Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
11-08-2010  

Over: Schoonpa, WiFi en bananenrepubliek.

 

Zo, pffff, wat een gedoe.
Mijn schoonvader is dus overleden. Nooit echt leuk, maar 88 jaar en nog wat is toch een respectabele leeftijd en ach,hij mocht gewoon wel gaan. Alhoewel ik hem best nog 30 jaar erbij had gegund, hoewel…. Een makkelijke was hij niet, maar ook dat wende wel…
Maar nu de afwikkeling van het hele gedoe. Testamenten, huis opruimen en klaar maken voor de verkoop. Zijn smaak was absoluut niet de algemene smaak… Eigenlijk best leuk werk. En dan opruimen,opruimen en opruimen…. En dan al die oude spulletjes. Gelukkig is er marktplaats en de vuilstort… De scoot is al verkocht.
Oh ja, er komt een huis aan de Bijmahuis 9 te koop binnenkort in de Schelfhorst. Mooi buurtje verder wel. Geïnteresseerden kunnen contact met mij opnemen.

En voor ik het vergeet, 3x lof voor de mensen van het Hospice Meulenbelt. Wat een lieve schatten. Ze hebben het toch maar vijf weken met die schoonpa van mij weten uit te houden. Met zo veel liefde en zorg…… In één woord gewledig…

Maar moeders en ik dus even uitpuffen…

Zit je dan in Frankrijk, weet je dat elk gat en gehucht minimaal één WiFi toegangspunt heeft,moet je er overal fors voor betalen. Die truuk is hun één keer geluktop Malta, maar deze keer stink ik daar niet meer in. En als een echte Hollander wil ik ook alles voor niets of eigenlijk wil ik geld toe!
Dus mijn gedoe maar op een memory-stick gezet en opzoek naar een WiFi-kroeg. Kijk dat is andere koek, of beter gezegd, andere drank. Daar koop je dan een bier of een Pernod en dan kun je internettuh tot je weer nuchter bent…. Alles bij de prijs van het aperitiefje en het vintje in begrepen. Heeft McDonalds ook inmiddels begrepen….
Heerlijk land dat Frankrijk.

Nu we het toch over landen hebben, wat een land dat Suriname. Dat een crimineel als een Desi Bouterse president kan worden. Stopzetten alle ontwikkelingshulp, want Desi wilgeen inmenging van andere landen. Laat ze allemaal in de pudding zakken. Nu ga ik er dus helemaal niet meer heen, zolang dat gajus aan de regering is. Let op mijn woorden, dat gaat helemaal mis daar. Zo mis, dat de bananen er zelfs niet meer willen groeien.
Jammer hoor, want het is eigenlijk zulk leuk volk en het is zo’n mooi land.
Ach, zucht, was het nog maar een kolonie, dan konden we er met z’n allen veelgeld verdienen. Samen dus, de Surinamers en wij.

Ik ga weer aan de stokbrood, de wijn en de kaas..

Saluut en ik mis jullie niet…. Chris.

P.s. Hoorde ik toch via de wereldomroep dat Heracles bovenaan in de eredivisie staat. Een goed begin is het halve werk .

Archief
Terug naar vorige pagina