Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
03-03-2011  

Groet´n uut ChristChurch…


Zoon Tim op jacht naar bier. Het 'hemeltje' in de super ziet er na de grote beving nog wat slordig uit.
Foto: Chris de Vries
 

Nu weet ik weer wat een JetLeg is. Jemig de Pemig. Je moet wel helemaal gek zijn om 26 uur in zo’n vliegtuig te zitten, maar dan heppie wel wat.
Om te beginnen een stop-over in KwalaLumpia. Lijkt wel wat op Almelo, maar hier hebben ze echt wat Athon Sjoers ooit wilde. Monorail en een echte city marker in de vorm van een Twin-Tower. Mooi gebouwtje. Kan geen Jumbo missen… Ik had mij nog even voorgenomen, sportief als ik ben, met de trap naar boven te gaan, maar helaas, we mochten er niet in. Kom je helemaal uit Almelo, heb ik mijn Heracles das nog om, ondanks die 32 graden Celsius, niks mee te maken, de tent bleef dicht. Maar daar wordt die toren niet lager om… maar best lekker eten daar in Loempoer… En dan hoppa naar het nieuwe Zeeland.. Aukland en dan snel door naar ChristChurch.
Zoon Tim had het toch wel voor elkaar gekregen om een motel te regelen, want ons originele besproken hotel lag een beetje in puin… De camperverhuur was ook een beetje chaos, want er waren geen campers meer in de verhuur. Gelukkig hadden we voor 4 weken eentje besproken… Dus snel met de taxi naar de stad. Onder veel excuses zei de taxichauffeur dat hij een beetje om moest rijden, want het hele centrum van ChristChurch is afgesloten. Alleen mensen die er wat te maken hadden mochten er in. Gelijk hebben ze.

Nu heb ik wel wat ervaringen met aardbevinkjes, maar deze was toch wel een heftige geweest. Niet omdat hij zo sterk was, want 6,4 op die Richter schaal is niet zo erg, maar hij zat slecht op 5 km. Diep, zo heb ik mij laten vertellen.
Maar maakt ook niet uit… Gewoon een zooitje en gewoon triest en ook best eigenlijk veel doden. Ruim over de 200 zo lees ik.. En dat voor een stadje van 350 duizend inwoners….
Is best veel voor zo’n dorp wat eigenlijk shock-proof moet zijn. 8 maanden geleden hebben ze ook al zo’n shaker gehad, maar die lag dieper en haalde de voorpagina van de Telegraaf niet….

Enfin, de motel eigenaar verzekerde ons dat zijn toko echt shock-proof was, alleen de trap naar ons appartement moesten we maar niet gebruiken als er weer een schok kwam, want hij kon niet garanderen dat hij dan zou blijven staan… Gelukkig was er een alternatief….
Hij had net weer stroom en water gekregen, dus… Nou wen ik snel aan alles, maar aardbevingen, daar kan ik maar niet echt aan wennen. Die nacht ook wakker gemaakt door een bevinkje van 4,6.. Geen toppertje, maar wel heel behulpzaam voor de puinruimers. Alleen wel pech, dat het lichamen bergen uit de grote kerk nu een dag uitgesteld moest worden. En dat zou nog wel een nationaal event worden.. Met meer kijkers dan de bekerwedstrijd cricket.. En onder het grote media gebouw lagen er ook nog te veel… Kortom.. allemaal dikke shit..

De tweede nacht kregen we 5 naschokken over ons pet heen en de derde was er eentje van 3,9 en het plafond van onze kamer kraakte aardig en de ruiten van het (inmiddels onbewoonde huis) naast ons lagen er nu echt helemaal uit en de schoorsteen was nu ook eindelijk echt door het dak heen op de eerste etage.

En terwijl ik dit schrijf begint ons gebouw weer te schudden. TV op meldingen.. was er 1tje van 4,2.

Ik heb het wel gehad hier even.. Gaan morgen mooi snel weg...

Cheers uit ChristChurch...

Chris

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina