Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
14-08-2011  

Over: Hoe verknipt kan je zijn?

 

Je bent jong, koopt een stel geweren enzo en ratelt zo maar even 68 jongeren om de zeep. Plaatst een dikke bom voor een gebouw.. Ok, ik ben het ook wel eens oneens met socialisten, liberalen, moslims, katholieken, gereformeerden, colleges van B&W en ander politiek en seksueel gekleurde, maar om dan meteen een hele zooi van die mensen om de zeep te helpen?
Maar het interview met die vader van die Anders Behring Brevik gaf mij duidelijkheid. Hij had hem, zijn zoon dus al 15 jaar niet gesproken en dat zal dan ook wel andersom zijn…
Zo zie je maar weer, dat “foute” ouders een hele grote invloed hebben op de geestelijkheid van kinderen…
Maar dan nog: als je al 32 jaar bent, dan heb je een eigen verantwoording gecreëerd… Dan ben je toch heel erg verantwoordelijk voor je eigen daden…
Maar goed er lopen inmiddels meer “gekken” buiten een inrichtring rond, dan in een inrichting… En dan krijg je dit soort dingen.
Tzal je maar gebeuren. Loop je even lekker te winkelen in een winkelcentrum, wordt je doodgeschoten, door een of andere idioot. Vertel je ook niet meer na.. Is niet eerlijk.

Maar hoe voorkomen we dat?
In ieder geval die wapen wet te handhaven en nog strenger te maken. Wapenvergunningen nog moeilijker af te geven. En dan maximaal voor 1 wapen. Je kan er toch maar met 1 schieten tegelijk…
Psychologische toetsing…
En maak het maar prijzig, dan haken dit soort broekies wel af. Hoewel, die gasten hadden voor een kapitaal aan wapens in de kast staan. En ik heb begrepen dat ze ook niet echt dom waren. Hoewel? Hoe Dom ben je wanneer je een massamoordenaar bent, wordt?
Ben je dan nog wel mens?

Wat ik ook niet begrijp. Je hebt om een scheet te laten twintig vergunningen nodig en machtigingen en andere papierkraam.. Maar elke moron (idioot, debiel etc..) kan zomaar een kind in elkaar zetten.. (oeps, hier krijg ik wat over te horen… Ik hou mij vast….)
Maar denk er maar eens over na. En ach waarom heb je kinderen? Voor de kinderbijslag, om te mishandelen en om al voor ze geboren zijn, ze in de crèche te stoppen.. (oeps, hier krijg ik ook wat over te horen, vast wel…)
En toen was er die majoor Bosschard van het Leger des Heils (rip) , die tegen een ander geweldig kanon Moeder Theresa (rip) in Calcutta ooit eens zei, dat ze zich afvroeg of het wel zo barmhartig was al die arme hongerende kinderen in het leven te houden? Moeder Theresa was wel heel verdrietig over deze uitspraak, maar denk er maar eens over na…
Dit gerelateerd aan die hongersnood die er nu is in Somalië.
Ik weet het dus ook helemaal niet meer. Gelukkig woon ik in Almelo, pak zo een boterham en word in November opa van een kleindochter.
Giro 555?
Wat hebben we het toch goed…

Good Goan

Vind ik, Chris

Archief
Terug naar vorige pagina