Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
19-08-2010  

Over: FiFa maffia, regels en Ramadan…

 

Nou snel ik even over wat koppen in die wakkere ochtendkrant van een dag geleden. Staat daar dus een heel verhaal over hoe die maffiose FiFa met als peetvader die seniel van een Blatter, even ons Nederland en België denkt te kunnen aanpakken om het WK binnen te halen.
Met welke chantage middelen die Maffia bende dat denkt te kunnen regelen. En daar heb je het weer. regels. Even geen BTW betalen over weet ik wat voor een zaken.
“Er zullen/kunnen even tijdelijk wat wetten aangepast worden om dat WK binnen te kunnen halen”. Hoe is het mogelijk!!!! Het feit al dat er over gedacht wordt.
Maar elke WK-cup heeft twee zijden. Een WK in huis halen heeft ook veel voordelen. Al is het maar een hele hoop inkomen en ander gedoe.
De “spin-off” blijkt dus gigantisch te zijn. De vraag blijft bij mij voor wie dan wel? Even voor dat zooitje FiFa gasjes (of gajus?) geen belasting hoeven te betalen? Maar wel belasting vangen van ieder ander die er omheen hangt en mee te maken heeft.
De FiFa heeft nu eenmaal een monopolie gekregen waar de wereld niet meer om heen kan. Of alle gekwalificeerde voetbal teams moeten in ene zeggen dat ze niet meer mee doen. Dat zou dus wel lagguh zijn. Maar zelfs onze Nelie Kroes kan niets aan dat machtige, maffiose monopolieblok doen.
Dus: We hebben een gegeven. Daar is niet meer tegen te vechten. Het is een entiteit van een dusdanige omvang, dat het er gewoon is. En die Blatter is hun God, Allah, Boeddah etc.
Als je ze niet kan verslaan, ga er dan mee om. (Hmmm, dat zeiden heel wat gasjes in 1940 ook en in Noord Korea, in het oude Rusland, in Cambodja, tijdens Franco, Spanje, Romenië met die 2 Tsjousjeskoe o.i.d. of in Argentinië of in, of in of in…
De voetbal dictatuur van Blatter. Maar vallen bij die dictatuur ook doden? Heeft Blatter ook zelfmoordenaars onder zich verzameld, die aanslagen plegen en andere terroristische zaken doen? Dat dus niet dus.
Maar voorlopig heeft tie ons wel mega bij de ballen. Net zoals Bill-Gates met zijn Microsoft, net zoals de grote zes oliemaatschappijen en net zoals de grote Telecom bedrijven voor mobile netwerken en nog een paar van die gigantjes.
Ik weet het dus even niet, maar voorlopig houdt het de gemoederen wel bezig.

Hoor ik vis de wereldomroep de mega poep in Pakistan. En helemaal lagguh is het dat giro 555 niet open gesteld kan, “omdat de opstartkosten, de opbrengsten zullen overtreffen”. Dus het is duidelijk dat de Nederlandse bevolking het niet echt zo op heeft met Pakistan. Nu is het niet een echt toppie land om in te zijn, dat is een heel ander verhaal. Maar wel mooi. De Chitral, de Swat, de Karakoram. En ik kan het weten, want ik ben er geweest. En die mensen verdienen ook wel beter, maar helaas…….
Ach de UN zal er zich welmee gaan bemoeien, maar ik heb best zieliglijden voor die lieden daar.

En n u we het toch over de Ramadan hebben. Die is dus weer begonnen. Best moeilijk nu de zon zo vroeg op gaat en zo laat onder. Ook een achterhaald fenomeen. En ik heb mij er eens in verdiept. De Ramadan is er oa dus voor dat ook de rijken zich eens per jaar kunnen invoelen hoe het is arm te zijn. En wie houden zich het minst aan de Ramadan? Juist ja, de rijken.
En je moet nu echt niet aan de Costa del Sol van zuid Turkije komen hoor. Daar wordt gevreten, gezopen en geneukt alsof het gewoon Spanje of Zandvoort is in het hoogseizoen.
Ik heb ook ergens in de Koran gelezen, dat economische motieven voorrang hadden op religieuze motieven. En dat je de Ramadan later kon inhalen, als het je zo uit kwam. Kijk daar heb ik wat aan. Vroeger kon je bij de Katholieken ook aflaatjes kopen. Dat kan dus nu ook zo ongeveer bij de Moslims. Alleen die aflaatjes bij de Katholieken is al wat jaartjes geleden. Dus het gaat allemaal goed komen met die Moslims meneer PV Geert Wilders, alleen duurt het nog eventjes.

Bon change… Chris..


Ruudje Gullit is dus voor het aanpassen van de wet voor de FiFa dus……..
 

Archief
Terug naar vorige pagina