Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
27-02-2009  

Over: moppen, f*#k you en moraalridders

 

Een Jood mag dus alleen mopjes maken over Joden.
Een Moslim alleen over Moslims
Een Christen alleen over Christenen (Maar toen ik het over Tinus aan de rekstok had, kreeg ik het hele CDA over mij heen. En dawa nie lekker nie, maar wel leuk….)
Een Belg alleen over Belgen
Een Fries alleen over Friezen
Een Tukker alleen over Tukkers (Ken je die van die 2 Tukkers die naar Salland gingen? Nou ze gingen niet)
Een Kaaskop alleen over een Kaaskop dus……

En als Koot en Bie of Seth Gaaikema of Herman Finkers of Herman van Veen (hij was weer goed gisteren in ons hoteltheater, beter als FcTwente (suur) en weet ik wie veel voor een komische BN-er cabaretier een woordspeling maakt, dan wordt het leuk gevonden en 100x lagguh. Maar die mogen dat ook alleen dus..

Dat zijn monopolies waar tante Nelie in Brussel machteloos tegenover staat dus..

Maar mijn reactie is dus wel duidelijk en na enige dagen er op gemediteerd te hebben:
Kort maar krachtig: Fuck You..

En dat mag ik zeggen, want als een zwarttoga van het openbaar ministerie in een grote rechtzaak tot 4x toe het woord “gedonder” denkt te moeten zeggen, dan mag Chrissie de Vries ook wel 1x FY schrijven.

En wanneer mensen zich gekwetst voelen door mij, wat überhaupt nooit de bedoeling is, dan graag een aanklacht bij de rechter. Dan betaal ik die rechtsbijstandspremie tenminste niet voor niks. Wat mijn auto bekrassen of een bandje lek prikken, dat is echt wel een beetje laf. Bel dan even aan om e.e.a. uit te praten of stuur een mailtje oid. Zo dat heb ik weer even mooi geschreven.

En nou betrek ik mijn gas en elektra dus van onze CoGas, zoals het een Almeloer betaamd, geloof ik. Moet ik toch,voor ons huis van ons dochter in Utrecht, aan ENECO de meterstanden doorgeven. Ok, de buizen en meters zijn dan van die netbeheerder ENECO, maar wat hebben ze aan die meterstanden? Commentaar van zo’n telefoon Miep: “Nou we hebben daar niets aan, maar we willen ze wel graag weten”(??)
Hmmm, leuk verhaaltje voor Tros- Radar of VARA Kassa oid….

En nu is eindelijk onze collega krant De Gele Raaf (lees ome Marinus Blaak, stadsnieuwskabouter) eindelijk van het PvdA karakter af, begint ome Henk (Slettenaar, opperhoofd van de moraalridderpartij CDA) de hiel te likken van onze stadsnieuwskabouter. Is dat in de hoop dat onze Raaf nu een verlengstuk wordt van het CDA?
Kom op ome Marinus, laat je niet inpakken….
Doen wij ook niet.
Of het moet minstens met een één gevolgd door 6 nullen gaan. En dan niet in Roepies, dollars of Zlotty’s, maar gewoon in Euries (rapt.)

Dat was ut… Chris dus

Archief
Terug naar vorige pagina