Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
11-05-2008  

Over: druk maken, chippen en meespreken...

 

Tinus allemachtig, wanneer ik mijn vomeersels nog eens doorlees achteraf wanneer ze al geplaatst zijn, schrik ik mij toch wel kleurenblind over de schrijf fouten die ik maak.

Het baard met een dé en niet met een té…

Ik denk dat ik toch maar even terug ga naar groep 8 van de basisschool of zoiets…..

Hmm suuur en ome Bill Gates haalt deze fouten er ook niet uit.. Suur.

Zou het zijn omdat ik zelf een baard (met een dé) heb? Zou het slordigheid zijn? Weet iemand een oplossing?

Feitelijk, wetenschappelijk en statistisch gezien, zijn de grootste risico’s die wij/ik (50-er, man) op een voortijdige dood lopen (in afnemende volgorde van belangrijkheid): meeroken, alcohol, ziekhuisopname, fijn stof, auto-ongeluk, sporten, ongeluk thuis en vliegen.

Terrorisme, CO2 en milieu komen in dit rijtje helemaal achteraan!

Dus waar maken we ons druk over? Milieu, Al-Quida?

Door het chippen van de Hengelose afvalbakken heeft de gemeente Hengelo tot nu toe 575 Otto’s terug gekregen. Het zijn de afvalbakken van mensen die meer dan een groene en grijze in hun bezit hadden.

Ze zijn waarschijnlijk aan de straat gezet, omdat de bakken door de ontbrekende chip in de toekomst niet meer worden geleegd. De gemeente verwacht nog veel meer afvalbakken terug te vinden.

Zal mij benieuwen hoe dat gaat lopen in Almelo.

In Apeldoorn is het niet zo’n succes. Daar wordt het DifTar principe niet op gewicht afgerekend, maar op aanbieding. En de GFT is dus goedkoper dan het restafval. Dus iedereen gooit alles in de GFT bak. Dat wordt dan weer afgekeurd en alsnog in de verbrandingsoven gegooid, wat dan weer extra duur is. En daarbij komt er nu zeer weinig GFT in de aanbieding…

Zou Almelo op gewicht gaan afrekenen? Ik hoop het wel, maar dan zal je altijd zien dat er van die aso’s zijn die zware zakken stiekem bij de buren in de ton gooien. Dus dan op de ochtend zelf maar de bak aan de straat zetten en niet, zoals nu veel gebeurd een avond van te voren…..

Hmm, probleempje… Vroeg me nest uit…..
En nog even over die winterterrassen. Het kan nog want een paar dagen geleden was er nog kans op nachtvorst….

Is het niet het eeuwige verhaal, economie versus milieu?

Het is een keuze, het centrum oppimpen door die terrassen en dan toch maar die energie op 2e plan even..

De psychische energie van de mensen.. dus het welzijnsgevoel.. ook heel belangrijk. Wat heb je aan een schoon milieu, waneer iedereen aan de antidepressiva zit?

En dan weer over het nieuwe stadhuis van Almelo, die er allang had moeten staan overigens…

Er komt een jury die het finale oordeel uitspreekt over het ontwerp. En die juy bestaat uit negen leden. Drie leden van het college van B en W, drie directeuren en drie deskundigen: stedenbouwkundigen of architecten. Eén van de deskundigen is in ieder geval de door de gemeente aangestelde supervisor voor de binnenstad, Rein Geurtsen.

De vergaderzaal voor deze groep zal wel de 4 Vensters zijn of misschien wel het restaurant van ons Theaterhotel, maar ook het Dok-19 is in voor de vergaderzaal race zo heb ik gedroomd.

Voor de burgers is in de procedure geen rol weggelegd dus, want ome Anthon (Sjoers, CDA en wethouder) heeft geen trek in meesprekende burgers. Dus zal hij ook wel geen zin hebben in meesprekende ambtenaren.

Hij wil gewoon een mooi gebouw met uitstraling. Of daar nu lekker in gewerkt kan worden is vraag krentewegge.

Enfin, zal zeker worden vervolgd..

Chris….

Archief
Terug naar vorige pagina