Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
03-08-2009  

Over: Hypo´s, bankenoorlog en vakantiewerk….

 

Nou hebben mijn vechtgenoot en ik het nadeel dat wij dus zelfstandige zijn. Eenvrouwszaak heet dat geloof ik. Juist ja, een praktijk in fysiotherapie en nog wat therapieën er bij. (www.fysiofitinn.nl) Veel werk, maar best leuk en we verdienen er ook nog wel leuk mee en hebben regelmatig de tijd om het verdiende geld uit te geven.

Nu waren wij dus bij die Boeren leen RABO genaamd en betaalde daar voor ons hypotheekje een rente van 5,2%. Op zich niks mis mee, maar nu de Eurobor rente zo laag is (minder dan 1%) vind ik wel dat deze boerenbank en alle andere banken de hyporente ook wel eens mogen aanpassen, verlagen dus..

Maar nee hoor, alle hypobanken blijven lekker op die rente zitten.

Ik dus zwaar de ziekte er in en ik ga dus shoppen naar een andere hypo bank. Waar was ik aan begonnen!!!
Via, via kreeg ik een verzekeringsmaatschappij (DBV) zo bereid om ons een hypotheekje te verschaffen van 3,3%. Dat betekende dus mooi 1,9% per maand minder en meer cash-vloei om te verbrassen. Want daar gaat het om, verbrassen.. toch?

Nou, om lang verhaal nog langer te maken. Wat dacht je wat? Jaarstukken, belasting aangiftes, taxatierapporten, girooverschriften, winst/verlies rekeningen, werkgeversverklaringen, aktes van eigendommen, kadastrale overzichten, kleur ogen, hoe vaak we het deden (geintje), we hebben geen hemd meer aan het lijf en onze kousen hebben geen naad meer….

Oorlog aan de banken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maar ik kreeg inmiddels de lol (cq zwaar de pest) er in. Heb ik alle gegevens digitaal gescand en voor mijn eigen gemoedsrust ook naar andere geldschieters geïnformeerd.
Nu bleek, dat ze best geld wilden hebben, dus ik mooi aanvragen indienen en alles via de mail en telefonisch. Die gasten van een adviseurs komen namelijk bij mij niet meer over de vloer.

Die raven van een DSB/Frisia.. Nou die heb ik mooi minimaal 20 uur aan het werk gehad voor mij. En wat dacht je dan van die arrogante nichten van een ABN? Om van Frisia en andere spannende doorlopende kredieten en persoonlijke leningen maar niet te spreken. Rentes van 13 – 17% op jaarbasis vlogen mij om de oren…

Jemig de Pemig wat een wereld.

Nu begrijp ik hoe het zit met het over de oren in de schulden te komen zitten voor:
Een auto, T.v., nieuwe keuken, mobiel telefoonabonnement etc.

Denk je zo kredietwaardig te zijn als, ja als wat? Een bank is tegenwoordig ook niet meer kredietwaardig. Voor je het weet valt die om…
Je zal maar net een leuke aanbieding krijgen de droom van je leven en dan de centen niet kunnen krijgen, terwijl je wel een overwaarde hebt van 2 ton!

Uiteindelijk ben ik er achter gekomen waar ze allemaal van die waakhond de financiële zaken op moeten letten en wanneer ze uiteindelijk een hypotheek mogen verstrekken.

Hadden ze dat maar eerder gedaan, dan was de zooi nu niet zo groot geweest.
Waar ze een jaar geleden nog stonden te dringen om je een paar centen te lenen, is het nu helemaal omgedraaid. En dat is ook niet goed.

En nu willen ze die bananenrepubliek vaneen IJsland ook nog over 3 jaar binnen de EU hebben! Laat ze mooi hun eitjes zelf gaar koken in die geisers van hen en mooi weer lekker gaan vissen enzo. Gelukkig heb ik mijn centje wel terug uit IJsland, maar wat dacht je van de rest. COGAS, provincies etc? Dat verzin je toch niet.

Maar eigenlijk heb ik dus aan de andere kant best lol. Alles valt nu wel in ene op zijn plaats en de wereld gaat nu wel weer in zijn normale perspectief rond draaien.
Het kon toch ook niet op. Kijk eens wat er allemaal b.v. bij Media-Markt over de toonbank ging! Mensen die geen nagel hadden om hun kont te krabben, hadden wel op elke kamer een plat-scherm, een schootcomputer en een 2e/3e auto voor de deur met een motor in de schuur!

En dan nog een schuld van tig tegen 18%.

Ja, hallooooo! Waar was u nou mee bezig? 

Maar het zijn dus wel de banken die alles kapot hebben gemaakt. Die hebben op een vieze manier ingespeeld op de hebberigheid van de mensen en verdienen daar nog steeds miljoenen aan, over de rug van jou en mij. (Nou van mij dan een stukje minder dus nu….) 

Dat is dus echte witteboorden criminaliteit. En ze komen er nog mee weg ook…

Ik kan de mensen het niet echt kwalijk nemen, die bij Neckerman, IKEA, OTTO enzo op krediet hebben gekocht terwijl ze het eigenlijk niet konden… 

Maar het gaat allemaal weer goed komen met ons. En ons droomrecreatiewoninkje komt er ook wel. 

Nog 11 jaar en dan moeten Hanny en ik al met pensioen en dan houdt onze eeuwig durende vakantie helaas op. 

Kom ik moet weer aan het vakantiewerk….

Groet, Chris..

Archief
Terug naar vorige pagina