Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
10-01-2009  

Over: Eierbende, bios en volle bak

 

Ik moet dus van meneer Jaap meer en vaker schrijven. Nou ik zal het proberen, al vind ik het de laatste tijd allemaal wel goed in Almelo. Ik heb in ieder geval meer geschiedenis dan toekomst in Almelo. Zo denk daar maar eens over na, die gaat diep toch?
Niks ten nadele over Almelo hoor…..
En moppen doorvertellen.. Nou dat heb ik dus één keer te vaak gedaan en dat heeft mij een bejegeningklacht op geleverd, die overigens helemaal niet door de gemeente aangenomen had mogen worden, maar dat is achteraf…
Dus neefje Jaap, die van ome Anthon en been breken en stoel van ome Kees (Smit, tuinstoelen verkoper) die vertel ik even niet door. Maar hij had al een sikje, want ik had hem al eerder gehoord….

En dat van die “eierbende” dat wist ik wel, had ik gehoord van iemand die het ergens gelezen had. Tsja en het is beter een partij eieren tegen de Waag te gooien dan een partij handgranaten of molotovcocktails, lijkt mij. En eigenlijk wel een vredelievende manier om duidelijk te maken dat je het niet eens bent met het terrassen beleid van de gemeente Almelo. Of is het gewoon huftergedrag….
Kijk en dat bedoel ik nou. Ik heb menig keer lekker gehangen op het terras van De Waag, dus het zal mij allemaal eigenlijk worst wezen, al vind ik het nog steeds jammer dat ik geen broodje kameel meer kan happen bij De Rechter…


En is De Waag nu in ene een stadscafé geworden? Ik dacht dat dat Het Wetshuys altijd was…..
Ach het wordt toch door dezelfde financier bekostigd, zo heb ik mij laten vertellen…..

En wat nou de bioscoop klaar. Nu blijkt het horeca gedeelte nog geen eens bouwkundig opgeleverd te zijn. Dus daarna nog die hele horeca meuk er in. Nou dat wordt na de bouwvak voordat we daar een vorkje kunnen prikken. Moeten we voor die combinatie dus toch weer naar Enschede…. Zou het in de naam zitten? De Drie Gezusters. Eén zus kan al te veel zijn en nu meteen maar drie? Ik heb er toch niet zo’n goed gevoel over. Een even Googelen op die drie gezusters dan maar…
En ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n Heineken aanhanger… Maar wie weet wordt het toch Grolsch…
En ik mis overigens toch de aankondigingen van onze Amalia bios. Of zie ik iets over het hoofd? Maar even aanmelden voor die nieuwsbrief..

En ome Bert Kozijn (Opperhoofd PvdA) blijft dus het college kritisch volgen voor wat betreft de integriteit. Een en ander dus aangezwengeld door ome Anthon en ome Menno (resp. Wethouder en Burgervader). Maar dat heb je zo in de politiek… En denk nou niet dat Almelo een uitzondering is.. Maar in combinatie met die gijzeling enzo was het wel een leuk item voor NovaZembla, mede ook dus door dat “gestuntel” van ome Menno (wat hij later ook toegaf) en die gemeentevoorlichter….
Enfin, allemaal weer met een sisser afgelopen. Het stadion wordt een kwart slag gedraaid en nu we het toch over Heracles hadden. Stond laatst in de Telegraaf: Slechts bezochte wedstrijd was van Heracles thuis. “Slechts” 8500 bezoekers. Weten die eikels dus helemaal niet, dat dat gewoon volle bak betekend! Kijk dat bedoel ik….

En verder trek ik zo de schaatsen onder.

Groet’n Chris

Archief
Terug naar vorige pagina