Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
11-03-2010  

Over: Bananen, allochtonen en binnenbocht


Gaat het toch de groene kant op in Almelo. Nog even en we hebben een hele jungle. Nou nog bananenbomen en we hebben de ultieme republiek. (lol)
 

Jaaah VVD, (ome Gerrit) we leven in een democratische stad en volgens de dictatuur der democratie, gelden nog de meeste stemmen en de PvdA heeft de meeste stemmen. Dus die laten het, door de letter der democratische wet, het gelden.
Hmm, nou ja ‘t zal wel..
Maar neem nu eens die bananenrepubliek Rotterdam. Hebben ze een baggerstadion wat gelijk is aan een badkuip. Daar laat je alleen Pink-Floyd, Rolling Stones in spelen. Voor de rest toch niet? Geeneens kunstgras! En Feyenoord, ach, dat is/was toch een werf toch? Botenbouwers waren het. Mooi beroep overigens. En wat nu helemaal: Hét allochtonen bolwerk van Nederland en wat krijg je: hertelling van de stemmen, omdat er gerotzooid is met stembiljetten en weet ik veel wat.
Van die weggegooide centen, kun je een aardig boompje planten. Dus waar is weer geklooi? Wanneer er een zooitje van die allochtonen op één kluit zitten. Spreidingsbeleid en goede begeleiding. Werpt in Utrecht ook zijn vruchten af…..
Ontwikkelingshulp maar aan die stad… (lol)

En wel flauw hoor van neefje Jan (Hammink, PvdA) om eerst de krant te bellen met de mededeling dat zijn buurvouw zo’n uitzicht op een stemhokje had, dat zij kon zien wie waar op stemde. Goede ogen die buuv. Of zou ze een verrekijker hebben gehad? En niet eerst de voorzitter van het stembureau bellen, nee de publiciteit. Bananenrepubliek manieren Jan!…
Kzal hem daar eens over aanspreken. Toch jammer dat neef Ruud (Borgman) buiten de bananenboot is gevallen. Over 4 jaar maar weer? Of maakt hij kans als de PvdA wethouders gaat leveren.
En dan maar weer met de stemcomputer, want dat geklooi met dat rode potlood, is ook uit het stenen tijdperk. Maar wel leuk dat ze kliko’s gebruiken om de stembiljetten in te doen. Kunnen ze meteen het oud papier in.
Mooi kort dit keer, lekker snel gelezen en weer heerlijk kort door de binnenbocht. (ben je het snelst aan de finish, vraag het maar aan Sven Kramer….
Ik ben weer aan het spelen in de sneeuw..

Vind ik, Chris…..

Archief
Terug naar vorige pagina