Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
02-04-2009  

Over: paus en condooms.

 

Joepie me internet doet het weer, maar daarover later…..

Zo, weer terug van een beetje sporten in de sneeuw. Ontzettend op mijn plaat gegaan en meteen mijn ski’s verkocht. Of eigenlijk mijn snowblades. Ze waren nét 30 cm te kort voor hetgeen ik wilde. Dus snel actie en ze met bijbetaling ingeruild voor langere. Lang leve Marktplaats.
Nu blijkt in ene ook mijn internet het niet meer te doen. Hoogstwaarschijnlijk kortsluiting in de kabel van de KPN. Of in ieder geval een manke Ohm op de kabel, want niks doet het. Maar wat blijkt: de wereld draait gewoon dezelfde kant op! Leuk dus, al is het rete lastig hoor…
Maar van schoonmoeders en vrienden moet je het hebben, want die hebben dus wel een werkend internet. Wel weer een ervaring in een bewustwordingsproces, dat het allemaal wel eens mis kan gaan… Vanmiddag komt er een techneut van on-line even kijken… Gaat ook wel goed komen.

Zo tijdens zo’n korte vakantie, misbruik ik de tijd om eens wat kranten en tijdschriften uitvoerig te belezen.
Nu was het katholieke gebeuren eens flink aan de beurt in de diverse kranten en ik kwam tot de ontdekking dat de Paus dus niet meer onfeilbaar is! Levensgevaarlijk zo’n blubber.
Een hele revolutie binnen de katholieke kerk.
Om te beginnen die blunder met die Schotse onderpaus. Die gup die de holocaust ontkende.
Kijk, wanneer een kerk, zo’n achterlijke weer in dienst neemt, wat klagen we dan over sommige moslims. En daar hoor je die gup van een wilders en consorten helemaal niet over.
En die wilders heeft nu helemaal bewezen dat hij een loser (=verliezer) is, want weglopen tijdens een plenaire vergadering, dat doe je gewoon niet! Dan heb je alles verloren.
Typisch Almelo daar in Den Haag. Hier in Almelo is de oppositie ook helemaal monddood gemaakt en mag op kleine puntjes wat inhoesten, maar wel met het handje voor de mond en niet te hard hoesten. Polletjetiek dus:>))))

Weer even over die paus. En even later op zijn tournee door Afrika die paus maar verkondigen dat condooms juist aids bevorderd! Wat een achterlijke stelling.
Hij heeft gelijk dat geheelonthouding natuurlijk het ultieme middel is tegen aids, en andere soa’s én tegen overbevolking! En die katholieke kerk wil toch juist kindjes?
En wat hij denk ik niet weet is: dat jeuk erger is dan pijn…
Nee, die hele paus en zijn aanhang… doorspoelen maar en ik schijf zijn naam ook expres meteen kleine letter, want ik kan even geen respect voor zo’n man en zijn instituut opbrengen.
Al weet ik het wel te waarderen dat ze nog niet zelfmoordaanslagen organiseren om hun ideeën door te drukken. Maar zit de katholieke kerk niet met een groot aandelen pakket in de Barretta onderneming?
En als die Afrikanen nu allemaal aan het condoom gaan, komen er daar ook minder mondjes om te voeren, dus minder (kinder) ellende.
De katholieke kerk, zoals hij het wil is toch gigantisch op zijn retour zo ook het hele moslim gebeuren zoals b.v. Erdogan dat wil. Heeft toch maat mooi verloren gisteren Al kan ik voor Erdogan wel iets meer respect op brengen dan voor die paus.
De Turken kiezen dus uiteindelijk ook voor minder bemoeienis met hun leven vanuit de moskee. Helemaal goed… Maar Turkije is zich ook steeds meer aan het ontwikkelen. Secularisatie heet dat geloof ik, maar dat moet je maar even Googelen.

Groet’n en nog steeds ome Theo Schouten voor burgermeester…
Chris…

Archief
Terug naar vorige pagina