Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
17-08-2009  

Over: Bio-industrie, kinderen en blokkendozen…

 

Krijg ik van de hoofdredacteur het verzoek eens te gaan snuffelen in het Blokkendoos, kinderopvang gedoe.

De prangende vraag: waar heb je kinderen voor?

A: Voor de kinderbijslag,
B: Om ze te mishandelen,
C: Om ze zo snel mogelijk in een crèche of opvang te stoppen.
Toch?

Het leukste van kinderen is, ze te maken. Maar verder zijn ze de rest van je leven “a pain in the a$#”
Je hebt hier in Nederland voor elke scheet die je wil laten een vergunning nodig, maar de grootste randdebiel mag zo maar een kinderopvang/crèche vol kindertjes in elkaar zetten en op deze overvolle wereld schoppen. Of je het nu kan betalen of niet… Of je het nu psychisch aan kan of niet.

In het begin zijn het levende poppen, waar Miepie Muts vroeger ook al mee speelde. Leuk, luiertjes wisselen, flesje geven. Borst voeding is uit, want daar gaan die tieten toch alleen maar van hangen en is lastig. Terwijl moedermelk over het algemeen uit de mooiste verpakking komt die er maar bestaat en het is nog gezond ook. Hoewel, dan mag moeders geen met anabole gespekt rundervlees eten, en ook geen ander groei hormoonachtig bio-industrievlees en ook geen genetisch gemanipuleerd soja shit consumeren, want dat komt weer in die moedermelk, die wel weer goed is tegen de Mexicaanse griep. (Zucht)

Hoe komt het dat er varkenspest is en vogelgrieppest, varkenspestgriep en die Mexicaanse griep en bokken/schapen Q-koorts? Nou heel eenvoudig. Door de bio-industrie zitten er te veel dieren op een kleine omgeving. En dat is weer het gevolg van een economisch oogpunt.

Hoe komen al die enge pandonomiumachtige ziektes nu bij de mensen?
Te veel mensen op een te kleine oppervlakte. Er zijn dus te veel mensen op onze aardkloot en op een gegeven moment is het echt vol=vol en dan breekt er echt de pleuris uit en dan zijn de aardpiepers helemaal gaar en dan gaan er minimaal een paar miljard dood en dan wordt alles weer normaal.
Oplossing? Condooms naar onderontwikkelde landen, de Paus eens flink een woordje waarheid vertellen, geen geld maar onderwijs naar onderontwikkelde landen. Ontwikkelen dus…Minimaal.

Maar wat heeft dat nu met die Blokkendoos aan de Vogelwijde te maken? Nou helemaal niets, maar ik ben het mooi weer even kort door de bocht op een ongenuanceerde manier kwijt.
Kijk, ik ben volledig een voorstander van eigen initiatief en ondernemersschap. Maar ik heb wel moeite met zo’n kinderopvang in een gewoon woonhuis zomaar in een weide.
Beste eigenaar van de Blokkendoos, zoek een mooie locatie op, waar de ouders die dan zo nodig kinderen hebben gemaakt om ze uiteindelijk op te bergen in een kinderopvang en daar vet voor betalen, ook echt hun kids kunnen parkeren. Oh nee, het gaat op de auto’s, een ander kindje, want de fiets is dus niks..

Het zal mij mijn achterwerk corroderen, want ik woon niet aan bij de Blokkendoos. Maar we hebben de mond zo vol over handhaven en regels na volgen.
Maar aan de andere kant mocht die Blokkendoos er 5 jaar zitten. 5 jaar dus en dan stoppen.
Ja, nu heeft de gemeente volgens mij een precedent geschapen met die toestemming Typisch gemeente Almelo, lees college van B&W.
Nu zijn ze wel verplicht op samen met de eigenaresse van die Doos een goede oplossing te vinden die ons al samenleving weer een smak geld gaat kosten.
Kijk, dat is nou goed ondernemersschap. Chappeau mevrouw Blokkendoos. Je hebt de gemeente mooi bij de ballen…

Dus volgens mij moet die Doos daar weg en moeten ze een mooie andere locatie zien te krijgen.
Maar het probleem is wel, dat de Raad van State zich heeft uitgesproken. Tsja, daar kan de SP ook niet tegen op al hebben ze nog zo’n grote bek.
En die Statenraad is toch een vrij hoog rechtsorgaan en we leven gelukkig in een rechtstaat waar gelukkig nog grotendeels niet corrupte rechters recht spreken.
Oeps, probleem, lastige situatie…
Wedden dat het goed gaat komen? Kben benieuwd..

Groet’n Chris

Archief
Terug naar vorige pagina