Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
23-12-2008  

Over: krediet en Irak, wachtgeld en voorbeeld

 

Nou is het inmiddels algemeen bekend dat Amerikanen slecht van betalen zijn. Ze leven op krediet. En niet alleen de gewone Yank op de straat, maar ook de regering en andere grote jongens dus.
Nou heb ik mij dus laten inlichten door iemand die er voor doorgestudeerd heeft, dat Amerika voor meer dan (zo uit mijn hoofd) 250 miljard (!!!!!) dollar aan schulden had toen bij Irak. Schulden ontstaan door aankopen op krediet van olie. Nou die schuld konden ze dus nooit en te nimmer aflossen. De oplossing was dan ook, gewoon het land binnenvallen.
Om te beginnen alle schulden vereffend en weg, want de regering van Sadam was niet meer. Sterker nog Sadam was niet meer.
Daarna verdienden ze tonnen aan de wapenhandel, probeerden een stuk goodwil op te doen in de wereld en verder verdienen ze nu tig aan de “wederopbouw” van dat land.
Nu moeten we eens goed gaan kijken hoeveel schulden de USA in Nederland en de rest van Europa heeft staan. Je weet maar nooit bij die Yankees…

En dan ome Huub (Isdendoorn, CDA en ex-wethouder). Beetje aan de kant gezet door de huidige regering van Almelo die hem niet meer nodig had. Nou mooi drie jaar wachtgeld gecasht. Een beetje bij de Kamer van Koophandel gefreewheeld en nog wat leuke dingen. Maar hij had maar recht op vier jaar wachtgeld, dus hij moest nu wel snel wat zien te regelen. Geen probleem, hij wordt wethouder in Borne. Strak geregeld. Wel iets minder inkomen en nu moet hij ook nog gaan verhuizen, maar daar staan leuke vergoedingen voor, dacht ik. Dus zo zie je maar weer, waar een goed netwerk handig kan zijn.

Zo ook ome Anthon. Volgens het BING-rapport (zie elders in deze krant) treft hem geen enkele blaam. Dus hij heeft niks fout gedaan. Ik heb het rapport gelezen en dan moet het zo zijn. Ik heb vertrouwen in dit soort instellingen. Ik heb ook vertrouwen in de rechtsstaat in Nederland. Dus ome Anthon: je mag blijven van mij.

Een wethouder moet het goede voorbeeld geven.
Ik weet gewoon dat de millimeter van neefje Jan (Thorny) anders is dan de millimeter van neefje Jan (Hammink, Doc19/theaterhotel) en die is weer anders dan de millimeter van Achmed O. en weer anders dan de millimeter bij Chris de Vries, om er maar eens één te noemen.

Dus er wordt gewoon gemeten met twee maten en er is vriendjes politiek. Punt uit.
En wie een betere wethouder weet dan onzer ome Anthon, die mag het zeggen. (Ik niet hoor!) En iedereen weet dat ome Anthon een Popie Jopie is die eigenlijk best veel bereikt heeft voor de stad. Hij heeft een netwerk dat gaat tot binnenin Brussel. Je kan het er mee eens zijn of niet, maar dat is de democratie.
En ik vind ook dat hij moet vertellen waar hij zijn bed, flatscreen en bankstel heeft gekocht….
Zijn tuin ameublement komt volgens mij van Kees Smit. Wedden?
En ik zou het zelfde doen…. Want een goed voorbeeld doet goed volgen.
De nationale sport is niet voetballen hoor, maar belasting ontduiken in de vorm van belastingaftrekbare posten verzinnen. En soms loopt dat mis. Toch ome Anthon? En dan moet je een boete betalen. Nou, dat is een voorbeeld die je net niet moet volgen.
En ik heb een paar ex-kamer huurders ontmoet die ome Anthon ook niet zo lief vinden. Maar om hem nu maar meteen te gijzelen. Nee, gewoon geen CDA stemmen.
En om dan toch een motie van wantrouwen in te dienen, zoals de SP dat doet, vind ik respectloos naar de rechtstaat toe.
Maar het scoort wel bij het normale volk en daar gaat het bij de SP om. Grote bek maar wat hebben ze bereikt tot op heden?
Jammer hoor, want ze hebben best potentieel, maar niet echt de kwaliteit.

Vind ik…. En ik geef het dit keer maar niet aan..

Groet’n en een vreetvolle kerst..

Chris

P.s. Nee meneer Klaassen, ik heb nog steeds me paar centen niet terug uit IJsland… suuuuur

Archief
Terug naar vorige pagina