek.

< Aan de Bornsestraat staat deze reuzensneeuwpop bij garage Smaling

Fotoreportage (12 foto's)...

 
01-02-2010  

Burgemeester te gast bij Zakelijk Almelo

  ALMELO – In Zakelijk Almelo, in de Ravelzaal van het Theaterhotel, waren deze keer te gast burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld en de Almelose politiechef Isabella Mensink. Zij werden ondervraagd door presentator Martin Steenbeeke over hun toekomstvisie voor stad en ommeland. Rechter Mr. Ger Vermeulen sprak er een column uit.
(Lees het verslag van Coen Heldeweg)
Lees verder...

Fotoreportage (16 foto's)...

 
02-02-2010  

Taxi Almelo vervoerde vandaag geen leerlingen

 

ALMELO - Taxi Almelo, dat in opdracht van de gemeente een deel van het leerlingenvervoer uitvoert, heeft vandaag geen leerlingen naar scholen vervoerd i.v.m. de gladheid. De gemeente en Taxi Almelo hebben maandagmiddag dat besluit gezamenlijk genomen. Het is voor het eerst dat wegens de gladheid het leerlingenvervoer niet kon worden uitgevoerd. Zo'n 400 leerlingen hadden daardoor onverwacht een dagje ijsvrij. Voor woensdag wordt verwacht dat alles weer normaal zal verlopen. 
 

 
03-02-2010  

Herontwikkeling Eivecoterrein Bornerbroek

 

BORNERBROEK - Het Eiveco-terrein aan de noordzijde van Bornerbroek krijgt een nieuwe bestemming. Het betreft een bedrijfsterrein waar voorheen een eiergroothandel heeft gezeten en al geruime tijd niet meer in gebruik is.
In samenspraak met de gemeente Almelo wordt de weg vrij gemaakt om de gebouwen te slopen en op het terrein wonen en werken te combineren middels kleine bedrijfsmatige activiteiten. Middels een plan van eisen wordt een stedebouwkundig en een inrichtingsplan opgesteld en te zijner tijd een conceptbestemmingsplan ter inzage gelegd.

< Uit afstudeeropdracht Bas Prins - in opdracht van St. Dorpsbelangen Bornerbroek

 
03-02-2010  

Derde klassers Noordik in actie voor Haïti

IkNoordik: ‘steun giro 555’
 

ALMELO - Leerlingen van CSG Het Noordik komen zaterdag tijdens het Open Huis op de Noordikslaan in actie voor Haïti onder het motto ‘IkNoordik: steun giro 555’. Een derde klas atheneum slaat die ochtend aan het bakken en verkoopt pannenkoeken, pizza’s, koekjes, soep en brood voor het goede doel. Ook wordt er een loterij gehouden. De activiteiten vinden plaats in en om het lokaal verzorging onder begeleiding van docent verzorging Gypsy Banis. De voorbereidingen zijn deze week al in volle gang. Plusmarkt Sturing in Almelo sponsort de actie met een groot aantal levensmiddelen.
Broodje hamburger
De Noordikslaan is overigens niet de enige locatie van CSG Het Noordik, die in de bres springt voor Haïti. Op de locatie Catharina van Renneslaan stond vorige week in het kader van ‘IkNoordik: steun giro 555’ een broodje hamburger op het menu. Op het schoolplein werden de hamburgers vakkundig gebakken door het team van onderwijsassistenten. De leerlingen en ook het personeel lieten zich het broodje goed smaken. Hierdoor werd het een zeer geslaagde actie. Na twee uur bedroeg de totale opbrengst voor Haïti maar liefst vijfhonderd euro.

 
04-02-2010  

Dode in Goossenmaatsweg, mogelijk misdrijf

 

ALMELO - In Almelo werd woensdagavond kort voor 20.00 uur aan de Goossenmaatsweg het lichaam van een dode man aangetroffen. De doodsoorzaak was gisteravond uur nog onbekend, maar een misdrijf wordt niet uitgesloten. De straat werd afgesloten en de technische recherche is woensdagavond een groot onderzoek gestart. Ook over de leeftijd en identiteit van de dode man werden nog geen mededelingen gedaan, ook niet of hij de bewoner van het pand is. Het lichaam van de gevonden man is overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk om de identiteit, leeftijd en doodsoorzaak vast te stellen.
Kijk naar beelden op RTV Oost.

< Foto: Alwin Winkel (www.112twente.net )

Fotoreportage (4 foto's)...

 
04-02-2010  

Tweede moord binnen 24 uur in Almelo (upd)

 

ALMELO - Na de vondst van een dode man aan de Goossenmaatsweg woensdagavond werd vanmorgen aan de parallel lopende Ambtstraat 97 het lichaam gevonden van de 73 jarige mevrouw Noppers (of Noppert). Of beide zaken iets met elkaar te maken hebben wordt door de politie niet uitgesloten maar er zijn ook nog geen directe aanwijzingen daarvoor. Wel staat vast dat beide doden om het leven zijn gekomen door een misdrijf. De dode in de Ambtstraat werd ontdekt doordat de Alfahulp geen gehoor kreeg. De bejaarde mevrouw Noppert (s) zou volgens buurtgenoten regelmatig ruzie hebben gehad met buren vanwege hun luidruchtige honden. Zelf had ze een volgens zeggen brave Rothweiler. De politiewoordvoerster wil noch over het slachtoffer noch over haar hond iets kwijt. De politie is een grootscheeps onderzoek gestart en gaat sinds gisteravond in de buurt huis aan huis om inlichtingen te verzamelen. De technische recherche van het politiekorps Twente is met een minitieus onderzoek bezig in beide woningen en beide straten zijn afgezet.
Ook werd hedenmorgen in de Ambtstraat net voor de melding van de dode vrouw een 25 jarige inbreker aangehouden bij een andere woning. De politie onderzoekt of deze zaken iets met elkaar te maken hebben.

De wijkagent is de hele dag in de wijk aanwezig als direct aanspreekpunt voor overige (verontruste) burgers. Indien nodig worden betrokken (buurt)bewoners doorverwezen naar slachtofferhulp. Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) van Politie Twente vraagt eventuele getuigen contact op te nemen. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op het nummer van Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Lees ook het politiebericht.


Politiebericht en meld misdaad anoniem

Fotoreportage (10 foto's)...

 
04-02-2010  

Flyeractie, meldt overlast Goossenmaat, afgelast

 

ALMELO - De aangekondigde flyeractie om overlast te melden op donderdag 4 februari in de wijk Goossenmaat in Almelo is afgelast. Woensdagavond 3 februari is in de wijk aan de Goossenmaatsweg het levenloze lichaam van een man aangetroffen. Op donderdagochtend werd in een straat verderop het dode lichaam gevonden van een vrouw. Gezien de situatie vond de politie het niet gepast in de wijk te flyeren. De flyeractie is verschoven naar een andere datum en tijdstip.


Pamflet meldt overlast

 
04-02-2010  

Syberische Taling gespot in Almelo

 

ALMELO – Werd enkele weken geleden een ooievaar gespot in de Jan Evertsenstraat waar deze nog huist, nu wordt op diverse websites van vogelaars gemeld dat de Syberische Taling in Almelo is gespot. De mannetjes eend in ‘zomerkleed’ is eind januari voor het eerst gezien bij de Gravenallee. De Syberische Taling is nog maar één keer eerder in Nederland gespot.

