Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
06-06-2010  

Over: kerncentrale, tekort en stemmen

 

De algemene reserve moet dus voor Almelo 10% zijn en is nu 4%. Nou en wat dan nog? De enige reserve die ik heb is mijn reserveband.

GroenLinks had het laatst over het Waterrijk. Dat moest dan wel met en voor duurzame energie gebouwd worden. Ik stelde toen voor om dat hele plan maar te vergeten en er een kerncentrale neer te zetten. Scheelt een hoop CO2 uitstoot. Maar ik bergreep er dus helemaal niets van. Voorlopig heb ik het weer even verpest bij GroenLinks. (lol)
D66 wil het een onsje minder. Ja logisch als neefje Fred dat verteld. Maar bij neef Huub, mag er meer dan een ons af. Het Bourgondische wethouderschap van Borne heeft hem geen windeieren laten eten…. En verder wil D66 uitstel van zo’n beetje alles. Let wel, D66 Almelo!
Zo ook het hele burger initiatief. Ruim 800 burgers maken zich zorgen over de financiële toekomst van ons Almelo. Kan ik mij wel iets bij voorstellen.
Maar zorgen is angst. Almelo moet oppassen om niet in het moeras van zorgen te verdrinken. Natuurlijk, het zijn wel onze gemeenschapscenten waarover het gaat, maar toch moet ons Almelo blijven durven de ambities in het Masterplan waar te maken. Plannen zijn er om veranderd te worden. Dat is het leuke van plannen. Maar om dat weer een onderzoek te doen naar haalbaarheid en de sociaal/financiële gevolgen terwijl dit al door de ambtenarij continue gedaan wordt? Dat schiet niet echt op. Met alle respect voor burger initiatieven en met name voor deze. Ik heb gezegd, “aantrappen Almelo, gas er op”. Het nieuwe stadhuis had er al moeten staan. Om maar wat te noemen.
En over tekorten: Moet je eens kijken wat Den Haag een tekort heeft. Daar hebben ze helemaal geen reserves meer….
Praten ze over Almelo in het grote steden verband en dat heet nu dus nieuwe steden verband. Nou daar begrijp ik nu dus ook helemaal niks van. Lelystad en Almere, dat zijn nieuwe steden. Maar Almelo een nieuwe stad? Ze zullen wel iets anders bedoelen.

Mijn stemadvies is nu of GroenLinks of PvdA. Maar in ieder geval wel gaan stemmen woensdag!!!

Good goan… Chris

Archief
Terug naar vorige pagina