Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
25-05-2008  

Over: Indigo traaaaag en tunnel vandalisme

 

Nu is er in Almelo de uitstekende stichting Indigo. Zij maakt zich nu druk, nou ja druk.. zij maakt zich dus…. voor de komst van een museum én centrum voor hedendaagse kunst naar de gemeente van Almelo. En ze willen dat dus doen in één van de nog bestaande textielhallen van het Indië-complex. Helemaal goed, helemaal niks mis mee, goed plan, ook al omdat de investeringen niet zoals normaal in Almelo, gierend uit de klauwen gaat lopen dan.
Nou hebben ze dat aan ome Bert (Kuiper, PvdA en nog eens minister van culturele zaken) gevraagd of dat kon. Het zou een bastillion moeten worden met een museum ruimte voor exposities, kunstuitleen, educatieve programma's, workshops, lezingen, rondleidingen, werkplaatsen voor kunstenaars, een kunstclub voor kinderen, een museumwinkel annex documentatiecentrum en een bescheiden auditorium en nog wat meer van die mooie culturele goede zaken….

Maar nu komt het: Volgens Indigo is het een project van de 'lange adem': "Het zou mooi zijn wanneer we één en ander over zeven jaar hebben gerealiseerd."

GodAllahBudahTinusallemachtig. Typisch weer dat Almelose. De tocht van de lange adem!! Nixnie lange adem.. Aantrappen die handel, gas dr op, gaan voor die banaan, gisteren klaar.. Hoor je dat ome Bert… de vaart er in….

Zeven jaar, man , man dan is ome Bert allang weer directeur van een basisschool in Boerenstrinkjardeel en ben ik al ruim met pré pensioen of aan het rentenieren, afhankelijk wat de staatsloterij doet, heb ik minimaal 3 kiezen die geen pijn meer doen.
Kunne we nie op wagtuh.. Hoppa, de vaart er in..

Oh ja en over dat tunneltje. Heb ik dat weer…. De gemeente Almelo en het aannemingsbedrijf TBI Haverkort zijn het niet eens over wie verantwoordelijk is voor de schade aan de fietstunnel in de Nijreesweg. Zie een eerder schrijven van mij). De afgelopen tijd zijn er dus tigtallen tegels van de wanden gevallen, een proces dat nog steeds gaande lijkt te zijn.

De gemeente gaat er vanuit dat een technische oorzaak - een niet goed werkende lijm - ten grondslag ligt aan het probleem en niet het vandalisme.

De aannemer is het logisch daar niet mee eens. Om die reden heeft nu al een tijd een discussie tussen de twee partijen plaats. En het zal mij benieuwen hoe lang dit zal gaan duren. Wordt vervolgd en geachte heer Westerink, (dank voor de reactie overigens) Gaat u eens ook bij de andere "kunstwerken" kijken en klop dan eens heeeeeel voorzichtig tegen die tegels di er nog opzitten. Maar doe het wel heeeeeel voorzichtig…..

Wanneer ik zo'n tegelzetter in dienst had, zou deze minimaal op staande voet ontslagen worden...

En wanneer u dan 3x per dag door die tunnel loopt, waarom heeft u bij het begin van deze ellende niet direct de wethouder gewaarschuwd. Dan had e.e.a. misschien wel in het kader van garantie geregeld kunne worden.
Nee meneer Westerink, het is mij té gemakkelijk om hier de jeugdige vandalen de schuld in de slippers te schuiven...
Ik ergerde mij ook al enige tijd aan de vallende tegels, maar beter laat dan nooit gereageerd. Zie ook mij schrijven met foto's op het dorpsplein Almelo.

En laat vooral uw hond niet loslopen in het Nijreesbos, want ik heb er al eens één achter mij aangehad(een hond dus) toen ik daar aan het hardlopen was en die eigenaar van die hond vond mijn reactie niet leuk...
Over Vandalisme met een hoofdletter gesproken
Maar dat is een ander onderwerp……

Groet’n en de vakantie komt er mooi aan…

Chris….

Archief
Terug naar vorige pagina