Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
13-08-2009  

Over: goede ideeën, oude koei en flitsbon…

 

Even terugkomend op mijn bankenoorlog: Het is trouwens de DBV bank waar ik nu op zit.. En de SNS is ook wel aardig overigens. En de ABN is onlangs teruggekomen met een poeslief verhaal, maar ze konden toch niets voor ons doen. Zou iemand van dé bank, mijn vomeersel in het AlmeloNieuws hebben gelezen?

Waarom heb ik dat toch nooit? Goeie ideeën: Het doorverbinden via diensten als 1850 en 1888, met tarieven van 80 eurocent per minuut, kan ongemerkt tot hoge gesprekskosten leiden. De teller blijft namelijk ook doorlopen na het doorverbinden naar het gezochte telefoonnummer. En een of andere commissie in Brussel kan er niks tegen doen. Mooi kassa dus voor die lui, die aan de luiigheid van anderen verdienen.

Even een oude koei: Aan de laatste test van Heracles Almelo voor het begin van de competitie is toen ja voortijdig een einde gekomen. Het duel met het Turkse Gaziantepspor werd vijf minuten voor tijd bij een 0-0 stand gestaakt na een tweede rode kaart voor een Turkse speler. Trainer Gertjan Verbeek haalde persoonlijk zijn elftal van het veld om verder onheil te voorkomen. Zou Wilders hier achter zitten? Maar wel mooi dat dit ons “klompenteam” afgehard heeft voor AZ. 3-2 laatst; daar krijg je toch een natte droom van, toch?

Nog even wat, misschien kan ik hier wel rijk mee worden: Die hooliganjeugd gecontroleerd elkaar helemaal stuk laten maken. Nu nog even dit verder uitkristalliseren, dan naar het Heracles stadion. En dan vooral de hooligans van de diverse voetbalclubs elkaar laten uitnodigen. Maar dan ben ik geen scheids meer, omdat ik daar scheidsbenauwd van ben…
Chappeau lieden van de worstelwedstrijd achter de Egbertuskerk. Mooie dag, sportief enzo..

Op de bon: Ik heb hem al binnen, de foto van 28 euro. En ik reed maar 78 km/u!!! lol, maar wel zuur. Veel denken dat je er wel 80 mag, maar neuhoor, 70km/u suuuuurrrr..
Enfin, een soort extra schatkistbijdrage. Gebeurt me daar ook geen 2ex (insjhallah of deovalente) Wel een veel mooiere flitsboompaal btw. Gaat zo mooi op in de omgeving....
Daar aan de Henriette Roland Holstlaan daar…

Toelichting voor openbare besluitenlijst:
Om te voorkomen dat ontheffingsplichtige soorten zich vestigen op ter ontwikkeling verworven gronden, waarop het agrarisch gebruik wordt voortgezet of die tijdelijk braak blijven liggen, is intensief beheer noodzakelijk. Vanuit de natuurbeschermingswetgeving is het voorkómen van natuurontwikkeling een ongewenste situatie. Het intensieve beheer brengt bovendien kosten met zich mee. Er kunnen zich, ondanks het intensieve beheer, toch ontheffingsplichtige soorten vestigen, waarvoor opnieuw een ontheffing moet worden aangevraagd (en verkregen) alvorens verder mag worden gewerkt. In verband met deze nadelen wordt in opdracht van, en in samenwerking met LNV een pilot gestart waarmee de mogelijkheden binnen de natuurbeschermingswetgeving worden verkend. Tijdelijke natuur is bijvoorbeeld een goed alternatief voor intensief beheer. Om tijdelijke natuur op Bedrijvenpark Twente Noord in Almelo mogelijk te maken, moet duidelijk worden gemaakt welke aspecten hierbij als randvoorwaarden gehanteerd worden en in welke situaties tijdelijke natuur toepasbaar is. Hierover is al met belanghebbenden overlegd.
Dus mocht er onverhoopt een zwaar beschermde brulboeikikker of een Panda beer het in zijn of haar hoofd halen zich daar te gaan vestigen. Jammer dan, poelier……
Ze smaken overigens toch nergens naar heb ik mij laten vertellen.

Doei, Chris

Archief
Terug naar vorige pagina