 
05-02-2010  

Poolse inbreker is verdachte van twee moorden

 

ALMELO - De woensdagavond in zijn huis vermoord gevonden man aan de Goossenmaatsweg is de 53 jarige Gerwin Tillema. Hij was in het dagelijkse leven werkzaam bij Soweco en vrijetijdsschilder. Kunstenaar Tillema had weinig contact in de buurt maar groette wel altijd iedereen vriendelijk vertelt een buurtgenoot.
De donderdagmorgen in haar huis aan de Ambtstraat gevonden vermoorde vrouw is de 73 jarige mevrouw H. Noppes. Hier werd de politie ingeschakeld door de Alphahulp omdat mevrouw Noppes de deur niet opendeed. De Aplhahulp is een buurvrouw van de vermoorde Tillema en is hevig overstuur door beide moordgevallen in haar directe omgeving. Kort voor de melding werd door de politie in de Ambtstraat een 25 jarige inbreker gearresteerd waardoor de politie na de melding van de Alphahulp snel ter plekke was. De politie onderzoekt of er een relatie bestaat tussen de gearresteerde inbreker en beide moordgevallen.


Update 13.01.59:

Inmiddels verdenkt de politie de 25-jarige inbreker van Poolse afkomst ervan dat hij beide moorden op zijn geweten heeft. Het Nederlands Forensisch Instituut verricht zaterdag sectie op beide lichamen, zo laat het politiekorps Twente in een persbericht weten.

 
06-02-2010  

Dolle Pret in verzet met Hollandse Avond

 

ALMELO – Inmiddels is wel bekend dat exploitante Hennie ter Avest zich niet zomaar op de kop laat zitten omdat voormalig burgemeester Menno Knip zich verschuilde achter een bestemmingsplanwijziging en sindsdien de Hollandse Avond bij Dolle Pret op industrieterrein ‘t Noordbroek wil verbieden. Lees verder in het Almelo’s Weekblad.

 
06-02-2010  

Poolse verdachte woonde in de buurt

 

ALMELO – De Poolse verdachte van de moorden in de Goossenmaatsweg en de Ambtstraat woonde met een aantal landgenoten in een gehuurd huis aan de Ambtstraat. Zij werken in Nederland. De verdachte toog voor zover bekend alleen op dievenpad, waarbij de slachtoffers verrast werden tijdens de inbraken. De 73-jarige vrouw werd dood geschoten en de 53 jarige man werd door messteken om het leven gebracht zo luiden berichten uit de buurt.
De verdachte werd kort voor het ontdekken van de 2e moord door de politie na een tip op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in een andere woning in de Ambtstraat. De bewoners daar waren niet thuis.
Vrijdagavond kwamen zo’n 130 wijkbewoners af op de bijeenkomst in het wijkcentrum waarbij zij voor zover mogelijk hun hart konden luchten en zich konden aanmelden voor slachtofferhulp. De pers was bij die bijeenkomst niet welkom.

http://www.youtube.com/watch?v=1wkN7_fCzpM&NR=1&feature=fvwp

 
07-02-2010  

Fietsersbond houdt protest bij Eugeria

 

ALMELO – Niet Eugeria was het doel van de Fietsersbond maar het ontbreken van een fietsstrook aan de Vriezenveenseweg ter hoogte van Eugeria. Daar waar de weg in een bocht loopt en versmald ontbreekt ook nog eens een fietsstrook terwijl er wel wordt geparkeerd en dat is de Fietsersbond een doorn in het oog omdat dit gevaarlijke toestanden oplevert.
Met het zaterdag gehouden protest wil de Fietsersbond dan ook de aandacht trekken van de gemeente dat er snel iets aan gedaan moet worden.

< Kijk naar de fotoreportage van Jan Bril
 

Fotoreportage (12 foto's)...

 
07-02-2010  

Syberische taling trekt veel vogelspotters

 

ALMELO – Één keer eerder was ie gespot in Nederland, de Syberische taling en een mannetje in zomerkleed nog wel. Tientallen vogelspotters uit het gehele land togen na het bericht van donderdag daarom naar Almelo om deze bijzonderheid in de Almelose Loolee te zien zwemmen. Vrijdag bleef hij even onzichtbaar maar vandaag zwom hij weer parmantig tussen de inheemse eenden tot vreugde van de vogelaars. ‘Hij komt zeker niet uit gevangenschap. Dan ziet zijn verentooi er veel doffer uit’, was de opmerking van een kenner voor de camera van RTV Oost voordat hij voldaan huiswaarts keerde. Jan Bril spotte de Syberische taling voor AlmeloNieuws.nl

< Één keer eerder in Nederland gespot

Fotoreportage (5 foto's)...

 
08-02-2010  

De Wierde wint Beneluxfinale First Lego League

 

ARNHEM - De leerlingen van basisschool de Wierde uit Almelo hebben zaterdag in de Beneluxfinale van de First Lego League, die werd gehouden in het Congrescentrum Papendal te Arnhem, goud en brons behaald. De opdracht luidde om slimme oplossingen te bedenken voor vormen van beweging onder het motto Smart Move. Goud werd behaald met een softwareprogrammering voor een robot en brons voor het verrassend oplossen van een fileprobleem. De Wierde mag nu een keuze maken of het een team afvaardigt in mei naar Kaohsiung in Taiwan of in april naar Istanbul in Turkije.

 
08-02-2010  

IJsbaan Almelo dinsdagavond open

 

ALMELO - De Almelose ijsbaan aan de Sluiskade ZZ gaat dinsdagavond om 18.30 uur weer open. ‘Deze keer met heel goed ijs’, volgens ijsmeester Grobben. Dankzij de dooi in de afgelopen dagen heeft er vier centimeter water op de ijsvloer gestaan die nu weer is bevroren en een glad geheel vormt waar de ijsmeesters van de baan aan het Almelo-Nordhornkanaal weinig tot niets hebben hoeven te doen. De verwachting is dat de baan dinsdagavond dan ook open kan voor de schaatsliefhebbers.

Foto Jan Bril

 
08-02-2010  

Gem. Almelo verliest geding inzake ‘De Rechter'


Foto: DWDD-TV
 

ALMELO – De gemeente Almelo heeft ten onrechte geen ontheffing verleend aan exploitant mevrouw A. Okci-Erdem (restaurant De Rechter) voor een standplaats tijdens Koninginnedag op 30 april 2008 op het Waagplein, zo sprak bestuursrechter mr. W.M.B. Elferink uit in het geding dat namens Okci-Erdem was aangespannen door juridisch adviesbureau JEEJAR.
Exploitante Okci-Erdem had de ontheffing aangevraagd en wel al een bedrag betaald aan de organiserende stichting Evenementen Almelo waaraan de gemeente de organisatie en de vergunningaanvragen heeft uitbesteed. Echter een ontheffing werd niet verleend en ook de gedane bijdrage ter bestrijding van gezamenlijke onkosten werd niet terugbetaald.
De bestuursrechter is echter van mening dat de ontheffing verleend had moeten worden en de gemeente een verbod op 'détournement de pouvoir' heeft genegeerd oftewel machtsverdraaiing heeft toegepast. De gemeente werd veroordeeld tot vergoeding van juridische bijstand en griffiekosten.
Deze uitspraak zet de deur open voor een civiele kostenprocedure om gederfde inkomsten en gemaakte kosten alsnog te claimen van de gemeente Almelo cq de in haar opdracht werkende stichting Evenementen Almelo.


Uitspraak bestuursrechter Rechtbank Almelo - niet verlenen ontheffing art. 35 2008

 
08-02-2010  

Bovenbouw van CSG Noordik aan de Noordikslaan

  ALMELO - Winnaar van het openingsfeest van JongInAlmelo.nl Na twee weken stemmen, hebben leerlingen van de bovenbouw van CSG Noordik aan de Noordikslaan relatief de meeste stemmen uitgebracht via de actiesite van JongInAlmelo.nl. Met 97,76% winnen zij het spetterende openingsfeest van de site op 11 februari.

