Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
30-05-2010  

Over: politiekaliseren, premie voor niets en moeilijk

 

Was ik afgelopen dinsdag weer een bij een raads. Mooi onderwerp wel: de verantwoording over het jaar 2009. Nou, wij staan dus mooi 5,8 miljoen in het rood. Heb ik trouwens niks van gemerkt. En ome Jan (van Marle, CDA en ook penningmeester van club Almelo) was er niet erg van onder de indruk. Nou heeft hij zoveel ervaring met jaarstukken, dat hij ook van die 5,8 miljoen niet onder de indruk raakt denk ik. Maar het was weer prachtig om te horen hoe hij links en rechtsom de zaak door het midden wist de politiekaliseren. Ook de andere wethouders overigens. Budgetoverschrijding, recessie, waterrijk, Rohof, binnenstad, ambities, grondbeleid en tegenvallende leges. En natuurlijk maakt ome Jan zich wel zorruguh, maar dat zou ik ook zeggen als verantwoordelijk politicus.
Al met al wisten ze zich er weer mooi uit te praten. En is het niet beter rood staan dan krap zitten?
En de VVD “truuk” die overigens ook wordt overgenomen door de PvdA, dus wat heet. De gebruiker gaat betalen. Ook de sociale minimama gaan dus afvalstoffenheffing betalen en hondenbelasting en weet ik wat voor een kwijtscheldingen nu afgeschaft worden. En er wordt vooral door de SP (voorheen de communistische partij dus) steen en been geklaagd. Maar is inmiddels het kaf niet van het koren gescheiden. Is een ander woord voor sociaal minima niet a-socialen? (oeps en weer kort door de binnenbocht)
We maken het mee in onze praktijk. “Ik betaal zorgverzekeringspremie, dus ik wil ook maximaal behandeld worden. Ook al valt er niks meer te behandelen. “Dan doe je maar massage” en “ik wil op kosten van de verzekering hier komen fitnissen” en meer van die onzin.. Nou mooi niet dus. En dat is de laatste tijd meer dan een uitzondering, maar gelukkig geen regel. Nou mooi niet dus. Wij proberen die mensen dus duidelijk te maken dat dat zo niet werkt met de zorg. En dan het voorbeeld van de open hart operatie. Wie betaald dat dan?
En ik betaal mijn verzekeringspremies het liefst mijn hele leven lang “voor niets”. Dan heb ik ook niets gehad. (ja, ja, die gaat diep).
En dan moet je eens een uur gaan kijken bij de liften bij het station. Ach, 5 minuten is al genoeg. Natuurlijk zitten er ook oudjes en gehandicapten tussen. Maar over het algemeen zijn het obesitas mensen en dan ook nog wel met een vette hap in de hand en/of een sigaret in de mond.
En het klopt wat die verre aangetrouwde achterneef Geert (Wilders, opperhoofd van één of andere vrijheidspartij ofzo) uitkraamt. Die allochtonen kosten ons een smak centen. En dat hebben ze nooit opgebracht. Maar ook daar zit een verandering in. Onder de zelfstandigen zitten meer allochtonen dan kaaskoppen. En die gasten leveren ook wel op. Dus die berekening van Geert, is alleen de kosten, maar niet de baten.
En als die allochtonen er niet waren wie moest hij dan de schuld geven? En hoe moest hij dan de mensen bang maken? En hij heeft zijn kunstgebit zo vol met aan de regels houden en respect. Loopt hij eg bij een debat (voor de zoveelste keer), laat hij mensen niet uitspreken (voor de zoveelste keer) en in een 2e kamer schelden (“knettergek” zei die). En die hypocriet lult over die allochtonen? Hij preekt angst, angst voor de Islam.
Enfin, ik ben benieuwd wanneer die Scheringa voor de rechter gesleept wordt.
Als je de economie op de 1e plaatst stelt, dan moet je VVD stemmen. VVD is gewoon dé partij voor de niet sociale, rijkere economie op de 1e plaats stellende mensen. Maar wil je meer leuke dingen en economie wel belangrijk, maar niet hét belangrijkste dan is mijn stemadvies: GroenLinks of PvdA. Mijn stemwijzer komt uit op PvdA maar ik vind dat nichtje Femke zo’n lekker ding….
Moeilijk, moeilijk….
(even serieus, ik vond Femke, met Job en Rutte op een gedeelde 1e plaats…)
Ajuus, parapluus, want het gaat weer regenen…
 

Archief
Terug naar vorige pagina