Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
28-03-2011  

In de ban van de ring...

 

Toch wel een raar land dat Nieuw Zeeland. We zitten nu in Maori Land op het noorder eiland… Weet je wel, die gasjes waar Abel Tasman, nadat er 3 van zijn mannen gedood waren door die lui, verzaakt heeft om door te pakken. En die Thomas Cook deed het wel.
Abel (Nederlanders) was meer van de handel en Thomas (Brits of Engels) meer van het landje pik. En zo zijn wij ook Nieuw Jork (NY- de grote appel) kwijt geraakt. Door die verrekte handelsgeest van die gasjes toen. Gewoon landje pik hadden we moeten doen en daarna pas handel.
Enfin, wij dus zoeken naar de originaliteit van die Maories. Vragen we dat aan een autochtone Kiwi, zegt die gozer: “ga maar gewoon naar de MacDonalds”!!!! En willen we de culturele Maoiri drank drinken, krijgen we als antwoord “Bier”….. Nou vraag ik je.
En over dat bier gesproken. Tim en ik hebben dat dus onderzocht dat Kiwi Bier.. maar helaas zijn we toch weer teruggekomen op Heineken en Amstel uit de tap…(Grolsch is helaas weinig te kopen hier en alleen in de fles….) Dus hierbij beëindigd ons bieronderzoek.

Helemaal raar is ook dat zuidelijk halfrond. De maan en de zon staan om 12 uur dus in het noorden…. Het water loopt links-om weg in het putje en de noorder ster is helemaal vervangen door het zuider kruis.. Ook zo wat.

Nou hebben ze hier dus last van een soort buidelrat, possum genaamd. Van die beestjes lopen er dus ruim 75 miljoen !! van rond hier en daar zijn ze niet zo blij mee, want ze smaken nergens naar, maar leveren wel mooi bont op, als ze niet door de hagel lek geschoten zijn… Die beestjes vreten binnen een week de hele Veluwe leeg aan loof. Ze pakken dat dan ook meteen goed aan. Een helikopter met een grote zak met gif er onder en hoppa, over tig hectare bos is de possum zich aan het vergiftigen. Maar ook de enkele hert en geit die zich vergist in zo’n lekker hapje gif en dus ook de jager die zo’n beest schiet en op wil eten..
En die possum is in Australië beschermd. Een possumstaart levert in menig kroeg dus wel een bier op…

En over die Maori nog even… zijn net die lieverdjes van Job Cohen. Ze beslaan 17% van de bevolking, hebben wel eigen Tv-zenders en kranten en radiostations. Maar van die 17% zit wel 75% in de bak. Het alcohol misbruik onder die gasjes is wel tig keer zo hoog als die bij de originele Kiwi’s. En die zuipen zich al helemaal een slag in het rond.
Zou een mooi Wilders Kiwikolfje zijn…. Maar die Wildertjes zijn er best erg veel hier…

En alsje antwoord op de vraag “How are you”? en je zegt “With a campervan”, kijken ze je dom aan. En dat terwijl een camper juist heel populair is. En van Almelo en Heracles hebben ze nog steeds nooit van gehoord. Amsterdam en Ajax natuurlijk wel. En dat terwijl hier niet echt een grote Joodse gemeenschap is….Ik wordt er zo moe van. Toch een kijken of ik binnenkort op de nationale tv kan komen.

Gandalf en Frodo en die andere Hobbit gasjes waren helaas niet thuis, maar hun huisjes staan klaar, maar ik mag van die Peter Jackson of zo de foto’s niet laten zien…. Moest ik ondertekenen. Dus helaas, pas als de film klaar is over 3 jaar. Maar ze zijn begonnen me filmen in Wellington, dus er zit schot in….
De Hobbitstee was mooi..

En dat stomme Vodafoon heeft monopolie hier in Nieuw Zeeland. Mooie job voor Nelie Kroes hier…

En de monorail in ons Almelo gaat dus niet door. Jammer, gemiste kans. En het Almelo Niveau wel. Mooi,. Goede kans. En Hennie van Dolle Pret is dus gedeeltelijk blij, want ze is nu legaal, voor zover ze dus illegaal was. Nu die 50 rugguh nog en dan hebben we dolle pret weer…..

Cheers… Chris…

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina