Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
16-10-2010  

Over: Almelo, Den Haag en cijfers

 

Nou ik was weer eens bij een raadsvergadering laatst. Om te beginnen chargeerde ik zo’n beetje iedereen van links tot rechts, dat het allemaal zo saai was in Almelo. Zelfs de verkeerslichten staan alleen maar te knipperen op oranje, al is dat geen verkeerde kleur…
De enige die een beetje zinvol uit de blauwe stoel kwam was de VVD al durf ik dat ook bijna niet uit mijn toetsen te rammen.
Het ging over die braakliggende stukken grond ie nog steeds maar liggen te braken, zonder dat er wat mee gedaan wordt. Of daar geen egaliseerding overheen kon en een beetje gras oid in gezaaid kon worden. Eigenlijk een opmerking die ik 6 jaar geleden al had gemaakt, maar ach, nu scoort de VVD er mee (rapt). Beter laat dan nooit…
De woningstichtingen doen dat al een beetje.. Oude meuk slopen en dan het open gekomen terrein een beetje egaliseren en er wat gras ofzo inzaaien. Zo is er tenminste een mooi poepveldje bij..
Nou, een vaag antwoord van ome Theo..
Enfin we wachten af.
Verder kon mij de brandbeveiligingsverordening, het financieel jaarverslag van het Erasmus en al die andere zaken mij niet echt boelen. De koffie smaakte weer prima, Marinus van de Gele Ooievaar was weer humorvol en ik was vroeg thuis…

En in Den Haag gaat het ook allemaal zoals gewenst. Al kan ik maar niet begrijpen dat het CDA als grootste verliezer, toch weereen hoofdrol speelt. Ook tijdens het congres toch maar weer ruim 30% van die moraalridders!!!
Lieve grijze golf van het CDA het is bijna anno 2011 hoor!!!! Jemig de Pemig…..
En nou maar hopen dat die Wilders een ondertoontje gaat zingen. Als hij niet gedoogd, gaat VVD en PvdA het toch gewoon zoeken bij de linkerkant. En zoals gezegd, drie keer links is ook rechts….
Slaat even nergens op, maar ik blijf het een leuke opmerking vinden…

En ik heb er nog een. Even wat cijfers en getallen….
Gerard Drosterij is één of andere bozebol aan de Tilburgse Uni. Hij verveelde zich eens laatst en is gaan wroeten op onze belastingcenten in de geschiedenis van dagen en cijfers van de afgelopen kabinetten….
Hij ging 21 kabinetten terug… CDA heeft daar 18 keer in de toren gezeten en de VVD 13… en VVD en CDA samen 11 keer!!!!
Ongeveer 19. 000 dagen (51 jaar) in totaal. Van die dagen 16.000 dagen CDA en VVD 13.000 dagen en daarvan samen VVD/CDA bijna 10.000 dagen…. (Even rekenen en dan lukt het wel….)
PvdA heeft maar in 7 kabinetten gezeten met een totaal van 8400 dagen… Voor de SP en GroenLinks 0 kabinetten in 0 dagen (Voor de SP kan ik daar niet om treuren overigens, maar ik blijf tante Femke een lekker ding vinden.. ummuhuh)
Goed, dat zijn dus de harde cijfers…..
Rechts moraalridderige liberalen dus eigenlijk de verziekers…
En links redelijk progressief Sinterklaasachtige PvdA slechts 8400 dagen….
Hmmm. Moeten we toch maar eens over nadenken wie nu welke puinhopen heeft gemaakt.
Ben ik toch blij dat ik PvdA heb gestemd en ook wel GroenLinks…
Moraal: CD en VVD…. Weg er mee (rapt best mooi eigenlijk)

En Henk Slettenaar: (CDA) zet um op man, geef de moed niet op…. Heel veel sterkte in de strijd…. Ook namens Hanny…

Wordt vervolgd…

Groet’n, Chris….
 

Archief
Terug naar vorige pagina