Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
13-10-2009  

Over: Achmed O, DSB en AZ

 

Wat ik vind moet ik eigenlijk aangeven bij de politie, maar ik vind dat meneer Achmet O. eigenlijk maar gewoon wasknijpers moet gaan monteren in één of andere inrichting. Let wel een gesloten inrichting, waar hij de komende 15 jaar niet meer aan zijn eer kan werken.
Want als iemand één keer zoiets heeft uitgehaald, dan is de kans zeer groot dat hij dat weer doet.
Ok, willen we die kans lopen, dan moeten we hem gewoon een taakstraf van 250 uur geven en klaar is Bert…..
Waar heb ik het over? Nou over meneer O. die ome Bert en nog vier anderen een traumatische ervaring heeft laten beleven, waar ze de rest van hun leven op elk verjaardagsfeestje nog uren over kunnen vertellen.
En neem van mij aan, vergeten doe je zo’n pistoolloop nooit. En dit waren er nog wel twee. En ik weet waarover ik praat. 1981 ook in Turkije en of het nou een Koerd was of niet. Nog steeds voel ik de kleuren stront nog dun door mijn pantalon heen stromen.
Gelukkig wordt ik er niet echt meer wakker van, maar ik heb ooit eens een tentamen over dit soort onderwerpen over traumatische ervaringen gedaan. Neem van mij aan, het kan traumatisch zijn. Goh wat heb ik er weer verstand van.
Misschien moet ome Bert maar een boek gaan schrijven. Heeft bij mij wel iets geholpen. Al is het alleen maar om de centen die het verdient. Want daar draait alles toch om? Om de centen? En vooral om het uitgeven van die centen… toch?
En nu staat die Toko wat ooit eens de kroeg van V&D was weer te huur..
Ik begrijp er even niets van… Had die Achmet O. toch gewoon zijn Toko verder kunnen runnen?

Ilse de Lange was goed.. Maar dan heb je altijd van die kleppers die die drie gratis munten die de omwonenden hebben gehad ter compensatie voor de overlast te weinig.
Ja zeker weer gratis zuipen om mijn en onze kosten net zoals bij de opening van de Nijreessingel zeker.
Dat heeft me toch een bak gemeenschapscenten gekost. Weet ik wel, maar dat wil je niet weten.

En ik weet hoe het gegaan is bij de DSB-bank. Die bank van Scheringa is dus hoofdsponsor van AZ. Nou heel eenvoudig de afgelopen drie jaar hebben heel veel Ajax, PSV en vooral Twente supporters veel geld gestort bij de DSB en van die mooie hypotheekjes gekocht daar.
En nu hebben ze massaal voor tig miljoen van die bank weggehaald. Nu is de DSB bank mooi failliet en kan dus AZ ook niet meer betalen.
Nu gaat AZ ook op z’n muil en zo verdwijnt die club mooi uit de eredivisie.
Goed gedaan jongens. Kijk ik heb verstand van voetballen.

Toch?

Chris…

Archief
Terug naar vorige pagina