Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
29-05-2009  

Over: Meer bewegen op mijn kosten, vetbult...

 

Over: meer bewegen op mijn kosten, vetbulten en kleffe bek…

Ome Anthon: snel beterschap, want het nieuwe stadhuis moet gebouwd worden.
Ome Reinier: Gefeliciteerd met je nieuwe baan. En ach wat is het verschil tussen de gemeenteraad en de SOWECO? Eigenlijk helemaal niets.
Kben blij dat ik daar weg ben: VRIJHEID!!!!

En ome Theo Schouten moet maar burgemeester worden van Almelo….

Hmmm, Almelo gaat dus van mijn gemeenschapscenten de minima die anders nooit naar de sportschool gaan, dus betalen om naar de sportschool te gaan. Onder begeleiding van de huisarts, fysiotherapeuten en sportscholen.
Is het niet beter om BA-ers cq. BN-ners hier voor in te schakelen? Alhoewel: Paul de Leeuw is niet echt een lezend voorbeeld en die Lisa van de X-factor mag ook wel eens aan de rennert gaan, om er maar eens 2 te noemen.

Nu moet je weten dat mijn vechtgenoot al 12 jaar werkt in de praktijk aan de Violierstraat als fysio peut en ook nog manueel peut (vroeger ook wel kraker genoemd) en daarnaast ook veel verstand heeft van de waterhuishouding, net zoals neefje Willem-Alexander, al heet het bij mijn ega oedeem peut.

En ik doe ook een beetje mee als boekhouder en huisman en vechtgenoot…

Dus wij hebben er verstand van.
Er komen dus genoeg van die lui die gewoonweg veel te zwaar zijn, door een vooral ongezond eetpatroon.
En dan maar mekkeren over pijn in de knieën en pijn in de rug.

Moet jij eens voor de lol, als je op een mooie BM-index zit een zak met aardappelen van 15 kilo de hele dag met je mee rondsjouwen. En dat jaar in jaar uit ongeveer.
Logisch dat je rug en knieën naar z’n gossiemeine gaan.
Dus ik mis in dat hele rijtje ook nog de psychiater en de voedingsdeskundige.
En wanneer de desbetreffende persoon na 3 maand geen significante vooruitgang biedt, dan subiet stoppen en een gedeelte van het geld gewoon korten op de uitkering,.
Want het pondje komt gewoon door het mondje. (Hoge uitzonderingen daargelaten)
Wij in onze praktijk weken dus veel aan levensstijl veranderingen.
Minder roken of liever helemaal stoppen en daarnaast meteen veel gezonder eten en natuurlijk veeeeeel meer bewegen
De topper was wel een mannelijke cliënt die nam de auto naar de snackbar om vervolgens geen goede parkeerplaats te kunnen vinden. Het kwam dus regelmatig voor dat hij de auto verder moest parkeren van die vetbult dan dat hij lopend was gegaan vanuit zijn huis om die kleffe bek te halen. Toen wij hem daarop attendeerde, zag hij de belachelijkheid er ook wel van in en ging dus maar lopen naar die cholestorolbak.

Nee gemeenteraad van Almelo of eigenlijk B&W, pas het plaatsingsbeleid van die vetbakken maar eens aan. Gewoon minder van die kleffebekbakken.
Almelo kent drie (3) Mc Donalds en de 4e komt er aan, zo heb ik vernomen!!!!
Dat is wel tekenend voor het eetgedrag van de Almelo-er.
Mc Donalds heeft namelijk een plaatsingsbeleid dat ze vooral daar gaan zitten, waar de sociale standaard laag is, want die eten het ongezondst. Dus Almelo scoort mooi hoog op dat gebied. Maar dat hadden we uit andere bronnen ook al vernomen.

En dat allemaal op kosten van de premie betaler die nooit wat heeft. Of bijna nooit wat heeft.
Nee, dit solidariteitsgevoel gaat mij echt een beetje te ver.

En waar blijft mijn premie verlaging Oost-Nederland/Amicon/MENZIS?? (pff)
Ik rook niet (al 5 jaar niet meer, ik betaal mijn eigen sportschool. Eet weinig patat en kan mij niet meer herinneren dat ik voor het laatst in de snackbar ben geweest.
Oh ja, 3 weken geleden nog even een frikadelletje speciaal gescoord. Omdat ik die thuis nooit krijg!
Enfin we zullen wel zien hoe dit uit de hand loopt. Net zoals dat toewijzingsbeleid van die elektrische fietsen.. Missertje…

En je weet het: de echte sportmens, parkeert zijn/haar auto zo dicht mogelijk bij de sportschoolingang…

Good goan… Chris
 

Archief
Terug naar vorige pagina