Tijdens de wedstrijd tussen de schoollocaties van AOC Oost, OSG Erasmus en CSG Het Noordik zijn 6.100 stemmen uitgebracht. Het was een spannende wedstrijd waarbij iedereen werd ingeschakeld. Vanaf maandag waren er dagelijks meer dan 900 bezoekers op de site. “Met dergelijke aantallen kan de nummer 1 per dag compleet verschillen,” zegt de woordvoerder van JongInAlmelo.nl. Op donderdag werd de laatste tussenstand gepubliceerd, terwijl er nog tot en met 7 februari gestemd kon worden.


Lees verder...

 
08-02-2010  

Nouveau verlamt investeringen binnenstad


Spring Architecten - Almelo Nouveau
  ALMELO - Het Midden en Klein Bedrijf (MKB) in Almelo, de Kamer van Koophandel en tal van andere ondernemersorganisaties zijn pertinent tegen de bouw van Almelo Nouveau op de hoek Bornsestraat-Nijreessingel. Het megalomane project met hotel feestzalen, fastfood restaurants, een grote supermarkt en tal van andere zakelijke ruimtes zou volgens hen een grote verlammende werking hebben op de zo noodzakelijke vernieuwingsinvesteringen in de binnenstad omdat de ondernemers niet weten waar ze aan toe zijn.
Wethouder Anthon Sjoers, die als juryvoorzitter koos voor dit project, wil kostte wat het kost doorgaan met dit project. Zij het dat de bouw kan worden uitgesteld tot 2014. Echter de belangrijkste vraag wordt in de brief niet gesteld en dat is in hoeverre de wethouder de gemeente heeft verplicht tot het bouwen van Almelo Nouveau. Dinsdagavond 9 februari kan de gemeenteraad daar misschien helderheid over krijgen als de durf tenminste groot genoeg is!
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
10-02-2010  

Wisselprijs Stadsherstel 2008 voor Noorderkerk

  ALMELO - De stichting Stadsherstel heeft de wisselprijs Stadsherstel 2008 toegekend aan de tot appartementen verbouwde Noorderkerk aan de Vissedijk. De restauratieve verbouwing kwam bij toeval gereed in het jaar van het 'Religieuze bouwen' en kreeg zo een extra dimensie. Het Amsterdamse school ontwerp van de Noorderkerk is oorspronkelijk van architect Berend Tobia Boeyinga (1886-1969) en stamt uit 1932. Boeyinga begon zijn carrière als gemeentearchitect bij de Gemeente Amsterdam. In deze hoedanigheid ontwierp hij de tuindorpen Oostzaan en Nieuwendam. Vanaf 1926 vestigde hij zich als zelfstandig architect.
Een van zijn eerste opdrachten was de 1927 gebouwde Koningkerk te Haarlem. Een ander bekend ontwerp van deze bekende architect is het laboratorium van de Vrije Universiteit te Amsterdam aan de Lairessestraat (1931).
De verbouwing van de Noorderkerk, met behoud van de karakteristieke elementen, is gerealiseerd door van Dijk Bouw uit Hardenberg.
Lees verder...

 
10-02-2010  

Almelo Nouveau – Van uitstel tot afstel?


Afbeelding: Spring Architecten
 

ALMELO – De vraag in hoeverre wethouder Sjoers (CDA) de gemeente Almelo heeft verplicht tot de bouw van Almelo Nouveau op de hoek Weezebeeksingel-Bornsestraat, kwam dinsdagavond in de gemeenteraad niet aan de orde.
De CDA-fractie had wijselijk voorgedragen dit besluit niet meer te nemen en over te laten aan de nieuwe gemeenteraad die op 3 maart a.s. wordt gekozen. Zij werd daarin gesteund door coalitiegenoot PvdA zodat de minderheid, die het plan graag naar de prullenbak had verwezen omdat dit de vernieuwing van de binnenstad teveel in de weg zou staan, niet aan een oordeel toe kwam.
Het project Almelo Nouveau van ontwikkelaar Prosyn heeft een totale vloeroppervlakte van 24.000m2 en de bouwkosten waren begroot op 20 miljoen euro.

 
11-02-2010  

Verdachte dubbele moord voorgeleid

 

ALMELO - De 25-jarige Poolse gastarbeider Robert K., die wordt verdacht van het om het leven brengen van Gerwin Tillema (53)(A) en Hennie Noppers (73)(B) uit Almelo, heeft zijn slachtoffers vorige week om het leven gebracht met ‘hevig geweld’, zo wijst het rechercheonderzoek uit. Ook wijst het onderzoek uit dat beiden slachtoffer zijn geworden van iemand die bij hen wilde inbreken en dat de 25-jarige K. vermoedelijk zijn daden alleen heeft gepleegd.
Door de forensische recherche van de Politie Twente wordt nog steeds onderzoek verricht in de woningen van de slachtoffers. Het is ook nog niet duidelijk of er door de verdachte iets uit deze woningen is weggenomen.
Dinsdag werd K. als verdachte voorgeleid bij de Rechter Commissaris in de rechtbank te Almelo. De Rechter Commissaris heeft beslist dat de man hangende het verdere onderzoek in bewaring kan worden gesteld.

 
11-02-2010  

Loonacties gemeentepersoneel op til?

 

ALMELO – Het gemeentelijk personeel van Almelo gaat maandag 15 februari in overleg met de ABVA/KABO en CNV Puplieke Zaak over mogelijke acties om hun looneisen kracht bij te zetten.
Na zes maanden van overleg met de VNG is er nog geen enkel resultaat geboekt terwijl burgemeesters en wethouders wel een loonsverhoging van 3% krijgen. De vakbondsvertegenwoordigers Jan Grobben en Hans Strootman polsen de ambtenaren dan ook om acties te voeren. De kantine-bijeenkomst begint om 13.00 uur.

 
11-02-2010  

Brandweer Almelo op zoek naar vrijwilligers

  ALMELO - De Almelose brandweer zoekt vrijwilligers die in de buurt wonen van de brandweerposten Vriezenveenseweg en H.R. Holstlaan. Vrijwilliger zijn bij de brandweer is geen vrijblijvende baan en geestelijk ook zwaar. Geen baan voor 'mietjes' dus maar voor mensen met een stevig karakter omdat er nog wel eens wat op je pad komt wat minder prettig is. Men moet vooral goed in teamverband kunnen werken vanwege de bevelstructuur die bij de brandweer noodzakelijk is.
Denk je dat aan te kunnen, dan kan men zich melden zo staat in het persbericht van de Brandweer Almelo te lezen.
Lees verder...

 
12-02-2010  

Waarom is de Steve Mokonelaan verdwenen?

  ALMELO - De Steve Mokonelaan bij avc Heracles is een paar jaar geleden hernoemd in de Verenigde Sportlaan, een naam die verwijst naar nog langer geleden toen het gewoon Sportlaan heette. In 1995 werd door burgemeester Frits Schneiders de toenmalige Sportlaan omgedoopt in Steve Mokonelaan als eer voor de eerste Zuid Afrikaanse voetballer op de Nederlandse velden. Maar het college van B&W o.l.v. de vroegtijdig vertrokken Menno Knip ontnam Mokone die eer door de laan te hernoemen in Verlengde Sportlaan.
Studio Sport presentator Tom Egbers en PvdA-raadslid Jan Hammink - die door zijn partij op een onverkiesbare plaats is gezet - zijn daar bitter teleurgesteld over en willen dat het straatnaambordje Steve Mokonelaan weer in ere wordt hersteld.
Lees verder...

