Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
18-06-2010  

Over: voetbal, Bavaria en de 2e kamerverkiezing

 

En iedereen zit natuurlijk te wachten op een messcherpe analyse van mij over de verkiezingen.
Nou daar komt tie.
Ik vrees met grote vrezen, dan Nederland geen wereldkampioen wordt. Wat een bagger prestatie tegen Denemarken. Maar het is wel pure kunst om de bal met zo’n effect tegen het hoofd van die ene verdediger te schoppen, zodanig dat die bal net tegen de rug van die andere verdediger zo in het eigendoel caramboleert. Daar moet je minimaal voetbal voor gestudeerd hebben. Voor mij al de beste goal van het hele toernooi. Maar ik heb dan ook geen verstand van voetballen en dat wil ik graag zo houden. En ik heb de Bavaria vlag maar uit de kast gehaald. Dat merk is voor mij dé wereldkampioen.

Tsja en de VVD grote winnaar, de PVV en D66 en dan als laatste GroenLinks.
Eigenlijk ben ik wel content met de uitslag, al had ik aan de ene kant liever ome Job als minister gehad.
Maar aan de andere kant gaat ome Mark er eens flink met de botte bijl doorheen jatteren, als hij zijn beloftes tenminste waar gaat maken. En dat doet eigenlijk geen enkele politicus/partij, na de verkiezingen. Concessies!!!!
En ik ben wel bang voor botte bijlen. Daarom hoop ik niet dat tie samen gaat met ome Geert. (Ik wil hem nu wel ome noemen, want hij heeft die radicale keutel inmiddels al aardig ingetrokken en anaalgericht als tie is, vind hij dat best lekker) En ik heb begrepen dat zijn vrouw uit Hongarije komt. Zijn dat ook allochtonen? In ieder geval geen Moslima, dus dat scheelt weer een hypocrietje. Maar dat breekpunt van die pensioenleeftijd ofzo, heeft die al laten vallen. Dus hij begint al water bij de wijn te doen.
Je moet het er maar voor over hebben, dag en nacht een kogelvrij vest dragen, dag en nacht bewakers om zich heen. Oh nee, dat vindt tie lekker, zo heb ik begrepen.
Ook zag ik hem al gebbetjes maken met tante Femke, dus wie weet, dat ome Geert zich eindelijk eens normaal rechts gedragen.

Maar over mijn zorg van recht en botte bijl. Ok, het gaat een beetje bagger in Nederland en de rest van de wereld op economisch vlak gezien. Maar om dan als een olifant in een aardenwerken winkel te keer te gaan, lijkt mij ook niet helemaal het juiste.
En als rechts aan de macht komt, reken er maar op dat van 2x modaal tot de zeer welgestelden het er niet echt erg slechter op worden.
Het zullen dus wel weer de gewone man zijn, die de klappen voelen.

Mijn voorkeur gaat dus uit naar VVD, D66, PvdA en dan GroenLinks erbij. CDA en PVV mooi in de oppositie en dan gaat het goed komen. Al moet D66 er voor waken niet te arrogant te worden.
Het zal wel na 1 juli worden voor dat er wat gevormd is, maar er wordt wel hele hoog politiek gevoerd. Want ik denk dat ome Mark uiteindelijk toch niet met ome Geert in één kastje wil gaan zitten, samen met die moraalridders van het CDA.
Daaruit kunnen we dus concluderen, dat ik het wel mooi vind dat het CDA zo’n portie klappen heeft gehad. Ja, sorry hoor… Gewoon niet mijn partij.

Maar het was wel rete gezellig op het stadhuis die avond. En rete ouderwets met die stembiljetten, anno 2010. We moesten ons dood schamen.

Vind ik, Chris de Vries. (gewoon burger van Almelo)

Archief
Terug naar vorige pagina