Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
10-12-2010  

Over: snelheid, subsidie en macht…

 

Jaaah hoor VVD en PVV willen gisteren nog naar die 130km/u op de snelwegen. Helemaal goed. Laat die 130gasjes zich maar mooi helemaal te barsten rijden. Hoe meer hoe beter. Het is net zoals bij die rokers. Hoe meer er vroegtijdig dood gaan, hoe meer er voor mij overblijft. Vermits ik niet meegenomen wordt door zo’n idioot die met 130 over de vangrail heen komt zeilen.
En door die ongelukken weer meer files en dan weer zeiken over weer bredere wegen en dan weer etc. etc. etc.
Die VVD en PVV begrijpen er helemaal niks meer van. Het is hun echt in de bol gera,mmeld.
Luister maar eens naar de file meldingen. Ongelukken, vrachtwagen met pech en wegwerkzaamheden die dus gedaan “moeten worden”.
Geloof mij nu maar: terug naar de 100 km/u en alle ellende is opgelost en het is nog beter voor het milieu ook.
Aan de andere kant gaat nu de benzine ook sneller op, dus zijn we sneller van dit gezeur af en kunnen de asfalt wegen weer opgeruimd worden..

Ok, ik ga voor de variabele snelheid. Dat heb ik al 8 jaar geleden in Den Haag geponeerd. Natuurlijk als het om 02.00 uur op de A-1 zo goed als leeg is, dan ga gerust je gang met die 130…., maar om dat te doen overdag, in Nederland…..
En de boetes op te hard rijden dan ook flink verhogen. Komt er in ieder geval wat geld terug in de schatkist wat nu uitgegeven is aan dat stomme asfalt…

En bezuinigen is nodig, daar is iedereen het over eens. Maar liever niet op, cultuur, defensie, sociale zaken, ontwikkelingshulp, politie, veiligheid, onderwijs en zo alles en nog meer.
Dus actie op alle bovenstaande…
Nu lees ik dat er dus gesubsidieerden in plaats van het geld te gebruiken voor sport of muziekles er patat en bier voor kopen.
Terecht dat tante Mieke en ome Anthon hier een boom voor plaatsen. Niet meer betalen aan de mensen zelf, maar aan de instantie..
En ook die cultuur. Let wel, cultuur moet, laat daar geen meningsverschil over zijn..
Maar ik heb wel eens culturele manifestaties meegemaakt waar een halve man en een paardenkop was en dat zo’n manifestatie wel subsidie kreeg..
En het is zo gemakkelijk. Een cultureel ei willen leggen, ego trippen ofzo en dan even subsidie aanvragen en hoppa…. Alleen de inner crowd was aanwezig.
Kijk daar is nu wat aan gedaan.
En die ontwikkelingshulp. Als aids mensen in Afrika hun pillen verkopen om daar wat centen voor te krijgen, dan heb ik er moeite mee….
Zo’n JSF straaljager… heb ik moeite mee. Laten we vooral samenwerken met andere landen. Zoals Engeland met Frankrijk doet en…. Samen sta je veel sterker….
Oeps. Ik zit bijna PVV/VVD te lullen…
Daarom zal ik ook altijd aan de linker flank blijven stemmen. Tegenwicht voor dat rechtse blok. Want als die toch aan de macht komen, dn is het de sterkste die overleefd…
En dat moeten we niet hebben.

En Almelo..
Gaat ook goed, we hebben een bak geld van de provincie gekregen en wij doen er hety zelfde bij..
Dus… aantrappen die handel, gas er op en voorla dat centrum nog mooier maken…

Vind ik…

Good Goan… Chris

Archief
Terug naar vorige pagina