 
12-02-2010  

Beter Wonen verkoopt deel Kloosterhofflat

  ALMELO – Woningstichting Beter Wonen heeft een deel van de Kloosterhofflat verkocht aan de gemeente om de bouw van een nieuw stadhuis mogelijk te maken. De gemeente verwerft door de aankoop het recht om 25 appartementen af te breken waardoor de resterende 63 appartementen beschikbaar blijven voor seniorenhuisvesting met de mogelijkheid van huursubsidie.
Ook heeft de gemeente zich verplicht om de Kloosterhofflat in te laten passen in de ontwikkeling zodat aan de Wierdensestraatzijde appartementen van Beter Wonen kunnen worden teruggebouwd. Ook wordt van het blijvende deel van de Kloosterhofflat de gevel en de balkons aangepast bij de nieuwbouw van het stadhuis en worden er nog afspraken gemaakt over de invulling van de Kloosterhoftuin. Voor de technische inpassing moet nog een onderzoek worden uitgevoerd en het is bijna zeker dat de huidige ING Bank moet wijken voor het nieuwbouwgedeelte van de Kloosterhofflat. Medio 2012 moet met de bouw van het nieuwe stadhuis worden begonnen.
Lees verder...

 
12-02-2010  

College houdt vast aan PRT via Zuid Entree

 

ALMELO – Het Personal Rapid Transportsysteem is nog niet weg uit de hoofden van het Almelose college van B&W. Dat bleek bij de perspresentatie van het plan om de Zuid Entree van de stad op te willen knappen. Bij de Zuid Entree wordt gesproken over de entree vanaf de A35 via de H.R. Holstlaan tot de tunnel Wierdensestraat onder de Burgemeester Raveslootsingel.

Lees verder in het Almelo's Weekblad

< Bomenlaan, kunstwerken en kunstzinnige verlichting
 

 
12-02-2010  

Meijer en van Schooten krijgen opdracht stadhuis


Vooral de boven de markt uitstekende en transparante raadszaal gaf de doorslag
 

ALMELO - Meijer en van Schooten Architecten uit Amsterdam krijgen van de gemeente de opdracht om een definitief ontwerp te maken voor een nieuw stadhuis. De jury bestaande uit burgemeester Hermans-Vloedbeld, de wethouders Sjoers en Kuipers, het directieteam van de gemeente de heren de Haan, Haarhuis en van Geffen, de ingenieurs IJspeerd (gemeente) en Geerdink (Oversticht) en de ingehuurde stadsarchitect Rein Geurtsen negeerden daarmee het advies van 653 burgers die bij meerderheid kozen voor het ontwerp van Kraaijvanger Urbis uit Rotterdam. De jury kwam tot de slotsom dat het ontwerp van Meijer en van Schoten het dichtst de voorafgestelde criteria benaderden.  Meijer en van Schooten zijn ook de ontwerpers van het hoofdgebouw van de ING Bank aan de Amsterdamse ZuidAs.


Meijer en van Schooten 'bidbook'.

Fotoreportage (6 foto's)...

 
13-02-2010  

JongInAlmelo.nl officieel van start

  ALMELO – Donderdagmiddag werd de start van de jongerenwebsite Jong in Almelo gevierd met een bijeenkomst in het Theaterhotel. Wethouder Mieke Kuik-Verweg gaf het officiële startsignaal en de leerlingen van het CSH Het Noordik (locatie Noordikslaan) werden uitgeroepen tot de winnaars van alle deelnemende scholen.

< De foto's zijn van Bert Sterk
Lees verder...

Fotoreportage (14 foto's)...

 
13-02-2010  

Het is weer canaval in Bornerbroek

 

BORNERBROEK - De carnavalsoptocht in Bornerbroek is toch altijd weer spannend wat er zoal getoond wordt en welke onderwerpen van het afgelopen jaar worden uitgebeeld. Vrijdagmiddag hadden Prins Jos (Katier) en prinses Willemien al de stadssleutel opgehaald in het stadhuis bij burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld zodat het bewind tijdelijk in handen is van van Prins Jos en adjudant Harald Hummelink. De Raad van Elf en Jonkheer Niels Pigge met zijn adjudant Bart Perik staan Prins Jos bij in de officiële plichtplegingen terwijl jeugdprins Tom Kroeze en jeugdprinses Liza Hoitink de honneurs waarnemen in het basisonderwijs.

Velen trotseerden de vrieskou en togen naar Bornerbroek om de 'mallotigheid' van de Knolntrekkers van dichtbij te beschouwen. Met een 'neutje' in de binnenzak en wat beweging om het bloed te laten circuleren was het toch best uit te houden.

< Onze Freek toog naar Bornerbroek voor de fotoreportage.

Fotoreportage (57 foto's)...

 
14-02-2010  

Slippartij eindigde bijna in het kanaal

 

ALMELO - Een automobiliste moest zondagmorgen rijdend op de Buitenhaven Westzijde richting Wierden uitwijken voor een auto die uit de richting Wierden kwam. De bestuurster raakte met haar Audi in de slip en gleed bijna het kanaal in. Een sleepkabel bood uitkomst om de auto voor verder wegglijden te behoeden. Met de schrik goed in de benen wachtte ze de hulp van de brandweer af die haar auto weer keurig de weg opsleepte.

< Kijk naar de foto's van Patrick Weegink

 

 
14-02-2010  

Jeugdbrandweer oefende op de Maasvlakte

 

ROTTERDAM/ALMELO – De Almelose jeugdbrandweer toog zaterdagmorgen vroeg naar de Maasvlakte bij Rotterdam om op het grootste brandweer oefencentrum van Nederland Falck Risk een oefenprogramma af te werken.
De jeugdbrandweer van Almelo, bestaande uit jongeren van 12 tot 18 jaar, werd in 1974 opgericht door de toenmalige brandweercommandant Woudstra en burgemeester Frits Schneiders als talentbak voor het Almelose brandweerkorps.

Fotograaf Patrick Weegink ging mee en maakte een verslag van een leerzame dag.
 

 
15-02-2010  

Keuze nieuw stadhuis oogst veel kritiek

 

ALMELO – De gemeentelijke keuze voor het ontwerp van Meijer en van Schooten Architecten krijgt de nodige kritiek uit de burgerij. De kritieken lopen uiteen van absoluut niet nodig tot wie betaald de te verwachten hoge nota van de glazenwasser. Ook wordt veel kritiek geuit op de negeerde keuze van de meerderheid van de inzenders die voor het ontwerp van Kraaijvanger Urbis stemden.

< Op AlmeloAnders.nl een
persiflage over het negeren van het advies en lees ook de reacties op TC Tubantia.nl

 
16-02-2010  

Horeca op bedrijventerreinen toch mogelijk?

 

ALMELO – In verkiezingstijd wordt alles vloeibaar. Zeker als diverse partijen als BBA en PVA hardop roepen dat bijvoorbeeld ‘Dolle Pret’ gelegaliseerd moet worden en willekeur of jojobeleid bij de vergunningverlening moet worden gestopt. Het gemeentebestuur wil een maatschappelijk debat over grootschalige horeca op bedrijventerreinen. Aanleiding is natuurlijk Kinderspeelparadijs Dolle Pret met daarin partycentrum Aylin waar met regelmaat Hollandse Avonden worden georganiseerd en de vele juridische procedures met de gemeente tot gevolg. De opgelegde dwangsom is inmiddels opgelopen tot het maximum van 50.000 euro.
In het verleden waren in het speciaal horecageschikt gebouwde pand op industrieterrein Het Noordbroek ook feesten en partijen die wel waren toegestaan. De gemeente hield er zelf ook personeelsavonden. De bestuursrechter sprak uit dat de bestemmingsplanwijziging in 2006 weliswaar rechtens is, maar dat de gemeente niets in de weg stond om de al jaren bestaande activiteiten te legaliseren. Het hele industrieterrein Het Noordbroek had voor 2006 nog de bestemming weiland en is feitelijk gerealiseerd in strijd met het toenmalige bestemmingsplan.
Vanavond praat de gemeenteraad om 19.15 uur in een informatieve vergadering over de startnotitie Ontheffingenbeleid Horeca op bedrijventerreinen. Saillant detail is dat onderneemster ter Avest van ‘uitspanning Dolle Pret’ vanavond geen gebruik mag maken van het gebruikelijke inspreekrecht. Of over de weigering ook een procedure wordt gestart is nog niet bekend. Lees ook de reacties op TC Tubantia.
 

 
16-02-2010  

Kloosterhof nog dit jaar deels slopen

 

ALMELO – Beter Wonen-directeur Peter van der Hout begrijpt niet hoe de VVD komt bij open einden in de afspraak met de gemeente over de sloopovereenkomst van een deel van de Kloosterhofflat. Volgens van der Hout, in TC Tubantia, is de deal rond en ligt het in de bedoeling om nog dit jaar de 25 appartementen af te breken om ruimte te maken voor een nieuw stadhuis. Daarvoor zouden gesprekken zijn gestart met de bewoners van de te slopen appartementen. Van der Hout zegt verder dat het scenario inhoudt dat er samen met de gemeente aan wordt gewerkt om het stadhuis en de nieuwe uitbouw van de Kloosterhofflat te realiseren. Van der Hout noemt de VVD zelf verantwoordelijk voor haar uitlatingen.

 
16-02-2010  

Onderzoek huisvesting Oost Europeanen

 

ALMELO – De gemeente Almelo ziet in de dubbele moordzaak in de wijk De Goossenmaat aanleiding de huisvesting van Oost Europeanen te onderzoeken. De Poolse verdachte zou volgens signalen uit de buurt soms meer dan 10 landgenoten hebben gehuisvest. De gemeente wil nu weten hoeveel Oost Europeanen illegaal in Almelo gehuisvest zijn.

 
16-02-2010  

Plaksel bevriest op verkiezingsborden

 

ALMELO – De mannen van de gemeentewerf hebben deze keer extra werk met het plakken van posters op de verkiezingsborden. Door de kou bevriest het plaksel en daarom zijn de borden eerst gedemonteerd om vervolgens op de gemeentewerf beplakt te worden voordat deze weer werden teruggeplaatst. Het beplakken duurt daarom ook langer dan de geplande twee dagen. Tot en met de verkiezingsdag op 3 maart a.s. mogen alleen posters van politieke partijen worden geplakt. Het plakken gaat naar grootte van de bestaande partijen in de gemeenteraad en de rest in volgorde volgens loting.

< Het zit er dik in dat deze volgorde bij de raadsverkiezing er over vier jaar totaal anders uitziet.

 
17-02-2010  

Valse start debat horeca op bedrijventerreinen

 

ALMELO – Dinsdagavond tijdens de informatieve gemeenteraadsvergadering begon de discussie over wat wel en niet kan aan horeca-activiteiten op bedrijventerreinen met een valse start.
< Allereerst werd exploitante ter Avest van Kinderspelparadijs Dolle Pret tot twee keer toe het inspreekrecht ontzegd, maar dat kon niet in stand blijven omdat de vorige maand aangenomen nieuwe verordening inspreekrecht nog niet van kracht bleek te zijn. Voor aanvang kon zij dan ook haar zegje doen en zij bepleitte uiteraard een ontheffing omdat al sinds de start van de Kartbaan in de jaren negentig en daarna ook met Dolle Pret er al feestavonden werden gehouden in de toen speciaal gebouwde feestzaal. Zij wees eveneens op het belang van de werkgelegenheid en de dreiging voor haar personeelsbestand van 45 personen die de bestemmingsplanwijziging van 2006 met zich meebrengt. Voor 2006 was de bestemming weiland en alles op het bedrijventerrein Het Noordbroek is destijds met instemming van de gemeente gebouwd.
De raad hoorde het stilzwijgend aan en verzandde daarna in een oeverloze discussie hoe in de toekomst horeca op bedrijventerreinen vorm moet krijgen en het tijdspad tot besluitvorming. De raadsleden Nijhuis (VVD) en Veenstra (Christen Unie) vroegen zich af welke gevolgen deze discussie kan hebben voor de gemeente betreffende de juridische procedures die de gemeente voert met Dolle Pret. Geen enkel raadslid vroeg naar de huidige bevoegdheden van het college om ontheffingen te verlenen en het handhavingsbeleid dat wordt gevoerd voor horeca op bedrijventerreinen en dat is waar het eigenlijk omgaat. Bestuursrechter Jue sprak in deze eerder uit dat de gemeente Almelo rechtens gelijk heeft qua bestemmingsplan 2006 maar dat gelet op het verleden van het pand op Het Noordbroek, het college van B&W niets in de weg staat om een ontheffing te verlenen. Die essentie werd door de raad niet besproken. Ook kwam niet ter sprake of grootschalige horeca gewenst is of niet in de binnenstad met zijn woonomgevingen en toenemende klachten van bewoners. Een onderwerp waar steeds meer rekening mee moet worden gehouden gelet op de plannen voor de binnenstad. De raad hield het bij algemeenheden en eindigde in de afspraak dat een nieuw beleid voor horeca op bedrijventerreinen nog voor het einde van dit jaar moet zijn afgerond.

 
17-02-2010  

Oud-leerling Maarten Hemmink gepromoveerd

 

ALMELO - CSG Het Noordik meldt met trots dat oud-leerling Maarten Hemmink is gepromoveerd op zijn proefschrift ‘Nieuwe inzichten in aerofagie, eructatie en gastro-oesofageale reflux’.  Maarten Hemmink werd geboren op 9 juni 1981 in Almelo. In de zomer van 1999 behaalde hij het middelbare schooldiploma op CSG Het Noordik in Almelo en begon hierna met de studie Geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen. Tijdens de laatste studiejaren deed hij onderzoek op de afdeling Cardiologie en later op de afdeling Gastroenterologie (Prof. M. Michielsen) in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Op 16 juni 2006 studeerde hij af; met de vermelding grote onderscheiding. Hierna werkte hij als arts-onderzoeker op de Maag-, Darm- en Leverziekten in het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein onder begeleiding van Dr. A.J. Bredenoord, Dr. B.L.A.M. Weusten, Dr. R. Timmer en Prof. A.J.P.M. Smout. In april 2009 begon hij met de vooropleiding interne geneeskunde in het St. Antonius Ziekenhuis (opleider: Dr. A.B. Geers).

 
18-02-2010  

Marieke Kral van Pius X wint jongerendebat 2010

 

ALMELO - De twaalf beste debaters van Pius X College, het Noordik, St. Canisius en Erasmus waren vandaag in debat met de lijsttrekkers bij de gemeenteraadsverkiezing tijdens de Almelo Debat Prijs in de raadszaal in het Stadhuis. Veel  inwoners van Almelo hadden de moeite genomen om deze discussie bij te wonen. In navolging op het succes van het Europees debat van vorig jaar, was besloten om ieder jaar een debat te organiseren. De deskundige jury, met de winnares van vorig jaar Nienke Kral in de gelederen, stond onder voorzitterschap van burgemeester Hermans-Vloedbeld.
Het debat ging over de volgende stellingen: 
1. De Gemeente Almelo moet meebetalen aan de bouw van een nieuw stadion voor Heracles Almelo.
2. Er mogen meer coffeeshops komen in Almelo
3. De Gemeente Almelo moet investeren in het zelf opwekken van duurzame energie
4. Almelo moet zich inzetten voor gemengde scholen door een centrale inschrijving van leerlingen van basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

< Marieke Kral van Pius X werd door de jury tot beste debater gekozen.

Fotoreportage (46 foto's)...

 
18-02-2010  

Noordik danst flashmob

Almelose brandweer schiet te hulp

foto: Ben Sterk
  ALMELO – CSG Het Noordik stond donderdagavond voor de tweede keer in een week tijd volop in de belangstelling. Won de school vorige week nog de Masterlijke Party van JonginAlmelo.nl, gisteravond trok Het Noordik de aandacht van het publiek met een flashmob op de Koornmarkt in Almelo. Ruim 250 leerlingen dansten op het nummer van ‘I gotta feeling´ van Black Eyed Peas. Geïnspireerd door een filmpje op YouTube in de Stationshal in Antwerpen, vatte Sandra Dwars, medewerkster van Het Noordik, het plan op een soortgelijke dance mob met de leerlingen van Het Noordik op te zetten. Maanden van voorbereidingen gingen er aan vooraf en de afgelopen week werd een viertal avonden intensief en massaal geoefend met als resultaat gisteravond succesvolle flashmob op de Koornmarkt.
Lees verder...

 
18-02-2010  

Eenzame ooievaar heeft partner gevonden

 

ALMELO - De eenzame ooievaar, ook wel Eiber of Stork genoemd, in de omgeving van de Evertsenstraat heeft na weken zijn partner terug. Ooievaars vormen meestal een koppel voor het leven en kennelijk was het paar elkaar tijdens de vlucht kwijt geraakt. Fotograaf Jan Bril ontdekte dat beide partners elkaar hebben teruggevonden en legde dat vast op de gevoelige plaat. Nu maar wachten of het geboortecijfer in de buurt omhoog gaat.

Fotoreportage (6 foto's)...

 
18-02-2010  

Pius X College timmert opnieuw aan de weg

 

ALMELO - Het bouwteam van het Pius X College heeft opnieuw de voorronde gewonnen van de regionale vmbo-teamwedstrijden van Skills Talents. Het winnende team bestond uit Milan ter Haar uit Albergen, Rob Kuipers uit Harbrinkhoek en Sander Maathuis uit Manderveen. De voorronde werd gehouden bij de CSG Reggesteyn in Rijssen, waar in totaal 8 teams deelnamen. Door deze overwinning mogen de leerlingen van het Pius X College nu met het team “Twente Tigers” naar de halve finale van de Skills Talents wedstrijden. Deze vindt plaats op 5 maart tijdens het beroepenevenement Skills Masters in Ahoy Rotterdam. De finale is op 6 maart.
Vorig jaar werd het bouwteam van Pius hier Nederlands Kampioen. Meer informatie is te vinden op www.skillstalents.nl

< Het winnende team van het Pius X College, met v.l.n.r. Milan ter Haar, Sander Maathuis en Rob Kuipers.

 
19-02-2010  

Flexlocatie sport geen halszaak meer?

 

ALMELO – Als het CDA-lijsttrekker Jan van Marle ligt, is de flexlocatie sport tussen Weezebeeksingel en het Twentekanaal geen halszaak meer. Dat meldde de sportwethouder in het donderdagavond door de LTO georganiseerde groene verkiezingsdebat in het Polmanstadion. Van Marle zoekt mogelijkheden om Oranje Nassau, La Première en SV Almelo toch aan de Maardijk-Koedijk te blijven vestigen. Hij ziet mogelijkheden om de sportterreinen efficiënter te gebruiken met mogelijk trainingsuitbreiding op de plek van de afgebroken flats van Beter Wonen aan de Jan Vermeerstraat.
Waar de Honk & Softbalvereniging De Uitsmijters – nu nog op Het Maatveld - dan naar toe moet werd niet besproken. Gijs Stork (ALA) viel bijkans van zijn stoel van verbazing en vroeg adrem of de wethouder dan ook zijn vingers afhield van de groene long De Bolkshoek en avc. Heracles op de huidige plek te faciliteren. Daar was van Marle echter nog niet uit.
De uitlating van Van Marle lijkt ook meer verkiezingsretoriek want een eenvoudige optelsom leert dat de 3 clubs samen twee speelvelden, twee pupillenvelden en twee trainingsvelden moeten inleveren en dat voor Oranje Nassau ook nog eens een nieuw clubgebouw en kleedkameraccommodatie gerealiseerd moet worden. De uitlating van Van Marle zal ongetwijfeld ook te maken hebben met de wens voor een nieuw stadion voor Heracles Almelo en de plannen van Asito om op de velden van ON een nieuw hoofdkantoor te willen bouwen. Of de Almelose sportwereld de uitlatingen van Van Marle kan waarderen lijkt de grote vraag? Met de aankondiging van de Flexlocatie in de prullenmand en het besluit de Sportraad op te heffen, lijkt de sportwethouder op ramkoers te liggen.

 
19-02-2010  

Partnerstad Iserlohn in financiële problemen

 

ISERLOHN (D) - De Almelose partnerstad Iserlohn kampt met grote financiële problemen. Vooral de conjunctuur zorgt voor lagere inkomsten uit de lokale belastingheffing voor bedrijven. De financiële problemen worden nog eens vergroot door de verplichte EU-eisen voor de brandweer. De spuitgasten mogen maximaal nog maar 48 uur per week dienst doen waardoor er extra personeel in dienst genomen moet worden. Friedhelm Kowalski, de verantwoordelijke 'Kammerer' spreekt over 650.000 euro extra aan personele lasten. De totale tekorten in Iserlohn bedragen 20 miljoen euro.

 
19-02-2010  

Romany Peters (10) winnaar schoolreis

 

ALMELO - Burgemeester Hermans verrast Romany Peters met winnen schoolreis Rotterdam. Burgemeester Hermans-Vloedbeld maakte op vrijdag 19 februari bekend dat Romany Peters (10) uit groep 6H van De Noorderborch met zijn hele klas op schoolreis mag naar het Nederlands Architectuur Instituut in Rotterdam. De burgemeester verraste de winnaar vrijdagochtend vroeg tijdens een bezoek aan zijn klas. Ruim vijftig kinderen maakten kans op de prijs door mee te doen aan het Kinderatelier op woensdagmiddag 3 februari. Tijdens dit atelier in de bibliotheek bouwden zij ieder hun eigen nieuwe Stadhuis - van snoep. De burgemeester feliciteerde Romany Peters heel hartelijk met het winnen van de prijs, ondertussen hard toegejuicht door zijn klasgenoten. Wanneer klas 6H met meester Niek Rondhuis naar Rotterdam reist, wordt op een later moment bepaald. Zeker is dat dit nog dit schooljaar gebeurt. De winnaar werd bepaald via een trekking door een notaris van Hölscher Ter Braak Willems Notarissen uit Almelo. De uiteindelijke winnaar Romany Peters bouwde met enkele van zijn klasgenoten een groot snoep-Stadhuis. Dit deden zij aan de hand van een vooraf gemaakte bouwtekening. Het Stadhuis van Romany en zijn vrienden kreeg stevige muren van ontbijtkoek en schuimblokken en een imposant dak van onder meer zure matten en marshmallows. 

 
19-02-2010  

Noordik-leerlingen naar stadhuis voor debat

  ALMELO - De raadszaal in het gemeentehuis van Almelo stroomde vol vandaag. Alle stoelen waren bezet, zelfs die van de publieksplaatsen. Niet door de gemeenteraadsleden, maar door leerlingen van Het Noordik, die waren gekomen om alles te weten te komen over het bestuur van een plaats als Almelo.
Ze werden hartelijk welkom geheten door Sara Demir, de ambtenaar die onder meer de lokale verkiezingen regelt. Zij vertelde de toekomstige kiezers over het verschil tussen het ambtelijke en politeke bestuur. Daarna besprak zij de gang van zaken rond het indienen van een plan voor bijvoorbeeld een basketbalveldje voor de jeugd in de wijk.
Vervolgens was het tijd voor het debat. Sara Demir lanceerde de stelling dat alle schoolfeesten in Almelo verboden moesten worden. Er klonken kreten van ongeloof en ontzetting door de zaal.
Lees verder...

 
20-02-2010  

Koper voor Polmanstadion?

 

ALMELO – Het bestuur van de stichting Stadion Almelo en het gemeentebestuur zijn in onderhandeling met een koper voor het huidige Polmanstadion. Het gemeentebestuur zou toegezegd hebben de helft van de bouwkosten van een nieuw stadion voor z’n rekening te nemen en de grond om niet ter beschikking te willen stellen. Waar precies een nieuw stadion met een capaciteit van 15.000 bezoekers wordt gebouwd wordt nog niet verteld, meldt RTV Oost.

Zou het college van B&W dan toch een plekje voor Hornbach gevonden hebben? Of misschien is het wel Mapei die haar Beneluxvestiging uit België naar Almelo wil verplaatsen.

 
21-02-2010  

Tibertius wordt De Brugstee

  ALMELO - De beschermde woonvorm Tibertius aan de Brugstraat in Almelo krijgt een nieuwe naam: De Brugstee. De binnenkort op te leveren nieuwbouw wordt aangegrepen als goed moment voor een nieuwe naam. Want als sociaal pension is Tibertius al sinds 1961 een begrip in Overijssel. Maar sinds 1 juni 2007 is de functie veranderd in een beschermde woonvorm. Deze verandering wordt met een nieuwe naam nu onderstreept.
Lees verder...

 
22-02-2010  

Ontruiming ‘Alexandra’ door gaslucht

 

ALMELO - Jeugdinrichting Harreveld aan de Vriezenveenseweg in Almelo - beter bekend onder de naam Huize Alexandra - is zondagavond korte tijd ontruimd. De oorzaak was een gaslucht die door de medewerkers werd waargenomen.
De brandweer en netwerkbedrijf Cogas hebben metingen verricht maar er werd geen gaslek geconstateerd waarna de ‘meiden’ weer naar binnen konden.

 
22-02-2010  

Eén aanspreekpunt op Werkplein Noord Twente


UWV WERKbedrijf en gemeenten ondertekenen dienstverleningsconcept
Foto: Rikkert Harink Fotografie.
  ALMELO – Het UWV-werkbedrijf en de gemeenten Almelo, Tubbergen, Twenterand en Wierden hebben gezamenlijk een dienstverleningsconcept ondertekend waarbij inschrijving van UWV en aanvraag van een uitkering via UWV of Sociale Dienst in één aanvraag zijn gekoppeld. Cliënten krijgen één contactpersoon en de dienstverlening wordt voor alle aangesloten gemeenten uitgevoerd.
Wel is het zinvol om bijvoorbeeld vrijstelling van gemeentelijke heffingen tegelijkertijd aan te vragen omdat via de gezamenlijke overeenkomst maar één keer alle gegevens hoeven te worden ingeleverd.
Lees verder...

 
23-02-2010  

Projectgroep Gaarden gaat speelveld opknappen

  ALMELO - De projectgroep Gaarden gaat het speelveld in de wijk opknappen en heeft daarvoor subsidies ontvangen van het Oranjefonds en de stichting Roggekamp/Peitz. Ook de woningstichting Beter Wonen en de gemeente heeft hulp toegezegd zodat er een plan van aanpak kan worden gemaakt en nog dit jaar aan het karwei kan worden begoinnen.
Lees verder...

 
24-02-2010  

Drie AED´s voor Windmolenbroek

 

ALMELO – De wijk Windmolenbroek krijgt vandaag 3 Automatische Externe Defiblilatoren (AED’s) voor de omgeving De Zwaan/De Zwaluw, omgeving De Condor/De Emoe en voor de omgeving van wooncentrum De Karekiet aangeboden. Wethouder Schouten krijgt de eer ze te overhandigen in de vorm van een wijkwaardebon.
Eerder al schaften sportcentrum Obimex en Esso-tankstation Knol AED’s aan voor het bedrijventerrein Twentepoort. De AED’s moeten helpen om doeltreffend te kunnen handelen bij acute hartstilstand.

 
24-02-2010  

Heracles stapje dichter bij nieuw stadion

  ALMELO -De gemeente Almelo leent Heracles Almelo minstens 12,5 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe stadion. Dat maakte de gemeente woensdag bekend. De eredivisionist wil in het seizoen 2011/2012 het stadion in gebruik nemen.

Het college van burgemeester en wethouders is bereid om maximaal 50 procent van de bouw -en grondkosten te lenen tegen een marktconform rentepercentage. Het leenbedrag van 12,5 miljoen is exclusief de grondkosten. Die kosten wil de gemeente financieren uit de grondexploitatie-opbrengsten van de toekomstige gebruikers in het te ontwikkelen gebied rondom het stadion. Behalve het stadion worden kantoren, grootschalige detailhandel en commerciële dienstverlening ontwikkeld.
Lees verder...

 
24-02-2010  

Voorstel B&W nieuw stadion veel haken en ogen

 

ALMELO – Of Heracles Almelo nu zo blij moet zijn met het principebesluit dat het Almelose college van B&W heeft besloten voor de bouw van een nieuw stadion, zal op termijn blijken. Feit is dat de club zelf voor de financiering moet zorg dragen en alle kosten zal moeten ophoesten ook voor het MER-onderzoek. Het college wil de grond kostendekkend inbrengen en deze voor 50% financieren. Ook de bouw van het stadion zelf wil de gemeente financieren voor 50% maar beide leningen wel tegen een garantie van 1e hypotheek en dat bemoeilijkt de financiering voor de andere helft van het benodigde kapitaal.
Lachende derde is Asito die de bouw van een nieuw hoofdkantoor op de terreinen van Oranje Nassau dichterbij ziet komen. Wel moet de gemeente dan eerst de grond van Beter Wonen aan de Jan Vermeerstraat aankopen om via die weg de ontsluiting van Asito en stadion te bewerkstelligen.
Het college stelt met alle betrokken partijen in gesprek te zijn zoals CKV Achilles, Oranje Nassau, SV Almelo, La Prémière, Beter Wonen, Heracles Almelo, stichting Stadion Almelo, Asito en ook voor de honkbalclub Uitsmijters moet nog en oplossing worden gevonden nu van de Flexlocatie wordt afgezien. Dat kost overigens het lieve sommetje van 1 miljoen euro. Het laatste woord is echter aan de nieuwe gemeenteraad!

Lees ook TC Tubantia

 


Besluitenlijst B&W 23-02-2010
B&W besluit bouw stadion en Asito
Raadsbrief bouw stadion en Asito

 
24-02-2010  

Voorleeshulp voor de gemeentelijke website

 

ALMELO - Bezoekers van de website van de Gemeente Almelo kunnen nu alle teksten laten voorlezen. De voorleeshulp BrowseAloud is er voor mensen die slechtziend zijn en voor mensen die niet goed kunnen lezen. Ook voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal maakt de voorleeshulp het bezoeken van de website makkelijker en leuker. De voorleeshulp leest de tekst voor en laat de voorgelezen tekst zien in een gekleurd venster. Bezoekers van www.almelo.nl kunnen eenmalig het programma BrowseAloud downloaden en de instructies volgen. Dat kost een paar minuten. Vervolgens kunnen bezoekers door middel van het aanwijzen met de muis de tekst laten voorlezen. Ze kunnen persoonlijke instellingen, zoals de leessnelheid, gemakkelijk wijzigen. Als ze eenmaal BrowseAloud hebben geïnstalleerd, kan dat programma ook worden gebruikt voor andere sites die het programma gebruiken.
Voor meer informatie: www.almelo.nl  en klik op lees voor.

