Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
27-10-2008  

Over: Verbrassen, druk maken en adieu

 

Voorschrift:

Hmm, Belgische en Franse WiFi’s zijn toch beter beveiligd dan gedacht en die dan op kosten van een plaatselijke VVV open staan voor het publiek, zijn zo traaaag..
Dus daarom maar gewoon weer vanaf thuis, helaas…

Met open mond laatst naar ome Nout (Wellink, opperhoofd Nederlandse Bank) en ome Wouter (Bos, opperhoofd ven de centen in Nederland) geluisterd. Vooral naar ome Wouter. Wat is die toch goed! Maar hij heeft daar ook economisch op doorgeleerd, dus dan mag die ook goed zijn. Heel duidelijk vertelde hij aan ons Nederlanders en een ieder die er ook mee te maken had, dat geld rond is en dat dat dus moest rollen!
Zeg ik al jaaaren.
Sparen is voor de oude garde zoals, ome Drees en ome Joop en meer van die oldtimers uit de PvdA hoek.
Nee de boodschap was helder van ome Wouter: verbrassen die handel, spenderen, op maken, uitgeven..
Woord bij daad gevoegd, geld geleend bij mijn Moederbank Anneke en hoppa, naar de wijnstreek van de Vogezen met onze nieuwe bungalow op 6 wielen.
Wie maakt ons wat? Wel via Luxemburg, want we blijven Hollanders, dus daar werd de bijna lege tankt weer helemaal volgejast met goedkopere diesel. Maar de wijn en chocolade is bij de ALDI of LIDL goedkoper, en roken doen we ook maar niet meer, want het is toch ongezond en economisch ook niet echt verantwoord. Dus we zijn gebleven bij diesel tanken.

Ik begrijp nog steeds niet waarom het daar wel goedkoop kan en bij ons in Nederland niet. Of zou het zo zijn dat wij Hollanders te veel noten op ons zang hebben? En dan ook nog willen zingen? Ik geloof het van wel en dat kost dus geld en die ome Wouter die weet waar hij de centen moet halen. Bij de heilige koe dus.. En diep in mijn hart kan ik hem eigenlijk ook geen ongelijk geven, eigenlijk….

Enfin, links of rechtsom, ik krijg mijn centen tenminste terug. Dat moeten die gemeenten en provincies die tig miljoen op die IJslandse bank hebben staan, nog maar afwachten.
Het is toch niet te geloven. Dat een bank pleiter gaat, hmm, nou ja, ok het doet even zeer, maar wat verschild een bank nu met een normaal bedrijf. Niet echt veel. En ik wist dat de NB garant stond voor mijn paar centen. Maar dat een heel land echt helemaal op z’n kont gaat. Niet te filmen! Hoe is het mogelijk? Ja, nu weten we het, maar dat is altijd achteraf.
En er zijn dus een paar gasten die het al zagen aankomen en die zijn dus in een korte tijd nog rijker geworden dan dat ze al waren.
En ome Wouter heeft die banken precies waar hij ze altijd al wilde hebben: onder controle dus.
Prachtig. Geen dure managers meer, geen ongelofelijke oprotpremies enzo. Nee ome Wouter verdeeld en heerst over de banken. Helemaal goed in dit geval.
Wie weet ga ik wel lid worden van de PvdA en wie weet ga ik wel stemmen op ome Wouter “for president”.
Want die “moraalridders” van het CDA en die CU gaan me een beetje de strot uit hangen. Al vind ik ome JP best goed hoor, daar niet van. Ik mag hem wel als persoontje, maar politiek gezien? Ach ik zal nooit een CDA-er worden geloof ik…

En wat er verder in Almelo gebeurd? Tja dat weet ik even niet zo 1, 2, 3. En eerlijk gezegd zal het mij ook nu even “de derrière corroderen”, om maar even in de sfeer te blijven.

Mijn enige zorg is nu een domoor te vinden met een onbeveiligde WiFi ding, zodat ik kan inloggen en deze column kan versturen..
Mijn e-mail tsjekken en nieuws kan kijken en AN lezen en en en en..
Gelukt, maar deze is officieel door de VVV van Kaysersberg..
Zie voorschrift…

Waar ik mij allemaal druk om kan maken..

Adieu uut Frankrijk..

Chris

Archief
Terug naar vorige pagina