Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
13-12-2008  

Over: boos zijn, mediatraining en mee likken…

 

Pfff, gelukkig is nichtje Xandrien (mededinger in o.a. de 4 vensters) niet boos op mij. Ik kan weer rustig slapen. Maar toch blijf ik er bij dat loze opmerkingen en eenzijdige belichting van een zaak, een zaak wel aan het rollen kan krijgen en duidelijkheid kan verschaffen.
Maar ik blijf ook benieuwd waar ome Anthon (weth.. stadzaken CDA) zijn bankstel heeft gekocht. En ik meen dat hij zijn flatscreen bij de Media markt heeft gehaald…
En het wordt helemaal lachen: ome Menno (burgemeester Knip) vindt aanpak van Zembla niet kunnen. Het leuke is, dat hij dat rustig mag vinden, als hij het maar aangeeft bij de gevonden voorwerpen.
Maar ik vind dat zijn reactie niet kan. Ik had tegen die persmuskieten gezegd: “heren, hangende het onderzoek mag en kan en wil ik niks zeggen”. Dat had ik een keer of 5 herhaald. Daarna had ik die tekst op een stuk papier geschreven en dat aan die Zembla gasten gegeven met de mededeling: “heren ik weet nu dat u Oost-Indisch doof bent. Ik neem nu maar aan dat u geen analfabeet bent. Goedemorgen heren”. Zoiets. Dat leer je toch in een media cq. communicatie training?

En die Driehuis van Zembla doet dan ome Menno’s argument dat de zaak onder de rechter is, af als ‘lulkoek’ en ‘niet meer van deze tijd’. „Niemand wil iets zeggen. Het lijkt wel alsof er in Almelo een verbond tussen wethouders en raadsleden is gesloten. Krankzinnig! Kennelijk valt er wat te verbergen.” En dat mag hij weer vinden, maar die laatste opmerking over dat er wat te verbergen is: hmm, daar kan ik wel mee eens zijn. Maar dat doen ze expres zo heb ik begrepen…..
Want wanneer ze alles openbaar op tafel leggen, dan lopen plannen helemaal de most in, krijg je enorme concurrentie en weet ik veel.
En zoals gezegd, ik weet nu erg veel, maar heb beloofd veel ook niet te zeggen.
En daar hou ik mij aan..

Boeiend verhaal hoor dat Masterplan….

En als je een stok zoekt om de hond te meppen: dan vind je die ook.
Lees maar eens dat BIBOB verhaal…

Ja en de raad is (buiten neefje SP en LA om dan) ook te bang, onwetend, meelikkend etc. om van respons te dienen.
Jammer hoor…. Kom op oppositie: gaan voor die banaan!!!!

Groet’n… Chris

Archief
Terug naar vorige pagina