 
24-02-2010  

ZGT (Twenteborg) aangesloten bij OogzorgNetwerk

  ALMELO - Het ZGT (Twenteborg) heeft zich aangesloten bij het landelijke OogzorgNetwerk. Het Netwerk is een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam met als doel de logistiek van de zorg te verbeteren. Het Oogziekenhuis Rotterdam is een 'Center of Excellence', wat inhoudt dat zorg, opleiding en onderzoek volgens de criteria zijn van de American Association of Eye and Ear Hospitals. Het ZGTnoemt dit een investering in de voortzetting en verbetering van de oogheelkundige zorg voor Oost Nederland.

Lees verder...

 
25-02-2010  

Deurwaarder Tijhuis & Partners overvallen

  ALMELO – Menigeen heeft een hekel aan deurwaarders en er zijn gevallen dat men zich achter gesloten gordijnen en uitgeschakelde deurbellen verschanst, als de onbetaalde rekeningen zich ophopen. Of de overval woensdagavond op het deurwaarderskantoor van Tijhuis & Partners misschien met revanchegevoelens te maken heeft weten we niet, maar bij Tijhuis weten ze nu ook hoe het voelt als er 'binnengedrongen wordt om geld. De inhoud van de kluis werd afgedwongen en door de daders meegenomen. De geschrokken deurwaarders kunnen een beroep doen op slachtofferhulp.
Lees verder...

 
25-02-2010  

Kimberley steunt vader bij verkiezingen

 

MEXICO CITY - De 15-jarige Kimberley Kampman is momenteel met 3 clubgenoten van TKD Oude Luttikhuis op trainingskamp in Mexico City en afgevaardigd voor de Nederlands Taekwondoselectie om in Mexico te proberen een medaille te bemachtigen bij het WK Taekwondo van 6 t/m 9 maart in Tuijana en om zich te kwalificeren voor de Jeugd Olympische Spelen later dit jaar in Singapore.
Toch wil ze vanuit Mexico haar steun betuigen aan vader Louis en BBA bij de gemeenteraadverkiezing. Voor Kimberley is als topsporter een goed sportbeleid van belang waarbij de inspraak van de sport in het beleid voorop staat.

BBA zet grote vraagtekens bij het plan van burgemeester en wethouders (lees CDA/PvdA) de Sportraad op te heffen en wil zeker geen Sport BV met dure directie en betaalde Raad van Commissarissen.

 
25-02-2010  

Bouwrijpmaken De Velden in Almelo gestart

  ALMELO – Een deel van het Indiëterrein in Almelo wordt momenteel door Ter Steege Vastgoed herontwikkeld tot een eigentijds woon- en werkgebied. Aan de zijde van de Kolthofsingel bevindt zich plandeel De Velden. Op 6,5 hectare is ruimte voor lichte bedrijvigheid, kantoren, maatschappelijke dienstverlening en vijf woon-/ werkeenheden.
Het gehele terrein wordt vanaf heden bouwrijp gemaakt. Het betreffen werkzaamheden als aanleg van (bouw)wegen, riolering, grondverzet, opschonen terrein etc. Aannemer NTP Infra uit Enschede is verantwoordelijk voor de uitvoering van deze werkzaamheden. Na selectie en prijsvorming heeft Ter Steege Vastgoed deze klus aan deze aannemer opgedragen.
Lees verder...

 
25-02-2010  

Asito belangrijker dan Heracles stadion

  ALMELO – Het collegebesluit om Heracles Almelo middels een gedeeltelijke financiering te steunen lijkt vooral ingegeven om Asito ter wille te zijn en te behouden voor Almelo. Asito wil een nieuw hoofdkantoor bouwen op de velden van Oranje Nassau. Het college nam namelijk een projectbesluit voor snelle realisering en wil op termijn het bestemmingsplan wijzigen.
Voor de ontsluiting van het nieuwe hoofdkantoor heeft de gemeente de grond van woningstichting Beter Wonen aan de Jan Vermeerstraat nodig tegenover autobedrijf Egberink.
Verder moeten CHV Achilles, SV Almelo, en La Première 'inschikken' om Oranje Nassau ruimte te bieden aan de Koedijk/Maardijk. Met de aanleg van extra kunstgrasvelden verwacht de gemeente de sportvelden efficiënter te kunnen gebruiken.
Heracles Almelo moet zelf op zoek voor een 2e hypotheek voor 50% van de kosten van de grond en de bouw van het stadion en moet ook de kosten voor de Milieu Effect Rapportage (MER) betalen.
Lees verder...

 
26-02-2010  

Woningstichtingen tegen Fortezza

 

ALMELO - Directeur Peter van der Hout van woningstichting Beter Wonen heeft niets met het bouwplan Fortezza. Het is volgens hem veel te grootschalig en hoort in Rotterdam thuis. Fortezza telt 167 appartementen die variëren tussen de twee en zes euroton. Volgens van der Hout zijn vooral in het duurdere segment nauwelijks nog kopers te vinden. Directeur J. Kamst van woningstichting St. Joseph onderschrijft de visie van Van der Hout. Beide directeuren zien meer in het alternatief uit het plan Voskamp om op de plek een vier- à vijftal los van elkaar staande appartementgebouwen neer te zetten, minder hoog en voor nog wel gangbare koop- cq huurprijzen. Tijdens de presentatie van het plan Voskamp zei directeur Kamst dat hij in een dergelijk project wel wil participeren.
Ex- minister van der Laan (PvdA) stelde begin december nog 1,1 miljoen euro in het vooruitzicht als bouwstimulering. De daardoor lagere prijs per appartement heeft voor zover bekend nog niet tot extra belangstelling geleid. Ook lopen er nog juridische procedures tegen het bouwplan en de onttrekking van de huidige verdiepte parkeerplaatsen aan de Haven NZ. 

 
27-02-2010  

Almeloopers collecteren voor Roparun

  ALMELO - Via de Roparun gaat het team de Almeloopers met Pinksteren opnieuw een geldbedrag bijeen lopen, van Parijs naar Rotterdam, voor palliatieve zorg ten behoeve van kankerpatiënten. Vorige week mochten ze collecteren voor dit goede doel bij de thuiswedstrijd van Heracles.
,,Almeloërs zijn gulle gevers’’, aldus Ben Kamphuis, teamcaptain van de Almeloopers. Bij de Albert Heijn in het centrum hebben we voor meer dan 1.000 euro aan loten verkocht. Tegelijkertijd kochten leden van tourvereniging Ruiten Drie ook nog eens voor 260 euro aan loten.

Lees verder...

 
28-02-2010  

Stadsfonds maakt subsidies bekend

  ALMELO - Tijdens de vergadering van 25 februari jl. heeft het bestuur van de stichting Stadsfonds weer diverse subsidies toegekend. Ook vond er bestuurswisseling plaats en nam adviseur Bert Kuiper afscheid. Hans Hammink wordt de opvolger van bestuurslid Rob Oostendorp. Hammink is ook voorzitter van het Regionaal Ondernemers Contact B2B. Het jaarverslag wordt 27 maart a.s. gepresenteerd in het bijzijn van alle sponsoren en overgedragen aan burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld. De presentatie is in de stationshal NS Centraal tijdens het MAFF Festival 2010.
Lees verder...

Archief
Terug naar vorige pagina