Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
03-08-2008  

Over: Politiek, halal en hulpverlenerindustrie

 

Tjonge toch maar even weer eens een keer vaker doorlezen en op schrijffouten controleren. De vorige was weer rillen voor mijn lagerschooljuf. En dat was niet van genot…..
Gegijzeld worden is niet leuk en iedereen verwerkt dit op zijn/haar eigen manier. En verder hebben we te maken met politiek, met alles er op en er aan.
Blijft het feit, dat je niet iemand een pistool tegen zijn/haar hoofd drukt om je gelijk te denken te krijgen. Dat doe je gewoon weg niet. Hoe ver je ook in je optiek getreiterd bent door wie dan ook.. Dus dat woordje “misschien” in mijn vorige schrijven moet dus weg….

Succes Bert Kuiper én succes mensen die "gepiepeld" worden door regeltjes en kastje muur ambtenarij.
Maar: regels worden er gemaakt wanneer er bepaalde normen en regels worden overschreden, dus de goeden moeten onder de kwaden lijden.

Lees ik in de Haagse Post (ja, ja ik lees ze nog wel eens) een heel artikel over de halal lening en vlees industrie. Staat daar een mooie definitie/omschrijving.
Veel hoogopgeleide Turken zijn van cultuur uit wel moslim, maar ze zijn niet gelovig en weigeren zelfs te leven volgens de islamitische voorschriften (einde citaat van Marc Guillet).
Dat zijn dus de seculiere moslims en zo ken ik er een heleboel. Het is ook maar een minderheid die olie op het vuur gooien van de Wilders vlam en meer van die enge mensen.

En nog een leuke in een andere uitgave..
De hulpverleningsindustrie. Het zal je maar gebeuren dat alles goed gaat in Nederland. Alle armoede weg, geen uitkeringen meer, iedereen blij en happy. Geen drankmisbruik, tienermoeders, ega mishandelingen, hondenpoepoverlast, lastige buurtbewoners etc.
Nou dan ligt er een complete industrie op z’n kont. Met duizenden mensen werkloos, een omzet van tig miljoen per jaar helemaal weg…
Dus deze hulpverleningsindustrie heeft dus absoluut geen interesse in het oplossen van problemen, want dan zouden ze zich mooi uit de markt plaatsen.
Sociale zaken moet maar een beursnotitie gaan aanvragen.

Zo ook de enegieboeren zoals Nuon en Cogas. Daar begrijp ik helemaal niks van.
Die moeten gewoon elektriciteit en gas verkopen en om winst te maken ook zoveel mogelijk. Gaan ze propaganda maken met zuinig omspringen met energie!!! Mooi dom. Hoppa mensen, open die ramen en aan die kachel.
Verbruiken die handel, want zij moeten winst maken.
En wat nou milieu? Ook zoiets. Kijk eens naar die fondsen! Milieu scoort heel hoog. Daar wordt me een geld aan verdient. Dus stel het gaat goed met het milieu. Dan kan daar ook geen geld meer aan verdiend worden, Greenpeace op z’n gat. Miljoenen mensen in de ww. Nee, kunnen we niet hebben.

Zo ook de benzine maatschappijen. Die hebben lak aan zuinige auto’s en balen dat de autoverkoop naar beneden gaat. Mooi peut verkopen en winst draaien. Daar gaat het om.

En oh. Oh, wat gaat het slecht met de economie. We kopen ons een slag in het vierkant aan consumptiegoederen..
Ik begrijp er helemaal niks van..

Mijn moeder kwam met een voor mij onbekend woord: Econominderen.
De economie van het genoeg noem ik het maar altijd….

Hmm, daar ga ik even op mediteren..

Groet, Chris…

Archief
Terug naar vorige pagina