Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
21-05-2010  

Over: Moslima's, hommeles en GroenPvdALinks…

 

Loop ik me daar in het zweet te drukken bij de kassarij van IKEA Utrecht (ja, ja, ik kom nog wel eens ergens) zie ik daar een kassa met bovenschrift: “ook toegankelijk voor rolstoelen” (mooi breed dus en scoots mochten ook vast wel.) , de volgende was “alleen voor pinbetalingen” een volgende met: “alleen voor contante betalingen” en achter de volgende zat een hele mooie moslima met een prachtige zwarte hoofddoek. Hmm, zei ik een beetje te hard op: “en deze is zeker alleen voor Moslims”. Oeps, de ene helft lag smangs dubbel over zijn/haar karretje en de andere helft vond het niet zo geslaagde grap/opmerking. Mijn dochter behoorde tot die laatste helft en voorlopig mag ik niet meer met haar mee naar IKEA. Zo, dat heb ik dan weer mooi geregeld. Ik ben toen maar snel op mijn beste Turks gaan kwekken tegen een Turks uitziende allochtoon. Weer helemaal mis, bleek een Marokkaan te zijn. Toen ik daar in mijn beste Marokkaans hem goedendag wenste, was het allemaal weer goed. Maar wat helemaal de grootste lol was, dat juist vooral allochtonen zich een deukje lachten over mijn opmerking.

En de Partij Vrij Almelo hebben dus nu pas hommeles. Hebben ze het toch nog mooi lang uitgehouden. Wedden dat neefje Gerwin zijn blauwe stoel mooi niet teruggeeft aan neefje Harry..
Enfin, we horen het allemaal wel.
Voorlopig staat er een 2e Kamerverkiezing aan te komen.
Helaas moet ik bekennen dat ik het nu even niet weet. Ook niet voor het wk-voetballen, maar dat is een andere tak van sport.
Ik weet het dus gewoon niet. Ging ik eerst voor ome Wouter, is die weg om in het Bos te gaan spelen. (Wouter Bos.. snappie?) Nu ome Job (Cohen). Tsja, wat zal ik daar van denken. Ik ben toch meer een koffie drinker. Het zal wel weer tante Femke (Halsema, GroenLinks) worden. Maar het kan ook wel strategisch stemmen worden, dus toch wel PvdA???? Maar dan wel op een mooie PvdA-errrès.

En wat ik helemaal niet begrijp is dat er in Nederland en ook in Almelo een redelijk hoge werkloosheid is er toch nog zwerfvuil aanwezig is. Is toch wel raar toch? Hoe leg ik dat uit?
Zoiets als het gedoogbeleid. Hoe leg ik dat uit?

Maar het gaat allemaal goed komen hoor….

Groet’n Chris

Archief
Terug naar vorige pagina