Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
23-08-2009  

Over: Blokken, Scheepvaarthuis en Fortezza

 

Nog even over de Blokkendoos.
Nou heb je 5 jaar de tijd om een vervangende locatie te vinden voor je onderneming. Vijf jaar!! Dat was dus een groot gedeelte nog in de goeie huizentijd. Toen ze nog voor dat pand van de blokkendoos een leuke prijs konden vangen. Tsja, dan heb je het even er op aan laten komen denk ik. En nu is dus de maat vol. Kan ik wel begrijpen.
En dan veel door-de-weekse dagen auto’s af een aan. Dan nog bij mooi weer een stel van die blèrende kids in de achtertuin, die minimaal met 120 decibellen in de luiers poepen. Zo’n kinderdoos hoort gewoon niet in een rijtjes huis in een woonstraat. Nu kan de gemeenschap er weer voor opdraaien om die zaak weer recht te duwen.
In het begin dus al een foute beslissing genomen Burgemeester en Wethouders cq de raad.
Oeps, zat ik daar 5 jaar geleden ook niet in? Hmm.. shit, had ik het maar geweten.

En nou zijn er ook lieden die kindergejammer (lees geluid) het mooiste geluid van de wereld vinden. Nou daar ben ik het dus ook niet mee eens. Het kan wel leuk zijn, maar genoeg is genoeg.
Mijn conclusie. De gemeente heeft weer eens toen een foute beslissing genomen en zullen nu samen met die doos een oplossing moeten gaan vinden. Maar mocht er gewoonweg niet te praten zijn met die directeur of wil die het onmogelijke, ja dan gewoon de beslissing van de raad van state uitvoeren.

Zo hè, hè, ik ben er uit, nou de rest van de wereld nog…

Oh ja las ik in de besluitenlijst van Burg. en Weth.:

“Onderhands aan te kopen van de heer G. Weggemans, Watertorenstraat 23 te Borne, het onroerend goed plaatselijk bekend Haven Noordzijde 37, 7607 ES te Almelo, kadastraal bekend gemeente Ambt Almelo, sectie K, nummers 1613 en 1724, samen groot 1.506 m², voor een koopsom van in totaal € 1.900.000,- k.k., te vermeerderen met de vergoeding kosten deskundige ad. € 59.500,- inclusief BTW, etc. etc. Het onroerend goed in te brengen in het gemeentelijk grondbedrijf, beheerscomplex 30, Centrumplan.
Etc…

Dat is dus het Scheepvaarthuis!!! Gaat dat nu ook plat voor een bejaardenflat? Zonde vind ik dat. Het is zo’n markant gebouw. Kom op SP: Actie, Actie!!!!!!!! Oh nee die doen dat niet.
En dan de VVD die het fijn vind dat er geen subsidie komt voor Fortezza. Flauwe reactie ome Gerrit. Op zo’n manier eventueel je zin krijgen om juist daar het nieuwe gemeentehuis neer te zetten.
Niet dat die locatie geen optie is, maar ik vond dat Fortezza daar ook wel wat hebben….

En nou gaat ome Anthon dus weg. Helemaal weg uit de politiek. Jammer hij had van mij nog wel een periode meer mogen doen. Maar dan ook beslist niet meer. Het is allemaal nog nét niet af. En nu gaat een kei in netwerken en ervaring weg. Jammer, maar ook wel begrijpelijk.
Eigen gezondheid komt eerst en genoeg is genoeg.
Broekhoven, Knip, Sjoers… hmm en er gaan geruchten dat ome Bert (Kuiper) z’n jas ook aan de Iepen hangt.

En Heracles heeft er mooi weer 3 punten bij. Nog minimaal 28 te gaan jongens…

Ik ga nog ff in de zon zitten met een factortje 30 op…

Archief
Terug naar vorige pagina