Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
05-02-2009  

Over: Uitverkoren, Waterrijk en Theo Schouten

 

Tsja meneer Visser, wie ooit die kreet heeft geslaakt dat de Joden het “uitverkoren ras zijn” geen idee, maar het staat er wel, en ik geloof zelfs ergens in de Koran. Maar dat zal wel een verkeerde interpretatie zijn. Of het moet zo zijn dat Hamas het zo interpreteert zoals “ons Adolfje” het interpreteerde. De maf..
We zijn het er over eens, dat het een heel moeilijk geheel is, een complex geval en dat we er voorlopig met z’n allen niet uit zijn daar in dat stukje midden oosten.
En ik ben blij dat ik dat gebied in 1974 en later in 1981/82 uitgebreid heb verkend. Van Sharm tot Kiryat en van Dubai tot Istanbul tot aan Abu Simbel, want nu is dat niet meer te doen, zonder het gevaar in weg te zakken in een tunnel in de Gaza. Of opgeblazen te worden bij een bushalte in Beersheva of een mislukte vuurpijl in je nek te krijgen in Yotvata.
Jammer, jammer, jammer, maar mijn hoop is op ome Barac (Obama, opperhoofd van de US-stam)

En verder heb ik eigenlijk wel dikke pret over Heracles. Natuurlijk was het geen buitenspel gisteren en natuurlijk is het suuuuur voor neefje Marco om zo 2 punten te laten liggen, maar nu is de pijn iets minder voor mij gezien dezelfde meuk die Heracles kreeg bij die hands (pennel) en die achter de lijn niet gezien bal…
De stand van oneerlijke afkeuringen is nu 2-1, maar nog in het nadeel van Heracles.
Toch maar die video controle invoeren Marco?

Ik laatst dus toch nog even bij de voorbereidende raads. Eerste punt was dus het Waterrijkwijk. Heel mooi ambitieus plan en natuurlijk niet voor Jan met de Pet, maar alleen voor de rijkeren, dus de bovenlaag van onze bevolking. Jan met de Pet krijgt alleen maar water in de kruipruimte…
Maar ik moet het allemaal nog zien gebeuren. Wat een klus. Het voordeel is wel, dat er dan toch meer welgestelden in Almelo komen wonen, die weer geld uit gaan geven enzo. Dus snel dat centrum oppimpen ome Anthon….

En dan natuurlijk de voorjaarsnota. Het viel mij wel op, dat het toch voor het college heel belangrijk is. Of ze hebben gewoon er nog geen kaas van gegeten, want het volledige college mét aanhang was aanwezig. En de aanhang die schreef zich blauwe vingers. Handig toch? De raad gaf heel breed alvast een hele partij kaders aan. De college aanhang gaat dat uitwerken binnen de kaders van het Almelose regeerakkoord en hoppa, we hebben een nota, waar dan even over gesoebat wordt met wat kleine aan en opmerkingen en klaar is tie weer en op naar de volgende. Mooi man die polluhtjetiek.

Wel een punt was, dat er in Almelo best wat geld op de plank ligt voor allemaal projecten die nog niet uitgevoerd zijn. Reserveringen heet zo iets. Daar trek je wel de rente van, vermist dit niet op die IJslandse bank stond. Maar terecht zonde van de centen, want uitgeven is ook zo leuk. Dus de opmerking was wel goed, van jongens kijk nou eens even welke op de plank liggende projecten we echt niet willen en ga dat geld dan uitgeven voor zaken die we wel willen. Helemaal goed…

Het was wel een thuiskomertje overigens. Ik mocht mooi aan de tafel zitten, naast neefje Bert van LeefBaarAlmelo dus dat was wel leuk. Maar ik voelde wel dat bij mij de wedstrijd tussen Ajax en Heracles belangrijker werd gedurende de discussie. En nu mocht ik dus gewoon weg naar het grote scherm in België. En dat is het voordeel er niet meer bij te horen.

Trouwens de SP voerde weer de boventoon van het afwezig zijn. Wat heet verantwoording dragen. Ik weet niet de argumenten die ze hebben om er niet te zijn, maar ik vind het volksverlakkerij van die baggerpartij (rapt)

En verder blijf ik voor Theo Schouten als dé nieuwe Burgermeester van Almelo.
Ben benieuwd wat de profielschets wordt. Misschien ga ik nog solliciteren…

En geef de Nederlander een marge om zich binnen te kunnen bewegen en hij doet dat. Wist ik wel met de invoering van de WMO en het PGB gebeuren. Zonder controle en handhaving zijn er altijd gasten die er misbruik van maken. Of dat nou gehandicapten, functie beperkten of gezonde mensen zijn. Maakt niet uit.
Het gebeurd gewoon.
Dé oplossing van veel problemen is en blijft controle en handhaving.
En dat vind ik niet alleen zo, maar dat is gewoon zo.
Punt, klaar uit…..

Dus

Chris

Archief
Terug naar vorige pagina