Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
23-06-2009  

Over: Taliban, burgerjuffrouw en komkommer

 

Hoi Alex.
Je wilt niet weten hoe vaak ik mijn vomeersels doorlees voordat ik ze doorstuur. Maar bedankt dat je het columns vind. Ik voel mij zeer vereerd.
Ik zal je vertellen, ik heb ooit eens een schrijven van mij laten foutenloosen. En toen kreeg ik het commentaar, dat ik die niet zelf geschreven had, maar door iemand anders! Het was namelijk foutloos. Gelukkig had ik bretels om/aan….
Vanaf dat moment heb ik het op gegeven om foutloos in te voeren….
Ik ben dus absoluut niet te lui.

En ik ben helemaal geen journalist, laat staan een pseudo-journalist. En ik weet waarover ik praat. Mijn vader was een echte journalist en ik ben dus met de schrijverspen bij mijn geboorte ingeënt. Maar dat kon jij niet weten….

En ik blijf voor burgemeester van Almelo toch gaan voor kwaliteit. Liefst een PvdA-er, maar in het uiterste geval een CDA-er, maar geen VVD-er. Dat is gewoon niet mijn partij. Mocht die nieuwe burgermeester dan dikke tieten hebben prima, maar het is geen wet van mede en Perzen…. En dan is het ook geen burgermeester, maar een burgerjuffrouw..

En om die Belgische journaliste een terroristen groupie te noemen, dat vind ik wel aardig ver gaan. Maar dat is ook typisch Wilderstaal. Een groupie heeft vrijwillig seks met iemand. En deze dame had absoluut niet vrijwillig seks met die Taliban hufter.
En ik heb gelijk, want God, in dit geval Allah genaamd, straft direct of wat later. Wat die lul de behanger is mooi een paar dagen later doodgeschoten. Nu ben ik geen voorstander van de doodstraf, maar wilde dieren die echt mensgevaarlijk zijn en niet meer te behandelen of te herplaatsen zijn, stja, wat moet je er dan mee? Afmaken en aan het meest biedende restaurant verkopen, al kan dan met Talibanners dus ook niet….

Die Taliban heeft niks met Moslim en Islam te maken. Dat zijn gewoon een stelletje schorem, die hun geld halen uit de Opium/heroïne papaver kweek. Om te beginnen kopen ze daar wapens voor om anderen te doden en te onderdrukken en daarbij gaan er weer weet ik hoeveel mensen dood aan die heroïne. Ik kan er geen begrip voort opbrengen. Dat stelletje Taliban, heroïne gajes. Machtswellustelingen zijn het…

Maar wel fijn dat je het even kwijt wilde… ga zo door..

Wat is er nog meer leuk in Almelo? De Uitmarkt was toppie, vooral de Koornmarktgebeurens. Kijk, dat had nooit kunne zijn als dat kot van een Sinnema er nog had gestaan.
Nou nog die McDonalds weg daar op de grote markt en het wordt nog leuker in Almelo.

En verder komt de zomer er weer aan, dus komkommer tijd.

Ook bij mij.

Groet’n Chris

Ps: 2 keer doorgelezen…

 
Chris,
 
Respect én sportief. Ook al weet niemand wat de aanleiding is voor de eerste alinea en de PS in je schrijfsel, ik waardeer je reactie op mijn mail.
Eenmaal met de schrijverspen ingeënt én met bretels, zul je toch een beetje het gevoel mee gekregen hebben, dat diegene die jouw schrijfsels leest, meer geboeid is/moet zijn door de inhoud dan afgeleid door de fouten.
 
Ik kan nu merken dat je het twee keer hebt doorgelezen. Minder fouten ;-)
 
Je keuze voor de vrouwelijke burgemeester steun ik, maar dan zo'n strenge gereformeerde CDA-dame, met zo'n knoet of zo'n PVDA-ster (klinkt wel aanlokkelijk, "ster") lijkt me te vaak op een Ien Dales of Ella Vogelaar: Ja, zwaargewicht, maar om andere redenen.
 
Dan maar zo'n vlot 'meissie' van Groen-Links of SP: niet door de anti-oxidanten aangetast en zeker niet door het hormoonvlees. EN met tieten zónder BH: oei!
Invloed? Geen! Maar in ieder geval niet zo'n burgervader, die met z'n twintig maten (zie KPMG-rapport) al drinkend (Chris, ons meissie is van de blauwe knoop!) op andermans kosten (hand op de knip!) wat vergunningen snel verstrekt en net zo makkelijk (bij niet-maten) intrekt.
 
Tips voor de komende tijd?
Het wordt spannend in de Gemeente: een nieuwe burgermeissie, een nieuwe raad (of onwies), een nieuwe eigenaar in het Waagplein en er komen zowaar drie gezusters naar Almelo: Dat zijn zes goede punten in Almelo.
 
Alle gekheid op een stokje.
Ik blijf je lezen, ben het soms wel en soms niet met je eens, maar dat is het mooie: dat kan allemaal in Almelo en nog veel meer.
 
Blijf scherp en post eens wat vaker !
 
Goede zomer toegewenst.
 
 
Alex
 
PS.  ik heb het ook wel doorgelezen, maar door de lekkere zomeravond en de ode aan de familie De Groen kan ik wat gemist hebben.
SO WHAT !

Archief
Terug naar vorige pagina