Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
09-12-2009  

Over: Krotten, stationsliften en VVD/Fortezza

 

Nou is het wel even lagguh in de polluhtiek. Gaat in ene de PvdA verbieden (!) mensen hun krot te verkopen, omdat het krot niet goed geïsoleerd zou zijn. Nou vraag ik je! Nou is de PvdA dus mijn partij, dus heb ik even in het rond gevraagd waarom ze met dit idee kwamen. Wat de achterliggende gedachte is. Nou dat is heel eenvoudig. Politiek, met een hoofdletter Pe dus.
Het idee is stompzinnig. Maar heeft gerruth wilder het alleenrecht om stompzinnige ideeën te braken? Denk het niet toch?
Maar dit idee van dat verplicht isoleren heeft wel als bijwerking dat er in Den Haag over het geheel wordt nagedacht. Dus de subsidieregelingen worden weer tegen het licht gehouden en geëvalueerd etc.
Goed gedaan PvdA…….
Het zou wat. Kan ik voor weinig nu een Praxishok (of GAMMA, dat zeg ik) kopen waar de eigenaren nu voor de buitenwereld de verwarming, stoken zou ik dat niet mogen. Ik vind iedereen die nu nog in een enkelsteens, enkel glas hok woont een beetje dom, want je vergooit heel veel geld. En ik kan het weten, want ik heb zo’n Praxishok gewoond en met veel subsidie heb ik mooi die hele meuk laten isoleren en toppie hoor..
Het is eigenlijk meer een CDA braaksel. Dát zijn toch de moraalridders van Nederland? CU en al die andere SGP christelijke partijen?
Ook wel leuk is dat de meeste opperhoofden van de PvdA ook uit de theologische hoek komen. Ik moet nog steeds eens een preek meemaken van ome Bert (Kozijn, dominee van de PvdA)
Tzal je maar gebeuren: Mieke, Theo en Bert als wethouders.. Lijkt mij wel leuk een PvdA bolwerk in Almelo….

En die liften bij ons station. Eigenlijk voor veel gemeenschapsgeld gemaakt voor de ouwetjes en gehandicapten. Maar wat schets mijn verbazing? Die dingen worden hoofdzakelijk misbruikt door die gasjes van het ROC. En niet gasjes die gewoon lekker in hun lijf zitten met een mooie BMI, maar dan ook nog eens door die vetkleppen van 100 kilo of meer, dus die gasjes (m/v) die nu al de samenleving te veel kosten door dat vette lijf en dat ongezonde leven. In plaats dat die bolle toeters (m/v) nu de trap zouden nemen, nee hoor de lift. Voordeel van de lift nemen is wel dat ze nu mooi de tijd hebben om een sjekkie te draaien. Zo zie je maar weer, elk nadeel heb se voordeel. Maar lagguh blijft het wel.

En zit die VVD weer te mekkeren over het stadhuis in Fortezza. Ja, als ik van Looy was zou ik dat gemeentehuis ook wel in mijn Fortezza willen hebben. Conclusie: van den Woudenberg is vriendjes met die van der Looy, die projectontwikkelaar die Fortezza probeert te bouwen. En zoals de VDD behoort te doen: “old mans school”, ons kent ons, de ene hand wast de andere, vele handen in één broek: vriendjes polletjuhtiek dus! En de vlaggen hangen al halfstok.. Dank je wel VVD….
Maar zo hoort het ook bij de VVD. Als je op die partij stemt dan stem je voor “een hapje en een drankje” en vriendjes politiek en voor het stagneren van de ontwikkeling van ons Almelo.
Jammer hoor want het zijn best leuke mensen die van de VVD.

En verder is onze recreatie bungalow nog steeds te huur. Maar het is wel op een naturisten terrein FlevoNatuur.

En de groet’n, Chris

Archief
Terug naar vorige pagina